Lucky Posted October 2, 2023 Report Share Posted October 2, 2023 54 minutes ago, mladenq said: meni je plemons solidan bio, msm jeste mu lik cudnjikav, ali vodis se tim da je takav bio i u stvarnosti, jer kako mozes reci da je 'promasio' glumu, osim ako ne znas iz nekih izvora da taj lik nije bio takav đ Â apsolutno, zato sam i stavio ogradu ali onda opet mogu i ja da povuÄem tvoju paralelu sa radnjom iz one prethodne serije o kojoj smo priÄali (sad mi stade mozak) - ako idemo na precizno deĆĄavanje kako se odigralo i moĆŸemo da prihvatimo da se uradi dramaturgija zarad gledljivosti, onda ĆĄto ne bi i kod glumaca tako bilo? na kraju krajeva i napisano je na kraju svake epizode da je promenjena kako bi bila viĆĄe fit za televiziju itd. ne znam kakav je lik bio ovako, ali po slikama lika skoro da nemaju veze sa vezom. ako se ne varam u ovom hulu ostvarenju joĆĄ manje ima veze sa vezom, ali ajde to ne mogu da komentariĆĄem dok ne pogledam. mislim, na kraju krajeva nisam znao ni Napoleona pa mogu da komentariĆĄem dal' je glumac ok izneo ulogu ili nije :)) ovaj mi je nekako suviĆĄe weird, moĆŸda su baĆĄ to i hteli da prenesu, da kao ne znamo dal' mu je baĆĄ krivo ili nije ili mu je malo laknulo itd, no deluje mi da se suviĆĄe trudi da bude takav preko neke granice "normalne glume". na stranu ĆĄto su ga napravili da izgleda kao najgadniji lik na planeti đ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted October 2, 2023 Report Share Posted October 2, 2023 lol al si ga nategao ne kontam uopste ovu paralelu iz prvog paragrafa, ako je ok za seriju da se poveca dramaticnost zbog gledljivosti sto to ne urade i za glumce/likove, u smislu sto ih ne naprave zanimljivijima? ovo za napoleona mi tek nema veze, poredis jednu od najpoznatijih i najuticajnijih licnosti iz istorije, za koju postoji brda dokumentaraca/biografija, sa random likom iz neke americke vukojebine drugim recima, ako sutra vidis napoleona u nekom filmu, kako ga igra lik koji je 2 metra i koji nastupa povuceno, bez grama samopouzdanja i ambicije, verujem da i vrabac na grani moze zakljuciti da je promasen lik/gluma/stagod isti zakljucak, o promasenom ponasanju, je malo teze doneti za random lika iz neke americke vukojebine, bez nekog konkretnijeg znanja o tom liku, zar ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2023 Report Share Posted October 2, 2023 4 hours ago, mladenq said: lol al si ga nategao ne kontam uopste ovu paralelu iz prvog paragrafa, ako je ok za seriju da se poveca dramaticnost zbog gledljivosti sto to ne urade i za glumce/likove, u smislu sto ih ne naprave zanimljivijima? ovo za napoleona mi tek nema veze, poredis jednu od najpoznatijih i najuticajnijih licnosti iz istorije, za koju postoji brda dokumentaraca/biografija, sa random likom iz neke americke vukojebine drugim recima, ako sutra vidis napoleona u nekom filmu, kako ga igra lik koji je 2 metra i koji nastupa povuceno, bez grama samopouzdanja i ambicije, verujem da i vrabac na grani moze zakljuciti da je promasen lik/gluma/stagod isti zakljucak, o promasenom ponasanju, je malo teze doneti za random lika iz neke americke vukojebine, bez nekog konkretnijeg znanja o tom liku, zar ne? pa kako da ti kaĆŸem, ako idemo na varijantu da je dozvoljeno menjati scenario, tempo, priÄu zarad toga da se serija uÄini gledljivijom, ĆĄto ne moĆŸemo i ovog lika, kad je oÄigledno on "nekomercijalan" za potrebe gledanja serije? eto da ga uprostim đ isto kao ĆĄto su stavili Olsenovu da glumi jer je lepa, za razliku od ove koja izgleda kao tetka neka (kad pogledaĆĄ slike). a sigurno su mogli da naÄu neku tetka glumicu đ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted October 2, 2023 Report Share Posted October 2, 2023 al meni recimo nije bio nezanimljiv, cak suprotno :D, neklise lik, bio mi skroz ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2023 Report Share Posted October 2, 2023 3 minutes ago, mladenq said: al meni recimo nije bio nezanimljiv, cak suprotno :D, neklise lik, bio mi skroz ok a ok, to je drugo, mene je smorio. kao da si dao krpi da glumi. pat je u tom smislu bio mnogo bolji iako i on tu malo voza na liniji "smora". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16, 2023 Report Share Posted October 16, 2023 On 10/2/2023 at 3:40 PM, mladenq said: al meni recimo nije bio nezanimljiv, cak suprotno :D, neklise lik, bio mi skroz ok Da se nadoveĆŸem na ovaj post, pogledao sam i Candy - https://www.imdb.com/title/tt13729648/ DrugaÄije je koncipiran u odnosu na Love & Death i cela atmosfera je donekle mraÄnija, ostvarena pre svega i svetlom, kadrovima, ali i samim prikazom likova, okruĆŸenja, itd. Fun fact, tek sad kad sam gledao Candy provalio sam da u L&D nema nijednog crnog glumca, ne znam kako im je to poĆĄlo za rukom đ Ovde ih je dosta, mada nisu toliko bitni za priÄu, pa je verovatno situacija takva bila da ih uopĆĄte nije bilo u stvarnoj priÄi ali je hulu morao malo da "ofarba" đ Ako neko nije gledao serije i ne zna niĆĄta o priÄi, moĆŸda je Candy bolje gledati prvo, jer ima drugaÄiji tempo i do samog kraja ne otkriva baĆĄ sve detalje. Sa druge strane, ima samo pet epizoda, pa je moĆŸda zato i malo "zbrzanija" u odnosu na L&D i ne obraÄuje baĆĄ sve teme a i samo suÄenje je pomalo skrajnuto i pokriva praktiÄno polovinu jedne epizode. Ostaje ofc pitanje ĆĄta se stvarno odigralo, jer obe serije kaĆŸu da su bile "kreativne", ali npr: Spoiler - Beti u jednom trenutku usvaja klinca sa alanom, pa je on kod njih neko vreme ali ga onda "vrate" jer se njemu ne dopada, to u L&D uopĆĄte nisu obradili. - Kendi posle Alena navodno ima i drugog tipa sa kojim vara Peta, ĆĄto se otkriva na suÄenju i suĆĄtinski objaĆĄnjava zbog Äega je Pet posle odluÄio da se razvede od ove, jer u L&D nekako deluje kao da je preĆĄao preko svega, ovde se baĆĄ dosta iznervirao kad se otkrila dodatna preljuba. - U Kendi bivĆĄa sveĆĄtenica uopĆĄte ne dolazi u priÄu dok u L&D se vraÄa da hejtuje Kendi, a uporedo sa tim ova njena glavna ortakinja Ć eri u L&D ostaje na njenoj strani do kraja, dok u Kendi praktiÄno ne, moguÄe zato ĆĄto je baĆĄ sa njenim muĆŸem bila ta druga prevara, no to ne znamo. Ono ĆĄto moĆŸe i mimo spojlera je da su se ovde u Kendi baĆĄ potrudili da Beti prikaĆŸu kao ludu (ova Melani je odradila i rekao bih bolji poslao od one iz L&D) a opet i Kendi su prikazali viĆĄe kao "kalkulatorku" u odnosu na L&D gde ima tog momenta ali nije toliko izraĆŸen kao ovde.Â Ć to me dovodi do teme da li znamo kakav je Alan i da li smo se druĆŸili sa njim pa da to moĆŸemo da kaĆŸemo. Iako postoje neke paralele, poput toga da je lik usporen i sa Äudnim reakcijama, dosta je razliÄit u odnosu na to kakav je u L&D - ovde ipak ima emocije, ipak plaÄe tu i tamo, nije mu faca jedan izraz lica itd. PoĆĄto naravno nemamo pojma koji je od Alana pravi, ne moĆŸemo niĆĄta da zakljuÄimo ali makar daje neku drugaÄiju sliku toga ĆĄta je mogao da bude. Izuzev advokata kojeg su ovi iz L&D bolje "pogodili" odabirom glumca, ostatak ekipe je u Candy nekako bolje odabran tj. bolje kostimiran poredeÄi sa tim kako su stvarno izgledali. Svakako nije dosadno pogledati i jednu i drugu seriju bez obzira ĆĄto se zna kraj, jer su dovoljno drugaÄije svaka na svoj naÄin i jedno 30% stvari su potpuno razliÄite. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 na hbo poceo seriju Our Flag Means Death pogledao prve dve epizode, za sad bas obecava u pitanju je komedija u pirate-s settingu, bilo je jako dobrih forica pogresan topik UPS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Poceo da gledam Wheel of time, nisam citao knjigu, deluje interesantno zasto nisam citao knjige ? nemam pojma iskreno Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 22, 2023 Report Share Posted October 22, 2023 Odgledao The Foundation, drugu sezonu. Serija je priliÄno dobra, s tim da ima malo dodirnih taÄaka sa knjigama i ne treba je ni gledati kao na vernu adaptaciju Asimovljevih knjiga. Cela priÄa sa genetskom dinastijom i Demerzen je jako dobar dodatak poÄetnoj premisi pada Imperije i skraÄivanju mraÄnog doba. Jedino mi smeta ĆĄto forsiraju iste glumce, koliko god dobri bili, pa se kroz tri vremenska razdoblja uglavnom ista lica pojavljuju. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2023 Report Share Posted October 30, 2023 On 5/18/2021 at 9:44 AM, G!!! said: Invincible https://www.imdb.com/title/tt6741278/?ref_=nv_sr_srsg_0 Pa eto, sam sebe da poreknem, jer sam opet gledao materijal o super-anti-mega-herojima, i dobro je da jesam ovo je bilo vrlo kvalitetno najjaci delovi serije su sam pocetak, sama sredina i definitivno sam kraj, onako lepo simetricno podeljeno, izmedju ima mozda slabijih delova ali nikako smor. Zavalite se i uzivajte  sluÄajno videh da ovo kreÄe 03. novembra! pade mi napamet da pogledam dal' Äe biti druga sezona ovoga uskoro ka ono, za nekoliko dana! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 30, 2023 Report Share Posted October 30, 2023 izgleda da je ovaj amazonov prime ispred ostalih po pitanju kvaliteta, ili bar tako deluje obzirom da ga ne koristim đ Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 Naleteo sasvim sluÄajno na seriju Shoresy, i oduĆĄevio se. PriÄa se vrti oko veteranske hokejaĆĄke lige u kanadskom gradiÄu, i najgoreg tima koji je pred gaĆĄenjem. Komedija je na granici apsurda sa sjajnim dijalozima. Ovo je tip serije koji Äete ili voleti ili Äe biti neĆĄto najgluplje ĆĄto ste gledali u ĆŸivotu - nema izmeÄu đ Veliki plus je ako poznajete hokej, jer Äe neke fore da imaju mnogo viĆĄe smisla. Seriju je inaÄe pravio Jared Keeso, autor sitcoma Letterkenny. Ako znate to, onda znate ĆĄta da oÄekujete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 2 hours ago, cali said: Seriju je inaÄe pravio Jared Keeso, autor sitcoma Letterkenny. Ako znate to, onda znate ĆĄta da oÄekujete. pogledao sam jednu-dve epizode letterkenny i neĆĄto nisam uspeo da se poveĆŸem đ batalio sam, pa kapiram da Äe mi i ovaj Ted Lasso sa aliexpressa biti ne toliko zanimljiv đ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 6, 2023 Report Share Posted November 6, 2023 Netflix - Onimusha serija https://www.imdb.com/title/tt22301234/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_q_onimu nisam igrao ovaj Capcom serijal, pa nemam pojma ko-sta-gde uzimajuci to u obzir, ocigledno mi fali poznavanje nekih detalja i istoriji aktera i njihovih motiva, i po neki lore info ali serija je vise nego dobra đ ne znam kako je pretekla jer nema standardnog "netflix kvaliteta" ni u najavi samim tim - preporuka đ   Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post cali Posted November 14, 2023 Popular Post Report Share Posted November 14, 2023 (edited) Â Scavengers Reign IzaĆĄla cela animirana serija. PriÄa kroz 12 epizoda prati koloniste koji su prinudno sleteli na Äudnu planetu. Stil je specifiÄan, i najbolje bih ga opisao kao meĆĄavinu Artura Klarka, Moebiusa i Hajao Mijazakija. Malo je sporija, ali joj je najjaÄi adut vehunski world building jer su se maksimalno potrudili da izmaĆĄtaju floru i faunu jednog potpuno stranog sveta. Topla preporuka. Edited November 15, 2023 by cali 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 16, 2023 Report Share Posted November 16, 2023 cek pa ovo sam negde video, sigurno tamo na topiku sa trejlerima đ Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 17, 2023 Report Share Posted November 17, 2023 uf, ja imam neki love/hate sa ovim stilom crtanja, pogledaÄu jednu epizodu pa ako je baĆĄ dobra moĆŸda uspem da se nateram da pogledam do kraja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 17, 2023 Report Share Posted November 17, 2023 On 11/14/2023 at 4:30 PM, cali said: Â Scavengers Reign IzaĆĄla cela animirana serija. PriÄa kroz 12 epizoda prati koloniste koji su prinudno sleteli na Äudnu planetu. Stil je specifiÄan, i najbolje bih ga opisao kao meĆĄavinu Artura Klarka, Moebiusa i Hajao Mijazakija. Malo je sporija, ali joj je najjaÄi adut vehunski world building jer su se maksimalno potrudili da izmaĆĄtaju floru i faunu jednog potpuno stranog sveta. Topla preporuka. Ovo na HBO koliko videh? Bas kul deluje, pogledacu svakako, hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 Iako je matora, tek sad sam krenuo da gledam Shameless, i moram da kazem da je bas zabavna đ Â Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 (edited) On 11/17/2023 at 7:32 PM, Dule_smor said: Ovo na HBO koliko videh? Bas kul deluje, pogledacu svakako, hvala! pazi se dulo, pocinje super i sve je okej dok LGBTQ+ pederski lobi ne krene da gura svoju pricu u desetoj epizodi!!11 salu na stranu okej mi je leglo. konacno neko da se iscima i da vanzemaljski svet stvarno ucini vanzemaljskim. Edited November 20, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 kad si kod lgbtq+ pederskog lobija, pustih prvu ep ovog spinoffa od the boys Gen V supermoc ove glavne je eksplodirajuca menstruacija, a jednoj drugoj da menja polove : > top k3k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 Â Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 kad si kod lgbtq+ pederskog lobija, pustih prvu ep ovog spinoffa od the boys Gen V supermoc ove glavne je eksplodirajuca menstruacija, a jednoj drugoj da menja polove : > top k3kAhaha pa jebote, ovo zvuci kao epizoda South Parka...ma i njih su zajebali:D 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 The Fall of the House of Usher - https://www.imdb.com/title/tt15567174 Krenuo sam ovo da gledam, vidim da su nahvalili neĆĄto po netu, pa ajde da vidimo. Karla se drĆŸi, ali vidi se da se malo raspala od Hill house, ipak je proĆĄlo pet godina. Nisam pogledao dalje od treÄe epizode za sada, ali nekako imam baĆĄ veliku razliku izmeÄu dela priÄe koji se odvija u sadaĆĄnjosti i koji razmenjuju matorci i te retrospektive ĆĄta se dogaÄalo u proĆĄlosti. Taj "proĆĄlost" deo mi malo suviĆĄe vuÄe na American Horror Story ali u onim sezonama kad se raspao. PogledaÄu do kraja jer je mini serija pa nije toliki problem, ali ne znam ĆĄta da oÄekujem po pitanju kvaliteta do kraja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted November 22, 2023 Report Share Posted November 22, 2023 fargo Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts