voodoo_ Posted July 27 Report Share Posted July 27 https://www.theverge.com/2024/7/26/24206529/intel-13th-14th-gen-crashing-instability-cpu-voltage-q-a TL DR Procesorski mikrokod ("firmver" procesora) je loše izračunavao napon koji traži da bi radilo ne znam šta, izbaciće microcode update kroz BIOS, ali primercima koji su već oštećeni tokom eksploatacije nema leka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27 Report Share Posted July 27 1 hour ago, voodoo_ said: https://www.theverge.com/2024/7/26/24206529/intel-13th-14th-gen-crashing-instability-cpu-voltage-q-a TL DR Procesorski mikrokod ("firmver" procesora) je loše izračunavao napon koji traži da bi radilo ne znam šta, izbaciće microcode update kroz BIOS, ali primercima koji su već oštećeni tokom eksploatacije nema leka stiže tužba znači 🙂 nažalost kao i uvek samo za amere 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago On 3/21/2024 at 9:13 AM, killYg0r said: Dajte preporuku pls za laptop (moram zbog nosenja i prostora) i prvenstveno mi treba da leti sve u sekundi kad kliknem u 300 otvorenih tabova u browseru i programima za posao. Konfiguracija: - min 32 gb DDR5 RAM-a - min 1TB storage najbrzi moguci da bi se boot-ovao u roku od odmah : D - Pro/quality build serije - Procesor nemam preference, samo da su poslednje generacije/modeli - Max 15.6 velicina ekrana - Da nije Lenovo nijedan i da nije MBP. Koristio sam 8 godina Lenovo, i to trenutno X1 carbon seriju od 300k, jednostavno je smece prozivod koje se pregreva i kvari. - Neintegrisana Nvidia graficka je nice to have https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/asus-tuf-gaming-a15-fa507ui_hq028w-(qhd.-ryzen-9-8945h.-32gb.-ssd-1tb.-rtx-4070.-win-11-home)-207743 Ovako nesto otprilike ali nisam siguran kakve su TUF serije ove uopste i da li ima nesto sto je kvalitetnije a da je manje para (to je max budzet) Uzeh na kraju Dell Precision M3490 - sto se svakako uklopilo u sve ove zahteve iznad sto sam pisao. Varijante koje su kod nas inace stigle su sve bile sa 16GB RAM-a, pa sam pitao bcgroup da li mogu da odrade oni odmah upgrade i uzasli u susret (preko uvoznika), pa sam ubacio 64GB RAM-a (2x32 umesto 1x16). Kvalitetno je izradjen, za sad stvarno nista brze nisam koristio, i videcemo vremenom kako ce da se pokaze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago @killYg0r Koliko izdrzi na bateriji? Bas gledam nesto slicno da uzmem ovih dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago Juce mi je stigao i stajace mi na punjacu vecinu vremena. (in b4 sta ce ti laptop) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 16 hours ago Report Share Posted 16 hours ago Kili prodao desktop gaming! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago jos pre 10 godina! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts