Feno Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Pu, izgleda da je samo podloga istinita. A i ga bolje pogledam, ko zna sta je on mogao da napraica o dogadjajima u tom spasilackom brodicu, kao i o bilo kom momentu dok su trazili posadu sami. Realno svi su ili mrtvi ili ne parlaju engleski. Film kao film nije los. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Tom Henks je trenutno aktuelan u dva solidna filma koji su rađeni po istinitim događajima, a ni jedan film nije tačan koliko sam razumeo i to nije tačan na najuvredljivije moguće načine za ostale upletene u te "stvarne događaje". Prvo to da je Filips neki seronja irl i jeste ga valjda posada tužila, a onda je glumio Volt Diznija u Saving Mr. Banks gde su valjda totalno pogrešno predstavili završetak te priče o pravima za Meri Popins, jer ta žena koja je stvorila Meri Popins je prezirala Diznija i sve oko njega i posle snimljenog filma je navodno mrzela Meri Popins film do svoje smrti. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Captain Phillips Osim malo preterane americke glume pred kraj i 1-2 propusta film je sjajan. Tom objasnio kao i uvek. Ako je upola istinito, pravi Phillips ima muda velicine buradi za kupus. Preporuka svakako! Има неки добар снимак ? Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Ne. webrip x264 ac3-millenium. Samo to. Zainatio sam se da ga pogledam tad. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 ne mogu da verujem da ovo izgovaram, ali.. Dicaprio i Skorseze mogu da zaborave na oskare. Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Steve McQueen отац : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 CARRIE Nije uopšte toliko loš koliko ga svi pljuju, naravno ako se posmatra van konteksta iščašene i morbidno jezive verzije iz sedamdesetih. Neki elementi radnje koliko sam razumeo nisu ni dotaknuti u filmu u odnosu na knjigu, ali su neke druge verno preneli. Kloi odlična i ubedljiva (opet, naravno, ako se ne poredi sa Sisi Spejsek iz stare verzije, gde je sve na potpuno drugom nivou), Džulijen Mur još više, neki elementi priče malo ne štimaju u modernom okruženju, ali to ne smeta puno, i sama scena maturske večeri je odrađena i više nego korektno i efektno (sa par glupih momenata, ali i nekoliko odličnih scena sa specijalnim efektima). Kakvih sve rimejkova i rivajvova starih horora ima, ovo je i više nego gledljivo i svarljivo, bez obzira što traje preko sat i po. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 CARRIE Nije uopšte toliko loš koliko ga svi pljuju, naravno ako se posmatra van konteksta iščašene i morbidno jezive verzije iz sedamdesetih. Neki elementi radnje koliko sam razumeo nisu ni dotaknuti u filmu u odnosu na knjigu, ali su neke druge verno preneli. Kloi odlična i ubedljiva (opet, naravno, ako se ne poredi sa Sisi Spejsek iz stare verzije, gde je sve na potpuno drugom nivou), Džulijen Mur još više, neki elementi priče malo ne štimaju u modernom okruženju, ali to ne smeta puno, i sama scena maturske večeri je odrađena i više nego korektno i efektno (sa par glupih momenata, ali i nekoliko odličnih scena sa specijalnim efektima). Kakvih sve rimejkova i rivajvova starih horora ima, ovo je i više nego gledljivo i svarljivo, bez obzira što traje preko sat i po. Moj te pipo ! hea 1 Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 ne mogu da verujem da ovo izgovaram, ali.. Dicaprio i Skorseze mogu da zaborave na oskare. Ja dajem levi domali prst da Dikaprio uzima za glavnu mušku ulogu. Prebolestan je i predobro je odigrao Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 (edited) CARRIE За некога ко никада није читао књигу од Кинга, а поготово није гледао ону стару верзију филма, могло би се рећи да може да постоји могућност да дотичном филм буде занимљив. А ко је већ читао/гледао, ово боље да заобиђе у широком луку. JACKASS PRESENTS BAD GRANDPA Има пар добрих сцена, а на сцену у ресторану са прдежима сам почео да плачем. http://www.youtube.com/watch?v=55B4_4seotU Edited January 6, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 The Last Days on Mars - http://www.imdb.com/title/tt1709143/ Ne znam ni šta sam očekivao, pošto skoro ništa nisam znao o filmu, plus na imdb-u ima ocenu 5.5 ali sam ipak hteo da pogledam i zapravo nije toliko loš film. Za jedan, ajde da kažemo horor, mada nije, više je SF, uopšte nije negledljivo štivo :) Ima tu pokoja rupa, naravno, ali ekipa glumaca zapravo nije ni loša za jedan indi film. Tu je i Goran Kostić ako neko hoće da sluša malo srpskog koji i glumi Srbina, tako da eto, makar smo na filmu deo posade koja je otišla na Mars :)) ----------------------------- Insidious: Chapter 2 - http://www.imdb.com/title/tt2226417/ OK nastavak prvog dela. Iako bi mogao da se pogleda bez gledanja prvog, nije baš preporučljivo jer se preklapaju priče i ima dosta povezivanja. Sve u svemu, kome se svideo kec i dvojka će, nema tu puno razlike niti nekog prevelikog razmimoilaženja. ------------------------- Sad još dva dodatka: Human Centipede - http://www.imdb.com/title/tt1467304/ - Ja se ne sećam ovog filma iako sam odavno hteo da ga pogledam, ako sam ga i gledao ne znam kako sam ga zaboravio. Sve u svemu, nešto najgluplje što sam skoro pogledao :) Human Centipede 2 - http://www.imdb.com/title/tt1530509/ - A ovo je još gluplje nego prvi deo. Doduše, prvi nekako prolazi standardne vidove "kontrole" i "ušemljivanja" u horor kalupe, dok ovaj skroz ide u drugu krajnost i zbog toga koliko sam ispratio nije ni dobio dozvolu da se prikazuje u mnogim zemljama, ali je to sve nekako nepotrebno nasilje koje ne služi ničemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deK!sa Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 (edited) About Time (2013) Film za gledanje sa ribom. :D Nista specijalno ali lepo utrosenih 2 sata. Jedino sto sam nesto "vise" ocekivao od kraja... Vredi pogledati. Edited January 6, 2014 by деки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Jedino sto sam nesto "vise" ocekivao nisi a? :( 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 HINDSIGHT (BLUE SALT) Klasičan korejski gangstersko-komedijaški, sa prilično usporenim tempom i gomilom zjapećih rupa u priči (naročito u drugoj polovini filma), ali i više nego nadomešteno standardno sjajnim Kang ho-Songom, odličnom hemijom između njega i partnerke mu, i sjajnim finalom koje su odradili baš potaman u odnosu na ostatak filma. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kole Posted January 6, 2014 Popular Post Report Share Posted January 6, 2014 (edited) @Tom Hanks i njegova 2 filma Meni su se oba filma veoma svidela, i Henks odličan i u jednom i drugom. Saving Mr. Banks mi deluje kao meta pogled na celu priču, tj. diznijevska bajka sa samim Diznijem i čini mi se da je bolji film zbog toga što odstupa od realnosti. Em je Walt bio đubre na mnoge načine, em sama PL Travers nije bila ni 10% dopadljiva kao namrgođena Ema Tompson...da je film realan ne bi bio ni zabavan, ni efektivan ni dirljiv...moj utisak je da bi realan samo bacio senku na Meri Popins koji smo gotivili svi kao deca. Kapetan Filips, sa druge strane, je film radjen po knjizi tog čoveka i on je sam mnogo toga ulepšavao da ne bi ispao uplašena korporativna ljiga, što je manje više bio u celoj situaciji. Glavnu stvar koju zameram tom filmu je, za mene, što Gringres pristupa kritici vojno-industrijskog kompleksa na previše suptilan način (99% naloženih amera će da propusti da je vidi i misliće da je apsurdna situacija na kraju zapravo trijumf njihove armije/načina/whatevs). Somalijski glumci-amateri su nevidjeni carevi, pogotovo glavni. @About Time - jedan od boljih filmova prošle godine. SF/time travel funkcioniše ok, Bil Naji je car + taj specifični vajb Majkla Kertisa koji se od Crne Guje vuče kroz sve njegove filmove u manjoj ili većoj meri se nazire i ovde. @other stuff - izašlo još skrinera za mega filmove! Enough Said - poslednji Gandolfinijev film (moglo bi da se gleda samo zbog toga, ali je i film još dobar). Mala, jednostavna priča sa odličnom glumom. Blue Jasmine - najnoviji film Vudija Alena, zlo jak, Kejt Blenšet uništava sve oko sebe. Krv i smrt retardima iz HFPA koji su ovako crn i težak film nominlvali za najbolju komediju. Dallas Buyers Club - težak film u 3 lepe. Mekonahi glumi lika koji se raspada od AIDS-a sredinom osamdesetih i počinje da krijumčari lekove koje FDA ne odobrava. Metju počinje film vrlo mršav i samo ide nizbrdo, al nije samo smršao nego se ubi od glume čovek, svaka mu čast što je pre 3-4 godine odlučio da smanji sa surfom i vutrom i pojuri malo glumačke nagrade za koje realno ima kapacitet. Bonus 1 (da ne pišem u tv vesti kad već pominjem Mekonahija) - ovog vikenda na HBO kreće serija True Detective sa Mekonahijem i Harelsonom u glavnim ulogama...ideja je da svake godine ide mini serija sa drugim glumcima po nekom realnom krimi slučaju. Bonus 2 - kad pomenuh Toni Kolet - pogledajte Mental, film o mentalnoj bolesti od pre godinu-dve koji je pisao i režirao isti tip koji je pravio Muriel's Wedding i koji najbolje može da se opiše kao "australijski nadrealizam" (kombo komedije apsurda i bas crnih scena) U random sporednim ulogama su američki glumci (Liev Srajber car) More to come! Za 5 dana golden globes... ;o) Edit - Pip, imaš li link za integralnu/dugačku/korejsku verziju Snowpiercera? Edited January 6, 2014 by Kole 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 na konto Mr. Benksa, nisam gledao ali sam pre nekoliko dana/nedelja video ovo od Harlan Elisona što je bacio hajt nikad jači na film tj. poentu filma i meni je to baš smor. http://www.youtube.com/watch?v=lNIFEHN1_cY Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Ček, počeli su da ubacuju time travel i u romantične komedije? :DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 (edited) Ček, počeli su da ubacuju time travel i u romantične komedije? :DD i romantične filmove generalno - http://www.imdb.com/title/tt0452694/ A inače, skroz je gotivan tajmtrevelrs vajf... kada ga već pominjem. Edited January 6, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Kole i Pip postuju opet na topicu. o/ Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Edit - Pip, imaš li link za integralnu/dugačku/korejsku verziju Snowpiercera? Sadly, but no. Mada, pretpostavljam da čekaju da ga puste na američko tržište (većina ovih stvari se i pojavi na torrentima kad izdaju dvd izdanje za zapad). Svakako je u vrhu liste za skidanje. Što se tiče kapetana Filipsa, skroz je prosečan film (na stranu dražesno stupidni i naivni teroristi), osim zadnjih pet minuta sa performansom Toma Henksa koji je da se smrzneš (kamo sreće da je ostatak filma na tom nivou). I dve zanimljive trivije vezane za kraj: Bolničarka u toj sceni je rl osoba koja radi u ambulanti broda, samo su joj rekli da celu scenu odradi kao da se radi o standardnoj proceduri za žrtve šoka, valjda je zato i scena toliko efektna. Drugo, ko je igrao poslednji Medal of Honor se verovatno seća, jedna od intermeco misija iz te igre je upravo ubacivanje u ulogu snajperista koji su počistili terore sa spasilačkog modula. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikac84 Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Sad odgledah Staljingrad-http://www.imdb.com/title/tt1966566/?ref_=nv_sr_1 Malo je dosadan film ali moze da se odgleda pogotovu ko igra tenkove svidece mu se scena kad na kraju filma ulaze cini mi se panzeri IV (bar mi lici na njih).Ocena 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Pogledah About Time, ne bih ni znao da postoji da nisu ovde ljudi počeli da postuju, skroz gotivan ovaj topic :) Sve u svemu, sipatičan film, fino prođe vreme, Bill Nighy odglumio vrhunski, mnogo dobro, što bi se reklo! I tu je Rejčel MekAdams naravno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 gledao 47 ronina, zaobici u sirokom luku, najsirem mogucem... Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 AMERICAN HUSTLE Koje carevanje od filma o/ o/. Neverovatno koliko poznatih glumaca na jednom mestu i koliko su svi na visini zadatka, bez obzira na ulogu u priči (mada Dženifer Lorens ipak pobeđuje u foto-finišu). Sve je apsolutno perfektno odrađeno, priča, likovi, dijalozi, humor, drama, apsolutno sve, bez ikakvih padova u priči ili bilo čemu. Dodatni plus je i što film nominalno ima glavne karaktere, ali je prepun izvanrednih minijatura u kojima briljiraju razne kombinacije likova, glavnih i sporednih, gde svi zajedno perfektno zaokružuju celinu. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 http://www.imdb.com/title/tt0814314/ will smith u neobicnoj ulozi za njega,osim predvidivog kraja,odlican film,sve preporuke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts