millanče Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 1 hour ago, Lucky said: da, da, za ovo sam i ja čuo više puta. mislim da su ljudi prosto prihvatili to pa nisu ni hteli da proveravaju, a telefon totalno otključan. znam za lika koji je "otključavao" telefone na KP tako što pošalješ imei i pare i on ga "remote otključa" a zapravo ne uradi ništa jer je telefon od starta već otključan 🙂 :D Vrh, ja sam tako pri kupovini obarao cenu telefonu desetak eura za dekodiranje, a ono tipa P10 lite,znam da nikad ni jedan nije bio zakljčan :D 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 Elem, pošto je žena odlučila da si uzne ajfon, ja sam preuzeo od nje Huawei P30 Pro, sad star nešto preko dve godine, pa rekoh da ukratko uporedim sa Xiaomi Redmi Note 10Pro koji sam do tad koristio posle oko mesec dana na Huawei. Zapažanja za Huawei P30 Pro: - Ovo je baš bio aždaja telefon kad se pojavio, zapravo pokušavam da nađem i jedan feature koji telefoni 2.5 godine kasnije rade bolje od njega i dosta je teško. Malko me nervira senzor otiska prsta ispod ekrana, više mi se sviđa opcija na dugmetu, ali nije značajno. - Iako su svi hvalili Redmi Note 10Pro kao mega dobar sa baterijom zaključujem da mi Huawei radi bolji posao onako kako ga koristim. Tipa P30 na kraju dana bude uvek na 25-30%, dok Xiaomi bude ispod 10% što mi onda stvara tenziju da li ću imati dovoljno baterije. Interesantno je na primer da imam 65W punjač, ali da se Huawei na njemu ne puni punom brzinom od 40W, to radi samo na svom punjaču, verovatno neka posebna tehnologija u tom trenutku, malo bedak, ali se solidno puni i na ovome. Redmi se puni brže na jačim punjačima. - Kamera je najveće unapređenje svakako, pre svega slike noću su bolesno dobre (što sam doduše i znao jer ga je žena koristila), prosto je bar dve klase ispred Redmi, čak je bolji i od jačih Xiaomi modela koje sam probavao, npr Mi 11 Pro je bio poslednji od tih. - Pominjao se ovde refresh rate - Redmi Note 10Pro ima refresh od 120Hz i ja sam ga stalno držao upaljenim, kad sam ga uzeo to mi je bio kao super feature. P30 Pro ima standardnih 60Hz, apsolutno nikakvu razliku nisam primetio 🙂 Doduše ostavljam da je to samo do mene i da ljudi zapravo vide ozbiljan downgrade, ja ne vidim. Sve u svemu flagship od pre 3 godine i dalje kida budžet fon od prošle godine, ali ne dramatično, jedina značajna razlika je zapravo kamera. S druge strane juče kevi uzeh Redmi Note 11 (običan) za nekih 20.000 dinara u kešu (na akciji) ili 600 dinara mesečne pretplate kod operatera na 24 meseca. Ma ljudi za 170 evra je ovo telefon za sve pare. Ja bih rekao da za preko 80% korisnika ne treba ništa bolje, a pogotovu ne penzionerima 🙂 Pritom čak po toj ceni potpuno besmišljava neke one varijante od 120-150 evra jer ima 6GB+128GB memorije, ništa ti više ne treba realno... 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 20, 2022 Report Share Posted November 20, 2022 (edited) On 11/16/2022 at 10:01 AM, Zwerko said: Elem, pošto je žena odlučila da si uzne ajfon, ja sam preuzeo od nje Huawei P30 Pro, sad star nešto preko dve godine, pa rekoh da ukratko uporedim sa Xiaomi Redmi Note 10Pro koji sam do tad koristio posle oko mesec dana na Huawei. Zapažanja za Huawei P30 Pro: - Ovo je baš bio aždaja telefon kad se pojavio, zapravo pokušavam da nađem i jedan feature koji telefoni 2.5 godine kasnije rade bolje od njega i dosta je teško. Malko me nervira senzor otiska prsta ispod ekrana, više mi se sviđa opcija na dugmetu, ali nije značajno. - Iako su svi hvalili Redmi Note 10Pro kao mega dobar sa baterijom zaključujem da mi Huawei radi bolji posao onako kako ga koristim. Tipa P30 na kraju dana bude uvek na 25-30%, dok Xiaomi bude ispod 10% što mi onda stvara tenziju da li ću imati dovoljno baterije. Interesantno je na primer da imam 65W punjač, ali da se Huawei na njemu ne puni punom brzinom od 40W, to radi samo na svom punjaču, verovatno neka posebna tehnologija u tom trenutku, malo bedak, ali se solidno puni i na ovome. Redmi se puni brže na jačim punjačima. - Kamera je najveće unapređenje svakako, pre svega slike noću su bolesno dobre (što sam doduše i znao jer ga je žena koristila), prosto je bar dve klase ispred Redmi, čak je bolji i od jačih Xiaomi modela koje sam probavao, npr Mi 11 Pro je bio poslednji od tih. - Pominjao se ovde refresh rate - Redmi Note 10Pro ima refresh od 120Hz i ja sam ga stalno držao upaljenim, kad sam ga uzeo to mi je bio kao super feature. P30 Pro ima standardnih 60Hz, apsolutno nikakvu razliku nisam primetio 🙂 Doduše ostavljam da je to samo do mene i da ljudi zapravo vide ozbiljan downgrade, ja ne vidim. Sve u svemu flagship od pre 3 godine i dalje kida budžet fon od prošle godine, ali ne dramatično, jedina značajna razlika je zapravo kamera. S druge strane juče kevi uzeh Redmi Note 11 (običan) za nekih 20.000 dinara u kešu (na akciji) ili 600 dinara mesečne pretplate kod operatera na 24 meseca. Ma ljudi za 170 evra je ovo telefon za sve pare. Ja bih rekao da za preko 80% korisnika ne treba ništa bolje, a pogotovu ne penzionerima 🙂 Pritom čak po toj ceni potpuno besmišljava neke one varijante od 120-150 evra jer ima 6GB+128GB memorije, ništa ti više ne treba realno... Mnogo štošta novo danas nije ni pomena vredno u poređenju sa Huawei P30, P30 pro i Mate serijom, ali to smo već apsolvirali... Pošto se meni premonogo Huawei provuklo kroz ruke, jer ih iservisriam i prodajem polovne poslednjih godina, čak imam jedan p30 pro rasturen u delove, ako ti nešto, ne daj bože zatreba, javi :D, - elem zagrizoh i poručih Motorolu Edge 20, ima neki bundle sa nekim Lenovo satom u Gigatronu, sat cenim prodati za 20-30 eura, i tako će me nov fon na kraju izaći nešto ispod 30k. Na papiru ima neke nestvarno dobre spcifikacije - Osvežavanje ekarana: 144Hz OLED HDR10+, 108 Mpix + 16 Mpix + 8 Mpix sa OIS na 3x optičkom zumu i 32MP prednju, i debljinu 7mm, lično poklapa mi par spšecifičnih preferenci, "opipao" sam je uživo - tanka, fina, otisak sa strane, i NEMA USRANI ZAKRIVLJENI EKRAN. Za koju nedelju očekujemo manji review, ILI prodaju povoljno na Mali ogalsi :D Edit - link za akciju https://gigatron.rs/mobilni-telefoni/motorola-edge-20-frosted-white-128gb-+-lenovo-smart-watch-s2-bundle-507267 Edited November 20, 2022 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 20, 2022 Report Share Posted November 20, 2022 E da, sad kad pomenu - zakrivljeni ekran mi je minus na P30 Pro, nije strašno ali bi bilo bolje da ga nema. 1 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 (edited) 10 hours ago, Zwerko said: E da, sad kad pomenu - zakrivljeni ekran mi je minus na P30 Pro, nije strašno ali bi bilo bolje da ga nema. Jedna od većih budalaština na modernim telefonima, jedina svrha mu je da veštački nabudži stats - dijagonala ekrana i screen-to-body ratio, i, ok, izgleda lepo na oko, a bez ikakve objektivne koristi (a sa brdom irititantnih problema) Edited November 21, 2022 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 1 hour ago, millanče said: Jedna od većih budalaština na modernim telefonima, jedina svrha mu je da veštački nabudži stats - dijagonala ekrana i screen-to-body ratio, i, ok, izgleda lepo na oko, a bez ikakve objektivne koristi (a sa brdom irititantnih problema) ovo obilato koriste u automobilima danas. ne ovo za zakrivljeni ekran već za dijagonalu. Kao "10 inča bord kompjuter full kolor ludilo" i sad meni mozak odmah vidi neki normalni ekran naviknut na normalne ekrane, ali ono ustvari je aspekt 10:1 i samim tim tih 10" je ekran dijagonale 2cm u visinu :)) 13 hours ago, millanče said: Mnogo štošta novo danas nije ni pomena vredno u poređenju sa Huawei P30, P30 pro i Mate serijom, ali to smo već apsolvirali... Pošto se meni premonogo Huawei provuklo kroz ruke, jer ih iservisriam i prodajem polovne poslednjih godina, čak imam jedan p30 pro rasturen u delove, ako ti nešto, ne daj bože zatreba, javi :D, - elem zagrizoh i poručih Motorolu Edge 20, ima neki bundle sa nekim Lenovo satom u Gigatronu, sat cenim prodati za 20-30 eura, i tako će me nov fon na kraju izaći nešto ispod 30k. al su pokrali sve šta su mogli, sat je apple watch 1/1 a telefon samsung galaxy uz malo iphonea 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 31 minutes ago, Lucky said: ovo obilato koriste u automobilima danas. ne ovo za zakrivljeni ekran već za dijagonalu. Kao "10 inča bord kompjuter full kolor ludilo" i sad meni mozak odmah vidi neki normalni ekran naviknut na normalne ekrane, ali ono ustvari je aspekt 10:1 i samim tim tih 10" je ekran dijagonale 2cm u visinu :)) al su pokrali sve šta su mogli, sat je apple watch 1/1 a telefon samsung galaxy uz malo iphonea 🙂 Pa to je neka još ekstremnija pitagoreanska gimnastika nego zakrivljeni ekrani, jbt :D Bitno je da "na tarabi" piše ono nešto primamljivo, a :D A to veliš za Motorolu Edge 20 iz iskustva, i da ću se razočarati? Ili samo ceniš po fotkama? Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 1 hour ago, millanče said: Pa to je neka još ekstremnija pitagoreanska gimnastika nego zakrivljeni ekrani, jbt 😄 Bitno je da "na tarabi" piše ono nešto primamljivo, a 😄 A to veliš za Motorolu Edge 20 iz iskustva, i da ću se razočarati? Ili samo ceniš po fotkama? ma za motorolu pričam po dizajnu, nisam ti baš relevantan za korišćenje. pisao sam već ovde, imam kao sekundarni onaj motorola one koja god da je tačna oznaka, šljakao je ok prvih x meseci a sad već radi presporo iako bukvalno imam 3 aplikacije na njemu. Ali znam da su ovde drugi pisali da njima radi motorola skroz ok, tako da je možda do mene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 (edited) 54 minutes ago, Lucky said: ma za motorolu pričam po dizajnu, nisam ti baš relevantan za korišćenje. pisao sam već ovde, imam kao sekundarni onaj motorola one koja god da je tačna oznaka, šljakao je ok prvih x meseci a sad već radi presporo iako bukvalno imam 3 aplikacije na njemu. Ali znam da su ovde drugi pisali da njima radi motorola skroz ok, tako da je možda do mene. Aha, pa videćemo onda kako i šta, meni je plan bio da povoljno uplivam u te moderne "feature" tipa kamere, osvežavanje ekrana preko 60HZ, noviji android, i da vidim vredi li to čemu ili je sviranje onoj stvari :D Inače prvo sam bio rešio neki Google Pixel uzeti, nahvalili su ih masovno, i lepo sam se napržio na Pixel 6, 6 Pro ili 7, i odustao jer nemaju dva SIM slota, imaju jedan i eSIM, to mi nikako ne odgovara. Ima li ko iskustva sa Pixelima, bi li ih preporučio? Edited November 21, 2022 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 Zavisi i koja Motorola, ja imam Edge 20 pro, i meni je OK. Skoro pa stock android, to mi je prednost. Ima neki Snapdragon, od ovih jačih, i 12 GB memorije... tako da kapiram da sam miran neko vreme. Trebalo bi da dobije i Android 12. Kamera je nekih 100nešto megapiksela, vidim poznavaoci kažu da nije nešto, meni je dobra, mada meni su kamere na telefonima već nekih možda i 10 godina zadovoljavajuće 🙂 a ionako te slike koje snimim ni ne gledam posle 🙂 Ne znam koje su sada cene i koja je sada Motorola aktuelna, ali meni je prošle godine kada sam uzimao delovala kao best buy, ne mogu da opravdam da dam 500-1000 ili koliko god evra za telefon, koji će mi realno 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 45 minutes ago, millanče said: Ima li ko iskustva sa Pixelima, bi li ih preporučio? Ja sam uzeo Pixel 6 pre nekih dva meseca, i izuzetno sam zadovoljan. Baterija, kamera, brzina, funkcionalnost, sve je super. Nisam hteo Pro, jer je preveliki, mada i ovaj je mozda malo nezgodan za rukovanje jednom rukom. Jedina stvar koja me nervira je sto nema Face recognition unlock, ali nadam se da ce Google da ispravi to nekim updateom. Inace, i fingerprint u pocetku je radio prilicno lose (~50% uspesnost), ali izgleda su i to ispravili, sada mi mozda svaki deseti put trazi da ponovim skeniranje prsta, i onda prodje iz drugog pokusaja. Zena ima 4a vec par godina, i takodje sve pohvale za telefon, osim onoga sto sam pomenuo na drugoj temi (pa si odgovorio 🙂 ), sto je poceo ekran nesto da treperi. Ono sto sam citao o 7 i 7 Pro deluje da sam se mozda zajebao, i da je bolje da sam sacekao jos mesec dana i uzeo njega odmah umesto 6, ali nema veze. Inace, to za dva sim slota te kapiram, ja sam na P30 Pro koristio oba, a sad prelaskom na Pixel sam jednostavno drugu karticu samo iskulirao, i koristim je samo kada putujem u Srbiju. Problem je sto je prepaid, pa nekada zaboravim da uplatim dopunu, pa mi sve ode, ali jbg nema veze. Ne znam da li postoji mogucnost da se postojeca vip prepaid kartica prebaci na eSim, to bi mi poprilicno olaksalo. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 25, 2022 Report Share Posted November 25, 2022 On 11/21/2022 at 12:30 PM, sttevann said: Ja sam uzeo Pixel 6 pre nekih dva meseca, i izuzetno sam zadovoljan. Baterija, kamera, brzina, funkcionalnost, sve je super. Nisam hteo Pro, jer je preveliki, mada i ovaj je mozda malo nezgodan za rukovanje jednom rukom. Jedina stvar koja me nervira je sto nema Face recognition unlock, ali nadam se da ce Google da ispravi to nekim updateom. Inace, i fingerprint u pocetku je radio prilicno lose (~50% uspesnost), ali izgleda su i to ispravili, sada mi mozda svaki deseti put trazi da ponovim skeniranje prsta, i onda prodje iz drugog pokusaja. Zena ima 4a vec par godina, i takodje sve pohvale za telefon, osim onoga sto sam pomenuo na drugoj temi (pa si odgovorio 🙂 ), sto je poceo ekran nesto da treperi. Ono sto sam citao o 7 i 7 Pro deluje da sam se mozda zajebao, i da je bolje da sam sacekao jos mesec dana i uzeo njega odmah umesto 6, ali nema veze. Inace, to za dva sim slota te kapiram, ja sam na P30 Pro koristio oba, a sad prelaskom na Pixel sam jednostavno drugu karticu samo iskulirao, i koristim je samo kada putujem u Srbiju. Problem je sto je prepaid, pa nekada zaboravim da uplatim dopunu, pa mi sve ode, ali jbg nema veze. Ne znam da li postoji mogucnost da se postojeca vip prepaid kartica prebaci na eSim, to bi mi poprilicno olaksalo. Definitnvno i ja za eventulani prelazak na Pixel razmišljam da sačekam dogodine, da sredim stvari u životu tako da mi nije problem da koristim e-sim, i možda povoljno dogovdine da pazarim na nekoj akciji sedmicu i korsitim sa ispeglanijim softverom i tako to. Ili osmicu kad izađe. Do tada, Motorola Edge 20 deluje korektno. Pazario sam je, izašla me je neto oko 31000 kad sam prodao sat, mislim da te pare vredi, i da je vrlo verovatno bolja za nijansu od Xiaomija raznih u toj ceni. Ekran je prelep i brz, to mi je najveći plus, taj refresh koji ide do 144hz čini sve nestvarno brzim i tečnim, pravo uživanje korsititi fon. @manson Glavna kamera od 108MP mi je super, mislim da i ova i tvoj pro korsite istu glavnu, ključna razlika je što ova ima lošije wide i zoom, tačnije ove su skoro pa besmislene, moglo je komotno bez njih i da bude povoljniji fon. I ovo je inače i opšti konsentus svih mojih proba i praćenih review-a za midrangere, glavna kamera top, a ostale je moglo bez. To mi je uglavnom i najvažniji nauk iz ove avanture sa kupovinom novog fona i probavanja, čačkanja raznih izloženih, čitanja rivjua i slično, a to je da za neke top wide-zoom-lowlight-night-macro snimke MORA da se isprsi 600-1000+ eura za ovogodišnji ili prošlogodišnji PRO-MAX-ULTRA model nekog od najrenomiranijih proizvođača. Ukoliko to nije preterano bitno, jako sposoban i fin telefefon se može relativno povoljno nabaviti za manje pare tako što se uzme neki aktuelni midranger ili prošlogodišnji flagship na nkeoj akcijici. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Елем, другари, ако неко има пар конкретних савета око ReVanced. Али не типа срање ти је фон и сл. Скинуо сам одавде https://revanced.io/ све и апк, и микрог и менаџер, који се изгледа не одржава и не ради ама баш ништа. Имам верзију 17 нешто и сада је проблем што не могу да инсталирам ни нови МикроГ ни нови Вансед (верзиај 18 нешто). Просто ми избаци да не може да инсталира. Да ли је Гугл нешто закључао, да ли ја радим нешто лоше (можда да сваки пут ручно уклоним све и инсталирам нове верзије) или има нека трећа фора? Помињали сте овде нешто да користите менаџере, али нисте рекли које, и да све лепо ради. Бисте ли подели са мном? Ако може и линкове да знам шта да свучем. Мото Г8, Андроид 11. Није рутован. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 (edited) 5 hours ago, overkind said: Елем, другари, ако неко има пар конкретних савета око ReVanced. Али не типа срање ти је фон и сл. Скинуо сам одавде https://revanced.io/ све и апк, и микрог и менаџер, који се изгледа не одржава и не ради ама баш ништа. Имам верзију 17 нешто и сада је проблем што не могу да инсталирам ни нови МикроГ ни нови Вансед (верзиај 18 нешто). Просто ми избаци да не може да инсталира. Да ли је Гугл нешто закључао, да ли ја радим нешто лоше (можда да сваки пут ручно уклоним све и инсталирам нове верзије) или има нека трећа фора? Помињали сте овде нешто да користите менаџере, али нисте рекли које, и да све лепо ради. Бисте ли подели са мном? Ако може и линкове да знам шта да свучем. Мото Г8, Андроид 11. Није рутован. Ja pre par meseci bey probema standardnim putem instalirao stari dobri vanced na novu Edge20, sveradi kao sat, piči sa starim vancedom dok se to ne ispegla. Edited January 29, 2023 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dick Warlock Posted January 29, 2023 Popular Post Report Share Posted January 29, 2023 (edited) 7 hours ago, overkind said: Елем, другари, ако неко има пар конкретних савета око ReVanced. Али не типа срање ти је фон и сл. Скинуо сам одавде https://revanced.io/ све и апк, и микрог и менаџер, који се изгледа не одржава и не ради ама баш ништа. Имам верзију 17 нешто и сада је проблем што не могу да инсталирам ни нови МикроГ ни нови Вансед (верзиај 18 нешто). Просто ми избаци да не може да инсталира. Да ли је Гугл нешто закључао, да ли ја радим нешто лоше (можда да сваки пут ручно уклоним све и инсталирам нове верзије) или има нека трећа фора? Помињали сте овде нешто да користите менаџере, али нисте рекли које, и да све лепо ради. Бисте ли подели са мном? Ако може и линкове да знам шта да свучем. Мото Г8, Андроид 11. Није рутован. 1. Skines YT APK v18.03.36 sa apkmirror.com. APK, ne Bundle. 2. Skines najnoviji ReVanced manager APK sa github stranice projekta 3. Skines najnoviji Vanced MicroG sa github stranice projekta 4. Disejblujes YT ili deinstaliras apdejte preinstalirane YT, zavisi koliko je duboko u sistemu. 5. Instaliras Manager i MicroG i instaliras skinuti YT/apdejujes YT skinutom verzijom. 6. Pokrenes Manager, odes na Patcher 7. Izaberes aplikaciju (YT) 8. Izaberes patcheve, od kojih MicroG moras da izaberes za nerutovan android 9. Patch-ujes i instaliras dobijeni APK iz Managera. 10. Ne apdejtujes YT preko Pleja Edited January 29, 2023 by Praso 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted January 29, 2023 Report Share Posted January 29, 2023 Ајде што си ми помогао. Али што си ме и научио. Везе ја нисам имао како ово у ствари ради. Диван си. Кад изађе нешто ново, само скинем тај АПК и инсталирам преко постојећег? И микроГ и ЈТ? И менаџер? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted January 30, 2023 Report Share Posted January 30, 2023 <3 Mozes ako zelis, ali ako nema reklame, ne moras. Kad bude potrebe, ponovis ceo postupak sa novim verzijama. Vanced je sve to radio za nas, ali avaj... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2023 Report Share Posted January 30, 2023 Au koju gimnastiku moraš da sprovodiš da bi sklonio reklame za youtube 😞 Mislim, Google drži u Chrome storeu ad-bloker za youtube (što mi nikad nije bilo jasno kako i zašto 🙂 pa ne znam što se toliko cimaju oko mobile zaštite. Potencijalno zbog procenta broja korisnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted January 30, 2023 Report Share Posted January 30, 2023 (edited) Jer ce sad da sj*bu sve adblokere u browserima. Guglaj (xexe) "Manifest v3" Tehnicki, ne mora svak ovo da radi, ima revancedapks sabredit, gde je user uradio sve to i postovao gotov APK, ali ce njega pre ili posle da C&Duju i DCMAuju, a i ne postuje bas redovno. A i ako verujes nepoznatom ne-open sauce izvoru. Edited January 30, 2023 by Praso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted January 30, 2023 Report Share Posted January 30, 2023 Мени је ово ОК, чак је и занимљиво. Ја сам својевремно бриковао фон после 2 сата коришћења. Нов фон. Обрисао му рикавери, да видим шта и како. Ја сам ментлитета да се новом ауту први дан скида глава мотора и раставља мењач. Тако да ово је песма. Само сам тада био млађи, није било деце и имало се времена да се чита и прати све и свашта и зајебава. Ја сам био навикао на онај стари Ванс који мање-више све сам ради. Ово просто нисам упратио. 1 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 13, 2023 Report Share Posted February 13, 2023 haha, bila bi jaka fora da im ovo zapravo prođe, ako je istina :)) kao, tražili ste usb-c, evo vam ga, ali niste nigde rekli da ne može da bude naš ekskluzivni :)) Quote Prema izveštaju koji dolazi iz Kine, kompanija iz Kupertina planira da koristi prilagođeni USB-Type C priključak. Zapravo, radi se o tome da će Apple u njega ugraditi mogućnost autentifikacije. Ovo nije novina za Apple i sigurno većini ovo zvuči poznato. Identičnu stvar Apple trenutno radi i sa Lighting portom. Naime, u njega je ugrađen sistem provere autentičnosti samog kabla. Tako ako korisnik puni iPhone s Lightning kablom koji nije Appleov originalni, dobiće poruku na svom telefonu da on nije podržan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 23, 2023 Report Share Posted February 23, 2023 @millanče Oi Milance, moze mala pomoc? Poslednjih mesec dana mi se zaglupeo mate 20 pro u kog sam se kleo i u kog se i danas kunem. Naime kad otvorim galeriju samougasi se i nema trika da je ozivim. Jedini nacin da pristupim mediji je kroz "files". Probao da obrisem kes i podatke u apsu medjutim nista. Probao sam i volume dole + power za blagi restart medjutim to mi je izbrisalo dosta podataka i opet nista. Isto mi se desava da mi telefon zvoni, ali da mi ne izbacuje ko me zove. Probao da obrisem kes i data u apps/phone medjutim opet nista. Baterija je isto pocela da ga izdaje posle ~4 godine maltretiranja pa me zanima da li ima nesto slicno da se uzme danas sa istim ili pribliznim kvalitetom izrade/optimizacije? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 23, 2023 Report Share Posted February 23, 2023 5 hours ago, FATA said: @millanče Oi Milance, moze mala pomoc? Poslednjih mesec dana mi se zaglupeo mate 20 pro u kog sam se kleo i u kog se i danas kunem. Naime kad otvorim galeriju samougasi se i nema trika da je ozivim. Jedini nacin da pristupim mediji je kroz "files". Probao da obrisem kes i podatke u apsu medjutim nista. Probao sam i volume dole + power za blagi restart medjutim to mi je izbrisalo dosta podataka i opet nista. Isto mi se desava da mi telefon zvoni, ali da mi ne izbacuje ko me zove. Probao da obrisem kes i data u apps/phone medjutim opet nista. Baterija je isto pocela da ga izdaje posle ~4 godine maltretiranja pa me zanima da li ima nesto slicno da se uzme danas sa istim ili pribliznim kvalitetom izrade/optimizacije? Šta si tačnno izabrao sa volume + restart? Factory reset? To je ful hard reset, ne blagi, ako ti je posle toga sa praznijom memorijom i osnovnim setom aplikacija nastavio da baguje, bojim se da matična ploča polako umire. Postoji i mala šansa da je baterija, jer dešavalo mi se da naleti huawei sa lošom, matorom originalnom, ili prosto kakvom bilo zamenskom baterijom, i daje razne simptome ploče na izdisaju, poput tvojih ili gore (random reset / bootloop), i teleofn posle ubacivanja zdrave originalne polovne baterije proradi najnormalnije.... Ali to možda jedan od 5 telefona kojima sumnjam na ploču bila je baterija, a ne ploča, recimo, znači nemoj se mnogo nadati tome. Najlakša stvar je da temeljno bekapuješ podatke sa telefona i ful hard reset uradiš, pa kreneš iz početka i vidiš šta će onda biti, tehnički da smo blizu ubacio bih ti privremeno neku zdravu i kompatibilnu pravu originalnu bateriju (ista je za P30 Pro i tvoj) da i to eliminišemo, ali ovako ne znam da li ti se to cimanje isplati. Polovno: P30 pro, Samsung S20FE, S21FE Noviji i novi: Honor 70, Samsunzi opet (ako nisi gagljiv na njih kao ja), Pixel 6, 6 pro, 7 To su neke stvari koje bih razmotrio kao moguće opcije da se ne razočaraš posle Mate 20 pro zverke... Vodi računa pri kupovini polovnog telefona sa OLED Ekranima, nekada je za pojavu duhova trbalo 4 5 godina, negde od Sasmung S8 i S9 serje na ovamo (kod svih proizvođača) kao da su isprogramirani da dobiju duhove tačno i zgodno tokom prvoe godine po isteku garancije svi telefoni sa OLED, a žute ili bele fleke svi LCD-ovi, zbog čega sam pre par godina rasprodao svu opremu za reparaciju naprslih stakala, jer čemu :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 23, 2023 Report Share Posted February 23, 2023 34 minutes ago, millanče said: Šta si tačnno izabrao sa volume + restart? Factory reset? To je ful hard reset, ne blagi, ako ti je posle toga sa praznijom memorijom i osnovnim setom aplikacija nastavio da baguje, bojim se da matična ploča polako umire. Postoji i mala šansa da je baterija, jer dešavalo mi se da naleti huawei sa lošom, matorom originalnom, ili prosto kakvom bilo zamenskom baterijom, i daje razne simptome ploče na izdisaju, poput tvojih ili gore (random reset / bootloop), i teleofn posle ubacivanja zdrave originalne polovne baterije proradi najnormalnije.... Ali to možda jedan od 5 telefona kojima sumnjam na ploču bila je baterija, a ne ploča, recimo, znači nemoj se mnogo nadati tome. Najlakša stvar je da temeljno bekapuješ podatke sa telefona i ful hard reset uradiš, pa kreneš iz početka i vidiš šta će onda biti, tehnički da smo blizu ubacio bih ti privremeno neku zdravu i kompatibilnu pravu originalnu bateriju (ista je za P30 Pro i tvoj) da i to eliminišemo, ali ovako ne znam da li ti se to cimanje isplati. Polovno: P30 pro, Samsung S20FE, S21FE Noviji i novi: Honor 70, Samsunzi opet (ako nisi gagljiv na njih kao ja), Pixel 6, 6 pro, 7 To su neke stvari koje bih razmotrio kao moguće opcije da se ne razočaraš posle Mate 20 pro zverke... Vodi računa pri kupovini polovnog telefona sa OLED Ekranima, nekada je za pojavu duhova trbalo 4 5 godina, negde od Sasmung S8 i S9 serje na ovamo (kod svih proizvođača) kao da su isprogramirani da dobiju duhove tačno i zgodno tokom prvoe godine po isteku garancije svi telefoni sa OLED, a žute ili bele fleke svi LCD-ovi, zbog čega sam pre par godina rasprodao svu opremu za reparaciju naprslih stakala, jer čemu 😄 Krenuo sam da trazim po internetima savet gde su prvi bili Aps-Aps-Galerija-Clear Data sto nije urodilo plodom. Onda je sledeca ideja bila volume dole + power sto mi je oslobodilo oko 40gb mesta na telefonu iako je dosta videa/slika i aplikacija ostalo netaknuto (nisam siguran, ali mislim da je u objasnjenju bilo da je to soft reset). Mejdutim ni ovo nije pomoglo. Ne znam da li ima veze, ali mi se sa njim desilo u 2 navrata da zaboravim originalni punjac kad idem na put pa sam kupovao neke alternativne da mi zavrse posao. Da li je moguce da je to uticalo na zdravlje baterije ili ovu situaciju koju imam sada? Nista onda, vidim da mi se smesi nov telefon jer mi tvoje reci nisu ostavile puno nade 😄 Jeste zverina od telefona bio (i dalje jeste sa malo copavom baterijom), ali kontam da mu je i zivotni vek posle 4.5g istekao. Da ne pominjem sto mi je ispao jedno 10x i osim malo napuklog ekrana odlicno sljakao! Samsunge ne bih nikako, gadljiv sam kao i ti 😄 Honor bi me mozda zanimao (kakva mu je baterija?) ili neki Huawei/Xiaomi. Sa pixelom/one+ nisam imao dodira, da li su bolji od kineza? Mozda bih razmotrio i njih mada mi ne uliva nadu manjak garancije ako nesto zapne u startu. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 23, 2023 Report Share Posted February 23, 2023 17 minutes ago, FATA said: Krenuo sam da trazim po internetima savet gde su prvi bili Aps-Aps-Galerija-Clear Data sto nije urodilo plodom. Onda je sledeca ideja bila volume dole + power sto mi je oslobodilo oko 40gb mesta na telefonu iako je dosta videa/slika i aplikacija ostalo netaknuto (nisam siguran, ali mislim da je u objasnjenju bilo da je to soft reset). Mejdutim ni ovo nije pomoglo. Ne znam da li ima veze, ali mi se sa njim desilo u 2 navrata da zaboravim originalni punjac kad idem na put pa sam kupovao neke alternativne da mi zavrse posao. Da li je moguce da je to uticalo na zdravlje baterije ili ovu situaciju koju imam sada? Nista onda, vidim da mi se smesi nov telefon jer mi tvoje reci nisu ostavile puno nade 😄 Jeste zverina od telefona bio (i dalje jeste sa malo copavom baterijom), ali kontam da mu je i zivotni vek posle 4.5g istekao. Da ne pominjem sto mi je ispao jedno 10x i osim malo napuklog ekrana odlicno sljakao! Samsunge ne bih nikako, gadljiv sam kao i ti 😄 Honor bi me mozda zanimao (kakva mu je baterija?) ili neki Huawei/Xiaomi. Sa pixelom/one+ nisam imao dodira, da li su bolji od kineza? Mozda bih razmotrio i njih mada mi ne uliva nadu manjak garancije ako nesto zapne u startu. Podržao bih baterija/matična servisiranje M20Pro da je čitav ekran bez duhova, ali kad je tako kako kažeš, onda nema svrhe, vreme je za promenu. Moze sranje punjač da pojebe bateriju i ploču, ali mora baš baš naj-dno sranje od punjača da bude, ono kineski shop 140 din klasa ili jeftini auto- punjači npr. Ovi noviji Honori 50 i 70 su pristojni telefoni po svakom kriterijumu, plus nasleđuju taj Huawei feel, biće ti kao kod kuće, imaju Google. Huawei p40, p40 pro i mate40 i noviji Nova modeli su fenomenalni telefoni, ali nažalost bez Google podrške. Najmoderniji a zver sa Google je p30 pro. Xiaomi nemam mnogo iskustva, generalno top odnos cena i karakteristike/performanse, ali entuzijazam oko njih splašnjava poslednjih godina, a problemi sa pouzdanosćsu softvera i hardvera su sve veći i češći. Google pixel modele obavesno uzmi u obzir. Ja sam u nekom Mid-transition periodu :) sa Motorlom edge 20 ( ok fon, šta znam), i navikavam se na stock Android sa namerom da možda u drugoj polovini ove godine pređem ili na pixel, ili da Honor izbaci telefon kakav mi odgovara, što za sada nemaju ( srednje ili jako moćan, a ravan ekran, mrzim zakrivljene ivice). Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts