SHMEKER Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Jel postoji kod nas da se kupi ovo https://youtu.be/HhQwdO-1qNY?t=4m ili to dolazi uz kuciste/maticnu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Taj Q-konektor dobijas uz jace Asus-ove ploce, vrlo je korisno. Sad ne znam tacno kako da proveris da li ide na konkretan model, vidim da ne pise na sajtu kod njih :( Mislim da ne mozes da ga kupis odvojeno jer su razliciti rasporedi pinova na razlicitim plocama, tu ne postoji neki standard. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 nisam kupio hdd ne znam ni sam koliko godina a trebalo bi da zamenim ovaj storage u kucnom desktopukakvo je stanje danas, sta valja sta ne WD seagate toshiba trt mrt zigubio sam pojam o hdd-u davno ... ima li neka sigurica varijanta pa da je i skuplja (recimo od 2 tb)prelistah benchmark i smorih se koliko nema nikakvih informacija iz prve ruke o hddu vecih kapciteta ili novijih modela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Toshiba i WD Blue/Black, ne preko 2 TB. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 a ovi red purple i ostalo? sta oni predstavljaju :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Zar nije poenta sada uzimati Green jer više nisu smeće koje crkava, a tiši su (i sporiji), ionako svi u mašinama držimo igre OS i igre na SSD? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Red su ti diskovi za NAS, Purple su prilagodjeni za poslove video nadzora, dakle konstantan upis podataka. S druge strane su Blue standardni desktop drajvovi, tako da se verovatno najvise uklapa u tvoju kombinatoriku. Black su performance desktop, Green su budget desktop. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Purple menja pouzdanost čitanja/upisa (kod standardnih diskova) za kontinualnu brzinu video streaminga, tj da u slučaju nekih problema disk ne zaglavi kontroler pokušavajući da koriguje grešku, nego da preskoči i da nastavi dalje kako bi se održao flow. Nije da se ovo dešava svaki dan, al ja ga ne bih koristio van onoga za šta je namenjen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 ^^hvala! jbg treba mi sigurica za porodicne fotke video snimke i tako taj materijalblack 2tb je 18.000 wtf jbt sta je ovo :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Gruvaj bitno na klaud i kompresuj video :) Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Black ti je performance hard disk, uzimaš ako oćeš s njega da editujes video materijale a nemaš pare za veliki SSD :) za fotke i sl uzmeš blue i nema glava da te boli. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Ja od epizode sa Seagate govnetom sve slike držim mirrorovane da obe mašine jedan WD Red, jedan Toshiba, i dalje tražim razumno medium/long term rešenje za cold backup Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Dva NAT-a sa RAID-om, vezana na različite trafostanice, koji se sinhronizuju više puta dnevno :DŠalim se, ja jednom godišnje narežem folder sa slikama na par DVD-ova, bmk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Zar dvd rezanci nemaju neki rok trajanja od tipa 20 godina? Neozbiljno, moj Ivane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 ZFSNajsigurnije sto it industrija ima da ponudi sto se tice integriteta podataka, a sve sto vam treba je 2 ili vise diskova istog kapaciteta i na necemu da furate dal freebsd dal solaris (moze i u virtualci).. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4Ne Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Pozdrav,da li može preporuka za laptop od 50 do 60 hiljada a da može da izgura AutoCad (samo za 2D crtanje) i MatLab.Koristio sam bratov hp pavilion g6 2003 sm, fino je radio i znam da je pre 2 godine plaćen oko 50k, međutim sada takvog modela nema a i nadao sam se da su malo pale cene, ali ništa od toga.Da li se uklapa neki sa malo jačim procesorom i SSD-om u ovu cenu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Za to sto ti treba bih preporucio da ipak gledas modele bar sa i5 procesorom, mislim i i3 ce raditi, ali ce ti ovo biti komotnije svakako. E sad SSD ces tesko ugurati u tu cifru a da nije bas samo 128GB, sto ce ti verovatno biti malo i za sistem i za podatke pa ces morati da dokupljujes eksterni hard disk i komplikacije. Bolja varijanta je da uzmes sad nesto sa standardnim diskom, nece to uticati na performanse u samim programima koji su ti bitni, a kad skupis jos malo para da zamenis disk (ili DVDRW drajv) sa SSD diskom. Ako bi ti SSD bio jedini onda gledaj da bude bar 250+GB, a ako menjas DVDRW onda mozes i 128GB pa na njega da bacis sistem a da ti ostane prostora za podatke na standardnom disku. Jos posto ti je AutoCAD bitna stavka bih preporucio vecu rezoluciju ekrana, Lenovo sad ima pristupacne modele sa 1920x1080 rezolucijom, tipa ovohttp://www.tehnomanija.rs/laptopovi/lenovo-laptop-b51-80-80lm00n0ya.htmlS tim da bih ja tu u perspektivi dodao jos 4GB memorije, to ti je jos oko 3-4.000 dinara. Mislim postoji taj isti i za manje para sa i3 procesorom i SSD diskom http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/lenovo-laptop-ideapad-b50-80-80lt00ebya.html ali to ne bih preporucio iz prethodno navedenih razloga. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 (edited) Ako je taj lenovo onaj sto sam gledao kad sam uzimao laptop, a 99% jeste jer je jedini u tom rangu, onda mozes slobodno da ga preskocis. Fazon pritisnes tastaturu po sredini, a ona utone skoro centimetar.Ja sam uzeo hp 250 sa i5 i 4g sa istim budzetom, a ako postavis te zahteve i nemas neki izbor. Jedno je sigurno, a to je da ako oces i5 za te pare kvalitet izrade mozes da zaboravis odmah. Pored ovog mog, ja mislim da ima mozda jos 1 il 2 modela ukupno i svima fali svasta nesto. Eo konkretno na hp-u su poceli malo da se izlizuju dugmici posle fazon 2-3 meseca, dzek za sluske je nekako uzak pa se teze ubadaju stvari, al mene boli patka za te stvari, pa mi ne smeta mnogo.Sve u svemu, ako oces na i5 maltene nemas izbora. Ako oces nesto ozbiljnije napravljeno moras ili da povecas budzet, ili da pristanes na i3 edit: @vica Edited March 5, 2016 by shoocky 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4Ne Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Hvala Zwerko i shoocky na odgovorima.O SSD-u sam čuo da je dobro imati ga kao sistemski disk a potreban mi je i malo jači procesor zbog matlaba i još nekih programa koji rade neke malo zahtevnije numeričke postupke, pa sam zbog toga to pomsilio da uguram u budžet ali sam pretpostavljao da će biti teško. Ipak ću ići na varijantu sa klasičnim hardom, i ako uguram malo jači procesor da može da završi koliko toliko, ono što ne može moraću kući da radim na desktopu.Još jednom hvala, javljam šta sam uzeo i kako se pokazao.Pozdrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 (edited) na tehnomaniji neki lap (50-55000) sa original windowsom za net, malo posao, filmovi, muzika Da ima ok memoriju i da ne mora da brine bar dve godine sa njim http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/dell_inspiron_15_5558__not08327-60015?halp pls Edited March 15, 2016 by alfa Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Imas bolje za manje para, npr cini mi se isti samo sa ssd-omhttp://emmi.rs/laptop-računari-dell-inspiron-3542-156intel-i3-4005u-4gb-128gb-s.11.html?productId=53938I noviji model sa vecim hardom i odvojenom grafikomhttp://emmi.rs/laptop-računari-dell-inspiron-5558-156.11.html?productId=54774A ima i gotivnih stvari na kupujem prodajem, znam za akciju da lik valja lenovo t410 (to je biznis serija lapova) koji nisu korisceni (neke zalihe od negde) za 200e i daje 2-3 meseca garanciju plus drzi ovlascen lenovo servis pa ako te tako nesto interesuje cimaj, a mislim da je taj lenovo bolji od svega ovoga za klasu ako ne i vise. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Na ovom prvom ne radi forum Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 ČDImas bolje za manje para, npr cini mi se isti samo sa ssd-omhttp://emmi.rs/laptop-računari-dell-inspiron-3542-156intel-i3-4005u-4gb-128gb-s.11.html?productId=53938I noviji model sa vecim hardom i odvojenom grafikomhttp://emmi.rs/laptop-računari-dell-inspiron-5558-156.11.html?productId=54774A ima i gotivnih stvari na kupujem prodajem, znam za akciju da lik valja lenovo t410 (to je biznis serija lapova) koji nisu korisceni (neke zalihe od negde) za 200e i daje 2-3 meseca garanciju plus drzi ovlascen lenovo servis pa ako te tako nesto interesuje cimaj, a mislim da je taj lenovo bolji od svega ovoga za klasu ako ne i vise.Pajser sam, nisam lepo rekao da MORA u Tehnomaniji. Uzima se lap preko firme, a sa njima imaju dil. Isto tako mora nov jelte, tj ne može preko KP.Kolko vidim na sajtuhttp://www.tehnomanija.rs/laptopovinemaju Dell lapove...Hvala u svakom slučaju Brohi! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 A kako ste bas svi propustili cinjenicu da u tu cifru treba da stane i Windows? :)Ja bih rekao ovako nesto da je korektno za te pare http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-x540la-xx004t.html Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 lako bih nagovorio da daju meni 2 soma da instaliram win Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts