Jump to content

prekrsaj za sud

killYg0r

Recommended Posts

3. Utvrđivanje prisustva alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci kod
učesnika u saobraćaju
Član 280.
Radi utvrđivanja prisustva alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci u organizmu,
policijski službenik može vozača da podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih
sredstava (alkometar, droga test i dr).
Policijski službenik može radi utvrđivanja prisustva alkohola, odnosno
psihoaktivnih supstanci u organizmu, da pešaka koji neposredno ugrožava
bezbednost saobraćaja podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava
(alkometar, droga test i dr).

Vozač, odnosno pešak je dužan da bez odlaganja postupi po nalogu
ovlašćenog lica i omogući vršenje ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava iz st. 1
i 2. ovog člana.
Ukoliko se iz očigledno opravdanih razloga ne može izvršiti ispitivanje
propisano u st. 1. ili 2. ovog člana, policijski službenik može lice da dovede radi
stručnog pregleda u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Učesnik u saobraćaju
dužan je da se podvrgne takvom pregledu.
Učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana, koji nakon izvršenog ispitivanja
pomoću odgovarajućih sredstava (alkometar, drogatest i dr.) osporava dobijene
rezultate, može zahtevati da se izvrši analiza krvi, odnosno krvi i urina ili drugih
telesnih materija, u odgovarajućoj ustanovi, o sopstvenom trošku. Zahtev se podnosi
u pisanoj formi, na licu mesta, u zapisnik u kome su utvrđeni rezultati ispitivanja.
Bliže propise u vezi naplate troškova ovog člana, donosi Vlada na predlog
ministarstva nadležnog za poslove zdravlja.
Ako je utvrđivanjem sprovedenim prema odredbama ovog člana utvrđeno da
je pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci, troškove utvrđivanja snosi
učesnik u saobraćaju iz st. 1. i 2. ovog člana.
Analizu krvi, urina i/ili drugih telesnih materija u cilju utvrđivanja sadržaja
alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci u organizmu može vršiti samo zdravstvena
ustanova koja dobije ovlašćenje za to od ministarstva nadležnog za zdravlje.
Zdravstvena ustanova iz stava 8. ovog člana dužna je da analize krvi,
odnosno krvi i urina ili drugih telesnih materija vrši zakonito po pravilima struke i na
savestan način.
Ministar nadležan za poslove zdravlja propisuje uslove koje u pogledu
stručnih kadrova, opreme i drugih uslova moraju ispunjavati zdravstvene ustanove
koje vrše analizu krvi, urina i/ili drugih telesnih materija u cilju utvrđivanja sadržaja
alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci u organizmu, koje su zabranjene za
upotrebu pre i za vreme vožnje, kao i način uzimanja navedenih uzoraka, shodno
pravilima struke.

Mislim da ti je 14 poJena kazna.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

• 4 weeks later...

Mogu da ti potvrdim da je to ta kazna posto sam je bio fasovao, najteze padne tih mesec dana bez dozvole. Ali nije to minimum, to je tacno 30 dana, dakle ne mozes da dobijes ni vise. Ali za to mora da se ide kod sudije za prekrsaje, jesi dobio i poziv ili su te to samo obavestili?

Heghlu'meH QaQ jajvam

obavestili su ochuha poshto je na njega auto, pa mora da ide popodne u Savsku da kazhe ko je bio za volanom :)

A vidis to je dobra fora, jel imate nekoga u familiji kome ne treba dozvola? :) Tipa meni da dodje tako ja bih rekao da je zena vozila, ionako ne vozi a ima vozacku [:D]

Heghlu'meH QaQ jajvam

cuo sam da su pre 10ak dana stavili kamere kod starog sajmista, preko starog savskog mosta

i mom bratu jutros stigla kazna iz suda, u fazonu 5 dana da odlezi u zatvoru ako nece da plati :) cak nam je i policija dolazila na vrata, ali ga nisu navatali kuci :D

@dovla

logicno mi je da je na brankovom stavili su gomilu kamera na tom potezu.. meni stiglo u aprilu da sam vozio zutom trakom krajem marta, iako sam auto prodao u januaru.  morao sam kod sudije da pisem izjavu da sam prodao auto i da nisam upravljao istim u tom trenutku.. 

Edited by FATA

prevelik ti avatar m8

mene samo interesuje da li te kamere hvataju i motore, ili im je to suviše sitno za detekciju

ne brini ti nista :) ako mu je sitno zumira te oznaci tablice prebaci u negative i sve to ti posalje na kucnu adresu :D

prevelik ti avatar m8

Kamera kod Ušća ima i ona kod Grawe osiguranja i SIVa, ima i tu a čitao sam pre neki dan da su ih konačno aktivirali.

Što se motora tiče, isto članak od zimus npr kaže da za sada ne rade te kamere za snimanje motora i da se "traži rešenje". Delimično je problem i to što tablice kod motora mogu da budu ispod zavučene i iskrivljene pa da ih kamera ne može lepo ni videti. Isto tako je problem što neke kamere snimaju spreda, kao na primer žuta traka na brankovom u smeru ka gradu, pa ne može ni da ti uslika tablicu.

jebem ti zivot ja uvek tuda brzo prodjem,taj deo posle usca,pored SIV-a pa do semafora kod raskrsnice tresnjinog cveta i nikole tesle...upucacu se ako mi stigne nesto,a mogu i da posaljem caleta da primi rudu za mene kad ste vec dali tu brilijantnu ideju :)

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Da li neko zna da li je saobraćajcima dostavljen dopis od sredine maja da je na snazi nulta tolerancija za prekoračenja? Popili smo kaznu na potezu između NS i Sombora kada nas je radar uhvatio na 84kmh u zoni gde je dozvoljeno 80kmh.

Edited by cali

Koliko ja znam a nadam se da ne gresim, to je dozvoljeno prekoracenje. Mene su hvatali dosta puta i dosta puta su pisali ali se uvek sve zavrsavalo na tome da je to dozvoljeno prekoracenje. Valjda ide 3-4 km na sat preko ogranicenja mozes ici.

Koliko ja znam a nadam se da ne gresim, to je dozvoljeno prekoracenje. Mene su hvatali dosta puta i dosta puta su pisali ali se uvek sve zavrsavalo na tome da je to dozvoljeno prekoracenje. Valjda ide 3-4 km na sat preko ogranicenja mozes ici.

Tako jeste oduvek bilo (10% preko ograničenja), zato me je kazna iznenadila. I to nije bila fora za iznuđivanje mita: Odmah su vozaču napisali kaznu sa tačno navedenom kilometražom, i pritom se izvinjavali.

Da su ga radarom uhvatili 81kmh opet bi mu pisali kaznu.