re1 Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 (edited) huh? :)//edittek sada vidim sliku iznad, stvarno se zovem Marko, pa sam se istripovao malo :) Edited April 13, 2016 by re1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 (edited) Ja imao loseg iskustva sa UPS-om (prvi put posle dugih godina koriscenja). Vec mesec ipo dana se salje komp iz Amerike. Prvi put kad su poslali zagubili ga, pa su ga trazili i posle mesec dana nasli. Paket je inace bio zapakovan u drvenoj kutiji, i uspeli su da je polome :D I likovi jos rekli ne valja u drvenim kutijama da se salje, vec su oni prepakovali u kartonsku (Prepakovo UPS) lol? Nista poslali oni opet sve to, i stiglo u Srbiju za 4 dana, ali klasicno muka sa papirologijom carinjenja i FTJP - tu sam vec izgubio 4 dana. Muka me vata sa tim gubljenjem paketa, i prepakivanjem, sto je uradio UPS bez da su ovi iz firme otisli da vide WTF is going on, i da tu vlada neko extra poverenje da nece niko nikog da zajebe :) A ja sutra prekosutra moram da potpisem kad mi kurir donese na kucnu adresu da sam paket primio :) Sta sam primio kako cu da primim videcu vec, sve se tripujem da odem do UPS-a i uradim uvid u paket, pre nego sto ga salju ili da vidim dal mogu ja licno da preuzmem tamo, pa ako ima problema da se radi neki zapisnik. Inace carinjenje, i shipping costs. Dusa me boli. Edited June 8, 2016 by Silencer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 16 minutes ago, Silencer said: Inace carinjenje, i shipping costs. Dusa me boli. This, ja sam na kraju za robu od 600 evra platio 250 evra carinu i ostalo... Srbijo maceho... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 24 minutes ago, Silencer said: Ja imao loseg iskustva sa UPS-om (prvi put posle dugih godina koriscenja). Vec mesec ipo dana se salje komp iz Amerike. Prvi put kad su poslali zagubili ga, pa su ga trazili i posle mesec dana nasli. Paket je inace bio zapakovan u drvenoj kutiji, i uspeli su da je polome :D I likovi jos rekli ne valja u drvenim kutijama da se salje, vec su oni prepakovali u kartonsku (Prepakovo UPS) lol? Nista poslali oni opet sve to, i stiglo u Srbiju za 4 dana, ali klasicno muka sa papirologijom carinjenja i FTJP - tu sam vec izgubio 4 dana. Muka me vata sa tim gubljenjem paketa, i prepakivanjem, sto je uradio UPS bez da su ovi iz firme otisli da vide WTF is going on, i da tu vlada neko extra poverenje da nece niko nikog da zajebe :) A ja sutra prekosutra moram da potpisem kad mi kurir donese na kucnu adresu da sam paket primio :) Sta sam primio kako cu da primim videcu vec, sve se tripujem da odem do UPS-a i uradim uvid u paket, pre nego sto ga salju ili da vidim dal mogu ja licno da preuzmem tamo, pa ako ima problema da se radi neki zapisnik. Inace carinjenje, i shipping costs. Dusa me boli. Ja iz ovog ne posebno velikog iskustva, ubedljivo najgore imam sa UPSom - DHL je za sada najbolji, FedEx relativno korektan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Ja iskreno Lucky nisam imao losheg iskustva kad se roba slala iz evropskih zemalja. Prvi put iz Amerike, cak je bilo ono kad su hteli da salju, kao ne moze da stigne do mog grada, nego moram licno da preuzmem kod Beograda. Ovo sad ovako je prvi put :) Inace DHL je trazio 4k $ za shipping racunara, ali su oni uvek bili korektni kad sam slao i primao robu, ali to je bilo nesto sitno tipa tastatura / mis. Sto se tice FedEx-a organiski ih mrzim, mozda bez razloga, jer je situracija bila crko mi APC UPS uredjaj pa sam pokrenuo RMA, a klasicno Srbija i carinici ne znaju sta je RMA :) Bilo je ono oni meni posalju novo ja njima vratim pokvarn APC. Kad je stigo APC za carienjenje dve nedelje i vise smo carinili :) Prvo dok im covek objasni sta je i cemu sluzi, posle kazu treba atest za uredjaj iz nisa da se uradi i plati ofc (jbg sekiraju se dal nece to da eksplodira kod mene kuci ili da upropastim elektrodistribuciju srbije). Onda je bilo faktura koja ide prema meni, ali posto je zamena uredjaja APC posalje racun sa subtotal 0, i carinici kazu to ne moze da bude 0, mora da bude neka cifra. Itd itd, stiglo to meni na kraju, a posle je proble bio da se vrati pokvaren uredjaj :D Realno APC se bio smorio sa izvoznim carinjenjem i ostao mi pokvaren APC i dan danas kuci. Sve u svemu najbolje je carinjenje robe iz kine, niko te ne zove ne pita, stigne na kucu oce platis nece platis :D P.S. Lucky kolko znam UPS, a valjda i DHL imaju ono osiguranje ako se nesto sjebe u transportu, pokvari etc, ili izgube, vracaju pare u vrednosti robe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Kako stoje stvari sa DHLom kod narucivanja sa alija iz kine? Par puta su mi nudili po istoj ili malo visoj (smesnoj) ceni dhl shipping i odbio sam. Ima li jos onih 35e spediterskih troskova? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 2 hours ago, primo said: Kako stoje stvari sa DHLom kod narucivanja sa alija iz kine? Par puta su mi nudili po istoj ili malo visoj (smesnoj) ceni dhl shipping i odbio sam. Ima li jos onih 35e spediterskih troskova? Isto će ti doći u smislu mogućnosti za pakao. Mož se dogodi da puste paket bez carinjenja, ali je verovatnoća mnogo manja nego da naručuješ Ali sa regularnom tracking poštom 1 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Stigo komp, nije ugruvan nigde, nit je nesto ukradeno :) Iako cekao mesec ipo dana sve je kako treba. I dalje me dusa boli za carinu i postarinu sto su platili :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
themilann Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Da li je moguće da ja iz Srbije kupim na Amazonu nešto preko Paypala, i da stavim shipping address u Americi i onda da mi ih ta osoba na čiju sam adresu u Americi stavio donese robu? Quote Quote "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster, for when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you." - Friedrich Nietzsche Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 moram priznati da je amazon podrska jako dobra, nakon sto nisu mogli da nadju moju adresu (dhL) u brusseslu, poslao mail amazonu, nazvali DHL, javili mi da je zastalo u holandiji i nakon 24 sata kolica za bebu stigla. Inace, uzasna mamipara, ono kao sto sam kad sam bio klinac pa se naroljam zvao ribe na telefon sada kad popijem mis klikce po amazonu :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 2 hours ago, f4ts0 said: moram priznati da je amazon podrska jako dobra, nakon sto nisu mogli da nadju moju adresu (dhL) u brusseslu, poslao mail amazonu, nazvali DHL, javili mi da je zastalo u holandiji i nakon 24 sata kolica za bebu stigla. Inace, uzasna mamipara, ono kao sto sam kad sam bio klinac pa se naroljam zvao ribe na telefon sada kad popijem mis klikce po amazonu :) Jeste posebno onaj Amazon Prime kad imas je bas zajebano. Sve na klik ti dolazi sutra ujutru na adresu... Prze se pare nikad brze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 vec dugo se kanim da narucim noz preko Amazona od ~110e, ali nisam siguran koliko bih ukupno para trebao da dam kada se saberu troskovi raznoraznih lesinara kako bi taj noz stigao do mene. ako sam dobro shvatio citajuci postove ovde - ne postoje pravila (sem onog za preko 50e). moze sve da bude sjajno bajno i da prodjem sa minimalnim troskovima, a mogu i da me naguze za neke fine pare, pa bih voleo da saznam koliko bi sve to bilo ukupno i provalim da li ima smisla narucivati kad se sve sabere. dosao sam do cifre od ~145e prema onim primerima na carina.rs, pa rekoh da pitam da li bi to bila finalna cena ili postoji jos nesto sto nisam uracunao? hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Ja sam sad skoro naručivao memorijsku karticu sa Amazona i automatski su mi obračunali troškove za carinu već na samom Amazonu. Izgleda da su to automatizovali. Paket je inače stigao izuzetno brzo i bez ikakvog zadržavanja na carini. Jedino što troškovi nisu zanemarljivi. Sama kartica je vredela 98$, a na kraju me je sve ukupno izašlo 163$. Evo ti order details: Order Summary Item(s) Subtotal: $97.90 Shipping & Handling: $32.62 Total before tax: $130.52 Estimated tax to be collected: $0.00 Import Fees Deposit $32.81 Grand Total: $163.33 Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Order Summary Item(s) Subtotal: $97.90 Shipping & Handling: $32.62 Total before tax: $130.52 Estimated tax to be collected: $0.00 Import Fees Deposit $32.81 Grand Total: $163.33Da, to je ona priča 10% carina i 20% PDV i oni se obračunavaju na cenu bez shippinga. A sto te je slanje izaslo tako puno, jel islo DHL-om? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 kome od ekipe treba adresa u EU , nek se javi, pa prosledim posiljku bez sabana <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 12 hours ago, Zwerko said: Da, to je ona priča 10% carina i 20% PDV i oni se obračunavaju na cenu bez shippinga. A sto te je slanje izaslo tako puno, jel islo DHL-om? Da, DHL. Nisu mi ni ponudili neku drugu varijantu. Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 U bas nekako dodje skupo za memorijsku karticu, ja sam pre par meseci narucivao s nekog sajta iz US neke vitamine, dakle onako manja teglica, verovatno vece od memorijske kartice i DHL-om me izaslo Shipping and Handling: $15.78. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 (edited) Pa jeftinije me je izašlo nego što bi ovde koštala, plus ovde ni nisam našao da bilo ko prodaje SD kartice od 256 GB. Mislim ne kažem da ne bi bilo lepo da je bilo jeftinije, ali i ovako mi se isplatilo. Edited September 18, 2016 by Dandy Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 aj da ne kopam po topiku, znam, stoka sam :D da li neko mozda ima iskustava sa porucivanjem odece preko sportdirect-a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 pa u pitanju je jakna od ~19e... jebe me i to oko velicine, znam da bih trebao kao da probam ovde pa da porucujem, ali te jakne nema kod nas, koliko sam uspeo da vidim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 3 hours ago, manager said: aj da ne kopam po topiku, znam, stoka sam :D da li neko mozda ima iskustava sa porucivanjem odece preko sportdirect-a? Ja sam poslednji put porucio pre oko 2 godine, a napravio sam ukupno 3 porudzbine. Sastavi posiljki su bili sarenoliki po cenovnom rangu i nameni odece. Shvatio sam da nema pravila kakav kvalitet i opsti utisak o komadu odece ce biti kada ga vidim uzivo i nosim neko vreme: ni cena, ni marka, ni namena. To znaci da nema sanse da pogodim sta ce mi se svideti i kako ce izgledati kada nosim na sebi na osnovu slika i opisa. A onda su nasi poceli da prodaju istu robu za blago vece cene (ok, ne bas svaki komad i ne poslednje kolekcije, ali nude dovoljno), pa se cimanje i cifranje do 50 evra ne isplati nikako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 factcool.rs valjda valja istu robu kao sportdirect, slične cene ali nema frke oko carine. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Nadji na KP ljude koji narucuju sa sportsdirect-a. Ugrade ti se 20% na cenu + placas postarinu od Subotice do tebe. Ja sam narucivao u poslednjih godinu dana sigurno preko 500-600e i nikav problem nisam imao. Do jaja je posto nekad imas baas ogroman popust i onda se poprilicno isplati. Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Dei da je narucio za preko 500-600 e platio bi postarinu 250! A voodoo da ima te pare, on bi se zenio..oh wait Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts