Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

1 hour ago, millanče said:

@mladenq @Lucky 

Postoji neki kult ličnosti oko Kejdža i neka potreba za gledanjem svih njegovih loših filmova, ove je verovatno pokušaj da se to malo eksploatiše 😄

"The Unbearable Weight of Massive Talent" je prilično solidna parodija i osvrt na taj fenomen, preporučio bih za pogledati ako već niste. 😄 A ima i "Dream Scenario", ozbiljno solidan Kejdžov filmić iz 2023, ako ste fanovi.

1 hour ago, mladenq said:

@Lucky

imao sat ipo da ubijem, zanimljiv mi bio opis, preko 6 ocena, reko ae ne moze valjda toliko biti los...

jbni kejdz, moram ga blacklistovati, izbaci 5 filmova godisnje, od toga 4 budu kompletno sranje

@millanče

da, ide se ocigledno na tu neku pricu sa njim, i sam sam prvi pustao 'sumnjive' filmove zbog njega, ali preveliki luksuz vremenski to postaje, jer kad je los, to nije malo los film, nego ono...tipa longlegs, pig...

gledao sam unbearable weight, nije mi bio sranje, ali ni ne secam se nesto da mi je bio dobar, vise onako moze da prodje

ponajbolji od ovih njegovih novijih mi je bio dream scenario

ah, upravo si ga dodao, da skroz solidan, bio sam ubedjen da sam ostavio ovde komentar za njega kada sam ga odgledao, sad vidim nista ne iskace na searchu...

dream scenario je ok film iz ugla ponašanja ljudi i kako se slika menja kako se menjaju i snovi, kao neka duža epizoda black mirrora. 

meni je tu kejdž najmanje bitan u priči tj. nije mi posebno važan čak i da je bio neki drugi glumac, priča je generalno napravila najveći efekat tu i ok, on je to dobro izneo, ali bi verovatno i još neko to solidno uradio.

ovo drugo što izbacuje od krševa bože dragi, najbolje je prošao the flash :)))

ah da, pogledao sam i onaj Renfild i to na granici Grčkoj jer je bila gužva, za to je poslužio odlično :))

• Like +1 1

Ima i nek kult obožavanja Džareda Leta, ali o tome ništa više od toga da postoji ne znam i nije mi ni približno jasno koliko ovo oko Kejdža :D

Dream Scenario se samo glupo razreši i završi, ali stvar je u tom nekom psihološkom putovanju do te tačke, i tako mi je bio iznenađujuće dobar, ozbiljan, "težak" film. U suštini, što reče @mladenq ide jedan prsitojan pa 4-5 budiboksnama filmova od njega godišnje, samo piči kontent :D

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

3 minutes ago, millanče said:

Ima i nek kult obožavanja Džareda Leta, ali o tome ništa više od toga da postoji ne znam i nije mi ni približno jasno koliko ovo oko Kejdža 😄

pa zavisi kojeg si godišta i pola :)) ako si žensko onda ga kultivišiš jer je tako lep!

a ako si osamdeset i nekog godišta onda ga pamtiš kao lepotanka iz Mog takozvanog života, serije koju je tri četvrt Srbije gledalo u svom tinejdžerskom dobu 🙂

pa onda ima par onih malo boljih uloga, beše za dalas bajers klab dobio i oskara.

i onda povrh svega toga imaš celu njegovu personu kao pevača 30 seconds to mars pa po tom pravilu svi fanovi grupe gledaju i njegove filmove 🙂

• Like +1 1
  • Thanks (+1) 1

22 minutes ago, Lucky said:

pa zavisi kojeg si godišta i pola :)) ako si žensko onda ga kultivišiš jer je tako lep!

a ako si osamdeset i nekog godišta onda ga pamtiš kao lepotanka iz Mog takozvanog života, serije koju je tri četvrt Srbije gledalo u svom tinejdžerskom dobu 🙂

pa onda ima par onih malo boljih uloga, beše za dalas bajers klab dobio i oskara.

i onda povrh svega toga imaš celu njegovu personu kao pevača 30 seconds to mars pa po tom pravilu svi fanovi grupe gledaju i njegove filmove 🙂

Od svega što si nabrojao znam samo za Dallas Byers Club i pamtim Mekonahija odatle :D I sumnjao sam da je i do žena :) I to je to :D Ostale asocijacije za njega kod mene su samo fejlovani Džoker i Morbius mimovi :D

59 minutes ago, millanče said:

Od svega što si nabrojao znam samo za Dallas Byers Club i pamtim Mekonahija odatle 😄 I sumnjao sam da je i do žena 🙂 I to je to 😄 Ostale asocijacije za njega kod mene su samo fejlovani Džoker i Morbius mimovi 😄

nisi ciljna grupa što se kaže 🙂

mislim da bukvalno nema ženske osobe rođene od recimo 75 do 90 godišta (okvirno) da ne zna za moj takozvani život 🙂

a 30 seconds to mars je jedan od generalno najpopularnijih bendova trenutno na svetu.

• Sad 1

• 1 month later...

E, ovako, štono kažu ljudi ovde koji non-stop igraju Heroje 3 – „NISAM ODAVNO“ – odgledah Fantactičnu 4, i paziću da ne spojlujem...

Dosta dobrog i novog ima u filmu, i neizbežno za Marvel, dosta gluposti, ali DRUGAČIJIH gluposti, to mi je nekako ključna reč za ovaj film, „Drugačije“. Ono, ako se sa mnom makar donekle slažete da su wokeness i glupi humor na 11/10 bili neki od najgorig elemenata koji su kvarili prethonde filmove, ovde je to dvoje smanjeno na osvežavajućih 2-3/10 maks.

Gluposti u pisanju, naravno, ostaju neizbežne, glavni plan kako se suprotstaviti Galaktusu je ROFL danas, možda je moglo to da se progura pre 60 godina, ovako može samo sa 5 ranisana i nekim pililalma za lilule da se proguta, ne znam šta im bi. Ben nema nikakvu funkciju u filmu po pitanju zapleta, Pedro je definitivno pogrešno „kastovan“, mislim da ovo sumira sve što mi ne valja.

Ženski sufref mi je ok skroz, znam da fanovi stripova imaju veliki problem što to nije „onaj pravi“, poštujem max, ovako u filmu ona je skroz ok i na mestu, izgleda i zvuči bolje nego u trejlerima, priča joj je ok, sve ok. Džonijeva priča i arc skroz ok, Su i njene moći će nekome biti bezveze, a nekome ok u kontekstu cele priče, strah je bio da će biti „overpowered girlboss“, uopšte ne sumnjam da postoji verziaj scenariaj u kom jeste OP GB, ali da ne spojlujem previše - samo je jedno od to dvoje u finalnoj verziji :D Estetika filma fenomenalna, svet, univerzum, Galaktus... Dosta toga u filmu za voleti i pohvaliti ih, dosta i toga glupog, pa kako kome legne :D

Edited by millanče

Bring her back https://www.imdb.com/title/tt32246771/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_1

image.png

Iako ne mogu da kažem da su doneli revoluciju u horor žanr, ovi burazeri Filipou, koji su već radili onaj horor Talk to me, imaju neke sveže ideje i pogled na realizaciju horor filma. Očigledno se to što su nešto levo radili u Babaduku "primilo" kod njih pa su napravili taj solidan i ovaj relativno ok film. Dosta im tu pomaže i Sali Hokins koja je super odglumila što je i bilo očekivano, a da kažemo da ni ostali glavni glumci nisu loši iako su anonimusi. 

Situacija je jednostavna - brat i sestra ostaju bez ćaleta koji je doživeo srčku (keva odavno nije u priči) i prebacuju ih u starateljsku porodicu kod neke žene koja ima i svoje dete koje je pomalo "čudno". Bez zalaženja dalje u priču da ne otkrijem previše, naravno žena (Sali Hokins) ima svoju agendu i saznajemo i koja je do polovine filma, pa do kraja ostaje samo da vidimo da li će je sprovesti u delo.

Nema plot twistova koji bi iznenadili, ali ima određenih smerova priče koji su sveži. Pročitao sam posle i da je kraj trebalo da bude drugačiji i nešto više mračan ali je u toku snimanja filma neki irl ortak od ove dvojice riknuo pa su se odlučili da ipak snime malo "pozitivniji".

https://www.imdb.com/title/tt16311594/

Nekako naleteh da pogledam i F1 sa Bredom Pitom. Hvale ga dosta, jbg, šta da vam kažem, ja sam generalno podložan tome da mi se trkački film dopadne znatno više nego prosečnom čoveku, a ovde nisam osetio ništa.

Kao da su uzeli dva superiorna trkačka filma – Rush i FordVFerrari, i još dva bar meni jako solidna novijeg datuma – Gran Turismo i Lancia VS Audi, i uzeli sve, ali SVE solidne elemente i aspekte ta četiri filma i skrljali u jedan (uz apsolutno ništa novo ili originalno!), tako da ni jedan lik niti element zapleta nema dovoljno mesta da se razvije i “diše” malo, i još uz to nema ono nešto jako važno koje ova četiri superiorna filma imaju – faktor zasnovanosti na istinitoj priči. Pritom mi je mnogo veći problem ovo prvo, nefokusirana priča, nego to što nije po istinitim događajima.

Ocena bi bila “Bolje pogledati GT ili LanciaVSAudi”/10 :D

Edited by millanče

34 minutes ago, G!!! said:

Pitov f1 nije baziran ni na cemu istinitom ? Pa cemu onda film, pored tolike istorije i desavanja

Nema ništa, Hamilton se pojavljuje malo i naveden je kao producent, ima još nekoliko faca iz moderne F1, to je sve. Za četiri pomenuta filma meni je bitan deo iskustva bilo i pročitati ponešto i pogledati po koji video o realnim događajima koji su ih inspririsali. Lancia 037 protiv Quattra 1983. je stvarno luda istinita priča, film donekle relativno verno dotiče neke najluđe i ključne momente, mada je lošiji dosta od glavna dva, a o pričama iza Forda GT ili Laude da ne pričamo :D Ništa od toga ovaj put :( 

Zamisli neki antologijski film koji bi pokrio V10 - V8 eru, od Hakinena kroz dominaciju Šumahera, do nesreće... But nooo... :(

Edited by millanče
  • Like +1 1

1 hour ago, cali said:

Kad smo već kod formule, da li je neko gledao Rush? Koliko je istinit? Vredi li ga gledati?

Rush je odličan film, sad koliko je baš istinit nisam toliki fan Formule 1 da bih znao sve detalje koji su se dešavali pre nego što sam se rodio, ali sve deluje poprilično uverljivo. Definitivno vredi gledati čak i za ljude koji nisu fanovi trkanja, a pogotovu za one koji jesu. 

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Dangerous Animals https://www.imdb.com/title/tt32299316/?ref_=tturv_ov_bk

image.png

Očekivano glup film 🙂 Ali glumi ona iz Jeloustoun, kojoj ne bih dao dan preko 25 a ima 35!

image.png

Serijski ubica kidnapuje mlade devojke i spušta ih u okean da ih pojedu ajkule, pritom sve to snimajući VHS kamerom 🙂

Glavna junakinja, rebel iz doma za nezbrinutu decu beži iz Amerike u Australiju, bavi se surfovanjem i naravno pada u kandže serijskog ubice! Kako li će se izvući iz te situacije! Niko ne zna!

Ovaj Jay Courtney, koji je glumio po nekim polu poznatim filmovima iako ga se ne sećam, svakako zaslužuje pohvalu na račun glume, posebno u ovakvom filmu.