Jump to content

b4Ne

The X
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1 Neutral

About b4Ne

Profile

  • Gender
    Male
  • Omiljene igre:
    Counter-Strike 1.6
  • Lokacija:
    Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hvala Zwerko i shoocky na odgovorima. O SSD-u sam čuo da je dobro imati ga kao sistemski disk a potreban mi je i malo jači procesor zbog matlaba i još nekih programa koji rade neke malo zahtevnije numeričke postupke, pa sam zbog toga to pomsilio da uguram u budžet ali sam pretpostavljao da će biti teško. Ipak ću ići na varijantu sa klasičnim hardom, i ako uguram malo jači procesor da može da završi koliko toliko, ono što ne može moraću kući da radim na desktopu. Još jednom hvala, javljam šta sam uzeo i kako se pokazao. Pozdrav
  2. Pozdrav, da li može preporuka za laptop od 50 do 60 hiljada a da može da izgura AutoCad (samo za 2D crtanje) i MatLab. Koristio sam bratov hp pavilion g6 2003 sm, fino je radio i znam da je pre 2 godine plaćen oko 50k, međutim sada takvog modela nema a i nadao sam se da su malo pale cene, ali ništa od toga. Da li se uklapa neki sa malo jačim procesorom i SSD-om u ovu cenu?
  3. Probao sad, ping oko 30, prihvatljivo za public :D Evo i speedtest http://www.speedtest.net/result/4147881509.png Tako da ću uzeti isti model, hvala zwerko još jednom.
  4. Hvala Zwerko, javljam čim probam, mada mislim da će biti ok, jer i dok je skidao nešto preko torrenta išlo je dobrom brzinom.
  5. Potreban mi je uređaj sa kojim ću da hvatam wireless sa prvog sprata, telekomov je adsl (brzina 10mb ako znači nešto) i ne znam koji model da uzmem jer mi najviše treba zbog kantera. Komšija koristi http://www.winwin.rs/bezicni-adapter-usb-tp-link-tl-wn722n-150mbps-izmenljiva-antena-4dbi-1141131.html ali uglavnom za surf i ne radi mu loše, ali ne znam da li će moći kanter da radi normalno :D Izvinjavam se ako sam omašio temu. Napisah uređaj, a ne ruter/adapter jer ne znam šta tačno treba pa da ne lupam :D
  6. Hvala Doco i Ivane na brzim odgovorima. Pozdrav :D
  7. Hteo bih da uzmem još jedan hard disk i gledao sam cene i koliko sam video SATA3 je jeftiniji u odnosu na SATA2, a hard koji trenutno imam je SATA2 pa da pitam da li može i da li će biti problema ako ubacim SATA3 paralelno ovom. Mislim da matična ne podržava SATA3, ali ni za to nisam siguran pa molim za pomoć :D Matična je : MSI K9N6PGM2-V2 (MS-7309)
  8. b4Ne

    Kalkulator

    Treba mi neki kalkulator koji ima opciju da racuna inverzne matrice sa kompleksnim brojevima. Nasao sam ovaj http://www.casio-europe.com/euro/sc/technical/fx991esplus/ ali nisam uspeo nigde da nadjem da li moze da racuna inverznu matricu sa kompleksnim brojevima. Jel ima neko ovaj casio gore i ako moze da proveri da li moze da racuna? Treba mi za ispit na kom ima mnogo racunice, i velika je verovatnoca da cu pogresiti ako radim peske :D Nisam nasao ni jednu slicnu temu pa sam morao da otvorim novu.
  9. Nije pomoglo ciscenje, pa ako moze neko da mi preporuci napajanje Konfiguracija je sledeca: Amd phehnom 9550 Quad-Core processor 2.2 GHz, 3GB ram, ATI Radeon HD 4670 1GB, 500 HDD Gledao sam neke, ali posto mi kuciste nema gore otvor, mislim da bi najvise odgovaralo neko ovakvog tipa, takvo trenutno i imam http://oi39.tinypic.com/27ytvd3.jpg
  10. Ok, hvala. Pisem rezultate kad zamenim :D
  11. Postavio sam CPU Chassis Information na Enabled CPU Smart fan target na 70 stepeni, maksimalna vrednost CPU Min. fan speed na 87.5 %, isto maksimum onda kad sam izaso iz biosa pisalo je Your case is opened, i pistalo je i nije htelo da podigne sistem, pa sam vratio na stara podesavanja. Ne znam sta moze da bude a nisam strucan pa da ne cackam bezveze i da dolazim ovde posle svakog neuspelog pokusaja da kukam :D Hvala na pomoci, pokusacu da ocistim jos jednom i proverim ovaj kuler na napajanju nekako pa ako uspe uspe. Pozdrav
  12. Otvorio sam bios, ovo je trenutno stanje, nisam menjao nista jer pise da je SmartFan ugasen Chassis Intrusion [Disabled] CPU Smart Fan [Disabled] a u delu PC Health information pise CPU Fan Speed 2013 RPM SYS Fan Speed 0 RPM, a kad udjem u CPU Smart Fan izbaci mi da izaberem 40,45,50,55,60,65,70 i mislim da je to neka temperatura, nigde nisam mogao da otvorim i podesim brzinu obrtanja. Da li moze da bude samo do kulera, to ne bi trebalo da bude skupo ako moze samo on da se promeni pa da probam, jer kompjuter dok radi radi normalno.
  13. Da li neispravan kuler na napajanju moze da bude razlog sto se kompjuter gasi? Menjao sam pastu na procesoru, nije pomoglo, ugasi se nakon pola sata obicnog rada, temperaturu sam pratio preko CoreTemp, prikazuje 40+ i brzo raste. Jedino sto mi pada na pamet je posto ovaj kuler ne radi da ne stize da izuvuce toplotu i da dodatno greje procesor. Pitam samo zato da bih znao da li ima veze jedno s'drugim i da zamenim sam kuler, da ne nosim u servis gde ce sigurno da mi kazu da mora novo napajanje. Na kraju krajeva ako mora novo napajanje mora, ali ipak sam hteo da proverim ovde. Hvala unapred.
  14. Ja sam koristio ABBYY FineReader, prebaci veci deo kako treba, ima po nesto sitno sto treba ispraviti, ali to nije nesto mnogo strasno. Samo pre nego sto pocnes da prebacujes iz pdf-a u .doc, namesti u ABBYY FineReader-u u Tools-> Language Editor pa tu izaberi jezik koji je na tom pdf fajlu, da bi sto bolje prebacio jer nekad nece da prepozna neka nasa slova.
×
×
  • Create New...