Elvis J. Kurtovic Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Чекај приметно погоршање. Доста људи има проширен ингвинални канал (међу њима и ја) и живи са тим најнормалније, ја сам и физички доста активан. Живи нормално и терај док не крене да испада, а онда по мрежицу. :D 1 Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ok. A onaj osećaj u preponama kad zapneš, pa ti "zategne", onako pritisne, to ignorišeš? Koliko ti se često dešava? Ja znam da je nekad trebalo nekoliko dana svakodnevog ozbiljnijeg fizičkog rada da se javi, pa nekoliko sati, a sad se javlja sa svakim jačim "potezanjem", što je očigledan znak pogoršavanja situacije, pa se brinem... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 u pravu je doca, nema svrhe da se radi ranije dok se ne pojavi bruh, nema tu prevencije u vidu hiruskog zahvata 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 plussed, thanks! Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 sto naravno ne znaci da treba da cekas kao nasi ljudi sa im izadje bruh od 3 kile pa onda na operaciju, vec cim malo primetis:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Jacanje trbusnjaka nije nikakva preventiva dobijanju kile? Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) Možda i jeste, ali ja sam imao bruh pri rođenju, koji tada nije operisan, pa je šansa da ga zapatim kat-tad svakako bila velika. @Dule_smor - Pokojni deda je imao taj mega-bruh, vukao ga je 10-15 godina, došlo do uklještenja i stradavanja dela tankog creva, i upale, pa su morali da mu skraćuju crevo za nekoliko cm i nastavljaju :-) Edited June 10, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 pa da, u principu nije nista strasno dok se ne ukljesti, a onda moze jako da se najebe i zavrsi sa sepsom/smrtnim ishodom ako se ne ode pod noz odmah inace, nase uspravljanje na dve noge je krivo za cescu pojavu kila...kod cetvoronoznih zivotinja je prednji trbusni zid jaci, slaba tacka u vidu unutrasnjeg otvora ingivnalnog kanala ne postoji jer je tu vise slojeva misica...genetika je kriva za sve znaci! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted June 10, 2014 Popular Post Report Share Posted June 10, 2014 zato ti cesto ides cetvoronoske 11 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Genetika jeste uvek kriva za sve, ali ovde mi smrdi i na evoluciju, brate - znači, uspravili smo se, čime smo omogućili da gravitacija ima veći uticaj na ta slaba mesta kao pto su ingvinalni kanali, zar ne? Bar meni tako deluje, jer znam da "naši" kanali stoje uspravno (hehe), dok ko četvoronožaca pretpostavljam da su skoro horizontalni. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 ovaj igor je bog:D nema toliko veze to sa pravcem pruzanja kanala, koliko sa anatomijom i misicima koji zatvaraju otvore kanala, jednostavno ih ima vise na tom mestu i bolje su rasporedjeni kod cetvoronozaca...koga zanima anatomija nek kuca canalis inguinalis na guglu pa neka pogleda slike iz netera:) (inb4 coko vrati atlas!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladicacacaca Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Kada sam radio sistematski za firmu, radio sam i spirometriju i nije valjalo, imao sam opstrukciju/obstrukciju, danas sam opet otisao da uradim zbog sebe, posto sam se zainatio da ispitam to do kraja, i opet nije to to. Da li ima neki znacaj to sto mi je npr upisano da sam 10kg tezi nego sto sam trenutno? Inace sam debeljkovic, i znam da i to utice na rezultate. Otisao sam i kod pulmologa, slikao mi je pluca i rekao da je ok, pogledao je rezultat spirometrije i kaze da to nije nista strasno, pa me sad zanima da sta jos da vijam da radim od analiza, on mi nije nista rekao. Mogu i da okacim rezultate ako je potrebno, ili da ispisem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Moguce je da si imao bronhitis ili upalu pluca kad si radio spirometriju, a da se sada polako rekaverujes. Ako je snimak pluca u redu, nema razloga za brigu. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 takodje moguce da tehnicki nije dobro odradjena spirometrija, ako nisi lepo duvao da prostis:)...a i ako se razlikuje tezina od stvarne to takodje utice na rezultat, zar te nisu merili tamo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladicacacaca Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 (edited) Danas nisu, prosli put jesu, medjutim od tog proslog puta ja sam smrsao 10kg Treba da odem na kliniku gde su mi prvi put radili, da uradim pa da uporedim Edited June 17, 2014 by vladicacacaca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) Mali update u vezi sa nečim što smo pre raspravljali, člini mi se na ovom topiku - keto, low(no) carbs dijeta. Uspeo sam da se ušemim sa tim, nisam imao većih problema, kilogrami su se topili ektra. Za 2-3 nedelje spalo je oko 6kg bez trunke vežbanja. Ipak, ovaj metod je definitivno jako podložan bumerang efektu - otprilike, kad je došla poplava, dva dana nisam izlazio iz kuće, i jeo šta stignem - mahom hleb i nešto na hleba, i slično. Za oko 5-7 dana tog režima vratilo mi se bar 3-4 kg! Otprilike od 3-4 juna sam promenio sistem i prešao na pravo - umerena ishrana, ništa slatkiši i sokovi, ništa večera, dosta vode i trčanje. U početku sam pičio 2-2.5km i umirao, sinoć sam ubio 7.5km lagano, (za mene) sasvim dobrim tempom. Vaga je na oko 82 kg, što je 7-8 kg manje od početnog stanja pre keto dijete, osećam se odlično fizički i psihički zobg toga, i nastavljam dalje... Nadam se da nije samo čist loss u pitanju, cepao sam i vežbe popur sklekova, trbušnjaka, zgobova, propadanja, cenim da je tu došla i koja "merica" mišićne mase u jednačinu... Znači, keto sam ako ste baš odlučni, i, otprilike, spremni da je, u onoj umerenijoj formi sa nešto malo UH dnevno prihvatite kao obrazac daljeg življenja. Svaki povratak na staro će najverovatnije odraditi bumerang. Trčanje, umerena ishrana, aktivnost, sve ono što su mi i ovde preporučivali da je bolje nego takva dijeta, zaista je i bolje, i bili ste u pravu! :-) Edited June 18, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Mali update u vezi sa nečim što smo pre raspravljali, člini mi se na ovom topiku - keto, low(no) carbs dijeta. Uspeo sam da se ušemim sa tim, nisam imao većih problema, kilogrami su se topili ektra. Za 2-3 nedelje spalo je oko 6kg bez trunke vežbanja. Ipak, ovaj metod je definitivno jako podložan bumerang efektu - otprilike, kad je došla poplava, dva dana nisam izlazio iz kuće, i jeo šta stignem - mahom hleb i nešto na hleba, i slično. Za oko 5-7 dana tog režima vratilo mi se bar 3-4 kg! Otprilike od 3-4 juna sam promenio sistem i prešao na pravo - umerena ishrana, ništa slatkiši i sokovi, ništa večera, dosta vode i trčanje. U početku sam pičio 2-2.5km i umirao, sinoć sam ubio 7.5km lagano, (za mene) sasvim dobrim tempom. Vaga je na oko 82 kg, što je 7-8 kg manje od početnog stanja pre keto dijete, osećam se odlično fizički i psihički zobg toga, i nastavljam dalje... Nadam se da nije samo čist loss u pitanju, cepao sam i vežbe popur sklekova, trbušnjaka, zgobova, propadanja, cenim da je tu došla i koja "merica" mišićne mase u jednačinu... Znači, keto sam ako ste baš odlučni, i, otprilike, spremni da je, u onoj umerenijoj formi sa nešto malo UH dnevno prihvatite kao obrazac daljeg življenja. Svaki povratak na staro će najverovatnije odraditi bumerang. Trčanje, umerena ishrana, aktivnost, sve ono što su mi i ovde preporučivali da je bolje nego takva dijeta, zaista je i bolje, i bili ste u pravu! :-) Ja sam inače iz ishrane izbacio samo testo i to mi je pomoglo da se "sredim" :) Inače, iovako nisam jeo previše testa, na primer za ručak nikad nisam jeo hleb i tako to, ali jesam u pizzi, za doručak u sendvičima i slično. Nakon što sam izbacio testo kroz mesec dana sam već bio spustio 6kg bez ikakvih dodatnih većih promena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Vec 2 sedmice me jebe mucnina, iznemoglost, kocenje/oduzetost vilice, vrtoglavica i bol u ocima, bio sam kod doktora i on mi je rekao u fazonu "mhm aha ok, ok ok aha mhm oces infuziju?" O.o ja reko ako nije neophodna ne treba, mogu da jedem sam i na tome se zavrsi... ali evo i dalje se nastavlja doduse manje ali opet... Najgore je bilo jedno vece kad sam malo kasnije jeo i legao odmah, pojavila se opasna glavobolja i bol u stomaku bukvalno nisam mogao da lezim i zaspao sam tek nakon ~5 sati prevrtanja... ? : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 fali ti gvožđe! tj. ja lupam, ali znam da ovo mogu biti simptomi gvožđa, pošto je skoro neka rođaka imala sličan problem. ali tu su naši lekari da pomognu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 gvoždje Dule, ne groždje! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 a mozda imas i bakteriju u zelucu Helicobacter pylori, proveri i to pored krvne slike i gvozdja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 a mozda imas i bakteriju u zelucu Helicobacter pylori, proveri i to pored krvne slike i gvozdja Moja cerka je pozitivna na helikobakteriju.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ne znam ne bih rekao ni da je gvozdje ni ova bakterija : takodje me cesto navece boli kod najnizeg rebra na desnoj strani :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Shekk Posted June 19, 2014 Popular Post Report Share Posted June 19, 2014 Si ulazio altiju u lični prostor skoro ? 4 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ne znam ne bih rekao ni da je gvozdje ni ova bakterija : takodje me cesto navece boli kod najnizeg rebra na desnoj strani :| Pa tu je jetra, tako da moze da bude i gvozdje i heliko. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts