Lucky Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 13 hours ago, Zwerko said: Mislim da sad svi menjaju tablice jer imaju neki rok trajanja od 7 godina, glupost nikad veća, valjda od sledeće godine. A ovo da su izbacili je realno korisno, retardi su što je uopšte tako uvedeno. Edit: ali si propustio deo Dakle i dalje će biti ŠA i SA, VŠ i VS što je po mom misljenju užasno debilno jer ih je baš teško razlikovati s udaljenosti veće od fazon 5 metara. Produžio je Stefanović to za tablice valjda za dve godine! A za slova, ima i problema realno, sa strane parkinga - kad se parkira VS i VŠ u istoj zoni, kapiram da je i to jedan od razloga. Sa druge strane i internacionalno kad kupuješ vinjete npr nemaš domaća slova, što može biti frka. Na stranu što svi sistemi elektronske detekcije broja tablice 0 u mojoj tablici vide kao 6 i to redovno. Čak i domaći ovi na naplatnoj rampi - a sve mi je ok sa tablicom. 51 minutes ago, killYg0r said: uslikao za ove prilike ! šta je bre ovo kili telefon ubaci sam svoj ovaj watermark dole? :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 43 minutes ago, Lucky said: A za slova, ima i problema realno, sa strane parkinga - kad se parkira VS i VŠ u istoj zoni, kapiram da je i to jedan od razloga. Sa druge strane i internacionalno kad kupuješ vinjete npr nemaš domaća slova, što može biti frka. Zapravo to je bonus, koji ti još možeš neko vreme da koristiš. Naime parking servisi moraju da priznaju poslatu poruku i sa "s" i sa "š" i onda ti odeš u prvu zonu pošalješ poruku "VŠ 123-XX", posle sat vremena ti istekne vreme za parkiranje ti pošalješ "VS 123-XX" i možeš tako da potpuno zajebeš vremensko ograničenje :) A najbolja fora je što oni ne smeju da ti ne priznaju drugu poruku jer je u teoriji mogao da dođe neko s tom tablicom i da hoće da plati parking. Isto na primer i ovaj sa RČ :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 44 minutes ago, Lucky said: A za slova, ima i problema realno, sa strane parkinga - kad se parkira VS i VŠ u istoj zoni, kapiram da je i to jedan od razloga. Sa druge strane i internacionalno kad kupuješ vinjete npr nemaš domaća slova, što može biti frka. Na stranu što svi sistemi elektronske detekcije broja tablice 0 u mojoj tablici vide kao 6 i to redovno. Čak i domaći ovi na naplatnoj rampi - a sve mi je ok sa tablicom. Zato Slovenci koriste "zastarele" fizicke vinjete na vetrobranu i nemaju problema sa simbolima na tablici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 5 hours ago, Mawtchie said: Zato Slovenci koriste "zastarele" fizicke vinjete na vetrobranu i nemaju problema sa simbolima na tablici. što je po meni dosta glup koncept jer ne možeš da pazariš online i pride nešto moraš da lepiš. Mađarsku i Slovačku sam kupio pre puta, išampao i stavio u vrata od kola, samo sam kod čeha morao da stajem, kupujem vinjetu, pišem registraciju, lepim ... posle je skidam. 5 hours ago, Zwerko said: Zapravo to je bonus, koji ti još možeš neko vreme da koristiš. Naime parking servisi moraju da priznaju poslatu poruku i sa "s" i sa "š" i onda ti odeš u prvu zonu pošalješ poruku "VŠ 123-XX", posle sat vremena ti istekne vreme za parkiranje ti pošalješ "VS 123-XX" i možeš tako da potpuno zajebeš vremensko ograničenje :) A najbolja fora je što oni ne smeju da ti ne priznaju drugu poruku jer je u teoriji mogao da dođe neko s tom tablicom i da hoće da plati parking. Isto na primer i ovaj sa RČ :) Mislim da je to tako moglo pre. Međutim ako dođe neko sa tablicom VS a ti si VŠ a uplatio si na VS, beleži se njemu a ne tebi. A to sa "zezanjem sistema" takođe mislim da su promenili, kroz maglu mi je sećanje ali je valjda fora bila da ti izbaci grešku sistem ako šalješ sa istog broja parking za "jako sličan broj" tablice u tom vremenskom roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Telefon po defaultu ubacio watermark, pa mi je tako bilo prvih par dana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Nekad čovek stvarno ne zna da li da se smeje ili da plače: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=07&dd=26&nav_id=1286680 Quote Najmoderniji nam je auto-put, zato može i brže Beograd -- Maksimalna brzina na auto-putevima u Srbiji mogla bi da bude povećana na 130 kilometara na sat. Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da podržava najavljenu meru MUP-a da se vozačima meri srednja brzina na auto-putu, ali i da će predložiti da se maksimalna brzina na auto-putu poveća sa 120 na 130 km na sat, kao što je u evropskim zemljama. “Svaka mera koja može da pomogne da imamo veću bezbednost saobraćaja je dobrodošla”, navela je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara na Koridoru 10. Ona je podsetila da je to ministarstvo, takođe, zaduženo za bezbednost saobraćaja. “Mislim da je to dobro (najavljena mera MUP-a), postoji u nekim drugim državama, bilo bi i u Srbiji. Kako reče direktor Koridora Srbije - uskoro ćemo imati najmoderniji autoput. Možda treba, takođe, razmišljati i to će biti jedna od mojih predloga da razgovramo sa svima - da dođemo i na onu evropsku brzinu za autoputeve, a to je 130 km na sat”, naglasila je ministarka. Ona je rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na auto-putu pošto se mnogo ulaže u održavanje. “Imamo, zaista, moderan auto-put i pokrenuću to pitanje”, dodala je. Ok mi je da se ograničenje podigne na 130km/h i stvarno ovi delovi auto puta koji su izgradjeni u tipa poslednjih 10ak godina jesu u ok stanju, ali "mnogo se ulaže u održavanje"?!?!? Ne znam koliko ste skoro vozili BG-NI ili BG-ŠI, ono ne da se ne održava i ne da nije moderno nego je pakao za bilo koji normalan auto put. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 17 hours ago, Lucky said: što je po meni dosta glup koncept jer ne možeš da pazariš online i pride nešto moraš da lepiš. Mađarsku i Slovačku sam kupio pre puta, išampao i stavio u vrata od kola, samo sam kod čeha morao da stajem, kupujem vinjetu, pišem registraciju, lepim ... posle je skidam. Moze online.Slazem se da je glupo sa lepljenjem, ali shvatam zasto su to uveli. Bar se ne pise po njoj. I Austrija jos koristi isti princip, ali od sledece godine uvode digitalnu vinjetu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 mali offtopic - danska od pre neki dan ima više stanica za punjenje elektro-automobila nego benzinskih pumpi ;) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 1 hour ago, dovlagsi said: mali offtopic - danska od pre neki dan ima više stanica za punjenje elektro-automobila nego benzinskih pumpi ;) šta će im benzinske pumpe kada su im kola po cenama kao da su od zlata, samim tim nema ko ni da puni gorivo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 to jes, verovatno imaju neke sulude subvencije za hibride i elektromobile... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Izgleda baš suprotno: Quote Denmark, a global leader in wind power whose own attempt at an electric car in the early 1980s famously flopped, used to be enthralled with them. Its bicycle-loving people bought 5,298 of them in 2015, more than double the amount sold that year in Italy, which has a population more than 10 times the size of Denmark's. However, it turns out that those phenomenal sales figures had as much to do with convenience as with environmental concerns: electric car dealers were for a long time spared the jaw-dropping import tax of 180 percent that Denmark applies on vehicles fueled by a traditional combustion engine. In the fall of 2015, the Liberal-led government of Prime Minister Lars Lokke Rasmussen announced the progressive phasing out of tax breaks on electric cars, citing budget constraints and the desire to level the playing field. Tesla, whose sales were skyrocketing at the time, lobbied against the move, with Chief Executive Officer Elon Musk warning during a visit to Copenhagen that sales would be hit. The new tax regime "completely killed the market," Laerke Flader, head of the Danish Electric Car Alliance, said in a recent interview. "Price really matters." The new rules mean the transition to a post-subsidy era has been postponed until at least 5,000 new electric cars are sold over the 2016-2018 period. Tax breaks will in any case be progressively eliminated as of 2019, regardless of sales numbers. The plan envisages a 40 percent registration tax minus a 10,000 kroner ($1,500) deduction in 2019, with the tax rising to 65 percent in 2021, 90 percent in 2021 and 100 percent in 2022. While sales of low or zero emission cars continue to boom in neighboring Sweden thanks to a wide range of subsidies, including a five-year tax break and a 40,000 kronor ($4,600) purchase premium, the Danish government's U-turn has caused confusion, prompting many potential customers to either postpone or desist from their purchases. Flader said electric car dealers have rolled back their sales drive as a result. The electric car industry "doesn't want to invest in a market that may not be there next year. They'd rather invest where conditions are better and predictable long-term," Flader said. Ovaj grafikon iznad za Teslu mi je najjači :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Boze, pa oni su veci retardi od nas :D Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 11 hours ago, dovlagsi said: Boze, pa oni su veci retardi od nas :D sledeći put kad izustiš da kažeš "samo u sorabiji" seti se ovoga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Jer je Sorabija do Tukija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 da li je nova Acura RLX za carbage ili za ovde? ja ne mogu da odlučim, jako je čudan al nekako kao da je obrnuo ceo krug i sad je kul! 3,5 V6 310 KS RWD 3,5 V6 Hybrid 377 KS AWD Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Мени се не допада. Личи ми неку кинеску копију Кие рецимо. Све је претерано, пренаглашено. Као да је за гастроса направљена. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 od napred bukvalno ne znam šta je... nazad audi+mercedes mutant kopija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 napravljeno je za amere i u tom smislu je pogodilo metu :) mene zanima 'di je menjač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Na volanu gde mu je i mesto u USA? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 5 hours ago, togFU said: od napred bukvalno ne znam šta je... nazad audi+mercedes mutant kopija zapravo, bmw + lexus :D Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 Ne znam sta da kazem, osim da Honda ima talenat da napravi, u najboljem slucaju onako auto (estetski) npr NSX do krshina kao sto je ovo ili tek novi Civic Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 Ako hocete da doplatite za Phyton Green boju kod modela 911 turbo, mozete Ali ce vas kostati dodatnih 82 hiljade evra Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 15, 2017 Report Share Posted August 15, 2017 Znaš ti kolko Grande Punta može da se uzme za te pare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts