StormScion Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 750ti ili polovna 270x i slicno Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 Sad ne znam koliko postoji varijacija tih kartica i koliko se one zapravo razlikuju. U suštini nemam preterane zahteve pa kontam i da mi 750ti potpuno odgovara ali bih opet sačekao par nedelja ako vredi dodati neke pare za 950.Varijacije su minimalne osim u slucaju da nesto hoces da je klokujes i sl pa ti treba bolje hladjenje ili tako nesto ali ne verujem da ces toliko eksperimentisati. Sad koji proizvodjac je najbolji to je opet pitanje, konkretno sam ja za nesto uzimao dva GTX 960 i jednu 970 od MSI posto je tad to bila jedina opcija jer su se prve pojavile kod nas i sve rade vrlo korektno. Da li bi mozda performanse bile fazon 5% bolje s nekim Asusom? Mozda, ali opet i razlika je u ceni taman toliko, tako da ja to sustinski ne gledam. Ako ti nije frka ja savetujem da sacekas 950, noviji je i cip, bolje su performanse, u krajnjoj liniji sije i taj 270X s kojim bi trebalo da je tu po ceni. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Burazer ganja kuciste, iskljucivo igre, budzet do 70k. Hvala. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Ae jedno pitanje na brzaka dok se Vudu nije vratio sa mora, ubice me :Duzeh pre nepune dve godine konacno novu konfu (i-7 4770, GTX760, 2x4gb DD3 i neka Gygabyte maticna)...e sad, uzeo bih jos 8 giga rama da se castim pa imam par pitanja...dal je bolje da to bude 2x4 ili moze i jedan modul od 8...i jel mora da bude bas kao ova moja kingston memorija na 1600mhz i 9 latency ili moze da varira posto nje vise nema u ponudi?http://www.emmi.rs/ram-memorije-memorija-dimm-ddr3-2x4gb-1600mhz-kingston-hyperx.11.html?productId=17634 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Burazer ganja kuciste, iskljucivo igre, budzet do 70k. Hvala. Ako je bas za igre onda bi bilo bolje ustedeti na procesoru umesto na grafici, recimo ovako nesto:Intel® Core™ i3-4170 13990GA-B85M-D2V 65904GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Blue 31004GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Blue 3100HDD SATA3 2TB WD Red WD20EFRX 11890500W Cooler Master Elite Power 4800Cooler Master Elite 335U, RC-335U-KKN1 5000GTX960 MSI 2GB DDR5 27000Ukupno u prodavnici 75.470E sad, verovatno kod "madjara" moze da se nadje i jeftinije sve to kao sto je Doca tamo naveo linkove, pa se to taman negde uklopi u 70k budzet. Ako je varijanta bas prodavnica moze da se uzme manji hard, od 1TB na primer pa da se pokrije razlika (s tim da se onda ne uzima WD Red koji bih preporucio). Za gaming je sada mislim bezveze uzimati manje od 8GB memorije. Ili to ili da se kombinuje i5 i GTX 950 grafika, cenovno dodje maltene isto ali meni ovo deluje kao bolja prica za gaming. Ae jedno pitanje na brzaka dok se Vudu nije vratio sa mora, ubice me :Duzeh pre nepune dve godine konacno novu konfu (i-7 4770, GTX760, 2x4gb DD3 i neka Gygabyte maticna)...e sad, uzeo bih jos 8 giga rama da se castim pa imam par pitanja...dal je bolje da to bude 2x4 ili moze i jedan modul od 8...i jel mora da bude bas kao ova moja kingston memorija na 1600mhz i 9 latency ili moze da varira posto nje vise nema u ponudi?http://www.emmi.rs/ram-memorije-memorija-dimm-ddr3-2x4gb-1600mhz-kingston-hyperx.11.html?productId=17634Ne vidim trenutno 1600MHz i CL9, ali ima CL10, ne bi trebalo toliko razliku da napravi u brzini. Proveris da li imas slobodna jos dva slota i ako imas (a pretpostavljam da imas plocu sa cetiri slota), ove dve ostavis kako su ti vec ubodene u 1. i 3. slot najverovatnije a nove ubodes u 2. i 4. Samo jedno glupo pitanje - sta radis na kompu pa ti treba 16GB memorije? Mislim ima primena, nego me interesuje zasta tebi treba :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 da znam da nema mnogo poente, pisam po sirotinji:Dbtw, imam vec ssd vitjo, fala:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 A jesi ti bese kupio novi monitor? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 ma imam dellov 24 inca...fora je sto mi ne treba nista za komp, a sestra navalila da mi uzme nesto posto sam joj dao stari monitor i jos ponesto...pa cu joj reci da mi uzme ova 2x4 gb rama za 50 jura taman:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 predlog za 16 GB rama @dusansmor : instaliraj oracle virtualboxinstaliraj 14 virtualnih masinana svaku stavi mirc i napravi 14 userauloguj se sa svima na mirc, i vas 15 caskate i cirkate bvk. da ne ispadne da si solo drinker 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Brate uzmi neki predrkani mis, fles drajv, eksterni disk, ne znam sta ti mozes zatrebati ali nesto sto ima smisla. Ram ti bas slabo treba, nista neces primetiti. Bolje nek ti kupi jos jedan premium tenk za WoT ;) Ili prosto poslusaj ovog advanced IT-a :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 (edited) imam sve to zwerko, koji ce mi djavo...a i premiuma imam vise nego sto mi treba realno:)...jedino tipa da prodam graficku pa dodam kes i uzmem neku jacu, ali to je isto nepotrebno za sad Edited August 27, 2015 by Dule_smor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Enterprise_Dule 2015 ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Dule, prodaj meni GTX 760, dajem 100 evra, ili 90 evra plus šipku da dižeš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 (edited) Dule, prodaj meni GTX 760, dajem 100 evra i prepečenicu, vudu se ionako ženi uskoro, ne treba mu grafička!Edit, bacio sam pogled na emmi sajt, vidim da je AMD RADEON R9 270 POWERCOLOR TURBODUO 2GB, DVI/HDMI/AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC ove nedelje na popustu za 130e (a i bez popusta je 140e, isti kurac) a po netu kažu da je fino jača od 750ti, je l' istina to? kapiram da mi je bolje da dam 10-20e više i uzmem u radnji, u slučaju da se desi nešto pa moram da cimam garanciju. Imam thermaltake napajanje od 700W tako da to nije ograničenje. Edited August 28, 2015 by Doca Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Vidi recenzije za taj model na newegg-u, užasne su Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshmee Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Koliko se isplati investicija u monitor sa 144hz? Konkretno ovaj Asus. Da napomenem da uglavnom koristim komp zbog igara, tako da nije problem ako su boje i uglovi gledanja na tn panelu losiji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Dule, vidis kako pljuste ponude! Eto taman to prodas, dodas 50ak evra i uzmes GTX 950, dobitak u performansama skoro zanemarljiv ali opet vise nego sa 16GB memorije :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Oh noes, Vudu se vratio sa mora, tisina sad!Najvise mi se svidja Docina ponuda realno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 ako si stvarno u gasu da menjaš karticu javi cenu i tako to, ja planiram da uzimem grafičku u toku sledeće nedelje. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Ja dolazim sutra, ako prodaš Doci, peder si najveći :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 ahaha bre, ma necu da prodajem graficku, koji vam je djavo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 ne,ne, pogrešno si skontao, u slučaju da mene neko zajebe na kraju priče meni preti krivična prijava, AKO ME KAPIRAŠ al' vidiš da je živa grafička i dalje, ono kad sam te trolao da ne radi je verovatno bilo do drajvera :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Kad ste kod grafickih kartica, koja je realno ok buy kao ulog za future i g-sync monitore? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 Intel Core i5-4460, 3.2GHz, Box, LGA 1150Asus H81M-K8GB DDR3 Kingston PC1600, KVR16N11/8LC Power ATX Midi Tower 910B Pro, 420W 12cm fan1TB Seagate SATA3, 64MB, 7200rpm, ST1000DM003 Koja graficka bi mogla da ide solidno uz ovo? I ako ima neshto bolje a za slicnu cenu udrite slobodno po konfiguraciji? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2015 Report Share Posted August 28, 2015 GTX 960 kod Mađara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts