Jump to content

bezobraznost

Recommended Posts

A inace, sta nosite u kolima u slucaju da izbije neko sranje...? Ja sam jedno pet godina unazad uvek nosio skakavac sa sobom, bilo da sam u kolima, bilo van kola. Nisam agresivan, ali da neko krene maksimalno da jede govna, bez da okom trepnem izb'o bi ga nozem, ne preterujem. Njegova rec protiv moje na sudu. Mada realno, na te pametnjakovice tj. retarde iz urbanih prica maltene nikad nisam ni naletao. Ali recimo situacija koja se desila mojoj sestri. Parkira se na javnom parkingu ispred nekog trznog centra, Usce koliko se secam, tek vidis nakon pola minute dolaze neka kola iz kojih izlazi zena sa pricom "Ja vec pola sata trazim parking mesto, a ti si tek stigla, ajde mars odatle da ja tu parkiram". Tipa ono, sestra odbija, ta zena vadi kljuc i krece da grebe po celim kolima, elem da ne duzim pricu, za opravku limarije i farbanje ode 2000 evra. Ne znam, valjda kad vide moju facu znaju unapred sta mogu da ocekuju, pa i ne pokusavaju.

Moja prica - burazer dobio sina, pa na kola stavio onu "Beba u kolima" nalepnicu. Ja vozim preko Avale do vikendice, znam ceo put i sve krivine napamet i po prvi put u zivotu, vozac iza mene krene da trubi. Znaci retard neki neizivljeni, kapiram da je govno videlo nalepnicu pa se osililo, valjda konta "neki fini batica u kolima", pretice me preko pune u krivini na 80 km/h gde je ogranicenje 50, a ja vozim jedno 60. Daje gas i nestaje mi iz vida za pola minute. Nakon jedno deset minuta, kod Avale guzva i gde cuda, vidim tog pedera ispred mene stoji u guzvi, stajem iza njega i onda namerno krecem da trubim. Cmarina degenerisana otvara vrata, nesto kao gleda, nije mu jasno satro, ali devojka na suvozacevom ga vuce unutra da ne izadje iz kola. I nista, govedo zatvara vrata i nastavlja da sedi, i dan danas mi zao sto nije imao muda da izadje pa da ga posaljem tamo gde mu je mesto.

E u ovakvim situacijama treba znati kako se reaguje. Po zakonu imas pravo na odbranu kada ti je prostor ugrozen, a tvoj prostor - to je onaj "krug" oko tebe koji napravis kada ispruzis ruke. Znaci udjes u autobus na prednja vrata, odes skroz pozadi i izbodes nekog - napad i kraj price. Neko udje na prednja vrata i dodje do tebe - izbodes ga - odbrana i kraj price. Naravno pod uslovom da je u pitanju konfliktna situacija, a ne neki slucajni prolaznik [;)] Da skratim pricu, u situacijama koje mogu da se preliju u sranje SEDIS U KOLIMA i cekas govedinu da izadje iz njegovih kola i dodje do tvojih, onda mozes da mu radis sta god hoces - u pitanju je odbrana, a on na sudu NE MOZE da dokaze zasto je izasao iz svojih kola i dosao do tvojih, osim ako nije planirao napad. Naravno govorim o konfliktnim situacijama koje imaju sudski epilog, a ne ono tipa - izasao covek iz kola da ti kaze da ti je legla zadnja guma, a ti ga izb'o [xx(]

Pa eto cisto da znate, mozda nekom posluzi za ubuduce...

Ma ne moze biti njegova rec protiv tvoje na sudu jer si ti njega izbo nozem a on tebe nije i nije imao nista u rukama a ti si imao noz prema tome nemoj da lupetas gluposti..Druze noz je "HLADNO oruzje" i svaki napad nozem je pokusaj ubistva..Ides na robiju i cao zdravo prica zavrsena..a to sto ti pricas "prostor ugrozen" je cista budalastina..Ti meni zaista nisi jasan..Prvo i osnovno i palicom da krenes na nekoga je pokusaj ubistva a da ne pricam nozem..Svaki konflikt se resava pricom a ako ne moze pricom onda se resava 1 na 1 rukama (barem je to moja praksa) a ako vec kreces na nekoga nozem za mene si retos obican a uz to i picka koja nema muda da zavrsi to rukama a ne nozevima..Danas je najlakse uzeti noz i praviti se lud a izgleda po ovome sto sam procitao iz tvoje price je najteze biti covek i resiti to na ljudski i civilizovan nacin pricom a ako ne moze pricom opet kazem resiti fer tucom 1 na 1 kao sto to radi nas bratski narod Rusi.

Druga stvar ta prica da je ta zena izgrebala auto kljucem i da je steta na autu 2.000 eura jednostavno ne pije vodu.jedino da je auto neki domudno nabudzen i domudno skup pa i da razumem ali 2.000 eura za ogrebotinu kljucem jednostavno ne pije vodu..

A sto se tice tog lika sto je tebi trubio,pa druze imao si priliku da izadjes iz auta kad je on krenuo da izlazi i da resis to ljudski a ne da "ao" cekas da on prvi izadje..

Sve se da resiti na ljudski i civilizovan nacin a ne raditi to sto ti radis..

• Upvote (+1) 2

@alti: druže, nismo mi takav forum.

@zwerko: zanima me priča o biciklističkim stazama na novom beogradu. očigledno je o njima odlučivao neko ko u životu nije seo na bicikl, jer da jeste, ne bi stavio na njih ivičnjake i barikade pod uglom. jesu ponudili neko objašnjenje za ovo drugo? mislim, šta god da je objašnjenje, moronsko je, jer te barikade toliko ubijaju poentu biciklističke staze da nemam reči… bonus pitanje: ko se opario uvozeći te šipke preko ženine firme?

i zašto je savršeno dobar trotoar raskopan da bi se stavio asfalt u crvenoj boji koja se isprala posle 3 kiše? je li i to "politička odgovornost"?

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

i zašto je savršeno dobar trotoar raskopan da bi se stavio asfalt u crvenoj boji koja se isprala posle 3 kiše? je li i to "politička odgovornost"?

Zato sto kad iscupas 15 cm asfalta po dubini, mozes da asfaltiras 5 puta duzu deonicu sa "novih" 3cm dubine i 12cm sljunka i betona :)

A NE MORA NI DA FARBAS! HUE HUE

@zwerko: zanima me priča o biciklističkim stazama na novom beogradu. očigledno je o njima odlučivao neko ko u životu nije seo na bicikl, jer da jeste, ne bi stavio na njih ivičnjake i barikade pod uglom. jesu ponudili neko objašnjenje za ovo drugo? mislim, šta god da je objašnjenje, moronsko je, jer te barikade toliko ubijaju poentu biciklističke staze da nemam reči… bonus pitanje: ko se opario uvozeći te šipke preko ženine firme?

Biciklisticke staze su vrlo zanimljiva prica :) Nazalost nemam sve detalje jer je to bilo pre nego sto sam ja na tom tehnickom nivou usao u pricu, a pogotovu sto delim vecinu istih zamerki pokusavao sam da iscackam svasta nesto, ali skoro bez uspeha. Dakle biciklisticke staze je negde krajem 2007. godine krenula da gradi Direkcija za gradjevinsko zemljiste i izgradnju Beograda, sto je samo po sebi suludo jer su oni generalno zaduzeni za izgradnju nove infrastrukture, a slozicemo se svi ovde da je to moglo da se uradi samo kao prenamena dela postojecih trotoara. I bas zbog toga su oni kopali i "gradili" potpuno novo. Pritom je problem bio sto nisu dobro snimili predlozenu trasu staza, pa si dosta cesto imao situacije da staza nalece na kiosk, pa aj kao to je bespravan objekat, sklonice se, ali je retardirano da staza nalece na recimo na autobusku stanicu, to je vrlo moglo da se predvidi, s tim da je tu najveci problem sto se i gradske sluzbe medjusobno ponasaju kao feudi koji ne komuniciraju jedni s drugima, a Direkcija je najsamostalniji feud i bole ih kurac za sve ostale. Na kraju dolazimo i do bezveznih prepreka koje su preuske i koje su potpuni promasaj, odakle im to tek nemam pojma, niti sam uspeo ikada da saznam.

Vrhunska prica na kraju balade je da kad Direkcija izgradi nesto to onda dalje Beograd put preuzima na odrzavanje i dalje se brine o tome. E sad da li su ovi nesto zajebali ili sta su radili, ali vec pet godina ovi drugi to nece da preuzmu na odrzavanje, tako da imas situaciju da se time prakticno niko ne bavi, sto je poseban paradoks...

I na kraju za one koji bi voleli da su u Engleskoj:

rps20120912_102907.jpg

Heghlu'meH QaQ jajvam

Kaze Astora pesnicenje 1v1 kao braca rusi, a iznad njega klip russian road AXE VS BAT 1v3 [:D]

Pa jbg..1 na 3 ..baja vadi paliju i jos dvojca izlecu na njega..Cisto sumnjam da bi nabo nekog sekircetom posto bi ga na mestu ubio sa tim..Ko se ne bi ukenjao da vidis da neko ispred tebe drzi sekirce? :)

Nisu mi jasni ljudi koji ulaze u fizičke konflikte oko takvih gluposti kao što je saobraćaj, čekanje u redu, guranje u autobusu i slično, ustvari uopšte u neke ozbiljnije konflikte. Ono imamo jedan život i jedno zdravlje, svako nasilje može da unesreći čoveka na mnogo načina, a jedna žuta minuta uništi ne samo život pojedinaca u konfliktu nego i živote njihovih porodica. Mislim da mnogo ljudi ili toga nije svesno, ili su im životi tolko jadni i bedni da im je nasilje jedini način da se malo trgnu iz kolotečine, jebeš posledice.

saobraćaj izvlači najgore iz ljudi, to je stara priča.

s tim što "izvlači" možda nije prava reč, pre će biti da otkriva ono što je prikriveno nizom naučenih socijalnih normi koje se gube sticanjem lažne sigurnosti u limenoj kanti.

Nisu mi jasni ljudi koji ulaze u fizičke konflikte oko takvih gluposti kao što je saobraćaj, čekanje u redu, guranje u autobusu i slično, ustvari uopšte u neke ozbiljnije konflikte. Ono imamo jedan život i jedno zdravlje, svako nasilje može da unesreći čoveka na mnogo načina, a jedna žuta minuta uništi ne samo život pojedinaca u konfliktu nego i živote njihovih porodica. Mislim da mnogo ljudi ili toga nije svesno, ili su im životi tolko jadni i bedni da im je nasilje jedini način da se malo trgnu iz kolotečine, jebeš posledice.

Ау брате ал си поставио...

Превише ти то математички гледаш, а није математика.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Prosto - nisu svesni sta mogu da izgube do poslednje milisekunde pre gubitka, sindrom samoubice koji skace sa zgrade i predomislja se posle tacke bez povratka. Ali simptomaticno je kako posledica MORA da se desi 100% da bi osoba ista naucila, u suprotnom posle nekog perioda soka ide opet "auuuu sto ja jedem govna kad se ukenjam". I opet jovo-nanovo... Nazalost video sam to svojim ocima da osoba napravi sranje i posle nekog vremena mira nastavlja sa istim ponasanjem zbog kojeg je napravio sranje (i sto je tuznije ne vidi gresku, a okolinu boli kurac).

Zato imas imbecile koji su u stanju da ulaze u fizicki konflikt (jos tuznije kad nisu u pravu uopste) oko nebitnih stvari koji moze da ih dovede do invaliditeta ili smrti i to sve zbog nekog testosteronskog rush-a i dokazivanja samom sebi.

Ау брате ал си поставио...

Превише ти то математички гледаш, а није математика.

Ali brate Dulio jeste "matematika".

samo da kazem da tokom svake voznje bajsa, 15 posto vremena mastam kako pucam u batice koje prolaze kroz crveno, davim pedere koji se parkiraju ispred kafica na bajs stazi, dismemberujem babe koje namerno (n.a.m.e.r.n.o) hodaju po bajs stazi, splesujem dede koje idu cik cak ispred bajsa itd itd.

da, saobracaj izvlaci uzase iz coveka

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ali brate Dulio jeste "matematika".

Није математика и ево, јавно кажем ако јесте математика, сечем себи курац и стављам на јутуб. Озбиљан сам. Знам шта причам, него ме просто мрзи да вотујем о мозгу, хемији, неуронима, свести, дилејд авернес вс тренутни авернес, афекат, емоције, психологија личности, механизам одбране, неуроза, анксиозност, предвидивост, несвесно-свесно, зрелост личности итд итд итд...

конкретан пример нематематике:

-пијеш због жене

Дакле, шта ту имамо? Аутодеструкцију због недостижног циља. Шта каже математика - не треба то радити. Шта каже пракса - 90% људи то ради или је некад (у)радило.

Толико о математици.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

babe koje namerno (n.a.m.e.r.n.o) hodaju po bajs stazi

Ипак у већини нису свесне да туда не би требало да иду, него што то раде да би сметале. Иако је разумљиво да изазивају утисак да желе да смарају бициклисте. Не може бити математика, јер је свако од нас превише различит, сам по себи, и превише ту има спољних и унутрашњих фактора, да би могло тако механички да се посматра.

Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac.

Под тиме да није математика сам више подразумевао то да таква поставка ствари заправо негира хомо сапиенса као врсту. Хоћу да ми се јави један човек са овог форума, један је довољан, који има следеће особине:

-зна шта је добро, а шта је лоше

-није му се десило ниједном у животу да буде аутодеструктиван у било којој мери (није битно због чега, лењост, тренутан умор, егоизам, неодговорност, несвесност, афекат, заљубљеност, мржња, непажња)

Дакле, оно што мени смета у целој овој причи је што рев узима нељудски ниво авернеса и свесности као обичан. А то је бесмислено и нефер, због много ствари, чак и биолошких.

Ali Dulio bas sad ti trazis matematicku potvrdu :) Ako se nesto desilo BAR jednom, onda je to po tvom misljenju dokaz. Ja se sa tim ne slazem - na stranu sve mi smo misleca bica i od nas bi bilo za ocekivati da umemo da razvrstamo prioritete i matematicki cu ti dokazati da svako ko je u stanju da oduzme coveku zivot jer mu se ovaj "zamerio" na ulici je obican imbecil. Nema tu kurac-palac - imao je tezak zivot, ostavila ga zena i sl.

Ali Dulio bas sad ti trazis matematicku potvrdu :) Ako se nesto desilo BAR jednom, onda je to po tvom misljenju dokaz.

Не, заправо мислим да си ти рецимо у последњих 24 сата урадио петнаест аутодеструктивних ствари иако си ЗНАО да не би требало. Управо причам да то што ти умеш МАТЕМАТИЧКИ да разврсташ приоритете, не значи да ћеш се понашати у складу са твојим математичким израчунавањем ''хм, шта овде добијам, а шта губим. аха....сф....сдфасф....ергасдг..... хм, не, не исплати се, више губим него што добијам''. И даље чекам да се јави форумаш који успешно примењује ту математику у свакој животној ситуацији.

svako ko je u stanju da oduzme coveku zivot jer mu se ovaj "zamerio" na ulici je obican imbecil.

Слажем се. Само, ја не причам о одузимању живота због препирке на улици. Хоћеш да ти квоутујем ревов пост?

Не, заправо мислим да си ти рецимо у последњих 24 сата урадио петнаест аутодеструктивних ствари иако си ЗНАО да не би требало. Управо причам да то што ти умеш МАТЕМАТИЧКИ да разврсташ приоритете, не значи да ћеш се понашати у складу са твојим математичким израчунавањем ''хм, шта овде добијам, а шта губим. аха....сф....сдфасф....ергасдг..... хм, не, не исплати се, више губим него што добијам''. И даље чекам да се јави форумаш који успешно примењује ту математику у свакој животној ситуацији.

Слажем се. Само, ја не причам о одузимању живота због препирке на улици. Хоћеш да ти квоутујем ревов пост?

Ali ja ti upravo o tome i govorim - ti trazis da neko primenjuje matematiku u SVAKOJ zivotnoj situaciji :)

On prica, doduse ne bas ekspilicitno ali je to ekstrem. Osoba koja je u stanju da se fizicki izivljava - eto ubaci to umesto oduzimanja zivota i dobijes isti kurac na kraju.