Jump to content

Stanovi u naselju "West 65", kod Airport City-ja

Recommended Posts

Ne znam kako će se kretati cene nekretnina, to ne mogu da procenim, ali je osnovna premisa ovog članka, a to je da će porasti tražnja zato što pada EURIBOR besmislena iz najmanje dva razloga. Prvi je što većina stanova ide za keš, tih 20ak % koji se prodaju na kredit ne mogu toliko da skoče. A druga je što je odlukom NBS kamata na stambene kredite trenutno zamrznuta do kraja 2024. godine na vrednost EURIBOR-a od oko 1.5% (ukupno na 4.08% zajedno za kamatom banke). E sad se ne zna da li će ta odluka produžiti i na 2025. godinu, ako bude tako cene kredita će ostati iste kao i u 2024, dakle nema povećanja tražnje. Ako se odluka ne produži onda je neki forecast za EURIBOR do sredine sledeće godine pad do najmanje 2-2.5%, što znači da će sledeće godine krediti zapravo efektivno biti skuplji nego ove 😄 tako da to svakako ne može biti razlog za povećanu tražnju... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

54 minutes ago, Zwerko said:

A kakve veze ima udruženje profesionalnih upravnika sa kupoprodajom nekretnina? 😄 

nema nikakve direktne nego kao dobar su sagovornik RTS-u na ovu temu jer kao ljudi kupuju stan a ovi upravljaju stanovima tj. stambenom zajednicom 🙂

48 minutes ago, Sting said:

Ima veze jer su potkupljiva govna koja za 500 evra stavljaju svoje ime na ovakav proliv od članka.

ma jel si ti lud, kakvih 500 evra? pa ovo je tipično "hoćete da date izjavu?" i onda oni to snime, ne dobijaju se pare za ovo 🙂

48 minutes ago, Sting said:

Poskupeće stanovi, al' u kurcu. U junu sledeće godine Laki će ovde da c/p članak čija će sadržina biti pomoć države parovima / subvencionisani krediti / sad je idealna prilika da se kupi stan jer će investitori da prodaju go kurac u toku sledeće godine.

a što tako misliš, ozbiljan sam? na drugom topicu tamo pričamo aktivno kako se sve proda što se nudi, zašto misliš da će sledeće godine stati prodaja?

38 minutes ago, Zwerko said:

Prvi je što većina stanova ide za keš, tih 20ak % koji se prodaju na kredit ne mogu toliko da skoče.

pa ovo je kokoš' ili jaje - možemo da kažemo i da je samo 20% jer su krediti skupi i da bi bilo više da su krediti jeftiniji, samim tim taj odnos može da se promeni.

13 minutes ago, Lucky said:

pa ovo je kokoš' ili jaje - možemo da kažemo i da je samo 20% jer su krediti skupi i da bi bilo više da su krediti jeftiniji, samim tim taj odnos može da se promeni.

2022. godine kada je EURIBOR bio u minusu je procenat stanova kupljenih na kredit bio 26% - koliko može da se promeni?

Heghlu'meH QaQ jajvam

Zato što imam insajderske informacije :tf:

Kasice su istrošene, ušteđevine su potrošene, dedovine su masovno rasprodate, povećanja plata će biti mala kao i bonusi. Q2 je ove godine za većinu firmi bio lošije od prošlogodišnjeg koji je najlošiji i skorijoj istoriji. Ništa manje se očekuje za kraj godine.

Gradnja se masovno usporava i rokovi se probijaju, svi čekaju povoljniji trenutak za prodaju. Naše tržište je banana, osetnog pada neće biti ali peognozirati skok cena je retardizam u ovom trenutku.

Možda grešim i udruženje upravnika je u pravu 🙂

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

37 minutes ago, Sting said:

Zato što imam insajderske informacije :tf:

Kasice su istrošene, ušteđevine su potrošene, dedovine su masovno rasprodate, povećanja plata će biti mala kao i bonusi. Q2 je ove godine za većinu firmi bio lošije od prošlogodišnjeg koji je najlošiji i skorijoj istoriji. Ništa manje se očekuje za kraj godine.

Gradnja se masovno usporava i rokovi se probijaju, svi čekaju povoljniji trenutak za prodaju. Naše tržište je banana, osetnog pada neće biti ali peognozirati skok cena je retardizam u ovom trenutku.

Možda grešim i udruženje upravnika je u pravu 🙂

Sve ima smisla što govoriš i naravno da ne gledamo udruženje upravnika kao relevantno telo za bilo šta, ja više gledam iz ugla te prodaje i kupovine o kojoj sam već pisao tamo na drugom topicu, prosto mi ne deluje da će doći taj neki "presek" odjednom (ili kroz X meseci), pa mislim, šta da pričamo kad čak ni Draško nije prognozirao pad cene kvadrata naredne godine već tek za 3-4! 🙂

Nisam ni ja rekao da će biti pad 😄 čitaj pažljivije, nemoj samo da budžiš kontent 😄

• Like +1 1

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

5 minutes ago, Sting said:

Nisam ni ja rekao da će biti pad 😄 čitaj pažljivije, nemoj samo da budžiš kontent 😄

u pravu si, napisao si da će prodavati go kurac, nisam tačno bio siguran dal' bi to spadalo u pad ili u potpuni zastoj prodaje, sad shvatam ovo drugo je!

Laki kralj budženja kontenta! Ma samo nek se radi, nek se uplaćuje u budžet! Ja bih voleo da kvadrat bude 9000 evra i da se proda 5000 stanova mesečno i bgd ko god da kupuje!

12 minutes ago, Sting said:

Laki kralj budženja kontenta! Ma samo nek se radi, nek se uplaćuje u budžet! Ja bih voleo da kvadrat bude 9000 evra i da se proda 5000 stanova mesečno i bgd ko god da kupuje!

Treba neko i to da radi dragi moj stinže!

A i kao što sam rekao na drugom topicu, niko od nas ne smatra da treba da kvadrat bude 9000 evra i da se proda 5000 stanova, šta više svi smo saglasni da je cena kvadrata prevelika, ali je poenta šta mimo "kalimero" situacije imaš od toga. tako je kako je i evidentno će tako biti i nadalje.

ako ti treba stan da kupiš, onda ćeš ga kupiti po toj ceni ili biti podstanar ko zna koliko čekajući "pucanje balona". 

Već 20 godina se čeka pucanje balona, osim onog pada 2008 do 200€ po kvadratu, cena konstanto raste, tako da od pucanja ništa 😄

2 hours ago, Sting said:

Već 20 godina se čeka pucanje balona, osim onog pada 2008 do 200€ po kvadratu, cena konstanto raste, tako da od pucanja ništa 😄

Купи што пре, шта да ти кажем. Ни 5к није скупо кад тако размишљаш. Биће 15к за коју годину...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

10 hours ago, Lucky said:

Стручњаци су сагласни – бољи је избор куповина стана, него да се буде подстанар.

"Уколико намеравате да живите у том стану, уколико сте кредитно способни и имате паре за учешће за добијање кредита, исплати се купити стан", каже председник Удружења професионалних управника Љубиша Бановачки.

Истиче да је то дугорочна инвестиција и боље него да дајете на месечном нивоу одређене закупе.

Vau, gde da se ja prijavim da budem "strucnjak" i da izjavljujem stvari koje dete od 10 godina kapira... Jebote kakvi teletabisi..

• Like +1 1

On 8/22/2024 at 9:49 PM, togFU said:

Vau, gde da se ja prijavim da budem "strucnjak" i da izjavljujem stvari koje dete od 10 godina kapira... Jebote kakvi teletabisi..

upao si u standardnu "zamku" RTS novinarstva, koje ima te komunističke koncepte da imaš članak koji na kraju ne kaže ništa a ima tako te očigledne zaključke koji ničemu ne doprinose.

Na primer evo danas na temu plata radnika u maloprodaji:

"Заменићемо ми вас или роботима или Непалцима или овима или онима, то је најлакше рећи, али треба задржати правог радника, адекватно га платити и то је то", каже Марина Капор.

Трговински ланци пак решење виде у смањењу трошкова запослених увођењем самоуслужних каса, које не траже слободан дан, боловање, нити вишу зараду, а раде без паузе.

Ali iskreno, nekako mi lakše i preko toga da pređem nego da čitam FOTO/VIDEO vesti.

• 4 weeks later...

"Sukob" RTS-a i "Senseija" 🙂

image.png

Sa druge strane RTS:

Продаја станова у порасту у односу на прошлу годину - кров над главом најскупљи у Београду

Овог пролећа продато је 7,5 одсто више станова него у истом периоду прошле године. Укупна вредност достигла је готово милијарду евра, подаци су Републичког геодетског завода. Статистика каже и да је најјефтинији квадрат био у Бујановцу, а најскупљи у београдској општини Савски венац.

За сопствени кров над главом и даље највише новца потребно је у Београду, у просеку 2.640 евра за квадрат, на ексклузивним локацијама и знатно више. Следе Нови Сад и Ниш. Новина је да главни град бележи пад продаје станова од пола процента и вредности купопродаје за 5,6 одсто.

Оне који изнајмљују станове дочекало је међутим сезонско поскупљење кирије. У универзитетским центрима као што су Београд и Нови Сад просечан закуп станова поскупео је око седам одсто, у Нишу нешто мање, а у Крагујевцу је кирија и 10 одсто већа.

Ima istine u ovome što kaže Nidža, jedan deo stanova zaista odlazi na izvođače kojekakvih radova u zgradama na temu "kompenzacije", ali ih i oni samo posle prodaju dalje.

On 12/22/2013 at 12:42 AM, mohican said:

Ovlascen sam da ti kazem da si retard. Poz.

On 12/22/2013 at 1:17 AM, Highl1 said:

Sry, ali meni za stan na toj lokaciji dati 1850e je ludost.

Neki drugi Pera, neki dobri stari Mohi :tf: 

• Like +1 1
  • Haha (+1) 1

Um caruje, Dundo Maroje!

1 hour ago, alfa said:

Neki drugi Pera, neki dobri stari Mohi :tf: 

i ja stojim po tome, jer si tada kupovao za 2k Vračar, a sada taj Vračar možeš da tapneš dosta više.
Npr, drugar je kupio Greda Valjevo zgradu u Sazonovoj u to neko vreme, 2014, 2015a, kad sam ja išao za Nemačku, za 1900. A sada gleda da proda taj stan, jer mu je mali, i ima kupce za 5k, i to nekoliko, i hoće da se nadmeću za taj stan

Plus je meni taj West tek sad odvratan kad je onoliko naguran, bio sam tamo da jedem 2-3 puta, ono mi je previše nagurano

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

2 minutes ago, Highl1 said:

Plus je meni taj West tek sad odvratan kad je onoliko naguran, bio sam tamo da jedem 2-3 puta, ono mi je previše nagurano

W3ge b00rgeryyy su TOP u West 65 poyyy :tf:

Олимпијске игре на РУРу

39 minutes ago, Highl1 said:

i ja stojim po tome, jer si tada kupovao za 2k Vračar, a sada taj Vračar možeš da tapneš dosta više.
Npr, drugar je kupio Greda Valjevo zgradu u Sazonovoj u to neko vreme, 2014, 2015a, kad sam ja išao za Nemačku, za 1900. A sada gleda da proda taj stan, jer mu je mali, i ima kupce za 5k, i to nekoliko, i hoće da se nadmeću za taj stan

Slažem se i trolam malo. Iako i u westu može da se proda za 5k+ gajba, zavisno od pozicije. A i Vračar je naguran, ako je do toga 😄 Da se razumemo, meni su oba kraja sranje, ali bih pre živeo na Vračaru da moram da biram.

Um caruje, Dundo Maroje!

Vračar historical vs Novi Beograd :c

Šteta što je odsustvo urbanizma ubilo ono malo lepog što je bilo po Vračaru sa jedne strane, a isto tako uništilo većinu (još malo pa će sve) zelene površine koje su bile na Novom Beogradu.

Čekamo još da zabodu ašove na Košutnjaku, što će se verovatno desiti čim uspeju da izmeste Hipodrom :c

Also, čuo sam priču da se radi na rušenju FK Rad na Banjici, gde bi takođe trebalo da nikne stambeno-poslovni kompleks :c

Ćela koma...

Inb4 napravili su starački dom samo da bi mene nervirali...

....Stani more, moj Dragane,

svrati barem jedan čas.

Osvrni se, osmehni se,

Da ti čujem, mili glas...

• Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

1 hour ago, alfa said:

Slažem se i trolam malo. Iako i u westu može da se proda za 5k+ gajba, zavisno od pozicije. A i Vračar je naguran, ako je do toga 😄 Da se razumemo, meni su oba kraja sranje, ali bih pre živeo na Vračaru da moram da biram.

ja sam pričao o investiciji, kad dođe do neke nivelacije, a toga će uvek biti, Vračar će vredeti više, i uvek će long-term biti bolja kupovina. O tome gde ko želi da živi, je druga priča

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi