Lucky Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 meni stigo neki poziv za javljanje u mup zemun, bez ikakvog urucivanja istok, niko nista nije potpisao, cak nije ni bilo u koverti, vec onako ofrlje zakaceno za ulazna vrata lol? pa gde taj čovek sve nije umešao svoje prste! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 ahhaha a cak g i k nisu blizu :) poz za vitju i peju :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 pa jesi bio u zatvoru Nisam, nisu me navatali. Pazi tih mesec dana sam vozio kao po jajima s idejom da me ne zaustave i da mi ne proveravaju dozvolu (sve vreme je sam dokument bio kod mene). Ali čoveče, 15 dana zatvora... bice mi upisana 'fiktivna' adresa lol?uz kosultacije (pusa viki) vraceno je 'posiljaocu' da nisam trenutno u bgu uz potpis roditelja :)cekamo njihov sledeci korak! To može da ti bude problem prilikom vađenja dokumenata. Tipa ne nađu te par puta na gajbi i upišu ti fiktivnu adresu, onda kad oćeš da vadiš novu ličnu kartu/pasoš/vozačku treba da dokazuješ da ti živiš tu, pa zašto se nisi javljao, pa ovo, pa ono, realno može da bude jebada. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 napisali smo da sam kao van beograda trenutno i da ne mogu da se javim u to zakazano vreme, nikome nista nije uruceno na ruke do sada, niko nista nije potpisao, mislim od ukucana, tako da mislim da mogu da me povuku za kurac, jos uvek. sta ce biti dalje, pojma ne znam, ponavljam, cekam njihov sledeci korak :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Nažalost, mislim da ti je pristup pogrešan, jer ćeš učiniti sebi medveđu uslugu. Evo šta kaže MUP o fiktivnoj adresi, ali je mnogo interesantniji ovaj članak iz Politike koji objašnjava suštinu problema u kome možeš i ti da se nađeš: „Fiktivne adrese” blokiraju terminale MUP-a Građani za koje se utvrdi da ne borave na adresi na kojoj su prijavljeni ne mogu da dobiju nijedan dokument u stanicama policije Sve veći broj građana Srbije se prilikom odlaska u stanice policije suočava s nemogućnošću da obavi posao, bilo da je u pitanju izdavanje novih ličnih karata i biometrijskih pasoša, ili registracija automobila i motocikala. Razlog je što u njihovom „profilu” u Jedinstvenom informacionom sistemu (JIS) MUP-a Srbije stoji zabeleška „F” (fiktivna adresa), što znači da ne borave na adresi na kojoj su prijavljeni u ličnim dokumentima. – Nedavno sam otišao u policijsku stanicu da registrujem motocikl, ali mi je službenica za šalterom rekla da to ne mogu da učinim jer navodno živim na fiktivnoj adresi. Svojim očima sam video oznaku fiktivne adrese na kompjuteru – rekao je jedan od građana koji je želeo da ostane anoniman. Po njegovim rečima, službenica mu je objasnila da je problem nastao jer svojevremeno nije platio saobraćajnu kaznu, a policija ga je bezuspešno tražila na adresi na kojoj je prijavljen u ličnoj karti, pa je ona u sistemu zabeležena kao fiktivna. Sistem oznaka „fiktivne adrese” u terminalu MUP-a uveden je pre nekoliko godina, a funkcioniše na sledeći način: ukoliko patrola policije ne pronađe određenu osobu na adresi na kojoj je prijavljena u ličnoj karti, najčešće posle drugog pokušaja, u njen dosije u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a se upisuje oznaka „F”. Dok ponovo ne reguliše svoj status, ta osoba ne može da izvadi ili produži ličnu kartu, vozačku dozvolu, pasoš ili da registruje automobil jer se pri svakom podnošenju zahteva vrši provera podataka preko terminala. „Skidanje” oznake „F” je komplikovano, a vrši se tako što se najpre izmiruju sve neplaćene saobraćajne kazne – listing izrečenih mandatnih kazni može se dobiti u Upravi saobraćajne policije MUP-a, kao i u lokalnim policijskim stanicama. Zatim je potrebno da se izvadi i listing pokrenutih prekršajnih postupaka kod gradskih sudija za prekršaje, a potom osoba sa „F” etiketom mora da se javi kod sudije koji ga traži. S listinzima, plaćenim kaznama i potvrdom sudije za prekršaje da se „F” osoba javila, odlazi se u policijsku stanicu gde se ponovo započinje procedura prijavljivanja na određenu adresu. Da problem bude veći, većina građana sazna da je zavedena kao osoba s fiktivnom adresom tek kad im je potreban neki dokument, a po običaju im je potreban hitno. Obavezu da prijave adresu na kojoj zaista i borave najčešće propuštaju da regulišu državljani Srbije koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, zatim studenti, sezonski radnici i izbeglice. Međutim, ima i onih koji svesno manipulišu adresom stanovanja kako bi sebi obezbedili neku pogodnost – tako je od 2005. godine, kada su vlasti Jagodine donele odluku o dodeli pomoći nezaposlenim trudnicama i mladim bračnim parovima, broj građana s „fiktivnim” prebivalištem u ovom mestu porastao za 6.000. Takođe, posle najave vizne liberalizacije za građane Srbije od početka 2010. godine (koja neće važiti za građane Kosova), naglo se povećao i broj Albanaca koji su prijavili prebivalište u opštinama na jugu Srbije. Kako saznajemo, utvrđivanje istinskog prebivališta i boravišta građana zdušno podržavaju i delioci pravde u Srbiji jer se ogroman broj suđenja odlaže, a veliki broj slučajeva i zastareva zbog netačnih adresa optuženih, svedoka i ostalih učesnika u postupcima. Kažem, opet ako se iskonsultuješ s nekim ozbiljnim advokatom i on te tako savetuje onda kapiram da može biti ok, ali mislim da ne bi trebalo da radiš nešto na svoju ruku jer ćeš da se uvališ u sranja. Pritom ja sam poprilično siguran da im je priča sa "fiktivnim adresama" pravno ne baš najbolje utemeljena i više neko slobodno tumačenje zakona, ali oni su ti koji diktiraju pravila... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Silom prilika cale se bavi tim poslom,to sa divnim kovertama i u pravu je zwerko u vezi svega sto procitah,neces moci da registrujes kola,produzavas vozacku i sve sto sa sobom vodi fiktivna adresa,ako te nesto zanima pitaj mendzi pa cu da prosledim pitanje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 pa evo ti konkretno, stiglo mi je to sranje iz mupa zemun samo poziv da se javim u tu i tu ulicu taj i taj sprat ta i ta soba (broj predmeta je upisan)... stiglo u petak ZAKACENO za vrata bez ikakve koverte, niko nista nije potpisao i kao ako se ne odazovem bice mi upisana fiktivna adresa. samo sam im prosledio odgovor (u prethodnom postu sam napisao sta) postom na tu istu adresu na koju su me zvali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 ja bi na tvom mestu isao tamo da vidim sta je taj predmet, ne bi se zajebavao. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Realno, idi vidi, nemoj da te vataju zbog nekih gluposti i da ti kasnije zagorčavaju život... Ako si napravio prekršaj, idi priznaj i plati kaznu....ako nisi, idi i ganjaj ih i to ti je to...mislim da je najgore što možeš da uradiš da sediš i da se praviš blesav... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 jel broj nagradnih poena nikada ne opada inace? posto kada budem dobio sledeci kaznu imacu 13 poena sto bi znacilo jos jednom da ne upalim svetla i ne uspem da podmitim pandura da sam zavrsio karijeru 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) posle dve godine (valjda) se brise broj poena koje si napravio za taj prekrsaj, tako da u sushtini ne smesh da nakupish maks broj poena u periodu od dve godine. kako istice taj rok polako ti se brisu poeni;) Edited April 7, 2012 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 infite prekrsaja u tom slucaju inc \o/ :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 pa evo ti konkretno, stiglo mi je to sranje iz mupa zemun samo poziv da se javim u tu i tu ulicu taj i taj sprat ta i ta soba (broj predmeta je upisan)... stiglo u petak ZAKACENO za vrata bez ikakve koverte, niko nista nije potpisao i kao ako se ne odazovem bice mi upisana fiktivna adresa. samo sam im prosledio odgovor (u prethodnom postu sam napisao sta) postom na tu istu adresu na koju su me zvali oni se uglavnom bave slanjem tih koverti sa slikama koji se ticu zutih traka to stvarno ne znam sta je ali kao sto ti svi kazu on kaze da je bolje da odes da vidis sta je jer ti nije u interesu da ti upisuju fiktivnu adresu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Jebote killy pa kako ti to voziš majke ti? I još važnije šta voziš? Edited April 7, 2012 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Jebote killy pa kako ti to voziš majke ti? I još važnije šta voziš? verovatno sigurnije od 90% random odabranih ljudi iz saobracaja i od 99% profesionalnih vozaca ford mondeo karavan tonu ipo tezak ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 verovatno sigurnije od 90% random odabranih ljudi iz saobracaja i od 99% profesionalnih vozaca ford mondeo karavan tonu ipo tezak ! Denial Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 e da i zaboravio sam da dodam i od 100% zena za volanima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 zašto voziš kola po kuhinji m8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Јел то проверена информација да се после 2 године бришу поени? Не могу нигде да нађем ту информацију, а потребна ми је јер сам као и кили у каналу са поенима Е да чекам и неко одузимање дозволе на 6 месеци. Донета је пресуда за плаћање казне и платио сам је пре једно пола године, али ми решење о одузимању (тј. о забрани вожње, кад је нова дозвола у питању) још није стигло. Већ су ми одузимали једном на 3 месеца, и то ми је стигло у року од месец дана након пресуде. Биће ми јебено ако ми стигне сад у скорије време. Дал постоји нека шанса да су они затурили то писмо негде или сам помилован? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Pa moraju se brisati poeni, nema logike ... ok je permaban ako tipa prođeš 5 crvenih i ostalo i skupiš odma' one poene, ali nema logike da neko ko je nakupio tako što 5 puta za 15 godina nije vezao pojas više nikad ne može da vozi auto :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Ма наравно то је у реду, него ме само занима колико је период. Да ли је то годину, две, три или већ колико :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 strokan burazer po voznji :D sto se poena tice, zaista se nadam da je tako posto u suprotnom idem da kupim bajs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 ili nauci da vozis po pravilima :)))))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Ti bese onaj sto se krije od sudskog poziva? Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 ma prvi put mi je oduzeta dozvola za glupost, ali drugi put sam zaslužio glup nam je zakon, ne mogu se poštovati sva pravila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts