Jump to content

General Movie News Thread #3

Recommended Posts

Svi oscar-bait filmovi manje više procure na DVDScr, e sad, zapitaj se jel to način na koji želiš da vidiš taj film? :tf: (Stvarno je loš rip, i dalje mi ne ide u glavu za koji kurac se filmovi ripuju da stanu na 1 CD - onako je baš čmuljavo i to već na 24" ekranu, mogu da zamislim na šta će da liči kad rastegne na 40" tv)

pa ono kada ga pustis na tv-u  koji ima nekakav post processing, a ne na monitoru,   izgleda poprilicno pristojno (ali daleko od dobrog0

ja imam osecaj da kada neka grupa/coderi/sta vec okrenu visokokvalitetnom ripu i to posatvljaju na torente, da puknu u roku od 3 meseca :P

imam osecaj kao da postoji precutni dogovor tipa " ripujte muljavo filmove prva 3 meseca od premijere i sve ce biti ok" :) 

fallout_table.gif

• 2 weeks later...

When the “Hateful Eight” filmmaker participated in a hand and footprint ceremony at the legendary TCL Chinese Theatre on Tuesday (Jan. 5), he did more than just scribble his name and the date. It seems that Tarantino left another message via the heels of his shoes — which are adorned with the letters “F*** U.”

As adept film fans know, Tarantino’s actions weren’t simply to shock. The shoes are a reference to those worn by Uma Thurman in Tarantino’s “Kill Bill” movies, where her vengeful character wears “FU” shoes to convey her mindset as she hunts down all those who’ve wronged her.

quentin-tarantino-shoes-getty.thumb.jpg.

Predsednica Američke akademije za film, koja dodeljuje nagradu Oskar, juče je obećala promene nakon što su crni reditelj Spajk Li i glumica Džejda Pinket Smit najavili bojkot dodele.

Ajsaks je izdala saopštenje obećavajući više raznolikosti, i to brzo posle najava bojkota ovogodišnje ceremonije zato što su nominovani samo beli umetnici.

- Ovo je težak, ali važan razgovor, i vreme je za velike promene - navela je Čeril Bun Ajsaks u saopštenju u kojem je još navela da je istovremeno rastužena i frustrirana nedostatkom crnih glumaca i glumica u ovogodišnjim nominacijama.

Nijedan crni glumac ili glumica nije nominovan za Oskara drugu godinu zaredom, što je naišlo na osude preko društvenih mreža i izazvalo novu polemiku. Prošle godine nominacija samo belih glumaca podstakla je pozive na bojkot, ali ne od tako istaknutih ličnosti kao što su Spajk Li i Pinket Smit. Ne zna se da li je to imalo uticaja, ali je gledanost ceremonije koju je vodio Nil Patrik Haris bila 16 odsto niža nego prethodne godine, i na šestogodišnjem minimumu. Predsednica Akademije Ajsaks se ove godine potrudila da šou bude inkluzivniji. Voditelj ceremonije 28. februara biće crni komičar Kris Rok, a producenti će biti producenti filma „Đango“ Redžinald Hadlin i Dejvid Hil.

- Akademija preduzima dramatične korake da izmeni sastav svog članstva. U narednim danima i nedeljama sprovešćemo reviziju regrutovanja naših članova da bismo doveli do preko potrebne rasne ravnopravnosti u našem prijemu članova 2016. i dalje - napisala je ona.

Znam da kolence sigurno ovo prati pomnije ali brate, šta je ovo? Jel će sad da krenu da dodeljuju odvojeno oskare ono - crni muškarac, crna žena, beli muškarac, bela žena ...  

Sa jedne strane znam da tu sigurno ima velikog nameštanja pa ne mogu previše da kritikujem, ali sa druge strane mi se uopšte ne sviđa taj koncept da za koju godinu ako se nominuje pet glumaca, moraju da budu belac, crnac, latinos, indijanac i jedan od manjina doseljenika, po rotaciji. A ne po kvalitetu glume u nekom filmu.

@laki
Stija ti je odgovorio esenciju problema - satro je kriva akademija i trpece prozivke da se ne bi usmerili reflektori na studije/filmsku industriju koja je tiho rasisticska jer je cela amerika tiho rasisticka
ima i crnih i azijatskih i whatever shade of skin filmova, ali sve se svodi na to da segregacija nije mrtva, amerika je debelo raslojena zemlja i filmovi su ogledalo situacije...i kad su ljudi jednako talentovani bolje će proći oni iza kojih su vece pare a to su belci (jer oskari nisu meritokratija nego reklamiranje i lobiranje od strane studija i agencija) sto je sve pogotovo ironicno kada se uzme u obzir da belci cine oko 60% americke populacije ali tek oko 30% posetilaca bioskopa...

Dzhejda je glasna jer je Vil smit mogao da bude nominovan za concussion ali kad pogledas nominovane ne mozes zaista da zameris i kazes da je smit bio bolji od bilo kog glavnog glumca (ne znam da li je redmejn losh kao sto neki kazu, nisam gledao danish girl)
Spajk je ljut jer je mislio da chi-raq ima oscar-bait potencijal ali je previše out there (realno je tangerine 10x bolji i lepsi film)

also sam sistem glasanja je izvitoperen, od nominacija do finalnog izbora...

svidja mi se trejler za suicide, boemska ftw...mada ja i dalje ocu da vidim dedpula pre svega, sve ostalo stripsko ove godine je u drugom planu =o)

• Upvote (+1) 2

Pa da, to je to, tako sam i mislio, ali hoću da kažem da me izuzetno smara (a sad se "slomilo" na oskaru pa sam to postovao) to da svako može da krene da hejtuje kako je negde rasizam i nema ravnopravnosti kada mu odgovara, a onda ovi kao kreću da se vade iz toga - ukupno gledano mi je beveze čitav taj trip koji fura amerikom od vajkada al' je specijalno omasovio i aktivirao se u proteklih nekoliko godina. Izuzev naravno belaca :)

da, zaboravih da pomenem, pesma za trejler je vrh realno :)