Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

kakav...jebeni...film...

Najbolji glumac, najbolja sporedna, najbolji scenario, rezija .... ma SVEEE AAAA

blagosloven bio dan kada je skorseze upoznao dicapria.

odlican.. smejao sam se poprilicno dosta i nije me smorio nijednog trenutka, iako radnja u filmu nekad deluje haoticno a pritom traje i 3 sata.. ali po meni je "neobavezna" konverzacija koja se vodi kroz film prevazisla sve levele. :D 

takodje, svidja mi se sto su pricu oko brokerskog posla i berze uopste, sveli na nivo gde nije neophodno znati materiju, ama bas ni malo. 

mozda se malo veci akcenat stavlja na gudru i ceo taj life style, pa se odredjenoj populaciji ne bi svideo, ali dobro.. to je valjda sve in, a pritom je radjen po knjizi. i da, di caprio je odlican! 

Bjukenon Mitch

bsl.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0456912/?ref_=nv_sr_2

koreanci jos jednom sabili! odlicna prica koja pocinje donekle sporo (meni je drzala paznju konstantno), a kako film odmice, tempo se ubrzava i film je sve bolji i bolji. ako neko ocekuje film poput (the chaser, i saw the devil i memories of a murderer) nece dobiti isti, ali mu garantujem 2h dobre zabave!

prevelik ti avatar m8

RUSH

rush-movie-poster.jpg

Odlična priča o velikom rivalstvu između Nikija Laude i Džemsa Hanta sedamdesetih godina prošlog veka, i kulminaciji njihovog odnosa nakon čuvene nesreće na stazi u Nirburgringu. Sjajna gluma, minimalno korišćenje CGI-ija (gotovo sve je snimano sa pravim kolima), i odlično prikazana ambicija i opsesija koja u drugoj polovini filma gotovo izaziva mučninu u stomaku. Možda su mogli da se više fokusiraju na tehničke aspekte bolida iz tog vremena (favorit je jedna od formula sa šest točkova, ftw), kao i na evoluciju sigurnosnih procedura koje su važile tada, ali je ono što je u fokusu radnje uvek na visokom nivou. Danijel Bruhl fenomenalan i nosi film, iako Kris Hemsvort dominira u marketingu za film (nije da je loš u, ali je Bruhl doktor za glumu ako se uporede). Frapantno isto koliko su dobro odradili kasting, šminku i maske, jer su na kraju pušteni autentični snimci stvarnih likova (uključujući i scenu nesreće koju su verno rekonstruisali, jer je pušten stvaran snimak posle toga).

• Upvote (+1) 2

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Kao sto Pip rece, zaista odlican film, neverovatno dobra atmosfera od pocetka do kraja, gluma vrhunska, muzika i zvuk epski odradjeni. Denijel sabio ulogu, mada je i Kris ispao idealni lik za Hanta. Odlicne scene voznje, odlican osecaj tih vremena kada nije bilo svejedno ko je sampion u F1 i kada se vozilo srcem. Jednom recju, to je jedan od onih filmova koji svaki normalan muskarac treba da odgleda bar jednom u zivotu =)

Scena sa zabarima u Alfi mi je bila carevanje na kvadrat! :)

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Одгледах сад Rush на ову вашу препоруку.

Чини ми се да даје на тежини, ако као неко ко не прати спорт (живци), аутомобиле и посебно форумулу 1, кажем:

[claps] [claps] [claps]

феноменалан филм

пс. што је најгоре, почеше флешбекови из детињства са именима возача. Јес да нисам пратио претерано, ал нисам био ни глув ни слеп.

Edited by brue

I ja sam preskocio Rush misleci da je neka glupost ali ako kazete da je tako dobar skidam ga jos veceras.Inace obozavam F1 i gledam je godinama jos od vremena kad su vozili Ayrton Senna i Damon Hill.

Nazalost kralj F1 je trenutno u najtezoj borbi u zivotu  ali nadam se da ce se oporaviti , a ovaj film ce me malo odrzati u zivotu do sledece sezone.

Dobar je About Time, nije akcenat na romantičnoj komediji, ostatak filma je mnogo bolji i efektniji. Rejčel šećerlema.

12 YEARS A SLAVE

g25800000000000000026452d866a5f659f84f52

Više nego solidan, ali sam valjda očekivao da bude mnogo više hard-core i žestok s obzirom na tematiku (nije da nema mučnih scena, ali ih je malo, kao ona sa bičevanjem npr.). Problem je i što film ima više taj letopisni karakter, evo to i to se desilo liku, i onda se to završilo tako i tako, mnogo bolje bi pristajala klasična filmska forma za ovakvu vrstu tematike (sa zaokruženom pričom, razvojem likova i katarzom na kraju). Ečiafor dobar ali ne i sjajan, Fastbender prebio i film bi zapravo bio mnogo bolji da se više vrti oko njega i da je sve ispričano, npr., iz njegove perspektive. Ostali, s obzirom koliko se malo pojavljuju, dobri (Đijamati pre svega, isto neprijatna i mučna scena, odrađena na način na koji je trebao da bude ceo film).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Upravo odgledao Elysium koji mi je camio na hardu.

Imao sam velika ocekivanja s obzirom da je isti lik koji je pravio District 9. 

Film je po meni podbacio i to najvise zbog nedoslednosti u samoj prici.

Odgledas i apsolutno te nije briga vise za film. (na zalost)

Edited by MikroStalja

Gledao sam Jack Reachera večeras, dobar film, ne zamara i interesantan je za gledanje, ali je predvidiv i sa stereotipnim zapletom. Sa druge strane, gledao sam juče dve komedije sa ortacima - Diktatora koji je pokidao, plakali smo od smeha, i The world's end koji nas je isto do jaja zasmejao, ali je prekoret na pola filma (koji je inače i glavna radnja filma, ali nismo bili upućeni) apsolutno nepotreban, nekako bi bio još bolji da se do kraja držao tog ''stara ekipa ponovo roka'' toka.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Samo da potvrdim da je Rush sabio. Nisam fan na takve filmove ali je prica zaista vrhunska i vredi da se odgleda.

Odgledao Lone Survivor takodje. Bas mi je lepo pala ta prica, mada nisam ocekivao da bude toliko dobra na kraju. Mislim da je Mark Wahlerbg sabio u ovaj film, jer nisam naviko da ga gledam u ovakve filmove. Preporuka svejedno.

Edited by tower-

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

The Heat sa Sandrom Bulok i Melisom Mekarti - http://www.imdb.com/title/tt2404463

Solidna buddy cop komedijica, sam zaplet je preslab ali priča nekako i nije poenta već izvedba njih dve. Jakih 6 od 10, ništa neviđeno ali ok film za pogledati ako ni zbog čega, čisto zbog preglupih fora. Inače, ne bih uopšte pogodio da Sandra Bulok ove godine puni 50, izgleda isto kao i pre dvaes godina.

pljk!