.338 Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Django Unchained http://www.imdb.com/title/tt1853728/. Film je po meni veoma dobro uradjen, obozavam Foxxa. U nekim slucajevima ima ne realnih situacija ali boze moj, film je, takodje ima i smijesnih situacija. Krivo mi sto doco umire na kraju. 2 6 Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 spoiler, spoiler alert Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 kakav...jebeni...film... Najbolji glumac, najbolja sporedna, najbolji scenario, rezija .... ma SVEEE AAAA blagosloven bio dan kada je skorseze upoznao dicapria. odlican.. smejao sam se poprilicno dosta i nije me smorio nijednog trenutka, iako radnja u filmu nekad deluje haoticno a pritom traje i 3 sata.. ali po meni je "neobavezna" konverzacija koja se vodi kroz film prevazisla sve levele. :D takodje, svidja mi se sto su pricu oko brokerskog posla i berze uopste, sveli na nivo gde nije neophodno znati materiju, ama bas ni malo. mozda se malo veci akcenat stavlja na gudru i ceo taj life style, pa se odredjenoj populaciji ne bi svideo, ali dobro.. to je valjda sve in, a pritom je radjen po knjizi. i da, di caprio je odlican! Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 http://www.imdb.com/title/tt0456912/?ref_=nv_sr_2 koreanci jos jednom sabili! odlicna prica koja pocinje donekle sporo (meni je drzala paznju konstantno), a kako film odmice, tempo se ubrzava i film je sve bolji i bolji. ako neko ocekuje film poput (the chaser, i saw the devil i memories of a murderer) nece dobiti isti, ali mu garantujem 2h dobre zabave! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čamuga Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 + za ovaj FATIN, odlican muvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 RUSH Odlična priča o velikom rivalstvu između Nikija Laude i Džemsa Hanta sedamdesetih godina prošlog veka, i kulminaciji njihovog odnosa nakon čuvene nesreće na stazi u Nirburgringu. Sjajna gluma, minimalno korišćenje CGI-ija (gotovo sve je snimano sa pravim kolima), i odlično prikazana ambicija i opsesija koja u drugoj polovini filma gotovo izaziva mučninu u stomaku. Možda su mogli da se više fokusiraju na tehničke aspekte bolida iz tog vremena (favorit je jedna od formula sa šest točkova, ftw), kao i na evoluciju sigurnosnih procedura koje su važile tada, ali je ono što je u fokusu radnje uvek na visokom nivou. Danijel Bruhl fenomenalan i nosi film, iako Kris Hemsvort dominira u marketingu za film (nije da je loš u, ali je Bruhl doktor za glumu ako se uporede). Frapantno isto koliko su dobro odradili kasting, šminku i maske, jer su na kraju pušteni autentični snimci stvarnih likova (uključujući i scenu nesreće koju su verno rekonstruisali, jer je pušten stvaran snimak posle toga). 2 Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 (edited) Kao sto Pip rece, zaista odlican film, neverovatno dobra atmosfera od pocetka do kraja, gluma vrhunska, muzika i zvuk epski odradjeni. Denijel sabio ulogu, mada je i Kris ispao idealni lik za Hanta. Odlicne scene voznje, odlican osecaj tih vremena kada nije bilo svejedno ko je sampion u F1 i kada se vozilo srcem. Jednom recju, to je jedan od onih filmova koji svaki normalan muskarac treba da odgleda bar jednom u zivotu =) Scena sa zabarima u Alfi mi je bila carevanje na kvadrat! :) Edited January 1, 2014 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 a scena pre te ? :) Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Dobro je da ste to napisali, jer ja kad god da sam video ovaj poster pomislio sam da je neka moderna akcija sa jurnjavom i mislio sam da je preskočim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 ista stvar,video na zamundi i rekoh,ovo je neko djubre sigurno :D,hvala drugari ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 (edited) Одгледах сад Rush на ову вашу препоруку. Чини ми се да даје на тежини, ако као неко ко не прати спорт (живци), аутомобиле и посебно форумулу 1, кажем: [claps] феноменалан филм пс. што је најгоре, почеше флешбекови из детињства са именима возача. Јес да нисам пратио претерано, ал нисам био ни глув ни слеп. Edited January 2, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kole Posted January 3, 2014 Popular Post Report Share Posted January 3, 2014 Rush je vrhunski film i Ron Howard nastavlja da bude jedan od onih ljudi koji ne pravi loše stvari. Ipak, dok mi se film u celosti sviđa, imam par zamerki. Na prvom mestu je smejurija da Bruehla nominuju svuda za sporednu ulogu, a ne znam koja je glavnija uloga od njegove u filmu =o) Takođe, oseti se disbalans između kvaliteta glume...Hemsvort je na autopilotu i samo govori tekst, dok je Bruehl covek i stavio masku i skinuo laudin glas veoma dobro. Za kraj, čudan scenario koji izjednačava ta 2 vozača samo zato što je Hunt bio native english speaker. Umanjuju se i Laudine povrede (odustao je u Japanu zbog očiju/kapaka/suznih kanala, a ne zbog poetične ljubavi) i retardirano ophodjenje Ferarija prema njemu nakon nesreće i odustajanja kao i titula 77me i 7 godi. kasnije u Meklarenu...kapiram da bi biopic o Nikiju Laudi verovatno bio manje interesantan široj publici nego ovaj film, ali ovo mi previše liči na akciju "amerikanci se igraju istorije gde su oni i englezi najbitniji". Takodje, izašli su skrineri za 12 Years a Slave i American Hustle. Oba filma brutalno dobri. U 12 Years Fasbender i Edžiofor caruju nevidjeno...u Hustleu su svi manijakalno dobri, da ne znate ko je veći bog (Bejl je realno najbolji, pa onda Lorensova ;o), takodje Kuper i Louis CK imaju par legendarnih scena). Od ovog award seasona treba da čekate/tražite sledeće stvari: Dallas Buyers Club, Blue Jasmine, Her, Inside Llewyn Davis, Labor Day, August: Osage county, Nebraska, Frances Ha, Philomena i Enough Said. Tri filma koja izdvajam su francuski Blue is the Warmest Color (već ima da se skine), Wolf of Wall street (kog nema na netu, al je verovatno najbolji studijski film iz 2013. i ima ga u bioskopima) i naravno animirani Kaze Tachinu (engleski The Wind Rises) - film kojim Hajao Mijazaki odlazi u penziju (njega isto nema na netu u originalnoj japanskoj verziji...američku treba očekivati ili nakon objave nominacija za oskara kad krenu skrineri da cirkulišu ili posle dodele ka krene šira distribucija) Also, SNG svima! 2014. ima da bude sumanuto puna filmovima =o) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Amin! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikac84 Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 I ja sam preskocio Rush misleci da je neka glupost ali ako kazete da je tako dobar skidam ga jos veceras.Inace obozavam F1 i gledam je godinama jos od vremena kad su vozili Ayrton Senna i Damon Hill. Nazalost kralj F1 je trenutno u najtezoj borbi u zivotu ali nadam se da ce se oporaviti , a ovaj film ce me malo odrzati u zivotu do sledece sezone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 dobar.preporuka. ne bojte se, nema nikakvih dodirnih tacaka sa NOTEBOOK-om :) Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Dobar je About Time, nije akcenat na romantičnoj komediji, ostatak filma je mnogo bolji i efektniji. Rejčel šećerlema. 12 YEARS A SLAVE Više nego solidan, ali sam valjda očekivao da bude mnogo više hard-core i žestok s obzirom na tematiku (nije da nema mučnih scena, ali ih je malo, kao ona sa bičevanjem npr.). Problem je i što film ima više taj letopisni karakter, evo to i to se desilo liku, i onda se to završilo tako i tako, mnogo bolje bi pristajala klasična filmska forma za ovakvu vrstu tematike (sa zaokruženom pričom, razvojem likova i katarzom na kraju). Ečiafor dobar ali ne i sjajan, Fastbender prebio i film bi zapravo bio mnogo bolji da se više vrti oko njega i da je sve ispričano, npr., iz njegove perspektive. Ostali, s obzirom koliko se malo pojavljuju, dobri (Đijamati pre svega, isto neprijatna i mučna scena, odrađena na način na koji je trebao da bude ceo film). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 (edited) Upravo odgledao Elysium koji mi je camio na hardu. Imao sam velika ocekivanja s obzirom da je isti lik koji je pravio District 9. Film je po meni podbacio i to najvise zbog nedoslednosti u samoj prici. Odgledas i apsolutno te nije briga vise za film. (na zalost) Edited January 3, 2014 by MikroStalja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Gledao sam Jack Reachera večeras, dobar film, ne zamara i interesantan je za gledanje, ali je predvidiv i sa stereotipnim zapletom. Sa druge strane, gledao sam juče dve komedije sa ortacima - Diktatora koji je pokidao, plakali smo od smeha, i The world's end koji nas je isto do jaja zasmejao, ali je prekoret na pola filma (koji je inače i glavna radnja filma, ali nismo bili upućeni) apsolutno nepotreban, nekako bi bio još bolji da se do kraja držao tog ''stara ekipa ponovo roka'' toka. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
towerrr Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Samo da potvrdim da je Rush sabio. Nisam fan na takve filmove ali je prica zaista vrhunska i vredi da se odgleda. Odgledao Lone Survivor takodje. Bas mi je lepo pala ta prica, mada nisam ocekivao da bude toliko dobra na kraju. Mislim da je Mark Wahlerbg sabio u ovaj film, jer nisam naviko da ga gledam u ovakve filmove. Preporuka svejedno. Edited January 4, 2014 by tower- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brkata Nakaza Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Quote There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Corey Posted January 4, 2014 Popular Post Report Share Posted January 4, 2014 Завршио са репризирањем Сопранових и могу да кажем да контроверзни крај има смисао, не само као наставак шта је било после, већ и зашто је технички тако урађен. На друго гледање потпуно је очигледно да се прича развија дуж две линије, крими/породична драма и развој лика Ентонија Сопрана. Обе су изузетно развијене и друга се може превидети као чисто дешавање ако не знамо да је у ствари то главна радња целе серије, а једини и главни знак да је тако заиста, Дејвид Чејс (аутор серије) нас упућује кроз процес терапије са Др Мелфи. Уосталом, прва сцена је Тони у чекаоници код Др Мелфи, и његов лик видимо између ногу женске фигуре, симболика рођења, и ту већ можемо да наслутимо да се серија бави психологијом и анализом снова, а не мафијашком "породицом" из Њу Џерсија. Сетинг, крими драма, који је осмишљен у сврхе карактеризације, је толико развијен да се серија комотно и без проблема може гледати без осећаја да нам нешто битно измиче. Од прве до последње сезоне, све је повезано са крајем серије, са њеном последњом сценом. Дејвид Чејс је бриљантно заокружио причу, у којој чак и изговорене речи из прве сезоне одјекују у финалној. Серија нема "додатни квадрат" за Амере, који ће појаснити шта се и због чега десило нешто, већ захтева од гледаоца да буде присутан и обрати пажњу на детаље. Фрапантна је количина пажње посвећена истим, где видимо колики је заправо Чејс перфекциониста. Велики део радње се говори само кроз мимику актера, што се обично вештачки допуњује дијалозима или монолозима, такозвани "додатни квадрат за Амере". Тога нема овде, и та сувоћа може да завара како је то једино дешавање, јер назнака да нам аутор нешто битно предочава преко тога није сасвим очигледна. Сцене којима се наизглед не види никакав смисао осим да су ту да попуне време епизоде не постоје! Фасцинантно је како Чејс искоришћава време које има на располагању, нема вишка нити мањка, као да је провео десет година пре снимања, у соби излепљених зидова чији је међупростор испуњен развученим концима који представљају линије времена, нешто што виђамо у серијама када ликови утврђују развој неког догађаја и/или ликова. Детаља има толико да једно гледање апсолутно није довољно, а свако следеће након што се разуме крај добија нов квалитет јер ће се доста лакше увиђати детаљи које је Чејс кроз све сезоне минуциозно постављао. Сјајан фан блог, не читајте ако никада нисте гледали серију и ако је нисте завршили. The Sopranos: Definitive Explanation of “The END” 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 The Heat sa Sandrom Bulok i Melisom Mekarti - http://www.imdb.com/title/tt2404463 Solidna buddy cop komedijica, sam zaplet je preslab ali priča nekako i nije poenta već izvedba njih dve. Jakih 6 od 10, ništa neviđeno ali ok film za pogledati ako ni zbog čega, čisto zbog preglupih fora. Inače, ne bih uopšte pogodio da Sandra Bulok ove godine puni 50, izgleda isto kao i pre dvaes godina. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Captain Phillips Osim malo preterane americke glume pred kraj i 1-2 propusta film je sjajan. Tom objasnio kao i uvek. Ako je upola istinito, pravi Phillips ima muda velicine buradi za kupus. Preporuka svakako! Edited January 4, 2014 by Fenodrim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteXmaN Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Rush "When I saw it the first time I was impressed. There was no Hollywood changes or things changed a little bit Hollywood-like. It is very accurate. And this really surprised me very positively." -Niki Lauda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 (edited) Zar nije bila ona priča za Filipsa gde je on stoka i kreten prema posadi i boleo ga je kurac, pa ga je još i posada tužila? Ili tako nešto? :D Edit: Da, evo gahttp://defamer.gawker.com/captain-phillips-is-a-lie-real-captain-is-no-hero-acco-1445151613 Edited January 5, 2014 by Komek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts