Jump to content

True Detective


Corey

Recommended Posts

Nakon prvog gledanja sam bio ubedjen da je taj susret na kraju epizode pre Tuttleove smrti (oba su mi delovala mlađe nekako nego na intervjuima, čak sam bio ubeđen da Marty ima drugačiju kravatu). To jest, ako su se raskantali 2002. Tuttle je "OD-ovo" 2010. i "sadašnjost" je 2012. da je taj "susret nakon dugo vremena" neka 2008-9. kako proprema za obračun sa Tuttleom kao što su onu dvojicu sredili. Pogledao sam maločas ponovo kraj i ispostavlja se dam sam bio u krivu i da je taj susret zaista i hronološki poslednje dešavanje. 

Lično sam se nadao da su u kontaktu bili duže, da je cela priča tokom intervjua bila deo nekog dogovora u okviru lova na kult. Ko sto rekoh pre, mislio sam da je Tuttle endgame, ispostavlja se da nije...

Ako pak ispadne da je Rust copycattovao da bi izmamio nekog konačnog pravog ubicu (a znamo da postoji velika organizacija) to mi se ne bi svidelo jer moje shvatanje Rusta je da ga, zbog smrti ćerke, na rešavanje slučaja nagoni averzija ka svima koji povredjuju decu pa ako je sam postao takav onda je logično rešenje situacije da se samoubije ili by gun ili by Marty + već bi ga dotična organizacija sklonila nekako...

Link to comment
Share on other sites

Tri puta sam pročitao tvoj subspoiler, ali ne mogu baš da skapiram. Mislim da je Rust nastavio da radi na slučaju od kad je dao otkaz, samo naravno inkognito. Priča namerno navodi da je on taj koji ubija ili da je kopiket. Mogu čak da zamislim i da je Rust iscenirao novo ubistvo da bi privukao pravog ubicu i da je to uradio jer je pretpostavio da će ova dva detektiva doći do njega i pokazati mu materijal koji on objektivno nema jer više nije pandur. Sad mu naravno fali Marti (kao što svakom Holmsu fali Votson) da ga privoli na svoju stranu priče i da reše slučaj.

 

Ma da. Nema sanse da je Rust toliko glup pa da ga "slucajno" uslikaju pored svakog mesta zlocina. 

Marti im je lepo rekao, da se Rust sigurno nije toliko promenio i da je sve to gluma.

 

Sto se tice ubistva

Sumnjam da bi Rust ubio nekog nevinog samo da bi uhvatio ubicu, posto je onda i on sam ubica. A mislim da jos nije postalo toliko licno da bi isao do tih daljina. Mislim, mozda, treba da vidimo sta mu se izdesavalo svih godina koje su prosle.

Edited by SpiRo
Link to comment
Share on other sites

Dobra epizoda, možda sam očekivao zamršeniju radnju nego što zapravo jeste i veći hajp/klifhenger na kraju predposlednje epizode, ali atmosfera je i dalje vrhunska.

Ako uspeju da do sledeće godine naprave još jednu priču na ovakvnom nivou, sreći neće biti kraja =o)

Link to comment
Share on other sites

Izvalih ovo kad sam već iskuckao post - 

http://imgur.com/a/ZKDd6

 

 

Uh što volim kad me epizoda natera da odgledam neke ranije epizode :)))

Ovaj šišač trave je isti kao iz treće epizode i čini mi se da je on taj sa ožiljcima.

Takođe dva pandura koja su vodila Frensisa koji se ubio u zatvoru do govornice, jedan od njih je Childress!

  • Upvote (+1) 1

Everytime I cross the line

I push the boundaries out a little...

Link to comment
Share on other sites

odgledao prvu, deluje kul. onaj matori crkvenjak sto ih upoznaje u pandurskoj stanici je sluga sotonina, tako predvidjam!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

jebite se. Do devetog marta cu pet puta oduzeti sebi zivot.

Eh da je devetog, nego se po nasem vremenu na HBO-u americkom serija emituje u 03:00h po nasem vremenu, sto je dakle deseti mart... da ne pricam sto se gleda bez prevoda naravno!

U svakom slucaju prezadovoljan sam, ovakve stvari ti dizu raspolozenje, da ih je vise...

Link to comment
Share on other sites

Što se mene tiče sedma epizoda je skroz na zadovoljavajućem nivou, sviđa mi se ta tranzicija koja je napravljena da bi Vudi bio simpatičniji lik, pored toga što je toliko maestralan glumac tokom cele sezone, sada konačno možemo da ga zagotivimo i kao lika :)

Kada se pojavio Erol Čildres na kraju epizode, ono, odmah mi je kliknulo da je on skarfejs men i pre nego što su prikazali ožiljke, ali sam dugo razmišljao o tome kako je onda Metju propustio to da snimi, naročito jer su imali uvid u crtež zasnovan na opisu one klinke što je Erol jurio.

Sve u svemu, mislim da nas neće razočarati ni najmanje u poslednjoj epizodi :)

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

k6A0bQT.png?1

 

Oziljci su vidljivi tamo gde mu nije brada, skoro ceo obraz je vidljiv a i oziljci su veoma vidljivi cak i ovi ispod usne. Pogotovu Rust koji je stojao prilicno blizu gledajuci ga lice u lice. 

Sada ja da sam video takvu nakazu punu oziljaka uzivo kako radi u skoli gde su nestala deca i jos svi spominju da su vidjali lika sa oziljcima po licu sa zrtvama, prilicno brzo bi se setio da sam video doticnog.

Edited by SpiRo
  • Downvote (-1) 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...