Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

Gubimo Turke na autoputu 🙂 Šalu na stranu - prednost ovoga za putnički saobraćaj je što nemaš granice, to kod nas baš dosta jebe, ako bismo to nekako rešili/ubrzali sa Hrvatima, Mađarima i Bugarima ne bi izgubili praktično ništa. Takođe ako bi se ubrzao tranzit kamiona - njihova roba se ne carini, tako da samo treba da budu efikasnije kontrole. 

Druga stvar koju retko ko od ovih koji mrače oko toga pominje jeste da delovi kroz Bugarsku i Rumuniju nisu ni blizu da budu gotovi. Jer vest kaže da će "uskoro će biti potpuno operativan" i linkovan tvit gde kaže da Mađari završavaju svoj deo i da se radi u Poljskoj. I kao sad pročitaš to i računaš biće ove ili sledeće godine. Onda uzmeš i pogledaš stanje u Rumuniji što se tiče autoputeva a vala i u Bugarskoj i vidiš da između Temišvara i Sofije fali oko 550km autoputa koji je samo planiran, nije čak ni započeta gradnja niti znaju kada će početi ili okvirno kada bi voleli da ga završe. Tako da neće to baš još... 

• Downvote (-1) 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

Što se mene tiče samo nek idu 🙂 Već sad se vidi blaaaaaago rasterećenje zbog ovoga što jedan deo ide preko Rumunije i Bugarske, a i ko god je normalan zaobićiće nas da ne mora da plaća 30 evra autoput u jednom smeru, ono vrednost mesečne vinjete u Sloveniji ili Austriji. Plus manje para za Vučić kasu!

43 minutes ago, Lucky said:

ko god je normalan zaobićiće nas da ne mora da plaća 30 evra autoput u jednom smer

a ti inače kad platiš vinjetu a u tranzitu si, odlučiš ipak da se provozaš par dana kroz tu državu uzduž i popreko (za sve pare) pa nastaviš dalje?

Hoću reći, aposlutno nismo ništa skuplji od "regiona"; za turke koji samo prolaze u jednom smeru - Slovenija vinjeta 15 evra za 250 metara autoputa, kroz Hrvatsku da prođeš ti je oko 28 evra, tako da ovih naših 30 apsolutno ne odskače.

10 minutes ago, togFU said:

a ti inače kad platiš vinjetu a u tranzitu si, odlučiš ipak da se provozaš par dana kroz tu državu uzduž i popreko (za sve pare) pa nastaviš dalje?

Hoću reći, aposlutno nismo ništa skuplji od "regiona"; za turke koji samo prolaze u jednom smeru - Slovenija vinjeta 15 evra za 250 metara autoputa, kroz Hrvatsku da prođeš ti je oko 28 evra, tako da ovih naših 30 apsolutno ne odskače.

pa znaš kako, koliko god da je autoputa, a niej baš 250 metara, neka bude 200tinak kilometara od bregane do gorice, kupio sam mesečnu vinjetu za sloveniju sad i išao tamo i vamo preko cele slovenije što je samim tim 2 x 30 evra u našem slučaju a u njihovom 1x30 i plus sam prošao malo gore dole po auto putu do par nekih mesta. možemo da ulazimo u tačne kilometraže i razdaljine da li je naš autoput od subotice do preševa duži pa kao toliko i vredi po kilometru ali shvataš poentu a ona nije u tome da merimo tačno u km jer ne pričamo o route66 vs Lihtenštajn.

vinjeta za mađarsku osim ako nešto nisu menjali je bila tipa 8 evra 10 dana ili 15 mesec dana. austrija je mislim 10 evra dve nedelje. Godišnja austrijska vinjeta je 90 evra.

hrvati deru kao i mi, tako da ne mogu da kažem da smo tu isti "po dobru" možemo samo da konstatujemo da smo isti po tome koliko udaramo po ušima :))

tiktok izazov?
tipuju nesto, snimaju i javljaju?
obrnuo se krug i deca su poslako postala kul i oce dzeparac i da se zezaju i ono, boli ih patka 😄 ?

5 minutes ago, voodoo_ said:

Skontali su gde su pare

po patikama, majicama i sorcevima ne bih rekao da su im pare potrebne.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

23 minutes ago, dovlagsi said:

Mala promena teme - da li ste i vi primetili ogroman porast dece belaca koja pere šoferke na (većim) raskrsnicama u Beogradu? Kako to komentarišete?

primetio još prošle godine, iskreno meni je to simpatično jer kao klinci se zezaju peru šoferke za sladoled, ili ja to tako romantizovano doživljavam 🙂

ako ništa u odnosu na ove tradicionalne perače stakala ne smaraju i ne cimaju da peru nego su u fazonu ako ih ti iscimaš, makar ovo što sam ja primetio.

dal' je posledica tiktoka što su to videli negde da je neko savetovao da je super način da zarade koji dinar nemam pojma.

5 hours ago, dovlagsi said:

Mala promena teme - da li ste i vi primetili ogroman porast dece belaca koja pere šoferke na (većim) raskrsnicama u Beogradu? Kako to komentarišete?

Na NBGu sam video. Cudi me kako ih nisu oterali cigosi ali zanimljivo svakako

5 hours ago, f4ts0 said:

po patikama, majicama i sorcevima ne bih rekao da su im pare potrebne.

Sta cemo ako su divco!

• Like +1 1

11 hours ago, Lucky said:

dal' je posledica tiktoka što su to videli negde da je neko savetovao da je super način da zarade

bukv je moguće da je neko na tiktoku uradio neki money brake down fazon radiš 50 semafora dnevno po prosek 30 din. to je 300e mesečno min, najača firma bajo

facebook.com/speed.rs

Ja sam primetio to još prošle godine i često je bilo klinci kad priđu kažu "pokušavamo da skupimo pare za more/patike/nešto" što mi je čak bilo i simpatično. Sada sam primetio da ne pominju više. Ja se samo nadam da zapravo to jeste ideja nekih klinaca i da oni tu nešto individualno zarađuju, bez obzira što me smara. U smislu da nije neki lik koji ih organizuje, ima dil sa pandurima da ih ne cimaju, i uzima im 60% zarade - to je u 99% slučajeva bila situacija sa romima 😞 

• Like +1 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Meni u suštini tu najveći problem smaranje, mimo toga nemam problem da na semaforu "radi" ko god hoće... ali ono kad dolaze pa se "deru" da ih čuješ u kolima pa ti još i kucaju na prozor kao "e ovde sam, daj pare" mi je next level. ili kad krene da pere prozore a ti rekao da ne radi. 

ovako ti klinci što peru a ne smaraju su mi u kategoriji kao oni "zabavljači" što su neki latinosi koliko primećujem što bacaju kegle, žongliraju, voze one monocikle itd i ima ih svugde. 

• Like +1 1

first world problem - a relatively trivial or minor problem or frustration (implying a contrast with serious problems such as those that may be experienced in the developing world).

zverkic - Zwerko

slepic - Slepi Staratelj tj. Lucky

cela diskusija - nesto sto mozete da ispricate i uzivo jer sedite u redakciji jedan pored drugog

redakcija - skup od tri do pet istih coveka koji kroje sudbinu ovom forumu

reki - car

nema na cemu dovla