Jump to content

Njuz (nije njuz)


Recommended Posts

Evo specijalno za Duleta!

Za to što je Blic, kako kažu bivši čitaoci, postao Bljuc, krivi su isključivo novinari, posebno oni koji su tu kuću gradili skoro od temelja, a sada se čude što su suvišni. U Blicu danas za novinare ima posla koliko i na benzinskoj pumpi, smatra bivša urednica u Ringijeru

Nismo uspeli. I otuda toliki otkazi. I tek će ih biti, pa nam preostaje ili da menjamo poziv ili da menjamo kuću ili da se prilagodimo novoj definiciji novinarstva. Za ovo poslednje poželjna je sklonost ka izveštavanju s događaja kojima nismo prisustvovali, izvrtanje činjenica, pisanje PR tekstova za političare, oglašivače i estradu, spinovanje, izmišljanje ekskluziva, potcenjivanje inteligencije čitalaca, određivanje sopstvenog kvaliteta prema broju „klikova“ koje smo pokupili tekstovima tipa „OVAKO izgleda stan naše folk dive“, „OVO je bujno poprsje čuvene glumice“, „Nikad nećete pogoditi KO je pokazao gaćice“…

Za očuvanje ono malo preostale časti profesije na umoru i dalje će biti zaduženi entuzijasti iz nekoliko pristojnih štampanih izuzetaka, sa dva, tri TV kanala bez nacionalne frekvencije i nekoliko portala, a ne novinarska udruženja, nepostojeći sindikati i vlasnici medija.

Oni će se, kao „Ringijer Aksel Špringer“, boriti da isplate 13. platu svojim radnicima. Samo, šteta što među njima uskoro više neće biti nijednog novinara.

https://www.cenzolovka.rs/trziste/otpustanja-u-blicu-krivi-smo-mi-novinari-koji-smo-cutali/

i ovo - http://www.nuns.rs/info/news/29863/kolegama-iz-blica-umesto-pozdrava-i-rukovanja.html

Link to comment
Share on other sites

- Dva puta su ugovarali sastanak, on bi dolazio do vrata, i posle par sekundi odlazio. Devojka je to shvatila kao poslovni gubitak, zbog čega je odlučila da mu se osveti. U dogovoru sa prijateljem Stevanom L. (38), koji joj takođe nalazi mušterije, ona je "žrtvi" poslala sms poruku, sa pozivom na masažu. Žrtva je pristala, i ovog puta se odvažio da uđe u devojčin stan. Tu ga je sačekao Stevan L., koji ga je optužio da je "nasilnik, koji tuče prostitutke", a onda je krenula iznuda pod pretnjom da je "snimljen, i da će sve biti dostavljeno njegovoj porodici" - kaže naš izvor.

Prvi novac koji je dao iznuđivačima,G.K.Đ. (225.000 dinara i 2.000 evra) je podigao sa kreditne kartice.

- On radi kao IT stručnjak, ali nije imao ušteđevinu, tako da je oba puta novac podigao sa kreditne kartice na 12 rata. Kada su mu iznuđivači zatražili još 3.000 evra, kartica je bila prazna. Shvatio je da uceni nema kraja i slučaj je prijavio policiji. Tako je usledila akcija u kojoj je iznuđivač Stevan L. uhapšen - kaže naš izvor.

Osumnjičenenom je određen jednomesečni pritvor, a interesantno je da protiv devojke, koja je namamila žrtvu u stan, nije podneta krivična prijava.

eh ti IT stručnjaci :) video sam ovu vest ali nisam ispratio da je ovako glup razvoj događaja :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ne znam koji me đavo natera da kliknem, al eto bar sam pročitao ovaj komentar :D

 

Mirko : Svidja mi se kako je izvrsilac ovog dela razmisljao, veoma inteligentno resenje. Mogao je sve ovo da izvede i sa obicnom kesom, ali kesa sa izmetom kad bi pala na plocnik ona bi se tu rasula na jedan metar kvadratni i to je to. Ali izvrsilac ovog dela je resio da zrtvuje jednu kofu zarad boljeg ucinka, jer kofa kad tresne o beton, ona se odmah razbije ali istovremeno i odskoci pa prsne i razleti sve ono u njoj svuda po okolini. Upotrebom kofe dobio je efekat odskocne mine, a i zasluzio clanak u novinama, sto mu je verovatno i bio cilj. Sa kesom punom izmeta nista od toga ne bi postigao.

Link to comment
Share on other sites

blic je izgleda malo unapredio strategiju i sada zadaje zadatak ovima što pišu da u svom kraju "jure" tako neke priče. već pet dana raspredaju o tome kako "vruć vetar" ne može da se snima i kada bismo hteli jer nema više kuće u kojoj su živeli tj. snimali, pošto je relativno skoro izgorela pa su sve srušili. A izgorela je jer nisu znali kako drugačije da isteraju cigane.

Link to comment
Share on other sites

http://www.scoresway.com/?sport=news&page=news&view=article&news_id=925000

Quote

The United States Tennis Association (USTA) issued an apology to the German Fed Cup team and fans on Saturday following an embarrassing anthem mix-up.

At the opening ceremony preceding the tie between the two nations in Hawaii, the abolished first verse of the visitors' national anthem - no longer used due to its association with Nazi Germany - was sung.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...