Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Mislim da ti je tu problem sto imas nekoliko razlicitih vrsta ljudi koji ne jedu meso i sl. Imas tipa vegetarijance, vegane i jos neke. Na primer "standardni" vegetarijanci ne jedu meso, ali jedu jaja, sir i sl. A imas one koji ne jedu nista zivotinjskog porekla, ali jedu recimo soju i to sto imitira meso ili sir i sl. A onda imas neke one hard kor vegane koji ne jedu nista sto nije fazon otpalo s drveta, dakle ono nece da ubere jabuku s drveta nego samo ako je pala na pod ili tako neke gluposti :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

a jel jedu tortu?

samo ako je od humusa i soje.

Ono što mi je doduše najveća nepoznanica jeste deo sa "mesom" - gde postoje kobasice, šunke i tako to, ali 100% veganske - gde je tu kvaka? Zar ne bi trebalo da se vegani ispovraćaju samo na pomisao da jedu nešto što ima oči i govori, a ovo je prilično jasna asocijacija na tu "nepravdu"?

Pa kao, možeš da napraviš "kobasicu" bez mesa (ne možeš) ali se tripuješ da jeste iako nema nikakve veze sa tim ni nutriciono ni sa ukusom, samo izgleda tako. Kapiram šta hoćeš reći "što uopšte mora da bude kopija mesa", nemam pojma, ima mnogo oštećenih ljudi na svetu kojima treba određena doza zavaravanja i deluzije u životu da bi kako-tako funkcionisali. Kao oni ljudi što piju kokakolu zero i misle da se hrane zdravo u odnosu na one koji piju običnu kokakolu.

pljk!

Verovatno je ovo što kažete ti i vudsi, da prosto nisu normalni :)

Nekoliko dana pre toga sam bio kupio kafu onu kao hlađenu, neki kapućino ili šta god i riba ispred mene kupuje nešto drugo i ovaj lik slučajno otkuca i tu moju kafu njoj i ona kao - "ovo nije moje, JA DA PIJEM MLEKO HA HA (na šta vam ja ličim)".

Verovatno je ovo što kažete ti i vudsi, da prosto nisu normalni :)

pa ja ne mogu da kažem to generalno jer znam i neke koji jesu normalni, a znam i one koji baš, baš nisu. Ali što baš nisu, oni totalno svojim ponašanjem ocrnjuju i ove ostale što jesu.

Edited by CheighLee

pljk!

Те веганске пљеџе су ту про форме, за оне који су декларативно вегани, да маскирају од себе и других своју чежњу за најукуснијим облицима меса са роштиља : ) мислим да Лаки ово разуме, а пита јер му се прича!!

• Upvote (+1) 1

to je skroz u redu, nemam ja problem sa tim kakav je ukus, pošto je zasigurno užas, ali ako neko kaže "jao jedeš meso kakav si ubica životinja stidi se" a onda i oni jedu nešto što "imitira" to isto meso, who was phone?

Nisu svi vegeterijanci iz etičkih pobuna, ima nekih koji se to tripuju iz zdravstvenih.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

zvali me danas iz NCR-a, treba im neko ko priča Španski da objašnjava ljudima kako da restartuju ruter!

Tamo je pola zaposlenih "bivsi" rurovci? :D

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...