Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

zavrsio sam fallout

meni je serija na kraju osrednja a takav je utisak je jer su imali neke nepotrebne dramske momente koji su bas amaterski uradjeni, a nekako je i rad kamere bas sranje ๐Ÿ™‚ mislim zaljubili su se - traljavo, ona i tata i mama - traljavo iako je ideja zapleta dobra priznajem, ghoul traljavo deus ex aka plot armor koji je pa nepotreban 

kao fallout serija je sranjkasta, ponajvise jer  - bethesda,  i zaboravio sam koliko  je usrala lore igre ubacivanje SVEGA sto postoji a ponajvise preteranog SCiFi-a, i brisanjem moralnih nijansi za svaku frakciju koja je postojala, i unistavanjem svega sto poostoji u wasteland-u pored vault-ova, pa je to nastavila i ovde. U sledecoj sezoni mozemo ocekivati i new vegas da ode u vazduh, zato sto - atomske bombe... fallout.... boom ....

Za pohvalu je sto furaju svoju neku pricu praveci slalom oko postojecih desavanja iz igara, i za pohvalu je glumica sa najvecim ocima na svetu ๐Ÿ˜„

fallout_table.gif

• 2 weeks later...

Vidim da su svi neลกto "poludeli" za ovaj Baby Raindeer i uzeh da pogledam 2-3 epizode i meni je ovo za sada dosta glupo :)) 

Nema veze ลกto je po istinitom dogaฤ‘aju, ali hajde, oฤekujem dosta u narednim epizodama, moลพda se razvije u neลกto dobro.

Ovako sam u fazonu da ne verujem da glavni lik moลพe da bude toliko glup, iako je evidentno poremeฤ‡en ๐Ÿ™‚

On 5/3/2024 at 8:41 AM, Lucky said:

Vidim da su svi neลกto "poludeli" za ovaj Baby Reindeer i uzeh da pogledam 2-3 epizode i meni je ovo za sada dosta glupo :)) 

Nema veze ลกto je po istinitom dogaฤ‘aju, ali hajde, oฤekujem dosta u narednim epizodama, moลพda se razvije u neลกto dobro.

Ovako sam u fazonu da ne verujem da glavni lik moลพe da bude toliko glup, iako je evidentno poremeฤ‡en ๐Ÿ™‚

Expand  

Pogledah ovo sad u ovih 2-3 dana, jer je kratko - 7 epizoda po pola sata, kao neki malo duลพi film.

Prvi utisak - ova ลกto glumi Martu treba joj dati nagradu, odliฤna je, nakon toga ovaj glavni lik koji je inaฤe toliko odbojan da mi je teลกko da priznam da je odliฤno odglumio :)) Tako da to bih rekao da je utisak broj 1.

ล to se same serije tiฤe, ลกta ga znam, ko zna koliko je on tu izmislio i dodao stvari, ali se u seriji viลกe ponaลกa kao ludak i donosi neke nerezonske odluke, no svakako je "hrabro" to ลกto je javno objavio sve oko tog zlostavljanja, silovanja, itd itd, u smislu eto, moลพda nekome pomogne u tom smislu oko suoฤavanja sa traumom.

Ovako je, ลกta ga znam, za pogledati ฤisto da vidite koliko to ludilo moลพe da ide, ฤak i ako je pola izmiลกljeno.

zavrsio sam sam Shogun, ovo je za mene prva ozbiljno kvalitetna serija posle duzeg vremena ๐Ÿ™‚ slowclap.gif

poceo sam da gledam Warrior, tj one kineze na divljem zapadu, i prva sezona je bila neocekivano sjajna zbog neke jednostavnosti zapleta i same price koju nisam gledao do sada tj bar ne mogu da se setim, ali  u drugoj su postali mnjeh dosadnjikavi bas, mozda se nateram da zavrsim 

e da, sa cerkom gledam delove GoT-a ponovo, i mogu potvrditi  da je serija suvi kvalitet i sa ove distance, bez obzira na sve  

fallout_table.gif

On 5/7/2024 at 3:07 PM, G!!! said:

zavrsio sam sam Shogun, ovo je za mene prva ozbiljno kvalitetna serija posle duzeg vremena ๐Ÿ™‚ slowclap.gif

Expand  

pa ovo je top, dve omiljene reฤi kad gledam neku seriju "mini serija" ๐Ÿ™‚

ne moram da razmiลกljam dal' su rezident gledaฤi excela videli jednu nulu manje u profitu pa su odluฤili da ipak ne treba snimati dalje sezone.

dobar je shogun, bar sa tehnicke strane, scenografija/kostimografija odlicni, gluma solidna, samo mi radnja nekako tanka/naivna sve vreme

Reveal hidden contents

Edited by mladenq

On 5/8/2024 at 5:21 PM, reki said:

a i zbog nje cu da krenem polako digram igre, koji redosled se preporucuje?

Expand  

samo moraลก da se vratiลก u seting igara iz devedesetih ako si previลกe zalutao u ovo ลกto se servira proteklih godina, ume malo da bude "neobiฤno" posebno ako neku igru igraลก prvi put.

kad igraลก neke matore igre koje si veฤ‡ igrao onda se seti ฤovek manje-viลกe svega, ali kad je po prvi put, bude drugaฤije.

Fallout bas bljuva teska, neo Star Wars glumacki duo sa Bethesda retkonima.

Shogun je kao ok, ali previse girl power na kraju i zadnja epizoda se upuvala potpuno, dokazujuci da nije bilo potrebe remejkovati seriju iz 80tih.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

On 5/12/2024 at 6:31 AM, [BMF]Psycho said:

Fallout bas bljuva teska, neo Star Wars glumacki duo sa Bethesda retkonima.

Shogun je kao ok, ali previse girl power na kraju i zadnja epizoda se upuvala potpuno, dokazujuci da nije bilo potrebe remejkovati seriju iz 80tih.

Expand  

Gle, i ja sam upao u zamku i nahvalio Fallout u startu, i ostao bih i dalje pri tome da mi se vizuelno dopada*, i da ima zanimljivu postavku sveta** i dva dobro zamiลกljena, castovana i odglumna glavna lika, i onda, jebiga, i Maxumusa :D 

* i ** (G!!! edit :) - naravno, u ovim tvrdnjama seriju posmatram iskljuฤivo kao neลกto sasvim svoje i labavo zasnovano na Bethesda igrama, bez ikakvih relacija ka orginalnim igrama. Kada bih i to poredio i oฤkivao, onda bi sve palo u vodu, i ne bi valjalo niลกta :D

Aliz zaista, kao vreme prolazi, sve mi je jasnije koliko je apsurdno glup i debilan scenario, zaplet, rasplet, baลก debilizam ลพeลกฤ‡i...

Edited by millanฤe
  • Like +1 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ร“PTICO HUMANO

realno tesko sranje serija, i idejno i konceptualno

zanimljivo je videti fallout univerzum seriju, ali brdo stvari je prosto osrednje ka losem, tacno se vidi da je bethesda vodila smernice - a oni nisu skontali sta je fallout ni posle svih ovih godina 

edit, izgleda da se radi na tome da budu jos 2 sezone shoguna

Edited by G!!!

fallout_table.gif

On 5/22/2024 at 6:23 PM, Lucky said:

ja sad niลกta viลกe ne razumem, jel dobra serija ili je loลกa? ฤak i isti ljudi ovde piลกu da je i dobra i loลกa :)) ลกta se dogaฤ‘a!!!

Expand  

Pa objektivno je loลกa zbog debilng scenarija, i ลกto viลกe razmiลกljaลก o tome, postaje gore, pod uslovom da proฤ‘eลก int check da si u stanju da razmisliลก o tome :D Zaplet i rasplet odaju utisak kao da se sve deลกava na max 30 hektara, iliti na jednoj proseฤnoj autonomaลกkoj njivi :) 

No to ne znaฤi da ti se neฤ‡e dopasti serija u fulu ili bar donekle, dosta toga zavisi od samog gledaoca, tj tebe :) i gde si na sledeฤ‡a dva spektra. 

Koliko ti je vaลพno da zaplet i rasplet imaju smisla i logike? 

Da li si hardkor fo1/2 fan za kog samo to valja i sve je ostalo ฤ‘ubre, ili si malo fleksi tipa ok ti je New Vegas i mlzda ฤak i trojka, ili si novokomponovani fan Bethesda FO igara? 

Ja sam u nekoj sredini po oba faktora, nalazim neke ok elemente za pohvalu u seriji, nije u rangu totalnih grozota trainwreck kao obiwan, Mando S3 ili bobafet i joลก neke, a opet sjajno nije, vrati se na prvi pasus :) 

Jesam pomogao ili da pls prekinem? :D

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ร“PTICO HUMANO

On 5/22/2024 at 6:23 PM, Lucky said:

ja sad niลกta viลกe ne razumem, jel dobra serija ili je loลกa? ฤak i isti ljudi ovde piลกu da je i dobra i loลกa :)) ลกta se dogaฤ‘a!!!

Expand  

ako nisi fan fallouta starih, i solidno ti legao fallout 4 (najgora prica u falloutu ikada)  i 76 (najgori fallout ikada), serija ce ti biti poprilicno zabavna

ali serija ne mora da bude dobra da bi bila zabavna, tako da... meni je sustinski serija prosek jer ima amaterskih stvari, ima zabavnih momenata ima tupavih, ima vrhunskih scenografija i efekata a ima onih koji su teska blamaza,  a ako uzmes u obzir fallout stari - pa losa je po pitanju scenarija a o silovanju settinga da ne pricamo. Doslo mi je do toga da je bas sranjkasta jer sam gledao posle nje Shogun, otprilike. Razumemo da je serija cista fikcija, ali necemo sada ubacivati i magicne stvari u postapokalipticni scenario (a bethesda radi to, jer su nemaju nikakvog valjanog kadra vec 20 godina da to iznese)

primera radi - meni je isto tako the last of us, sranjkasta serija, a nisam igrao igre pa i ne znam lore 

• Like +1 1

fallout_table.gif

On 5/27/2024 at 1:02 PM, G!!! said:

ako nisi fan fallouta starih, i solidno ti legao fallout 4 (najgora prica u falloutu ikada)  i 76 (najgori fallout ikada), serija ce ti biti poprilicno zabavna

ali serija ne mora da bude dobra da bi bila zabavna, tako da... meni je sustinski serija prosek jer ima amaterskih stvari, ima zabavnih momenata ima tupavih, ima vrhunskih scenografija i efekata a ima onih koji su teska blamaza,  a ako uzmes u obzir fallout stari - pa losa je po pitanju scenarija a o silovanju settinga da ne pricamo. Doslo mi je do toga da je bas sranjkasta jer sam gledao posle nje Shogun, otprilike. Razumemo da je serija cista fikcija, ali necemo sada ubacivati i magicne stvari u postapokalipticni scenario (a bethesda radi to, jer su nemaju nikakvog valjanog kadra vec 20 godina da to iznese)

primera radi - meni je isto tako the last of us, sranjkasta serija, a nisam igrao igre pa i ne znam lore 

Expand  

pa znaลก kako, fan sam fallouta i stariji su bolji nego noviji, ali ne mogu da kaลพem da sam hard core fan pa da me trigeruje svaka nelogiฤnost.

tako da otkud znam, moลพda ibh bio negde izmeฤ‘u ta dva kraja ๐Ÿ™‚

tako da moลพda ฤ‡u da pogledam par epizoda ipak pa da vidim gde smo.

pogledaj, samo racunaj da ono kvaliteta sto ima opada skoro svakom epizodom ๐Ÿ˜›

anyway, odgledao sam Delicious in Dungeon animu na netflixu, e ovo je prezabavno ๐Ÿ˜„ ostalo je valjda jos 3 epizode  prve sezone  

• Like +1 1

fallout_table.gif

On 5/28/2024 at 9:56 AM, G!!! said:

pogledaj, samo racunaj da ono kvaliteta sto ima opada skoro svakom epizodom ๐Ÿ˜›

anyway, odgledao sam Delicious in Dungeon animu na netflixu, e ovo je prezabavno ๐Ÿ˜„ ostalo je valjda jos 3 epizode  prve sezone  

Expand  

e jbg ๐Ÿ™‚

Inaฤe, krenuo sam da gledam Dark Matterhttps://www.imdb.com/title/tt19231492/

image.png

i ne mogu za sada da se odluฤim da li mi je ok ili nije ๐Ÿ™‚

pogledao sam dve epizode, osnova je tu i tamo ok, malo ima neki "dark" vibe, ali za sada ne znam u kom ฤ‡e pravcu otiฤ‡i.