Jump to content

RURomobil!


dovlagsi

Recommended Posts

Karburator sredjen, valjda :) Elem, majstor kaze otisla neka membrana karburatora i neki kurci neke platine sta vec, ima tamo ostavio sam visak delova koje je zamenio. Kaze da pali ok, ja kad sam ga upalio isto iz prve sve, nije nista verglao. Kaze majstor da bi trebalo da se smanji potrosnja, ali to ne moze da garantuje, mora da se proveri opet. Moj subjektivni utisak je da se vise ne oseca miris benzina u kabini, ali nisam siguran da li je to od toga sto je stavljen radio pa nema vise rupe ili zato sto ne curi vise karburator (to je ta membrana neka). 

 

Eno ga sad tamo ispred redakcije pa sledece nedelje da vidimo da skoknemo do limara. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

e ja treba da ostavim neke pare,ali nikako da dodjem u jebeni ofis,tako da cu se javiti posle mora,i da ostavim nikoli jebeni x box koji ostavljam od maja prosle godine:DDDDDDDDDDDDDD

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

e ja treba da ostavim neke pare,ali nikako da dodjem u jebeni ofis,tako da cu se javiti posle mora,i da ostavim nikoli jebeni x box koji ostavljam od maja prosle godine:DDDDDDDDDDDDDD

 

šta beše ja treba da radim sa tom konzolom uopšte? :)

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Drugari!

 

Prva tema - RURomobil je trenutno kod limara koji ga pregleda, imaćemo sutra-prekosutra analizu šta se tu može uraditi i kako. Pošto nisam mogao da ostanem duže kod limara, ako sam dobro razumeo dovlu i zwerka, krilo će svakako moći da bude zamenjeno ali ostatak da se sređuje pitanje je koliko je isplativ jer kad je farban auto nije lepo zagitovan ili šta god pa ti neki delovi od rđe su nešto veći nego što izgleda na prvi pogled, ili šta god. Sve u svemu, znaćemo uskoro koju će cenu dati limar, pa ćemo po tome i dalje da odlučujemo šta ćemo.

 

Druga tema - registracija i godišnje održavanje. Pošto je registracija za manje od mesec dana, mislim da je sad idealan trenutak da krenemo sa onim fondom za redovno održavanje. Do sada smo od prošle registracije do ove sredili šta je trebalo oko motora, ugradili nove gume, ugradili komplet muziku, sredili karburator sad najnovije, zamenili diskove kočnica, uradili tapacirung unutra, ubacili nova svetla pozadi itd. To praktično znači da sa ovim sad sređivanjem kod limara ostaje još samo da konačno brendiramo RURomobil i onda kidamo komplet!

 

Samim tim, moj predlog i "prognoza" troškova za narednu godinu izgleda nekako ovako:

 

- Registracija - 15.000 din

- Godišnji parking - 5.500 din

- Godišnji troškovi održavanja - 20.000 din

UKUPNO: 40.500 din što je ~ 350e

 

Ne znam ko je i dalje zainteresovan za projekat i vozio bi RURomobil itd, ali ako uzmemo da je to nekih 15ak ljudi, onda je trošak po čoveku 24 evra, da zaokružimo na 25e.

 

Fond za održavanje ukoliko se ne potroši ili može da se prenosi u narednu godinu ili možemo da uložimo u nešto od "kozmetičkih prepravki".

 

Ukoliko ste saglasni svi sa ovim i nemate neke nove ideje i slično, predlažem da onda od sada pa nadalje krenete sa uplatom ili lično u HQ ili meni na račun, može i na račun firme ukoliko neko hoće da plaća direktno preko računa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eh da, vidim nismo se skoro javili oko updatea. 

 

Pa ovako:

 

1. Dobra stvar - Odradili smo ispis RURomobil, treba dovla da ga nalepi napred i pozadi sad za vikend, tako je obećao.

 

2. Loša stvar - Kod ovog limara gde smo bili se ne isplati da radimo limariju, kaže da ima jako puno posla i da to ne bi naplatio ispod više hiljada evra (!) tako da smo svakako batalili to, a sad jurimo "drugo mišljenje" čisto da potvrdi ovo. Ako se ispostavi takvim, naravno nećemo raditi limariju jer se ne isplati :)

 

Kad dovla zalepi brending idemo na folije.

 

Inače, u voznom je stanju auto skroz, dovla ga je baš večeras vozio videh, posle nekoliko dana pauze.

Link to comment
Share on other sites

Sve htedoh da napisem pa nikako da stignem, Dovla i ja smo bili kod njega. Sustina je da je fakat ispucao na mnogo vise mesta nego sto se vidi na prvi pogled, pa se onda na mnogo mesta onako podklobucila (valjda je to izraz) farba jer je lim zardjao ispod. Pa kad je farban nije skidana soferka i stakla, tu je isto istrulio na dosta mesta... Generalno kad sagledas tako kako oni gledaju ima tu posla koliko oces... Sustinski je mnogo veci posao limarija nego farbanje. Takodje i ono novo krilo je onako - krpljeno je i sta vec ne. Sustinski gledano on je dao neki predlog od 2.5k evra da ga dovede u super stanje sto se tice limarije i farbanja, ali je mislim to SF film sto se nas tice :) mislim on gleda da ga sredi kao do jaja oldtajmera, ima on i skuplje predloge :)

Sve u svemu meni deluje da je bolje onda po tom pitanju nista da ne radimo pa da ga vozimo dok se ne raspadne :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

meni je promakao onaj lakijev wot oko redovnih troškova, bejah na moru kad je objavljen. mislio sam da me ruromobil košta 30-50e godišnje pa mi je to ok, doći ću od ponedeljka do redakcije zbog majice pa ću ostaviti pare i za ovo

Link to comment
Share on other sites

vise hiljada? [roflmao] .. pa jel taj planira na novo da ga pravi? nije toliko propao jbt .. treba neki normalan limar da zameni krilo, sredi gde je trulo i da zastiti samo, pa preko da ide folija.. nema potrebe da se farba pa folija da se radi.

 

Ja sam postavio isto pitanje ali mi je dovla rekao da je "tako kako je", mada i ja mislim da bi obavezno trebalo drugo mišljenje tražiti. Ja imam jednog limara gde sam radio i svoja kola ali je kvaka što je u Lazarevcu i iskreno malo me smara da idem do Lazarevca, pa ako neko ima ikoga da je u Beogradu ili makar u nekom bližem radijusu, neka javi pa da se organizujemo da ga odvezemo do tamo.

 

Folija je džanki ona "ukrasna" samo na nekim delovima, to je brending, nisam ja mislio na neku ne znam kakvu zaštitnu foliju ili šta god na šta si ti verovatno pomislio :)

Link to comment
Share on other sites

i ja sam svakako za drugo misljenje, dajte da se organizujemo onda nekako za taj lazarevac ako treba. 

da vidimo dal mogu da se samo "zategnu bore". recimo - da samo odradimo prednja dva krila, koja su najkriticnija, i to je to

 

btw, auspuh je verovatno sledeca stavka al nije hitno ;)

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

Ja sam isto za drugo mišljenje, ali ako vam ja trebam za tu akciju nisam tu do sledeće nedelje. Mislim da zapravo ovo sto je ovaj lik rekao kao cifru nije tako dramatično u kontekstu radova koje je on hteo da izvede, ali je tu drugi problem što nama zapravo ne trebaju ti radovi, tako da treba da vidimo jel ima neko ko može to da budži (inb4 "nek ti nabudži taj koji ti je rekao da može da se budži :)

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

folije za zatamljivanje stakala ili neke druge folije imate plan da stavite?

 

ako je ovo prvo, zanima me info, koliko ispadne to i gde bi ste vodili ruromobila!

 

bole nas kare da bune i revolucije, 

mi pare smo zaradili od droge i prostitucije.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Lucky unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...