Sarma Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 nisam skapirao onda dobro... nazalost... tu je jos izrazenije nego na faksevima koji se bave drugom tematikom... posto drug clan tamo ima posebne beneficije... "samo psst dok ne polozimo kod onog krezubog snsovca/zutog pedera..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Nije bash related... Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Gimnazija Branko Radicevic Kovin Branko Radicevic Kovin Radicevic Kovin Kovin kolko sam los u ovome celo brate razocarao si me,ocekivao sam u spojleru KOVIN IMA JEDNU LUDNICUUUUU LUDNICUUUUUUUU LUDNICUUUUUUUUUUUUUUUUU :)))) nego,nakon ovog istokovog oglasavanja,stvarno je poceo da mi se gadi,do sada sam ga cak malo i zalio znajuci kakvi smo inkvizitori sa rura,ali sada vise nemam apsolutno nijednu lepu rec za coveka koji pre par dana napise da je guglao sta je ACTA,a sada uveliko prica kako je on neki mudo aktivista i raspreda o tome na tviteru.Boze kakav jadnik. Ali ne,mi smo u stvari ljubomorni Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 mrka ima twitter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Ja mislim da Mrka ne zna da klikne na ikonicu, a twiter mu održava podmladak SPS-a! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 svaki put kada neko od tih likova klikne, Mrka ga potapse po ramenu i kaze 'bravo mali!' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 елем, проверио сам са "ментузалемским бирократама", мојим драгим колегама, све везано за Пејпел. налог на Пејпелу ЈЕСТЕ девизни рачун у иностранству и оно ПРВО мишљење је било потпуно утемељено у законима и реалности и стручности. како се наставио "притисак јавности", стручност је елиминисана и следеће мишљење је било одраз "жеље јавности да живимо као сав нормалан свет". дакле, ипак сам био у праву, везано за постојећу регулативу - Пејпел НЕ МОЖЕ тако да функционише у Србији како су замислили, а позитивно мишљење, које је на крају дала НБС, је СРАМОТНО попуштање струке под притиском. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Da li bi po istom ključu i account kod MMO publishera( recimo Blizzarda) koji ne sadrži "pravi novac" već "ingame currency" (koji se effortlessly konvertuje back n forth, isplaćuje na tvoj bankovni (ili paypal ) nalog ) potpadao pod "devizni račun"? Mislim da bi neki drugovi forumaši to vrlo veoma želeli da znaju :D Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 nema logike da je paypal devizni rachun u inostranstvu, jer ne mozhesh da ga otvorish bez postojece kreditne kartice dobijene u nekoj banci prethodno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Pa gde stoje pare koje primiš na paypal nalog? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 pa kakve to veze ima? :) ti te pare ne mozhesh da podignesh ukoliko ih ne posalju na tvoj rachun u postojecoj banci.. kako onda MB funkcionishe? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Pa pitam, ne znam, nisam arguovao any point sad vidim da je verovatno tako izgledalo :)) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 елем, проверио сам са "ментузалемским бирократама", мојим драгим колегама, све везано за Пејпел. налог на Пејпелу ЈЕСТЕ девизни рачун у иностранству и оно ПРВО мишљење је било потпуно утемељено у законима и реалности и стручности. како се наставио "притисак јавности", стручност је елиминисана и следеће мишљење је било одраз "жеље јавности да живимо као сав нормалан свет". дакле, ипак сам био у праву, везано за постојећу регулативу - Пејпел НЕ МОЖЕ тако да функционише у Србији како су замислили, а позитивно мишљење, које је на крају дала НБС, је СРАМОТНО попуштање струке под притиском. e neka onda,koji ce nam kurac Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 мислио сам да је грешка настала јер је неко акаунт превео као рачун, док се мислило о налогу. ипак, код Пејпела се ради о РАЧУНУ, дакле ти УПЛАЋУЈЕШ реални новац из банке на виртуелни рачун на Пејпелу и њиме располажеш без даљег учествовања банке. исто је и у обрнутом смеру. мислио сам да су средства и даље код банке, а да Пејпел резервише средствима са твог рачуна у банци до висине до које си га овластио, међутим - не: новац ФИЗИЧКИ напусти твој банковни рачун у корист Пејпел рачуна, који је ништа друго до твој девизни рачун у иностранству, макар био и виртуелни. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 i to je lose zasto?Zato sto cu izneti dinar iz Majke Srbije? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 мислио сам да је грешка настала јер је неко акаунт превео као рачун, док се мислило о налогу. ипак, код Пејпела се ради о РАЧУНУ, дакле ти УПЛАЋУЈЕШ реални новац из банке на виртуелни рачун на Пејпелу и њиме располажеш без даљег учествовања банке. исто је и у обрнутом смеру. мислио сам да су средства и даље код банке, а да Пејпел резервише средствима са твог рачуна у банци до висине до које си га овластио, међутим - не: новац ФИЗИЧКИ напусти твој банковни рачун у корист Пејпел рачуна, који је ништа друго до твој девизни рачун у иностранству, макар био и виртуелни. Kako tacno isto funkcionise i u drugom pravcu? Ako srpski gradjanin ne moze imati devizni racun u inostranstvu, a da bi podigao pare sa pejpela moras imati pravi bankovni racun to znaci da srbin sa pejpelom da bi podigao pare mora imati racun u srpskoj banci tako ce sve uplate njemu na pejpel morati da prodju kroz srpsku banku koja onda da bi ta sredstva postala dostupna moze da trazi izjavu o svrsi tih uplata i eto ti ga ceo zatvoreni sistem sa kontrolom koju zelis. Koje su to tacno malverzacije moguce u takvom sistemu? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 (edited) jel mogu ja sa paypela da posaljem peri pare na paypal? i da radimo biznis preko paypala i ne placamo pdv? Edited February 29, 2012 by lol kosmos Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Mozes :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 :O :O :O DAJTE PAYPAL! Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 Daki je prostim logičnim pitanjima i oduševljenjem svu problematiku zapravo genijalno objasnio :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Jel objasnio? Mozda supljim mozgovima kao sto je njegov. Perica uplacuje Mikici, Mikica da bi podigao te pare mora to uraditi preko srpskog racuna u banci i prilikom toga mora potpisati svrhu te uplate koju podize da bi mu sredstva bila dostupna. Tom prilikom se Mikici obracunava porez na dobit. Perica ne placa nikakav porez na trosenje para, a ako je placanje radi uvoza necega placa carinu i porez kad to nesto dodje na granicu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Jel objasnio? Mozda supljim mozgovima kao sto je njegov. Perica uplacuje Mikici, Mikica da bi podigao te pare mora to uraditi preko srpskog racuna u banci i prilikom toga mora potpisati svrhu te uplate koju podize da bi mu sredstva bila dostupna. Tom prilikom se Mikici obracunava porez na dobit. Perica ne placa nikakav porez na trosenje para, a ako je placanje radi uvoza necega placa carinu i porez kad to nesto dodje na granicu. djoka meni plati softver 1000e, ja miki saj 500e, servis lakiju 100e, novi ruter vuduu 200e, mika ima 500e kupi isto novi ruter od vudua koji je vudu sam napravio 200e i za 300 kupi cugu za rodjendan od vlade koji ima paypal i podrum pica. vlada i vudu puni para potrose sve na robu iz inostranstva i nema poreza za srbiju nema! Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 sve bi to bilo jednostavnije da rade sa kešom, tako da taj argument da sprečavanjem paypal-a neko sprečava pranje para ne pije vodu. naročito ne u zemlji gde pare pereš preko bankovnog računa najopuštenije. zabrana paypal-a nije sprečila iznošenje deviza iz zemlje putem interneta (jer platne kartice rade na internetu opušteno), jedino što je postigla je da manje para uđe jer ljudi ne mogu da naplate svoj rad na internetu. ja bih pravi razlog potražio negde među 40-ak tranzicionih banka i njihovog lobističkog uticaja na državu. s druge strane, paypal je očigledno nezainteresovan da prilagodi poslovanje ili nešto izlobira, tako da to nam je što nam je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 (edited) djoka meni plati softver 1000e, ja miki saj 500e, servis lakiju 100e, novi ruter vuduu 200e, mika ima 500e kupi isto novi ruter od vudua koji je vudu sam napravio 200e i za 300 kupi cugu za rodjendan od vlade koji ima paypal i podrum pica. vlada i vudu puni para potrose sve na robu iz inostranstva i nema poreza za srbiju nema! Koliko si glup. Pa i ovako bez pejpela nece platiti niko porez srbiji ako kupi neku uslugu u inostranstvu kreditnom karticom. Na stranu sto se sve ovo sto si naveo radi danas u kesu kao sto ivan rece pa opet drzava ni nema pojma da se to desava. U slucaju da se sve to placa pejpelom te pare morale bi prvo biti na SRPSKOM racunu pa ti tu onda radi koju god kontrolu hoces ... Pa ako neko donese 100k e u banku da opere putem pejpela ti ga pitas pomoz bog okle pare? Ovako ce ih odneti u dzepu preko granice ... Ne znam jel treba da se crta? Ti vizom platis brazzers premium da gledas kojota i te pare koje si ti dao nekome da gledas kojota se NE OPOREZUJU U TOM TRENUTKU (ili su oporezovane ranije kad si ta sredstva primio ili ako licno uplacujes, a suma je veca od neke odredjene trazi se poreklo novca), jedina razlika je sto ce u slucaju placanja kreditnom pisati da su te pare otisle za brazzers dok sa pejpelom nece. I zasto treba da pise? Zato sto imamo repove iz komunizma? Eto neka nam drasko veliki ekonomista objasni koja je poenta kontrolisanja sta gradjani placaju na netu kad se na to trosenje u svakom slucaju ne placa porez. Edited March 1, 2012 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 постоји већ закон који регулише девизне рачуне резидената у иностранству, али ми се чини да не одговара "јавности" да се он примени на Пејпел. колико се разумем у сво ово замешатељство, проблем је УЛАЗ пара у Србију преко Пејпела, јер већ сада може постојећим картицама да се плаћа према иностранству. испада да тај УЛАЗ има нека ограничења која не одговарају корисницима, а питам се зашто. Kako tacno isto funkcionise i u drugom pravcu? Ako srpski gradjanin ne moze imati devizni racun u inostranstvu, a da bi podigao pare sa pejpela moras imati pravi bankovni racun to znaci da srbin sa pejpelom da bi podigao pare mora imati racun u srpskoj banci tako ce sve uplate njemu na pejpel morati da prodju kroz srpsku banku koja onda da bi ta sredstva postala dostupna moze da trazi izjavu o svrsi tih uplata i eto ti ga ceo zatvoreni sistem sa kontrolom koju zelis. Koje su to tacno malverzacije moguce u takvom sistemu? проблем је СВРХА уплате са Пејпела. такође, не зна се ни извор новца, тј. нема уобичајеног банковног трансфера, већ паре лежу у домаћу банку са виртуелног рачуна без сврхе уплате, као и без података о пошиљаоцу, банци која одобрава средства итд.ко је споменуо прање пара? :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts