Marko) Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Izgleda da stvarno ne mogu da izbegnem ovo. Btw meni nigde ne pise da moram da dolazim u sud da mi lupaju zabranu, vec da mi zabrana tece od prijema pisma. Imam staru vozacku jos uvek.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Sranje, ja citam topic kili ima problema reko da mu budem ja svedok da mu je bilo upaljeno svetlo, ono neko digo temu iz mrtvih ._. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 drugovi, kakve su sankcije ukoliko se odbije alkotest? Da li bi trebali da vode na vadjenje krvi ili si automatski kategorisan kao tesko pijana osoba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 3. Utvrđivanje prisustva alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci kod učesnika u saobraćaju Član 280. Radi utvrđivanja prisustva alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci u organizmu, policijski službenik može vozača da podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, droga test i dr). Policijski službenik može radi utvrđivanja prisustva alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci u organizmu, da pešaka koji neposredno ugrožava bezbednost saobraćaja podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, droga test i dr). Vozač, odnosno pešak je dužan da bez odlaganja postupi po nalogu ovlašćenog lica i omogući vršenje ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava iz st. 1 i 2. ovog člana. Ukoliko se iz očigledno opravdanih razloga ne može izvršiti ispitivanje propisano u st. 1. ili 2. ovog člana, policijski službenik može lice da dovede radi stručnog pregleda u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Učesnik u saobraćaju dužan je da se podvrgne takvom pregledu. Učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana, koji nakon izvršenog ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, drogatest i dr.) osporava dobijene rezultate, može zahtevati da se izvrši analiza krvi, odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija, u odgovarajućoj ustanovi, o sopstvenom trošku. Zahtev se podnosi u pisanoj formi, na licu mesta, u zapisnik u kome su utvrđeni rezultati ispitivanja. Bliže propise u vezi naplate troškova ovog člana, donosi Vlada na predlog ministarstva nadležnog za poslove zdravlja. Ako je utvrđivanjem sprovedenim prema odredbama ovog člana utvrđeno da je pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci, troškove utvrđivanja snosi učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana. Analizu krvi, urina i/ili drugih telesnih materija u cilju utvrđivanja sadržaja alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci u organizmu može vršiti samo zdravstvena ustanova koja dobije ovlašćenje za to od ministarstva nadležnog za zdravlje. Zdravstvena ustanova iz stava 8. ovog člana dužna je da analize krvi, odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija vrši zakonito po pravilima struke i na savestan način. Ministar nadležan za poslove zdravlja propisuje uslove koje u pogledu stručnih kadrova, opreme i drugih uslova moraju ispunjavati zdravstvene ustanove koje vrše analizu krvi, urina i/ili drugih telesnih materija u cilju utvrđivanja sadržaja alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci u organizmu, koje su zabranjene za upotrebu pre i za vreme vožnje, kao i način uzimanja navedenih uzoraka, shodno pravilima struke. Mislim da ti je 14 poJena kazna. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Na koliko se uzima dozvola? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Sad mi stiglo obavestenje da su me snimili kako prekorachujem brzinu 25km/h u aprilu kod Usca :D Ovo sto vidim po netu, 6k-20k + 5 bodova + minimum 30 dana bez dozvole.. veselo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Mogu da ti potvrdim da je to ta kazna posto sam je bio fasovao, najteze padne tih mesec dana bez dozvole. Ali nije to minimum, to je tacno 30 dana, dakle ne mozes da dobijes ni vise. Ali za to mora da se ide kod sudije za prekrsaje, jesi dobio i poziv ili su te to samo obavestili? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 obavestili su ochuha poshto je na njega auto, pa mora da ide popodne u Savsku da kazhe ko je bio za volanom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 obavestili su ochuha poshto je na njega auto, pa mora da ide popodne u Savsku da kazhe ko je bio za volanom :) A vidis to je dobra fora, jel imate nekoga u familiji kome ne treba dozvola? :) Tipa meni da dodje tako ja bih rekao da je zena vozila, ionako ne vozi a ima vozacku Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 palo mi je to na pamet, al' mi je smor da nekoga skenjam iako ne vozi trenutno.. verovatno cu ja da se prijavim pa jebiga :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 good guy saint :) a gde mere to kod ušća? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 cuo sam da su pre 10ak dana stavili kamere kod starog sajmista, preko starog savskog mosta i mom bratu jutros stigla kazna iz suda, u fazonu 5 dana da odlezi u zatvoru ako nece da plati :) cak nam je i policija dolazila na vrata, ali ga nisu navatali kuci :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 good guy saint :) a gde mere to kod ušća? bulevar nikole tesle :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 (edited) @dovla logicno mi je da je na brankovom stavili su gomilu kamera na tom potezu.. meni stiglo u aprilu da sam vozio zutom trakom krajem marta, iako sam auto prodao u januaru. morao sam kod sudije da pisem izjavu da sam prodao auto i da nisam upravljao istim u tom trenutku.. Edited May 29, 2013 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 bulevar nikole tesle :) gde tacno? kod tresnjinog cveta ona kamera? ili dole dole kod usca, pred raskrsnicu na semaforu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 mene samo interesuje da li te kamere hvataju i motore, ili im je to suviše sitno za detekciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 mogu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 mene samo interesuje da li te kamere hvataju i motore, ili im je to suviše sitno za detekciju ne brini ti nista :) ako mu je sitno zumira te oznaci tablice prebaci u negative i sve to ti posalje na kucnu adresu :D Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 pitanje nije da li mogu da slikaju tablicu nego da li senzor koji aktivira celu skalameriju hvata motore ili samo veća vozila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Kamera kod Ušća ima i ona kod Grawe osiguranja i SIVa, ima i tu a čitao sam pre neki dan da su ih konačno aktivirali. Što se motora tiče, isto članak od zimus npr kaže da za sada ne rade te kamere za snimanje motora i da se "traži rešenje". Delimično je problem i to što tablice kod motora mogu da budu ispod zavučene i iskrivljene pa da ih kamera ne može lepo ni videti. Isto tako je problem što neke kamere snimaju spreda, kao na primer žuta traka na brankovom u smeru ka gradu, pa ne može ni da ti uslika tablicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 jebem ti zivot ja uvek tuda brzo prodjem,taj deo posle usca,pored SIV-a pa do semafora kod raskrsnice tresnjinog cveta i nikole tesle...upucacu se ako mi stigne nesto,a mogu i da posaljem caleta da primi rudu za mene kad ste vec dali tu brilijantnu ideju :) Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 (edited) Da li neko zna da li je saobraćajcima dostavljen dopis od sredine maja da je na snazi nulta tolerancija za prekoračenja? Popili smo kaznu na potezu između NS i Sombora kada nas je radar uhvatio na 84kmh u zoni gde je dozvoljeno 80kmh. Edited May 31, 2013 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Koliko ja znam a nadam se da ne gresim, to je dozvoljeno prekoracenje. Mene su hvatali dosta puta i dosta puta su pisali ali se uvek sve zavrsavalo na tome da je to dozvoljeno prekoracenje. Valjda ide 3-4 km na sat preko ogranicenja mozes ici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Koliko ja znam a nadam se da ne gresim, to je dozvoljeno prekoracenje. Mene su hvatali dosta puta i dosta puta su pisali ali se uvek sve zavrsavalo na tome da je to dozvoljeno prekoracenje. Valjda ide 3-4 km na sat preko ogranicenja mozes ici. Tako jeste oduvek bilo (10% preko ograničenja), zato me je kazna iznenadila. I to nije bila fora za iznuđivanje mita: Odmah su vozaču napisali kaznu sa tačno navedenom kilometražom, i pritom se izvinjavali.Da su ga radarom uhvatili 81kmh opet bi mu pisali kaznu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Mislim da ce sudija tu prijavu odbaciti bas zbog toga sto je vozac isao do dozvoljenog prekoracenja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts