Lucky Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 4 hours ago, dovlagsi said: E a šta ćemo sa Fiatom u Kg, koji traži stendbaj do novog modela od MINIMUM 2 godine? To niko nije pominjao oko izbora, odnosno prilikom predstavljanja planova za novi model? Joj Aco, vragolane mali! Nažalost, i dalje je to najbolja opcija za većinu radnika tamo koji jednostavno nemaju drugu opciju, jel. Druga stvar je pak koliko njih će uopšte ostati da radi u jednoj automatizovanoj fabrici, koliko njih će uopšte uspeti da se prekvalifikuje jer je proizvodnja EV automobila ipak nešto drugo. Verovatno će se i tražiti neki drugi profili radnika sad. Biće zanimljivo i čupavo Pričali smo već o tome doduše u političkom topicu - zaključak je upravo taj - to im je verovatno najbolja opcija da uzmu pare, zbog ovih bonusa, ali uz otvoreno pitanje kako su rešena prava i pravila i kakav im je taj ugovor, da li imaju garantovani povratak nazad etc etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 5 hours ago, dovlagsi said: Druga stvar je pak koliko njih će uopšte ostati da radi u jednoj automatizovanoj fabrici, koliko njih će uopšte uspeti da se prekvalifikuje jer je proizvodnja EV automobila ipak nešto drugo. Verovatno će se i tražiti neki drugi profili radnika sad. Hm.. ne znam tačno šta podrazumevaš pod "automatizovana fabrika", jer ono, fabrike automobila koriste robote i sl. već fazon 40 godina kao što sigurno znaš, ali samo za neke "heavy duty" poslove. Sad vidim da ova prethodna rečenica zvuči malo "nadrndano" tako da sorry, stvarno ne znam ima li nekih razlika u tom EV delu. Na osnovu onog što znam, mislim da za većinu radnika neće biti potrebna prekvalifikacija, jer većina ručnih radova "na traci" je tipa postavljanje panela, ubacivanje sedišta, delova enterijera itd. i to je isto i kod EV i kod regular SUS vozila. Za takve poslove teško da će ikad roboti zameniti čoveka (to i sam sveti Elon reče u nekom intervjuu), dok neko ne napravi androide ofc. Prekvalifikacija (ako je uopšte moguća) bi trebala kod inženjera i tako tih malo viših pozicija, kojih verovatno nema baš mnogo u poređenju sa brojem "običnih" radnika u Kragujevcu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 Jel su sus motori dolazili gotovi na assembly u kg ili ne? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 52 minutes ago, dovlagsi said: Jel su sus motori dolazili gotovi na assembly u kg ili ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 15, 2022 Report Share Posted May 15, 2022 (edited) 19 hours ago, dovlagsi said: Jel su sus motori dolazili gotovi na assembly u kg ili ne? Ne znam, jedino sam uspeo da pronađem ovo: Quote 5) Brak na kraju - Onda sledi „brak“, kako kažu italijanski inženjeri, a to je momenat kada se školjka spaja s motorom, menjačem, vešanjem. Tada se rađa automobil. I to sve rade roboti. Ako jedan šraf pokaže manu, odmah se menja. Ako se motor sklapao u KG, a EV motor će stiže gotov, onda u suštini opet ne pričamo o prekvalifikaciji radnika nego više o višku radnika : )) Edited May 15, 2022 by togFU 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 15, 2022 Report Share Posted May 15, 2022 U svakom slučaju, jbg 😕 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2022 Report Share Posted May 16, 2022 Videcemo svakako šta će da bude. Def zavisi od toga kad krene ev i verovatno će biti potrebe da se smanji broj radnika osim ako ne krene bas dobro da se prodaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 verovatno najskuplji auto ikada u grupi onih kojima je maksimalna brzina ispod 150 km/h! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 https://www.instagram.com/p/Cdm36XkoreQ/?igshid=MDJmNzVkMjY vratite nam preview za instagram, ovako više ne može! 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 A tek mi koji nemamo instagram, ne možemo da vidimo ni kada kliknemo na link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 13 hours ago, dovlagsi said: verovatno najskuplji auto ikada u grupi onih kojima je maksimalna brzina ispod 150 km/h! eto, očekivali smo ovako nešto, sećam se da smo i ovde komentarisali kako se nije štedelo i evo ga rezultat : D što se meda felni tiče, baš sam nedavno video u jednoj domaćoj FB grupi za felne lik ih prodavao za fazon 1.700 eur i sećam se napisao "NIJE ZAJEBANCIJA" 😄 pa su posle objašnjavali kako su retke itd... valjda su dolazile fabrički i na golf 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 Igory, jel si ti uzeohttps://rs.n1info.com/auto/mercedes-iz-1955-postao-najskuplje-prodat-automobil-u-istoriji/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 22, 2022 Report Share Posted May 22, 2022 12 hours ago, Dule_smor said: Igory, jel si ti uzeo https://rs.n1info.com/auto/mercedes-iz-1955-postao-najskuplje-prodat-automobil-u-istoriji/ ja imam ovakav al' burago 😞 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 27, 2022 Report Share Posted May 27, 2022 Želite da prepodne tovarite svinje u gepek i prodajete na pijaci, ali da uveče iz klabinga povedete kući neku curu? Ne brinite, sada je i to moguće samo jednim vozilom i to po specijalnoj ceni! Dostupan po ceni od 59.990€ + PDV Kada su automobili sa više namena u pitanju, Land Rover je novim Land Rover Defender 90 Hard Top N1 modelom prevazišao sva očekivanja. Kreiran je najpoželjniji automobil ikada koji kombinuje karakteristike putničkog vozila visoke klase, radnog/teretnog i promotivnog vozila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 madal su oni normalni? 😁 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 30 minutes ago, dovlagsi said: madal su oni normalni? 😁 zapravo zaboravio sam ovu najjaču sliku gde se vide felne 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 Zaista neshvatljivo. Možda ga uzme neki entuzijasta koji ide na offroad samo, ima para i često nosi brdo stvari u kućicu na vrh Ozrena. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 12 hours ago, dovlagsi said: Zaista neshvatljivo. Možda ga uzme neki entuzijasta koji ide na offroad samo, ima para i često nosi brdo stvari u kućicu na vrh Ozrena. mislim da su ih verovatno isforsirali da kupe ovo. verovatno u UK ili tako nešto i ima prodaju jer vole brend i bla bla, naravno na drugim teritorijama ne, ali uvek moraš uz 10 "običnih" land rovera da uzmeš i jedan ovaj, tj. uslovi te proizvođač, makar ja to tako kapiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 niko ga nije ni pogledao btw, konačno sam stavio oglas za kola 🙂 Naravno da ide jeftinije za nekog koga znam https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/20007820/opel-insignia-15-edition-opc?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 Insignia, pa jos crvena, Dovla veran Opelu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 1 hour ago, dovlagsi said: niko ga nije ni pogledao ma gledali su ga kao što bi gledali i neke mercedese od 200.000 evra na "običnom" sajmu, ali tu se to završavalo ili uz ono "ma ko će to da kupi". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted May 30, 2022 Report Share Posted May 30, 2022 https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2022&mm=05&nav_id=2163262 DeLorean, neki kao naslednik, izgleda bezveze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 30, 2022 Report Share Posted May 30, 2022 da, pričasmo već nešto o njemu. realno, nema veze sa prethodnikom, ali dobro prati liniju svih ovih novih EV vozila, krenula su da liče jedno na drugo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 31, 2022 Report Share Posted May 31, 2022 Previše generičko jbg. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 1, 2022 Report Share Posted June 1, 2022 EVO GA KONAČNO! Merc AMG ONE, nešto najbliže formuli što čovek može danas registrovati 1,6 V6 turbo + 4 elektro motora :))) jedan je zapravo turbo, drugi je direktno na motoru kod bregaste a ostala dva su na prednjim točkovima, ukupno 1063 KS, 7 sec do 200 kmh 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts