Sarma Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 letnje olimpijske igre, kosarka, pobednici: USA x13 SSSR x2 SFRJ x1 ARG x1 letnje olimpijske igre, vaterpolo, pobednici: GB x4 USA x1 FRA x1 GER x1 HUN x8 ITA x3 SFRJ x3 SSSR x2 SPA x1 zanima me kojom metodom utvrdjujemo u koliko zemalja sveta se igra neka igra... to sto su nasi npr venzemaljci za engleze ne znaci da se kod njih ne igra vaterpolo... posto bismo istom metodom mogli da dokazemo da kosarku igraju samo 3 zemlje... :P 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Zovite i Bartuca! sta se uopste dogodilo sa tim sick fuckom? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Priča o dobrim učiteljima ili Uz Jutjub učio da baca koplje i stigao do finala Igara Od 44 kenijska olimpijca, njih 43 se nadmeće u trčanju. Onaj 44. je Džulijus Jego. Jedini je koji baca koplje i jedini koji je, učeći ovaj sport sa Jutjub snimaka, stigao do finala Olimpijskih igara u Londonu. Jego potiče iz plemena Nandi. "Ljudi trkači", tako su ih sa pravom dugo, dugo zvali. A i sada bismo mogli, jer su iz tog plemena potekli i dvostruki olimpijski šampion 1968. i 1972. Kipčoge Keino i moderne zvezde atletike poput Bernarda Lagata, Vilsona Kipketera, Pamele Dželimo, Vilfreda Bugeija... No, Džulijus Jego ne spada u trkače. On je oduvek voleo da baca koplje, a naročito kada je kao 16-godišnjak na TV-u gledao tu disciplinu na Igrama u Atini. Rešio je da se i sam oproba u njoj, bacajući drvo. I tako je bacao, i bacao, i bacao... sve dok mu u srednjoj školi nisu dali da proba sa pravim kopljem. Jedinim koje je škola imala. Ali, te 2005. koplje se slomilo. Baš kao i njegove nade da će nastaviti da "trenira". No, kako to obično biva u životu, odnekud se pojavi dobri učitelj. Jegov učitelj je, videvši talenat i želju mladog đaka da ga umnoži, rešio da pomogne - kupivši mu novo koplje. U zemlji u kojoj je jedno profesionalno koplje dvaput skuplje od prosečne plate, bio je to poklon koji mu je promenio život. Ali i Jutjub, uz to. Vežbao je sam, bez trenera, bez pravog terena, bez ikakvih izgleda da će uspeti, čak i kada je godinu dana posle učiteljevog dara postavio novi juniorski rekord Kenije. Gledao je na internetu snimke Jana Železnog, trostrukog olimpijskog prvaka i svetskog rekordera. Gledao i snimke dvostrukog šampiona Igara, Andreasa Torkildsena. Njega naročito. "Morao sam da gledam snimke, da vidim šta ti ljudi rade. Oni su mi bili idoli", kaže Jego. Juniorski rekord ipak nije prošao nezapaženo u Keniji. Primetila ga je - policija. U pozitivnom smislu, naravno. Obezbeđen mu je posao, ali i kakvi-takvi uslovi za trening, kao i vreme potrebno za vežbanje. A vežbao je više nego ikada. Toliko dobro, da je zadivio čelnike Međunarodne atletske federacije (IAAF) koji su mu ponudili šestomesečnu stipendiju kako bi u u Švedskoj vežbao sa elitnim trenerima. Malo po malo i - Jego je, kao krajnje neobični policijski službenik, stigao tamo gde je sanjao: imao je 22 godine kada je 2011. na prvenstvu Afrike osvojio zlato i postao prvi Kenijac kontinentalni šampion u bacanju koplja. Nedugo zatim je ispunio i "B" olimpijsku normu. Njegova priča stigla je do Norvežanina Torkildsena, koji je rešio da ga "uzme pod svoje" i trenira. Trenira ga i dalje. Još jedan dobar učitelj u životu Džulijusa Jega koji je, kao najmanji bacač koplja u kvalifikacijama sa samo 175 cm visine - uspeo da ostvari deveti najbolji rezultat i prođe u finale. U njemu će, u subotu od 20:20, bacati zajedno sa svojim učiteljem, Andreasom Torkildsenom, koji je i sam prošao u borbu za medalje. "Kada je Kipčoge Keino osvajao olimpijska zlata svojim trčanjem, čitav kenijski narod kao da je počeo da trči sa njim, za njim... A ja samo hoću da svom narodu pokažem da možemo da budemo dobri i u nekim drugim poljima. Evo, ja mogu. Mi možemo", poručuje nasmejani Džulijus Jego. Finalista Olimpijskih igara. Momak koji nije odustao, a koji je, baš zbog toga što nije hteo da se odrekne svojih talenata, uvek nailazio na dobrog učitelja koji je pružio ruku. Zato sada njegova ruka baca koplje toliko daleko. http://sport.blic.rs...do-finala-Igara Наслов текста прљаво новинарски да привуче читаоца, али сасвим дирљива прича, менли тирс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Milica Mandic se plasirala u polufinale u tekvondu (kategorija preko 67 kg) Edited August 11, 2012 by Ivan~ 1 Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrsv Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Trebalo bi da se bori ponovo za nekih pola sata, sat vremena. Ima prednost u visini u odnosu na ruskinju sto moze da predstavlja prednost. Imao sam priliku da upoznam devojku preko ortaka koji isto trenira tekvondo :))) Edited August 11, 2012 by agrsv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psy Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 dobra je kao dobar dan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 ne'am pojma, iskreno i ja se nekada zapitam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Ipak je preko 67 kg, editovao sam gornji post. Pocinje polufinale sada. Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 bravo, bravo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Odvalila je ruskinju. Bravo bre! Svaka cast! Za sada sigurno srebro, ali osvaja zlato! Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrsv Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Stvarno svaka cast, samo 20 godina :) Uzesmo mi 3 medalje gde se uopste nismo i nadali :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 Svaka joj čast, suza mi krenula :') lol i meni kada sam je video kako se raduje. Bas mi drago. Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 bravo za milicu, zene nam osvetlale obraz na olimpijadi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Svaka joj čast, carica. Quote "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Могли смо да имамо потенцијалну медаљу у мушкој категорији. Њен саборац ми је комшија, 24 године, освајао све и свашта по Балкану и остатку Европе, али је нажалост повредио ногу тик пред такмичење. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 moze i u zanimljive klipove, al ajde ovde, car sa kapom:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Дуле, како си ово ископао леба ти : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 pa ova je bar jedno 40 puta bolja riba od onog skota ane ivanovic, nije mi jasno vise ko pravi one liste itd. Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Veceras finale u 23 : 15. Cetvrti uzastopni mec danas, cudi me da je tako napravljen raspored, mnogo je. Edited August 11, 2012 by Ivan~ Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 pa ova je bar jedno 40 puta bolja riba od onog skota ane ivanovic, nije mi jasno vise ko pravi one liste itd. realno... mada kategorija preko 67kg :D jos ako je preko 1.8m ne znam ko bi koga tu setao :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koma Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 pa ova je bar jedno 40 puta bolja riba od onog skota ane ivanovic, nije mi jasno vise ko pravi one liste itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 ili napisi sta mislis, ili se teraj sa tim postovima Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted August 11, 2012 Author Report Share Posted August 11, 2012 stafeta Jamaike o/ Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts