Jump to content

Istok Pavlović - Kako zaraditi na tom internetu

nickwood

Recommended Posts

Čekaj da krene da se gura i u fotografiju pa će biti druga pesma!

drugi Emil?

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

mislim komšo da to nije tvoja priča

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Evo ga novi predivni tekst sa nišom širokom kao dlaka mog međunožja. Baš pogađa suštinu uticajnosti. Izgleda da je radio neko istraživanje pa sve proučio dobro i objavio potom.

http://www.politika.rs/pogledi/Cekaci-posla.sr.html

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

Osim njegovog prepotentnog i nadmenog stava ima jedna stvar u celoj prici koja je istina, a to je da ljudi kod nas masovno cekaju posao umesto da ga aktivno traze, ukoliko ne mogu da ga nadju uvek mogu da se prekvalifikuju za nesto drugo. Tacno je da ljudi kod nas cekaju da im nesto padne sa neba umesto da se aktivno bave sobom i stvaranjem karijere, ceo taj proces zahteva mnogo vremena i truda.

Imam ja par ortaka koji se upravo tako ponasaju kukaju kako je sve sranje a ne zele nista da rade i tako prolaze dani i godine a oni stoje u mestu sto me iskreno jako nervira a kad zelite da im objasnite da to nema smisla nailazite na zid nerazumevanja.

pa tako je to u srbiji, posla ima, samo nece niko da radi!!1

Ma uopste se ne radi o Srbiji mozes da stavis bilo koju zemlju, rec je o ljudima koji zive ovde, ja imam taj trip jer imam drugare koji mogu da rade i sve ali jednostavno ne zele, ispod casti im je da rade za malu kintu, ja im onda predlozim da idu na casove nemackog na primer pa da zapale za Nemacku ali im ni to nije resenje....

Ok mozda sam malo preterao ali to je zato sto imam neki licni problem sa tim.

Sasvim je normalno da ljudi zele da rade u svojoj struci koju su gulili 4-10 god zivota. Meni je uzasno da me vozi taksista koji je magistrirao ekonomiju ili arhitekturu, a desavalo se. I ajde pred kraj karijere da promenis posao, primer, zivim u Njujorku, ceo zivot sam radio u laboratoriji i pravio lekove i dosta mi je toga, od 60. do 70. cu da setam cuke. Ali u Srbiji dobijes diplomu bilo cega i ostanes da stojis u mestu i pitas se, za sta sam ja ucio od 18. do 25. kad sam sa 18 takodje imao vozacku i mogao biti taksista...

takvih ljudi nema mnogo, ljudi koji verovatno imaju faxeve? i koji mogu sebi da priuste da odu u nemacku

sa druge strane imas toliko nezaposlenih koji bi radili bilo sta samo da imaju da plate porez i da se prehrane, a o cuvanju nekog dostojanstva i ostalim glupostima ni ne razmisljaju... i onda dodje istok i popisa se svima po faci...

Ma dobro to je tacno, medjutim i kod nas ljudi upisuju fakultete za koji znaju da ovde ne mogu da nadju posao a ne zele da idu u inostranstvo, ako bas neko zeli da bude nesto za sta kod nas nema posla treba da razmislja o tome da zavrsi to i da zapali preko i da mu to bude glavni cilj sto u ovo vreme nije toliko komplikovano. DAAD daje svima skoro stipendije od 750 do 1000 evra mesecno za studiranje u Nemackoj a mozete da primate i vise stipendija odjednom...

Znaci postoji nacin da se nekako iskobeljate ali da to je sranje sto morate da odete iz svoje zemlje da bi se bavili poslom koji zelite ali za to je vec kriva neuredjena drzava...

Edited by De1