shw. Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 server Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 realno ni ja nisam čuo za taj izraz sve do ovog topica :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Ma ne jedem vise nigde po inostranstvu, odes do marketa kupis hleb, namaz, salame i odvalis se Nikada necu zaboraviti kada smo bili u Italiji, nas sestoro je izaslo na veceru, ja vise ne mogu ni da se setim koliko smo platili ali to su bile stotine i stotine evra verovali vi ili ne. Nisam siguran da li smo se mi to cimali da su nam naplatili viljuske ili stvarno jesu i naravno tih 20% me ubilo, da dajem 20% baksisa nekom nadrkanom kelneru i to ne znam o kakvom vi obicaju pricate posto nisam sve ispratio ali jednostavno na racunu pise 20% baksis i bukvalno moras da platis. Dobro, to je njima normalno i tako je, nema rasprave, deru strance koji se zajebu pa sednu. Nije tema ali moram da dodam, hrana je bila uzas! Pica sa jednom pecurkom i spagete sa kasikom mlevenog mesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 možda nije trebalo da sednete u restoran na glavnom trgu u veneciji za vreme karnevala :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 a i mozda je trebalo da ukljucite takozvano culo vida i pogledate cene Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 valjda je fora sto ne uracunaju odma u cenu sve ja sam u italiji ukljucio amer mode - burger king i mek gg mozes da nadjes na zabacenim mestima i sporednim ulicama de bleje lokalni italijani stvarno do jaja hranu koja nije ni toliko skupa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Hahhah ne ne, obican restoran u onom mrtvom Lidu Ali bas to, ne uracunaju odma u cenu sve, pise pica 20 evra a onda jos dodas baksis i gledanje tv-a . Neiskustvo, zeleni smo bili! Mislio sam da oni bajati stapici kostaju evro ili su cak besplatni kada sednes a ne da kostaju 10 evra itd. Bilo mi je smesno kako je u inostranstvu najjeftini MEK, cizburger 1 evro a parce pice odma pored 7evra i jos moras baksis da das Sve u svemu, sto se tice tog baksisa, mnogo mi je prirodnije da konobar ima svoju platu + dobija baksis onoliko koliko mislite da treba da ostavite a ne da procitam cenovnik ispred a onda shvatim da treba da dodam na 2000 dinara - 400 kelneru ali nema tu ni sta da se raspravlja, tako je i to im je normalno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 možda nije trebalo da sednete u restoran na glavnom trgu u veneciji za vreme karnevala :D taj fazon. čak sad i u beogradu već ako sedneš u centralnim ulicama oderu te. preko obavezno neke sporedne šeme :) a da je mek uvek najjeftiniji to smo odavno dokazali a i najsigurniji si za te "nepredviđene troškove" aka muzički dinar i to :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanky Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 O'š o'š, ne'š ne'š. Ne razumem zašto bi se polemisalo uopšte. Ako si zadovoljan uslugom, isplati čoveku. Ako ne, zdravo đaci. Nije problem, sve dok se striktno ne definiše zakonom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 taj fazon. čak sad i u beogradu već ako sedneš u centralnim ulicama oderu te. preko obavezno neke sporedne šeme :) a da je mek uvek najjeftiniji to smo odavno dokazali a i najsigurniji si za te "nepredviđene troškove" aka muzički dinar i to :) Ne mogu nikako da se setim gde, ali videh u nekom kafiću u centru Beograda da su cene bez PDV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 to je dozvoljeno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Pa ne bi trebalo, zakon o zaštiti potrošača kaže: prodajna cena jeste konačna cena jednog komada robe, ili date količine robe, odnosno konačna cena usluge, uključujući sve poreze i dažbine; Trgovac je dužan da, osim ako ovim zakonom nije drugačije propisano, na nedvosmislen, čitak i lako uočljiv način, u valuti koja je zakonito sredstvo plaćanja u Republici Srbiji, istakne: prodajnu cenu robe ili usluge, uključujući prateću robu koja se isporučuje u vezi sa pružanjem usluge; Tako da suštinski gledano ne bi smelo da bude dozvoljeno. Doduše po toj logici i Metro bi smeo da ističe samo cene s PDV-om, a to ne radi. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 al on stavlja sa i bez pdv-a cene :) tako da ima i konacnu cenu :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nisam sve čitao oko ovih napojnica, ali moram da kažem da (obzirom da radim u hotelu) su stranci pičke samo takve. Svi su oni kao vajni svetski putnici i kad im se ne svidi ukus vode krenu da kenjaju kako su obišli pola sveta i tako dalje. Vođeni tom i ovom logikom oko "tipovanja" u Americi, mi bi trebali da zarađujemo masne bakšiše za nošenje kofera, zvanje taksija i tako dalje. Moj bagažista u smeni (a i ja dok sam radio kao bagažista) zaradi 500 dinara za mesec ipo dana. Pa sad vi vidite koja je tu računica. Pre dve godine sam nosio devet kofera jednoj porodici iz Amerike, sa sve parkiranjem kola u garažu i nošenjem kofera do sobe. Iscimao se i polomio samo tako. Sve ja to lepo njima namestim, donesem, prinesem i dobijem 20 dinara. Malo je falilo da im ih nabijem u guzicu. Sa druge strane, jedanput ili dvaput godišnje se desi da dođe neki gost ko zaista putuje po svetu i zna te vaše "običaje" pa onda ostavi deset dolara samo zato što ga pustim u sobu mnogo pre zvaničnog vremena za prijavljivanje u hotel. Toliko od mene. :) U kom si hotelu? Generalno su baksiis u hotelima u srbiji krsh, ali opet dese se izuzeci, tipa bilo je bar baja koje su za 2 dana ostavili sigurno 300 eura samo u baksisima, a opet imas i scene kao sto kazes da se oko nekoga iscimas najstrasnije i on ti ostavi 10 dinara a ti ga gledas dal da ga pljunes il da budes fini... Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 U kom si hotelu? Generalno su baksiis u hotelima u srbiji krsh, ali opet dese se izuzeci, tipa bilo je bar baja koje su za 2 dana ostavili sigurno 300 eura samo u baksisima, a opet imas i scene kao sto kazes da se oko nekoga iscimas najstrasnije i on ti ostavi 10 dinara a ti ga gledas dal da ga pljunes il da budes fini... Ako si bio ljubazan i kulturan, vratis mu 10 dinara uz komentar "hvala, ali sigurno su vama potrebnije nego meni. prijatan boravak vam zelim". Slazem se ja sa pricom da kelneru, nosacu, komegod treba ostaviti baksis - uostalom da me znate uzivo (a i ko me zna, zna da je tacno) znali bi na zasigurno. Ali to je onoliko koliko ja zelim i koliko smatram za shodno da ostavim. Ako si ultra fin i prijatan ostavicu puno, ako si prosek ostavicu "meh", a ako si moron vratices u dinar kusur. Prihvatam i opciju gde su cene vise sa vec zaracunatim baksisem - ali ako nisu ne dajem nikome za pravo da se ljuti ili mi objasnjava kako je 10-20-30-10000% NORMALNO. To nije NORMALNO, to je UOBICAJENO - a uobicajeno ne podrazumeva da je dobro i da to treba tako raditi. Zato sam za momka gore i bacio hejt, jer mi se zgadila ta prica gde se svako ko se ne slaze sa NORMALNIM gleda kroz prizmu skrtice. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Ja juce hasao u kinesko-indijskom restoranu u Badenu, racun 114 chf i sad placam karticom i taman da krenem rukom da ukucam pin kad ono Tajlandjanka me brzohvatno grabi za ruku i kao, ukucaj i baksis! lol! Pa to se podrazumeva. Mislim da sam u Srbiji za nedelju dana izlazenja ostavio 150-200 eur baksisa.. Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Ako si bio ljubazan i kulturan, vratis mu 10 dinara uz komentar "hvala, ali sigurno su vama potrebnije nego meni. prijatan boravak vam zelim". Vidi se da nikad nisi radio u hotelu :) Za komentar tog tipa se dobija automatska sut karta :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 taj rad bolje da na cigaret pauzi kuka na tog gosta koleginicama, i stekne još koju drugaricu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Ne znam kako je raditi u hotelu, ali nemam neki problem da ostavim bakshish ako je sve bilo good. Sa druge strane imao sam toliko neprijatnih momenata u skupim ruskim restoranima, gde ne samo da nisam hteo da ostavim bakshish, vec je dolazilo i do svadje da li uopshte trebam da im platim... U svim normalnim restoranima, gazde gledaju da im gosti budu srecni i zadovoljni, poshto znaju da ce se onda vratiti. U Rusiji, mnoge gazde boli stojko da li cesh se vratiti. Zato rucham u jednom malom kafeu, gde hrana nije bog zna shta, ali zato ga drze gazda i njegova zena i ljudi se trude da im mushterije dolaze ponovo. Ne ostavljam tamo neki bakshish poshto rucham svaki dan, ali zato cu pre da odem kod njih i oni su zahvalni za to. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 (edited) kolko sere ovaj behemut, kad moram tako da kazem, o ovim amerima... ti isti ameri kad dodju u restoran u srbiji, traze kusur u dinar, prosto iz razloga sto im na racunu nije odstampano polje ''TIP'' i onda je kao do jaja, ovde ne moram da ostavljam baksis, a u americi moram. to nije zato sto je takav obicaj, vec zato sto su ovce koje su navikle da mora onako kako im pise, jer ako ne pise nista, onda se pogube u koordinatnom sistemu. e bre, pa oni imaju iscrtane strelice po podu na kojima pise '' food'' u jednom muzeju u njujorku, da ih odvede do menze. i koliko onda retardiran moras da budes? ali da ne sirim sad tu stranu price... vec su rekli ljudi, nije nista imperativ, sve je na tebi koliko ces da ostavis, a ako nisi sisa od coveka i imas pare da jedes u tom restoranu, ostavices i neki baksis. mislim ovde pricamo opet o tim amerima, kod kojih kad dodje trenutak placanja racuna, svako vadi svoj novcanik/karticu i placa svoj deo.. bas prakticno za konobara i resotran. zasto njima neko ne kaze kad jedu u srbiji, ALO RODJACE ovde je obicaj da se plati sve zajedno, pa se posle raskusurajte ako zelite, kad izadjete iz restorana? Edited April 18, 2012 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 mislim ovde pricamo opet o tim amerima, kod kojih kad dodje trenutak placanja racuna, svako vadi svoj novcanik/karticu i placa svoj deo.. bas prakticno za konobara i resotran. zasto njima neko ne kaze kad jedu u srbiji, ALO RODJACE ovde je obicaj da se plati sve zajedno, pa se posle raskusurajte ako zelite, kad izadjete iz restorana? Zato sto smo mi mala Srbija, a oni velika Amerika :/ Inace, slazem se sa gornjim delom posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 e bre, pa oni imaju iscrtane strelice po podu na kojima pise '' food'' u jednom muzeju u njujorku, da ih odvede do menze. i koliko onda retardiran moras da budes? a kako inace da nadjem restoran u zgradi od 5000 kvadrata? mislim druga prica je zasto bi ikada zeleo da jedes u muzeju, al to sto su ameri debeli prozdrljivci nema (direktne) veze sa ovim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 taj rad bolje da na cigaret pauzi kuka na tog gosta koleginicama, i stekne još koju drugaricu Pa to je nemoguce, ako je zensko i duze od dva dana na poslu vec mi je drugarica Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 al to sto su ameri debeli prozdrljivci nema (direktne) veze sa ovim :) Храна и њена количина утичу на карактер! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 (edited) a kako inace da nadjem restoran u zgradi od 5000 kvadrata? mislim druga prica je zasto bi ikada zeleo da jedes u muzeju, al to sto su ameri debeli prozdrljivci nema (direktne) veze sa ovim :) isto tako kao sto na aerodromima i velikim molovima nije ispisano po podu strelicama, nego stoji velika tabla na kojoj pise "tu i tu".. ali ne, oni su odlucili da nalepe strelice u muzeju, zbog neke usrane menze u kojoj imas da pojedes hotdogove! i guess what, upravo tu je bila najveca guzva od celog prirodnjackog muzeja :D Edited April 18, 2012 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.