Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Ја сам ФЕСРАМ лајковао пре неки месец, кад ми је ортак причао догодовштине са фестивала, каже да је тотално распадање. :)

Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac.

Не знам да ли постоје болести али свакако годину дана не мора да буде довољан период да би се нус појаве појавиле :)

imajuci u vidu koliko dugo i koliko mnogo se klima uredjaji koriste, svakako da bi se do sada vec susreli sa njima :) ili cemo da pricamo o a/c lobiju koji je sve to zakopao :)

• Upvote (+1) 1

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

ja imama problem da objasnim koleginicama da ce klima da duva isto bilo one stavile 23 ili 10 stepeni, ali to ne dopire do njihovih glava 

ja sam odustao od objašnjavanja toga pre jedno pet godina. ponekad pokušam da objasnim da split klima ne upumpava svež vazduh spolja pa da valja povremeno i otvoriti prozor i da neće klima eksplodirati ako radi dok je taj prozor otvoren, ali i tu bitku gubim skoro svaki put :D

Под дува исто мислиш неће хладније да дува ако се стави на 15 само ће да дрнда цео дан?

Не знам за вас али ја не волим да ми клима дува у главу или врат или да ми је у канц 20 а на ходнику 40. Не волим ни вентилатор у мене директно да дува :)

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Имајте разумевања за нас који смо онај лик који има резервисану улогу болесника у павићевим серијама:) Не мислим на хипохондриЈост него на објективни трип...

Нпр. мој организам ће непогрешиво думре од климе, али непогрешиво. Можеш да сакријеш климу и да је пустиш да ради тако да је унутра 34 степена ако је напољу 34.5 и мени ће требати једна милисекунда да кинем пет пута, зарадим кашљање од дан и да ми оду синуси толико да не могу да се нагнем да видим шта има на поду, а да не урличем од бола по фаци:)

Данас јеботе улазим са ортаком у неки макси шта ли је и како сам ушо кинем и креће грло да ме смара, а није био онај трип што умеју да ураде, да има нула степени у проџи и те форе, једва се осећао прелаз.

Ако ме ставиш негде где клима има ''ваздушни импакт'' на мене, мени ће буквално да отпадне глава, значи у размерама тога да ће ми поискакати све живе жлезде тамо где сам ''примао дување лол'' и што ће ме то болети толико да ћу морати да локујем вилицу да би ме болели зуби, а не глава у покушају да не вриштим.

Ако ме ставиш на промају или какво год струјање ваздуха, па макар то било на 40 степени, које ми удара у доња леђа трип, а случајно немам две маје од којих је она испод у лонама (или бар једну мају, али да сам је удизелашио), ја после три микросекунде дејствовања ваздушних снага одлазим у реон ''убијте ме молим вас, ако умрем, бол ће отићи'' са дијапазоном покрета једног радијатора.

Пошто сам у блоковима и соба ми је геј, може да буде милион степени у њој (30+ ако је напољу исто 30+). То наравно не значи да ја могу да спавам непокривен или полу-покривен јер ћу да се укочим од струјања ваздуха од једне тачке собе до друге. Значи морам да се покријем онако фул, види ми вугла и те форе, иако бих најрадије спавао на санти леда нпр.

Притом сам лик који стоички прихвата све те ствари, али рецимо последњи пут кад сам био код ортака (који је јети што се тиче температурних афинитета) морао сам да га замолим да угаси климу јер ми је била са десне стране и осетио сам како ми креће паклени бол који је стигао до ока и потиљка, па се спустио у врат и раме и готово, он је угасио, али ја сам био ћао и те ноћи сам једва заспао од бола и мазао сам неке штипајуће гелове не бих ли угријо трипове.

Последњи пут кад сам возио ауто, морао сам да упалим климу јер лол кола и те форе, думро бих и одлучио сам да је упалим на први подеок. Отишо ми нос у курац, заједно са грлом и мало синуси. Возио сам десетак минута.

И ништа од овога није до имунитета и тих ствари:(

Мислим, сви којима је ово научна фантастика, верујте ми да бих фазон дао лево јаје да је и мени:( Не буквално лево јаје али рецимо мали прст на нози!

• Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

strašno sam ujebao spavanje.

prekjuče nisam spavao celu noć, i kontao da obrnem ceo dan. odremao popodne jedno 3 i po sata. legnem to veče u 1, sasvim fino. probudim se u pola 5 ujutro naspavan kao beba.

blejao posle do nekih 11, i kao odremaću par sati. zaspao sam tek oko 2 popodne, i slomio se do pola 9 uveče.

sinoć se razvlačio, uhvatio me neki san oko 4, i odem da kuntam. zaspao skoro odmah i probudim se jutros u pola 7 nemajući pojma da li je ujutro ili popodne.

više nemam blagog pojma šta se dešava. :D

Edited by prota_

Ima tamo odličnog meda kod ovih gorštaka što žive po šumama gde nema ništa kilometrima u okolini, ne propusti

Kaže kolega koji je bio nedavno, neki medar koji od toga živi i po dva meseca zimi provodi zavejan u šumi, piše za stručne časopise i zovu ga Ameri da gostuje na predavanjima, sirius šit

aj ako bude prilike ufotkaj nesto, bas me zanima kako to izgleda u praksi kod nas, kapiram da nemamo bas neku avijaciju, helikoptere, dzipove i cuda?

Pa najcesce izgleda ovako:

268962_pozari-gasenje26082012ras-foto-al

Ima vojska jedan Mi-8 helikopter koji moze da gasi pozare, ali mislim da je tu problematicno gorivo :( Avione nemamo, pre jedno 3-4 godine su Rusi slali onog Iljusina njihovog da nam pomogne oko nekog pozara pa je poletao iz Nisa. Generalno sto se toga tice smo jad i beda, jedino gori od nas su Crnogorci i Makedonci kojima smo pozajmljivali taj helikopter za gasenje... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

imali smo avione za gašenje požara ali su posle odvajanja crne gore pripali njima. svojevremeno su ti avioni bili prvi koji su došli u pomoć grcima, dok su njihovi prijatelji u briselu još uvek većali da li da šalju pomoć, one godine kad su imali ogromne požare.

edit: a posle nas su stigli rusi, olol

edit2: zverko, zar taj ruski avion za gašenje nije trebalo da bude stacioniran u nišu, u okviru one baze jedinica za vanredne situacije? šta je bilo uopšte sa tom bazom, znam da su drugosrbijanci trčali u krug i mahali rukama jer nas rusi okupiraju, verovatno im je uspelo da sjebu priču nekako?

Vazdusnu pomoc dobijamo sa strane a taj heli o kojem zverko prica je i dalje u upotrebi samo sto smo tuzni sa vazdusnom podrskom i nema naznaka da cemo dobiti avion za ove potrebe. Ako je prohodnost puteva solidna onda je sve lako sa kamionima a ako nisra ni od toga onda upregnemo ledja, maske na lice i cepaj... Mare, nisam razumeo tvoje pitanje..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...