Guest Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Ako Royal Dutch Shell tromesecno zaradjuje preko 7 milijardi (ovo se lako moze proveriti preko neta), a corporate tax u Holandiji iznosi 25%, to znaci da im godisnje samo od ove kompanije u budzet udje 7 milijardi. lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 lol Aj mi samo objasni zasto "lol"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 (ovo se lako moze proveriti preko neta) 1 Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Pa sigurno, radi se o kompaniji koja se kotira na berzi, sve sto interesuje akcionare se redovno objavljuje vec godinama... Uostalom, ko bi zeleo da kupi akcije, a da pritom ne zna kolika ce mu biti vrednost dividende, koja se btw racuna na osnovu ostvarenog profita... To sam jedino u Srbiji video 2002. godine, da Telekom kaze da je njihov cenovnik usluga poslovna tajna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 (edited) Ne, nego treba da pocnes da koristis argumente, a to na kojem ces jeziku da pises, totalno je nebitno. Ti ovde iznosis svoje ideje, a ne argumente. Izvrtanje mojih reci ne predstavlja nikakvu argumentaciju. Ајде откачи се мало са гугла и почни да размишљаш о ономе што пишеш и што ти се пише. Прво кренеш причу како је потпуно неопходно да земља има ресурсе и кренеш да аритметички "утврђујеш" колико је нека (Америка и Канада) нација богата у односу на то. Пар постова касније поменеш сам Индонезију и остале државе (које таслаче кроз историју друге државе или компаније). Напишем ти да твој уметак ("које имају приступ туђим ресурсима"), у покушају да покријеш мање државе које су богате, искључује твоје прво "рачунање". Ти ми "доказујеш" зашто Холандија има кинте. Тј докажеш да стоји оно што сам ти написао и да не могу да се пуко гледају само ресурси и деле са бројем становника државе. Ево још једном, ако можеш да испратиш - зависи од историје у каквом је стању нека држава, односно народ. Могу имати крш ресурса али то није нужно да буду богата нација. И обратно. И то без икакве додатне приче о капитализму, мултинационалним компанијама и банкама, што додатно компликује расправу о томе ко има ресурсе. Lako je reci "neko me pokrao" i tako odgovornost prebaciti na drugoga, ali, da li mozes to da argumentujes (ili bilo sta drugo)...? Листа је толико дугачка и општепозната, да не разумем уопште како можеш ово да питаш. Ај само спорта ради, само један податак - задњих година странке на власти краду кроз јавне набавке милијарду евра годишње и то се "надокнађује" не из производње и стварања добара, већ из задуживања, те та милијарда временом нараста на много више. Са том "пишљивом" милијардом, на далеко бољи начин искоришћеном, може да се обрне ко зна колико додатних средстава на добробит народа и државе. Ti kazes da Srbija ima dovoljno. A u signi ti pise da je dovoljno ako imas hleba i luka. Dakle rec "dovoljno" je veoma relativna, imas li neki argument, da vidimo tacno koliko je to "dovoljno"...? Аух колико ти плитко размишљаш. Не бих ти одговарао на ово. Edited March 16, 2013 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 @Зверко: "Mein Kampf", S. Basara. ibid. sad su sve kockice složene JEBI GROBARE Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Џорџ Орвел се сусрео са Туђманом?? Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Ne, nego treba da pocnes da koristis argumente, a to na kojem ces jeziku da pises, totalno je nebitno. Ti ovde iznosis svoje ideje, a ne argumente. Izvrtanje mojih reci ne predstavlja nikakvu argumentaciju. Lako je reci "neko me pokrao" i tako odgovornost prebaciti na drugoga, ali, da li mozes to da argumentujes (ili bilo sta drugo)...? Ako Royal Dutch Shell tromesecno zaradjuje preko 7 milijardi (ovo se lako moze proveriti preko neta), a corporate tax u Holandiji iznosi 25%, to znaci da im godisnje samo od ove kompanije u budzet udje 7 milijardi. Sa obzirom na njihovu populaciju, sa tim parama oni ce svakako imati bolji standard od nas - i to bez da iko od njih ista radi. Dakle nemaju oni dobar standard zato sto imaju bolje ili pametnije drustvo od naseg, vec zato sto raspolazu resursima. p.s. Ti kazes da Srbija ima dovoljno. A u signi ti pise da je dovoljno ako imas hleba i luka. Dakle rec "dovoljno" je veoma relativna, imas li neki argument, da vidimo tacno koliko je to "dovoljno"...? Majku mu koliko ima nafte u toj Holandiji, nisam imao pojma, jadni Emirati, sutra će u bankrot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Не прави се сад ти блесав :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Boze gospode... Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 JEBI GROBARE не спамуј, Добривоје! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Путинов фашизам, или неодољива лакоћа етикетирања: ŠTA STVARNO GLOBALISTI ZAMERAJU PUTINU ILI MARSEL H. VAN HERPEN: UZOR EVROPSKE DESNICE ponedeljak, 18 mart 2013 09:13 Putinizam može da posluži kao model za ekstremno desničarske partije, koje u Evropi posle Drugog svetskog rata ne mogu da zagovaraju autoritarni sistem ili jednopartijski sistem Iznenađujući fenomen sve je očigledniji u Zapadnoj Evropi - partije krajnje desnice udaljavaju se od svojih tradicionalnih antikomunističkih i antiruskih ideologija, pri čemu veliki broj njih izražava divljenje i čak neposrednu podršku za režim ruskog predsednika Vladimira Putina. Nekoliko bivših i sadašnjih evropskih političkih lidera definitivno je težilo da postanu saveznici Putinovog režima. Nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder pridružio se odboru za projekat gasovoda „Severni tok“ (obezbeđujući Nemačkoj direktan pristup ruskim zalihama preko Baltičkog mora) odmah pošto je napustio vlast. Londonski Ekonomist opisao je bivšeg češkog predsednika Vaclava Klausa kao Putinovog „najtoplijeg obožavaoca u inostranstvu“. Ali oportunizam nije ideološka sklonost. Nasuprot tome, nemačka krajnje desna Nacionalna demokratska partija (NDP) pokazala je „nostalgiju“ nazivajući Nemačku Demokratsku Republiku (NDR) „boljom Nemačkom“ od Savezne Republike. NDP se 2011. zvanično ujedinila s još jednom partijom krajnje desnice Nemačkom narodnom unijom, koja je dugo bila povezana s Liberalno-demokratskom partijom Rusije (LDPR) i s njenim liderom Vladimirom Žirinovskim. Iako je Žirinovski dugo bio istaknuti opozicionar Putinu, pokazao je autoritarne tendencije, na primer tako što je obećao da će osnovati policijsku državu, ako bude izabran za predsednika. A njegove komunističke veze su jasne. Ne samo da je osnivanje LDPR bilo zajednički projekat Komunističke partije Sovjetskog Saveza i KGB, već je i Žirinovski zagovarao povratak istočnih teritorija Nemačkoj, uključujući veliki deo Poljske i baltičkog regiona, koji je ona izgubila u Drugom svetskom ratu. Promenljiva odanost ekstremne desnice u Francuskoj još je primetnija, a primer za to jeste njeno prijateljstvo u začetku s novom Rusijom. U intervjuu 2011. Marina le Pen, predsednica Nacionalnog fronta, pokazala je svoje divljenje Putinu, pre nego što je izjavila da ako bude izabrana za predsednika 2012, Francuska će napustiti NATO i težiti osnivanju trilateralnog saveza s Nemačkom i Rusijom. S obzirom na neizvesne ideološke korene putinizma, zaokret ka Rusiji može da zbuni. Putinizam je manje okarakterisan onim što podržava, a više onim čemu se protivi - Zapadu i demokratiji, liberalizmu, komunizmu i individualizmu. Činjenica da je Putinova negativna agenda privlačna zapadnoevropskim partijama ekstremne desnice može da se shvati u odnosu na još jednu autoritarnu antiideologiju - fašizam Benita Musolinija. U Musolinijevom eseju iz 1932. La Dottrina del Fascismo, koji je pisao s filozofom Đovanijem Đentileom, navodi se da se fašizam suprotstavlja demokratiji, socijalizmu, liberalizmu i individualizmu (kao i boljševizmu, parlamentarizmu, slobodnoj masoneriji, pacifizmu i egalitarizmu). Međutim, iako putinizam i italijanski fašizam dele jednu retku karakteristiku, a to je da odbacuju i komunističke i demokratske ideologije, postoji važna razlika u njihovom pristupu ovoj drugoj kategoriji. Iako je Musolini zvanično objavio da je fašizam antidemokratski, Putin otvoreno ne odbacuje demokratiju niti eksplicitno zagovara jednopartijsku državu. Umesto toga, on tvrdi da je uspostavio „upravnu“ ili „suverenu“ demokratiju - sistem koji sprečava promenu vlasti, te se njime uspostavlja jednopartijska država. Putinizam može da posluži kao model za ekstremno desničarske partije, koje u Evropi posle Drugog svetskog rata ne mogu da zagovaraju autoritarni sistem ili jednopartijski sistem. Putinov imidž jakog i žilavog avanturiste, koji je prikazan na fotografijama kako peca i lovi go do pojasa, jača njegov šarm moćnog i harizmatičnog lidera. (Slično tome, Musolini je sniman kako golih grudi žanje) I postoji jasna paralela između Putinovog bliskog prijateljstva s konzervativnom, ultranacionalističkom crkvom i povezanošću Nacionalnog fronta s katoličkim krugovima. Zapadnoevropska ekstremna desnica može da uči iz Putinovog načina rukovođenja omladinskom organizacijom Naši. Za razliku od Komsomola, koji je gotovo prestao da služi kao ideološko oruđe Komunističke partije do vremena raspada SSSR-a, Naši su bili optuženi za ugnjetavanje protivnika režima, što sugeriše na veću sličnost s Hitlerovom omladinom ili čak Musolinijevim crnokošuljašima. Iako Naši liče na huligane, oni prolaze kroz paravojnu obuku. Putinizam je pametan i efikasan model desničarskog autoritarnog režima koji može da funkcioniše u okvirima sociopolitičkih stega moderne Evrope, koje zapadnoevropska ekstremna desnica izgleda želi da oponaša. Autor je direktor Ciceron fondacije. Napisao je knjigu „Putinizam - spor uspon radikalno--desničarskog režima u Rusiji“ Izvor Danas, 18. 03. 2013. ЕВО ПРИМЕРА!!! дакле, у овом чланку, видимо дефинитивну сублимисану замисао тоталитарног дискурса и страх од губитка моћи. Русија која није Јељцинова и Горбачовљева Русија је фашистичка Русија. и фашисти су сви у Европи који од колапса система спас траже у суверенизму. налупајмо неколико дубиозних паралела и слика је готова. нови Хазјан је рођен, страх је ту да се множи од (црвене?) опасности са Истока. бљак. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Da li ovde ili u UPT? Cetiri batice prebile na smrt klinca Madjara u Beceju. Mrsko mi otvarat novinske portale preko moba da kacim link, ali kljucne reci za pretrazivav su: Ervin Bilicki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/372809/Cetvorica-mladica-pretukla-tinejdzera-na-smrt strasno,sta god da je motiv ne mogu da razumem koliko to treba tuci da neko umre,pise da nije prvi put da je pretucen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 užas :( ne treba odmah skakati i zaključivati da se radi o nacionalnoj mržnji, iako na prvi pogled možda tako deluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Ne vidim drugi razlog da cetvorica tuku jednog toliko da umre, osim ako taj jedan nije neki seoski pimp koji terorisem selo. S obzirpm da je klinac, da se tek doselio, da mu je keva cistacica sumnjam da je neki batica. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 да, ако је Мађар пребијен на смрт, онда је то сигурно зато што је Мађар. мис'им... грозан је злочин и без натегнутог досољавања. твој пост овога овде је већ само по себи вредносни суд. нацисти пребили Мађара у Србији земљи. на основу чега? хоћеш да будеш занимљив? замро топик, па да потпириш? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Nisam rekao da su nacisti niti sam rekao da je zato sto je Madar. Insinuirao sam na njegovu nacionalnost i godine, jer JA MISLIM da je zato.Ne znam sta odmah trazis kavgu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 зато што си насилну смрт Мађара, без икаквог доказа, вредносно сместио линковањем на овом топику у злочин из националне мржње, што је синоним за шовинизам, што је практично наци полазна тачка. смета ми, јер је свако пребијање на смрт, поготово младе особе, довољно гнусно и без оваквих зачина. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 uzas koliko su klinci nasilni, nikako se ne pise na dobro riba mi radi kao vanredni predavac u jednoj srednjoj u ns, i cesto mi prica kako se klinci ponasaju, a ne mozes im nista, ni da ih isteras sa casa, ni da im upises jedinicu, jezivo su drski i bezobrazni, nista zivo ne znaju, odgovaraju.. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 u principu najgore je to sto (ponovo) će četiri govnara biti uhapšena, optužena, puštena prevremeno i tako. a sve to utiče na nas "normalne" teško nama kad puknemo. neki moron mi se parkirao u garaži na mesto (sjebala se brava garaže) ostavio sam mu poruku na kolima i ceo dan maštao kako ga bodem nožem, koljem i sakatim. dotle je došlo da sam sinoć išao u kladžu i kafić da tražim ko je. prs Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 па ето, данас грађани претукли три бус-плус риџована. незадовољство није нека магловита категорија... постајемо земља без повратка овако. жалосно и опасно. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 uzas koliko su klinci nasilni, nikako se ne pise na dobro riba mi radi kao vanredni predavac u jednoj srednjoj u ns, i cesto mi prica kako se klinci ponasaju, a ne mozes im nista, ni da ih isteras sa casa, ni da im upises jedinicu, jezivo su drski i bezobrazni, nista zivo ne znaju, odgovaraju.. За разлику од цивилизованих друштава, са загарантованим геј правима, где се бар једном годишње изрешета десетак ђака. 2 6 Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 e aj duvaj ga. 1 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Стварно Ребеле, чему сад то... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts