moyo Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 bedak :( Ne znam, ja sam apsolutni protivnik takvog nacina okoncavanja problema. Nikom nije lako, svi gresimo, svi ponekad skrenemo na pogresnu stranu ali uvek i apsolutno uvek postoji resenje i sve se svodi na to kolko smo spremni na borbu. Tesko je, pogotovo u Srbiji. Necu da pricam nista, ko zna u kakvoj je decko situaciji bio ali uvek je moglo nesto da se uradi. Sad je vise sjebao ljude koji ga vole nego sebe. Sto kaze Dulio furas dalje, nema tu sta "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Bedak jebeni :( Ja sam ove godine bas dosta puta cuo da su se ljudi ubili, ne pamtim kada sam ovoliko puta cuo.Ortak je trebao da se nadje sa jednim ortakom i da odu u kafanu neku i taj lik se obesi u podrumu, ovaj ga cekao pola sata pokupio se i otisao gajbi i sutra tek sazna sta se desilo.Nit je imao neke probleme, ziveo je generalno ok zivotom.Ne znam kakvo zlo treba da natera da bi ucio nesto tako sebicno. Edited December 20, 2013 by trn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Doolio Posted December 20, 2013 Popular Post Report Share Posted December 20, 2013 Па оно, вас двојица то узимате некако рационално, није то баш тако, ''натера га'' и ''ситуација'' и томе слично. Треба да си у посебном стању ПЛУС треба да си посебан лик (рецимо да се стандардно здрав лик највероватније неће убити ни када му побију породицу, а он остане слеп и без обе ноге). Исто тако, релативно велики проценат самоубистава су млади људи који су добили кеца па не смеју да кажу својима или их оставила риба, главно је да су ''виђени за самоубиство'', а та ситуација-тригер је често банална. Рецимо комшиница се бацила са спрата у својим тинејџ данима без икакве назнаке и без икаквих таласања што се тиче ситуације, њеног понашања, наглих промена у околини, породици итд. Чак и примери типа ''обесио се због хипотеке'' и ''спалио се из протеста према експлоатацији фармера'' су заправо тригеровани ''виђени'' ликови, а не дефаулт ликови који су донели одлуку као реакцију на неки део стварности. Тако да анализа у смислу ''себично је'' или ''то је лош начин за решавање проблема'' или шта год тог типа је исто као да говориш не знам, Лешку да су паукови хиљаду пута мањи од њега и да може да им ради шта оће, да нису љигави него су суви и длакави и да су готивног облика и текстуре, као и да нису опасни нити ружни и да не постоји логичан трип зашто би се он плашио паукова, а још мање плашио на начин на који се он плаши - да скаче са столице кад види паука на фотки. Или да причаш параноику да га нико не смара или опсесивно-компулсивном лику да је довољно прати руке пар пута дневно, а не четристо. 4 brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 uzas stvarno, a sve je vise takvih prica sto kaze neko...i ovde u sdu se ubila jedna devojka pre par meseci, koleginica sa posla ju je znala, ja samo iz vidjenja...isto tako bez ikakvih naznaka da nesto nije u redu:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 ja mislim da uvek ima naznaka, samo da li imamo vremena da gledamo. uglavnom, tuga You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Brate svi su u depresiji, ja prvi znam šta znači osećaj apsolutnog mraka i beznađa, gadno je to kad čoveka uhvati teška anksioznost, pogotovo kad te te kandže zgrabe i ne olabavljaju, a nema ničeg lepog da se desi da se oslobodiš tog stiska, mnogo puta sam se susreo sa time, i nije mi bila strana i pomisao o samoubistvu u najmračnijim trenucima, al nikad zapravo ne bi digo ruku na sebe, I kako da misliš da će to nekad neko da uradi. Njemu jeste bila sjebana situacija, puko faks, njegovi ne rade, on radi u nekoj frimi gde ga nisu isplatili 3 meseca (nije ni dočeko te pare), opšta besparica, sedi u depresivnoj Jagodini, dok su mu drugari uglavnom u bgu, al brate on je dečko voleo život, voleo je da se zeza, da pijanči, da se druži sa ljudima i da ih upoznaje, da otkriva nove stvari... У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 je-bo-te. saosećam sa tobom Čabke. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Heavy je to kad puknesh/zavrshish fax pa se opet vratish u rodni grad. Godinu ipo dana sam vec u Cacku opet, da nemam devojku koja je ovde ne bih znao kud bih sa sobom. Svi do jednog iz mog drushtva su u BGu a ja sam ovde. Mali i mrtav grad gde nemash nishta da vidish ni radish. Jedini kontakt sa svetom pored devojke mi je teretana. Neko ko je ovde mozda i ostao posle srednje je propao i te ljude ne mogu ni da prepoznam a ne da se druzim kao sa njima. Kad te povrh ovakve situacije josh spiche neke stvari verujem da nije uopshte lako. Tuzno je shto ljudi tako "reshavaju probleme" i mnogo mi je krivo zbog toga ali makar mogu da razumem delic zbog chega su to mozda uchinili. Tuzna pricha Chapke, drzi se, u kurac. ;/ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Страшно - јбг сад, Чабке, нађи се породици колико год можеш да им помогнеш. Иначе мислим да самоубице увек показују знаке склоности ка суициду, поготово лик који има жељу за животом мора некако то да сигнализира, али околина је често слепа да то види. Човек се вероватно осети напуштеним, изневереним и у свом том разочарању тражи неки излаз, па макар тај излаз био и смрт. Ове приче би, ако ништа друго, требало да нас пробуде да се замислимо колико често смо слепи и глуви за туђе проблеме. 1 Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Bedak jebeni :( Ja sam ove godine bas dosta puta cuo da su se ljudi ubili, ne pamtim kada sam ovoliko puta cuo.Ortak je trebao da se nadje sa jednim ortakom i da odu u kafanu neku i taj lik se obesi u podrumu, ovaj ga cekao pola sata pokupio se i otisao gajbi i sutra tek sazna sta se desilo.Nit je imao neke probleme, ziveo je generalno ok zivotom.Ne znam kakvo zlo treba da natera da bi ucio nesto tako sebicno. uff, znam za ovu prichu, lik iz kraja :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Jebote, ima dosta tih slucajeva, mnogo je glupo sto to rade mladi iz nekih banalnih slucajeva, ja znam za dva i ono, jedan je zbog ljubavi sa 22 godine, drugi je zbog usamljenosti sa17.. sta ti znas o zivotu sa 17 godina, pakao When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 (edited) brate, napisao je dulio cini mi se vec, ti banalni slucajevi su samo okidaci za nesto sto se dugo talozilo u osobi koja ima ostale 'odgovarajuce' faktore Edited December 21, 2013 by vlada_ 2 "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Па у суштини тај банални случај и ЈЕСТЕ разлог у већини случајева, само што су ти људи сјебани to begin with. Другим речима, није то фазон као ја сам као мали био малтретиран од стране ћалета, тукли су ме у школи, слушао сам емо зику, зајебавале су ме рибе и ево данас оћу да купим хлеб и он буде бајат и ја кажем Е ДОСТА ЈЕ БИЛО и рокнем се и онда сви причају ''јеботе рокно се због хлеба како то'', а ја у ствари се рокно због акумулираног трипа. Заправо је чешће да се тај лик стварно убио због хлеба, само је сјебан и онда му је то што је хлеб бајат ОМГ БАЈАТ ХЛЕБ ЗАШТО БАШ ЈА. Значи, јесте то тригер јер је он сјебан лик пер се, али није кумулативни трип него он само доживљава тај смор због хлеба иљаду пута јаче него ти и ја. У принципу, углавном је тако. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Heavy je to kad puknesh/zavrshish fax pa se opet vratish u rodni grad. Godinu ipo dana sam vec u Cacku opet, da nemam devojku koja je ovde ne bih znao kud bih sa sobom. Svi do jednog iz mog drushtva su u BGu a ja sam ovde. Mali i mrtav grad gde nemash nishta da vidish ni radish. Jedini kontakt sa svetom pored devojke mi je teretana. Neko ko je ovde mozda i ostao posle srednje je propao i te ljude ne mogu ni da prepoznam a ne da se druzim kao sa njima. jer najbitnije je uglaviti se u bg, ostatak srbije ne postoji...nervira me i ta prica malo, iako sam i sam hteo da nadjem posao u bgu, al sam ispusio...u pocetku mi je bio isto smor kad sam se vratio u smederevo, staro drustvo se rasturilo itd...al vremenom sam upoznao dosta novih ljudi i sad mi je sasvim ok...cak mislim da mi je sa te socijalne strane bolje u sdu nego sto bi bilo u bgu, nekako su mi otudjeniji ljudi tamo 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Da, al ti se družiš mahom s akademskim građanima, ne sa propalim srednjoškolcima, zato ti je OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 nisam pratio forum da li je bilo-http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/429082/Doktor-pijanica-svakog-dana-lecio-decu ako jeste jbg :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 nekako su mi otudjeniji ljudi tamo Mozda zato sto im mesas imena. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Mozda zato sto im mesas imena. mesam im lica, ne imena...mohi drug:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 a onda kad se nadjes sa bilo kim u smederevu, shvatis da ne znas gde ces, jer je grad od sjebavanja zelezare toliko bez para, da je bilo koji dan osim subote u najmanju ruku depresivan "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 pa dobro, to je vec druga prica sto ima tri normalna mesta gde moze da se izadje i sto je prazno osim vikendom...bitnije je da covek ima neki krug ok ljudi u kome se krece, a ne gde ce da izadje, barem ja tako gledam stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Problem je shto se ti krecesh i mozesh da vidish ljude po gradu do i na radnom mestu. Koga i gde ja da sretnem? U Cacku nema ni ta 3 mesta a ja ne mogu da kampujem na gradskom trgu i da se nadam da cu sresti nekog ko mi se svidja. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Navuci se na pajdo ko vlada, odma ces da nadjes drustvo When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Па у суштини тај банални случај и ЈЕСТЕ разлог у већини случајева, само што су ти људи сјебани to begin with. Другим речима, није то фазон као ја сам као мали био малтретиран од стране ћалета, тукли су ме у школи, слушао сам емо зику, зајебавале су ме рибе и ево данас оћу да купим хлеб и он буде бајат и ја кажем Е ДОСТА ЈЕ БИЛО и рокнем се и онда сви причају ''јеботе рокно се због хлеба како то'', а ја у ствари се рокно због акумулираног трипа. Заправо је чешће да се тај лик стварно убио због хлеба, само је сјебан и онда му је то што је хлеб бајат ОМГ БАЈАТ ХЛЕБ ЗАШТО БАШ ЈА. Значи, јесте то тригер јер је он сјебан лик пер се, али није кумулативни трип него он само доживљава тај смор због хлеба иљаду пута јаче него ти и ја. У принципу, углавном је тако. Глупо сам мало ово саставио, журио сам да возим негде лол У сваком случају, разлози да се човек убије су исти као и не знам, Ћелини разлози да седне дваес минута и да буде у фазону ''е, смор'' и попије једно пиво. Али је ствар у томе што је танка линија између ''тај лик је себичан/слаб'' и ''није он ту могао ништа да бира'', а можемо само да нагађамо шта је од та два. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Nikad mi nisu jasni oni ljudi koji te pozovu i traže nešto, u ovom slučaju prodavnicu, i onda kada kažem "nije, pogrešili ste broj" sledi - "A KOGA SAM DOBIO?" Pa kakve veze ima, pogrešan je broj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts