Jump to content

Istok Pavlović - Kako zaraditi na tom internetu

nickwood

Recommended Posts

Ни то није тачно! Оставља извор јер је наговнан овде и на другим местима зато што не наводи извор својих превода, односно одакле најнгегује.

Edited by Corey

Cisto da se umesam i ja u pricu o Tonusu - na njihovom sajtu je do skora stajalo ovo 

https://web.archive.org/web/20150122060315/http://www.tonushleb.rs/o-hlebu

"зауставља развој онколошких обољења
врши превенцију и лечење дијабетеса
врши превенцију атеросклерозе
смањује телесну тежину код гојазности
врши превенцију и лечење целулитиса"

EDIT: Btw Laki, po nasem zakonu nije dozvoljen promet niti proizvodnja GMO-a, pa je samim time "ne sadrzi GMO" prlicno los marketinski trik po principu da drugi proizvodi sadrze GMO cim nemaju nalepnicu. Isto tako sam video pakovanje soli na internetu na kome pise da nije GMO, jos kad bi minerali imali DNK, eeee....

Uf sad, pa to je baš blesava konstrukcija. Pa sad na svakom proizvodu piše "ne sadrži gluten" pa bi značilo da drugi sadrže? Ili kad piše "bez veštačkih boja" to znači da su drugi sa veštačkim bojama?

Ujedno, juče sam na televiziji, konkretno na Studio B, video reklamu za neku tipa "amazonsku ribizlu" koja se prodaje i gde reklama ide "pomaže u lečenju najtežih oboljenja". Iznova, ne branim Tonus, ne jedem ga, najgluplja reklama na televiziji mi je ona na ruskom za tonus hleb (zbog čega me možda malo i nervira) ali ta selektivna primena zakona i "hajke" mi je totalno besmislena pored onoliko proizvoda koji su još gori - ne samo da su skuplji nego navodno pomažu da ti poraste kosa, da smršaš 10 kilograma za 3 dana i slično. Tonus "samo" skloni ovo što je problematično i ostane solidan proizvod a šta ćemo sa onima tipa "zelena kafa" koje ni nemaju nikakvu korisnu funkciju kao hrana/suplement.

Nije isto jer po nasem zakonu proizvodi mogu, a ne moraju da sadrze gluten/vestacke arome i boje. Doduse, kad vidim idiotizme poput prsute bez glutena, prevrne mi se zeludac. Sto se tice ostalih bravado izjava nasih marketniskih "strucnjaka" ja bih primenjivao zakon i drakonske kazne na sve, dok se ne opamete.

Hajka je standardni nacin poslovanja nasih medija gde se svaka vest preuvelicava do granica besmislenosti i to sve u cilju prodaje tih novina ili cega god. Da je zakona i ti mediji bi morali da stradaju i to opasno ali eto, kratkog smo pamcenja, pa ce posle ovde Tonus afere uskoro da sve zamre. 

ma koji kurac hab, sve je to circlejerk gde jedni drugima nameštaju projekte iz kojih nikad ništa osim njihovih plata ne izađe, samo su sad otkrili kickstarter. ako ikada makar jedan uspešan startap izađe iz ove priče, kupiću drašku pljeskavicu.

Nesto sad razmisljam..... caki da nije namesteno to skupljanje kinte (a jeste), jebote, gde ce da ode tih 100k dolara amyway ????

Pre svega, PROSTOR im je besplatno ustupila Opstina Savski fakin Venac, dalje, "privodjenje nameni" AKA sredjivanje prostora brat bratu ne moze da bude vishe od 10k usd u NAJBAHATIJOJ varjanti (postavljali smo tamo WiFi pa znam detaljno kakav je prostor, fazon je onaj poluraspad-hipsta cheap drvo/metal/minimalizam). Dobili su od Telekoma za dz 100mb link i switch i 4 WIFi Access pointa, dobili su jos tako neke sitnice od drugih firmi (stolice, lazy bagove, rasvetu, sitnice...). Tamo NEMAS opremu koju koristis kad dodjes u taj HUB da "radis na novim idejama", donesi svoje ili gtfo. Sta vise, placaces uredno svoje vreme tamo, sta god radio, tako da ne vidim ni tu neku poentu o toj njihovoj drustveno-korisnoj ulozi.......  Sto Ivan kazhe, daj da uzmemo svako po godisnju (finu) platu kako bi mogli i dalje da spavamo do podne i oko 13h zguzvane face da sedimo u svom HUBu i srchemo espresso iz fensi aparata dok cekiramo FB statuse na svom novom MacBook-u, skupo odeveni i obuveni...  Mozda zvucim hejterski, ali tako ja (uglavnom) gledam na ovakve pojave.... S druge strane, npr. Nordeus gde se zna kako su likovi i odakle i sa cime krenuli i postoji logican sled dogadjaja do danasnjeg momenta kada su uspeli big time mi je mnogo legitimnija pricha od "uspeha mladih startup inicijativa" gde redovno ne vidim PROIZVOD ili barem SLED dogadjaja koji dovodi do nekakvog uspeha, u bilo kom smislu, da ne pominjem ovu sumnjivu "uspesnu Kickstarter kampanju skupljanja sredstava....".

Edited by nigger
  • Upvote (+1) 2

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

ma koji kurac hab, sve je to circlejerk gde jedni drugima nameštaju projekte iz kojih nikad ništa osim njihovih plata ne izađe, samo su sad otkrili kickstarter. ako ikada makar jedan uspešan startap izađe iz ove priče, kupiću drašku pljeskavicu.

Nesto sad razmisljam..... caki da nije namesteno to skupljanje kinte (a jeste), jebote, gde ce da ode tih 100k dolara amyway ????

Pre svega, PROSTOR im je besplatno ustupila Opstina Savski fakin Venac, dalje, "privodjenje nameni" AKA sredjivanje prostora brat bratu ne moze da bude vishe od 10k usd u NAJBAHATIJOJ varjanti (postavljali smo tamo WiFi pa znam detaljno kakav je prostor, fazon je onaj poluraspad-hipsta cheap drvo/metal/minimalizam). Dobili su od Telekoma za dz 100mb link i switch i 4 WIFi Access pointa, dobili su jos tako neke sitnice od drugih firmi (stolice, lazy bagove, rasvetu, sitnice...). Tamo NEMAS opremu koju koristis kad dodjes u taj HUB da "radis na novim idejama", donesi svoje ili gtfo. Sta vise, placaces uredno svoje vreme tamo, sta god radio, tako da ne vidim ni tu neku poentu o toj njihovoj drustveno-korisnoj ulozi.......  Sto Ivan kazhe, daj da uzmemo svako po godisnju (finu) platu kako bi mogli i dalje da spavamo do podne i oko 13h zguzvane face da sedimo u svom HUBu i srchemo espresso iz fensi aparata dok cekiramo FB statuse na svom novom MacBook-u, skupo odeveni i obuveni...  Mozda zvucim hejterski, ali tako ja (uglavnom) gledam na ovakve pojave.... S druge strane, npr. Nordeus gde se zna kako su likovi i odakle i sa cime krenuli i postoji logican sled dogadjaja do danasnjeg momenta kada su uspeli big time mi je mnogo legitimnija pricha od "uspeha mladih startup inicijativa" gde redovno ne vidim PROIZVOD ili barem SLED dogadjaja koji dovodi do nekakvog uspeha, u bilo kom smislu, da ne pominjem ovu sumnjivu "uspesnu Kickstarter kampanju skupljanja sredstava....".

ako se ne varam, ovaj keš je za nove startit centre po unutrašnjosti a ne za ovaj već otvoreni u bgd, mada se pominje da je ovaj deo za "renoviranje drugog dela centra", šta god to bilo.

"Grass lampa je industrijski proizvod, multifunkcionalni objekat koji oplemenjuje prostor unutar koga živi element raste i razvija se, a osim estetske, u sebi sadrži notu zdravlja. Ovi momci se danas upuštaju u veliku borbu na Kickstarteru u cilju da prikupe 50 hiljada dolara."

Ovi momci žele da nastave da spavaju do podne i polako, bez stresa uđu u svaki novi dan, uz vrhunsku kafu, retina-powered news feed i povremeni "casual brainstorming" koji otkriva nove horizonte njihovih tekućih računa....

Edited by nigger
  • Upvote (+1) 2

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

mnogo mi je bila poznata ova lampa i onda sam se setio da keva 10 dana pred božić zaliva zrno da bi isklijalo i sve to jer "lepo izgleda sa svećom" :D

http://www.medias.rs/psenica-obavezan-ukras-bozicne-trpeze

što znači da najveća "prednost" ove lampe, a to je ta mogućnost da svojom svetlošću i vrhunskim dizajnom hrani biljke, zapravo ne postoji jer ovo sranje raste u random plehu u ćošku kuhinje dok god ima dovoljno vode i dobru temperaturu.

i sećam se ovog blavora todorovića sa fona, nema potrebe da objašnjavam lika :DDDD

Edited by Doca

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

• 3 weeks later...