Jump to content

Koji mobilni telefon


Dule_smor

Recommended Posts

voleo bih da upoznam tu osobu kojoj je potreban paket od 4k

 

Pa potrebe su razlicite :) Mene drugar juce pita koji da uzme telefon u Telekomu, ima sad Nokiu E72 i istice mu ugovor za mesec dana, ima Mix Net XL paket. Nasta je moje pitanje bilo "cekaj bre, zasto imas taj paket?" i njegov odgovor "pa sad mi je dovoljan, pre par meseci sam ubijao mnogo vise nego sto mi je paket". Dakle za njega je sasvim ok da uzme recimo S2+ jer ce ga platiti 3.000 dinara, a nastavice da koristi paket koji i inace koristi. 

  • Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Mhm, a mogao si paket od, reda veličine, 4k da plaćaš 2k dve godine (24 x 2k = 48k uštede) i da na konto toga uzmeš bolji uređaj.

Samo čekaj, nešto se ne slaže računica... plaćao bi manje i imao bi bolji telefon? oh shi.................

 

 

Pratiš li sada o čemu pričamo?

Pratim druze,

nisam rastao u saksiji pa da ne znam da racunica kako god okrenes svakako ide njima u prilog i da je to brijanje ovaca,ali nista manje brijanje od ovaca od toga da neko za 130 grama bilo koje plastike da 300 400 500 600 700e u kesu posto to jednostavno ne moze da vredi toliko...ali ok,nas briju na svakom koraku i veruj mi da nisi nista manje obrijan od mene a samim tim nisam ja jedina ovca u selu.Ja razumem taj deo sto je Ivan rekao o ratama i ustedi.

 

Raspolaganje novcem i dostupnost istog u trenutku.

Problem je u tome sto bi ja tom ustedom od gore navedenih 48 k raspologao fizicki tek kada prodju 2 godine,tako sto bi u prasicu gurao 2 crvene meseceno.

Cekao da prodje taj period,olupao svinju i uzeo one pare koje im pre 2 godine nisam dao odma za aparat i kupio telefon ,,za kes,, kao covek u zemlji Srbiji...samo sto bi to tada u tom moment, za 2 godine,bio Nexus,ali ne 4,nego 13...a do tada bi koristio gore pomenuti Ace...posto nisam nameravao niti imao potrebu da na konto bilo koje dugorocne ustede dajem pare u komadu.

U tom momentu takodje nije postojao bolji telefon.

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

to što si napisao bi imalo smisla da ne pričamo sve vreme o telekomu koji nudi 50% jeftiniju pretplatu ako se potpiše ugovor bez uzimanja telefona. 

 

Ja sam pricao generalno o uzimanju telefona na paket bilo gde. Telekom ima tu lepu opciju, ne sporim, ali nekome je mozda lakse da uzme telefon "na rate" pa da ga placa kroz pretplatu. Lupam, u slucaju ovog mog ortaka da uzme S2+ u Handy-u regularno ga kosta 37k dinara a na pretplati tokom 2 godine bi ustedeo 38.160 dinara, dakle platio je ukupno 4.160 din (1.160+3.000 din inicijalnog troska) telefon skuplje, a razvukao je placanje na 24 meseca, takav kredit ne postoji. 

 

inb4 - postoji i opcija da ga kupi u oglasima za 200 evra, nije sporno, ali pricamo da neko regularno kupi telefon. 

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

tako je, zverko, uzmi najskuplju prodavnicu koja ti pada na pamet i telefon koji je već godinu dana irelevantan da bi ispalo da si u pravu. jebala te stranka i skupština, s tobom se više ne može razgovarati :(

Link to comment
Share on other sites

Pricam o toj prodavnici jer mi je covek s tim katalogom dosao da me pita sta da uzme. Ok koliko kosta "na belo" kupljen Galaxy S2+? Ili neki drugi relevantan telefon pa da napravimo racunicu. Ja ti o toj opciji pricam. 

 

Edit: Sad si me iznervirao posto stalno prebacujes na tu "politicku" pricu iako nema nikakve veze s onim sto sam ovde pricao. Uzimamo telefon o kome se pricalo, LG G2, u Telekomu uz Mix Net XL kosta 27.600 na 24 meseca. Tokom 24 meseca sa 50% popusta na pretplatu stedi istih onih 38.160 dinara. Telefon (regularno) kosta http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3935/LG/G2-D802-16GB 535 evra, po kursu 114 to je 60.990. Dakle ako uracunamo popust na pretplatu taj telefon te kosta 22.830 dinara da ga kupis danas za kes. A neko te kreditira 24 meseca za cirka 5k dinara.

 

Poenta je - ako ubijas dovoljno veliku pretplatu i ako to poredis za kupovinom telefona na nekom zvanicnom mestu cak i uz 50% popusta na pretplatu kod Telekoma postoji racunica zasto bi uzeo telefon. Naravno da se to vecinom ne isplati, ali ako su ispunjeni ti uslovi koje sam naveo jos na startu moze biti ok varijanta.

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

@Sunshine, nisam ni ja uzeo prvo Nexus. Imao sam neko sranje, pa sam uzeo HD2 na rate (ortak prodavao, pa sam mu davao mesečno po malo), pa sam zamenio HD2 za Nexus 2, pa Nexus 2 za Nexus 4 uz neke male doplate. Tih par godina imam pretplatu 50% i sigurno sam bolje prošao. Jebiga u nekom trenutku treba uraditi tako nešto jer ćeš imati dobar telefon i slobodu da biraš operatera. Slažem se da ne može svako da pljune toliku lovu, ali sam isto tako siguran da svako može da nađe neku "akciju" da dođe do dobre osnove za kasniji laki upgrade.

 

Ok, meni je uletela ta priča za HD2, ali sigurno može i na oglasima da se nađe dobar telefon u mint stanju reda veličine 150€ koji je opet vrlo upotrebljiv i dobar (ne znam kako se kreće sada Galaxy Nexus) i da se sa njim krene u lagan upgrade i praćenje tržišta bez da te lešinari operaterski jebu gde god stignu.

Slazem se u potpunosti,

da sam ja neki entuzijasta,da mi je to bitno i da stvarno imam potrebu za takvim telefonom,ovo sto sam ja odradio bi bila winwin situacija iako je racunica takva kakva je,tu nema dileme.Realnost je skroz drugacija,posle skoro 6 meseci koriscenja slobodno mogu da kazem da mi je ovakav telefon bespotreban i suvisan.

 

Ono sto sam ja trebao da uradim je upravo to sto si rekao : u jednom momentu sam se zadesio sa nekih bas 150e koje mi u tom momentu nisu znacile puno i naisao na ponudu da uz moj super ocuvani Ace doplatim 120e i uzmem S2,ne secam se da li je bio nov sa mreze ili polovan ali takodje vrh ocuvan,sta god...odlicna prica u tom trenutku...iz ciste lenjosti i ne zainteresovanosti nisam reagovao i odradio to,sada bi imao telefon koji mi ispunjava sve zahteve,do jaja paket sa 50 % popusta,uteran kurac operatorskim lihvarima...setao bi ulicom,telefonirao i sutirao se u dupe od srece.

  • Upvote (+1) 1

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

A i to sto ima 41 mpix, ne znaci da je kvalitet slike bolji od onog od 8 mpix na primer. Čisto da se ne zaleti.

 

Pazi, jeste kvalitet slike bolji nego na svim drugim telefonima, nije to toliko problem. Problem je sto je telefon kao telefon krs potpuni, a ako oces bas foto aparat onda odes i kupis normalan foto aparat za te pare imas kakav hoces. A sama rezolucija od 41 megapiksela ne znaci nista specijalno, jer ne hvata to socivo toliko detalja, plus sto naravno nemas opticki zum i sve sto je normalno na foto aparatu od 50 evra. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

WTF?!

http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/jos_malo_lg_g_flex_magije_sa_self_healing_funkcijom

 

http://www.youtube.com/watch?v=Z-W66HINFLg

 

Quad, 2GB RAM-a, slabiji ekran, bolesna baterija od 3500mAh, slot za SD, 13Mpix, prilično dobre specifikacije, samo ne mogu cenu da nađem...

 

Edit: U Koreji cena 585 funti

Edited by BojaNBG

Znaš me, znam te

Link to comment
Share on other sites

Колико бих морао да издвојим за телефон и на који модел, на коме могу комотно да сурфујем нетом, да је излазни звук квалитетан (због слушања музике) и да меморију могу проширити до барем 64 гига?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...