Lucky Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 E evo ja ću jedno ozbiljno! U nekim pokretima desne ruke hoće da me "žigne" mišić, ali nisam siguran da je mišić jer deluje kao između bicepsa i tricepsa neka zona gde nema mišića, nego je tetiva ili šta god (lupam). A recimo na 10cm od vrha ramena pa na dole :) Sad, ne dešava mi se to kad kao nosim cement :) nego hoće kad se recimo protežem ili kad onako hoću da stavim ruku na "leđa" suvozačevog sedišta kad idem u rikverc (nije da to radim, nego mi je najlakše da pojasnim). So, šta bi to moglo da bude, jel se to da rešiti nekim masažama, ili da mažem pak nešto itd? Napominjem da u isto to vreme ako bih recimo taj džak cementa nosio desnom rukom, mogao bih opušteno, dokle god ne napravim taj neki pokret koji "triggeruje" bol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 e jebiga lale, to su vec suvise neodredjene stvari...ako ne pomaze fastum gel i duze traje moguce da je neko zapaljenje ovojnice misica, tj sinovitis s obzirom da kazes da je samo odredjeni pokret u pitanju...mirovanje i gelovi i prolazi...bez fapovanja naravno!:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Doktore, jel imate nesto za protiv jetre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Nije bas neki aktivan problem, al me smara. Elem, od kako sam prestao da treniram hokej (10 godina) mi kolena pucketaju kad se penjem uz stepenice i kad ustajem iz cucnja. Ne boli uopste, samo je iritantno... I ne mogu bas dugo da ostanem u cucnju, ne znam sad dal je to do nedostatka kondicije ili tih budjavih kolena, al reko da pomenem. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 i meni pucketaju, i tripujem da se tu troši neka hrskavica i da ću kroz koju godinu biti baš sjeban :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 kolko ja znam (jer se i meni to pojavilo odavno jos), to jeste trosenje, e sad, ne znam dal je povratno. za neke stvari znam da nije povratno, tipa potrosi se nesto u zglobu ili onda krckas jer nisi podmazan. hasajte one ajkule i sranja... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Dule uzmi me za apprentice-a, polozio sam prakticni iz patologije juce, mogu da blenem u mikroskop za tebe! \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Afte mi izlaze iz dana u dan vise ne znam sta da radim... Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 kolko ja znam (jer se i meni to pojavilo odavno jos), to jeste trosenje, e sad, ne znam dal je povratno. za neke stvari znam da nije povratno, tipa potrosi se nesto u zglobu ili onda krckas jer nisi podmazan. hasajte one ajkule i sranja... kao sto imenjak kaze...hondroitin i ostala sranja za obnavljanje hrskavice i ne prevelika opterecenja za kolena Dule uzmi me za apprentice-a, polozio sam prakticni iz patologije juce, mogu da blenem u mikroskop za tebe! \o/ do jaja brate, to ti je pola posla...jel jos ludi boricic na prakticnom:) Afte mi izlaze iz dana u dan vise ne znam sta da radim... afte su dosadne, nekad nastaju i zbog nedostatka vitamina c...btw, smejacete mi se, ali jedna od najboljih stvari za sve te ranice na desnima i sluzokozi je ekstrakt gentiane violet...proguglajte malo, dokazano je da ta biljka ima baktericidna dejstva i deluje na regeneraciju epitela...e sad drugo je sto ce to mesto da vam bude ljubicasto 3 dana:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 pa meni kad su izasle afte,doktorka mi je i dala taj neki ljubicasti kurac da mazem na zarazena mesta i proslo je odmah:) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 do jaja brate, to ti je pola posla...jel jos ludi boricic na prakticnom:) Jeste, njemu stvarno nesto fali :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Zašto me noga boli kad proradi cirkulacija pošto mi utrne?srsly, ovo me je oduvek zanimalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 to je neka vrsta revaskularizacionog shoka...posto dugo nije bilo cirkulacije nakupile su se supstance koje nastaju anaerobnim metabolizmom kao sto je mlecna kiselina...kad odjednom naidje krv ona raznese velike kolicine tih supstanci sto dovodi i do bolnih senzacija...tako nesto otprilike:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgile Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dule M.D. :) Imam i ja jedno pitanje , naime cesto mi se dogadja da kad legnem da spavam u glavi osecam strasan pritisak , od koga mi se cak stvaraju i vrtoglavice , nekad je to u potiljacnom delu glave , nekad sa strane , kako kad . Osecaj je kao kad vam se zapuse usi od vode , ali vode nema :D vrlo je neprijatno. Jel ovo nesto ozbiljnije ili postoji neki prirodni lek protiv ovoga ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 mozda nesto sa izjednacavanjem pritiska u srednjem uhu, za pocetak idi kod usnog pa ako nije onda kod neurologa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dule, nije mi dobro, šta da radim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 vrati se na rur ! Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dule, nije mi dobro, šta da radim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Evo budan opet zbog jebene gorusice, nestalo mi rupuruta i sta sad koji kurac... Parce leba ne pomaze, ustvari bude bolje na minut i posle jos gore. Pokusavam da ukapiram koja hrana mi pravi problem, ali kao da nema pravila, juce sam jeo [penal]ljute kobaje[/penal] i nista, a danas kao da sam progutao neku acid bombu. Jedino za sta sam siguran i stvarno stalno izbegavam su gusti sokovi, popijem gusti sok i gasim se ceo dan... Edited June 17, 2011 by Immz Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Nemoj da jedes rupurut kao bombone, on je smrt za zeludac. Mr. Dr. ce ti bolje reci. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 BISS imal' wirelessa dole u CG? Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Evo budan opet zbog jebene gorusice, nestalo mi rupuruta i sta sad koji kurac... Parce leba ne pomaze, ustvari bude bolje na minut i posle jos gore. Pokusavam da ukapiram koja hrana mi pravi problem, ali kao da nema pravila, juce sam jeo [penal]ljute kobaje[/penal] i nista, a danas kao da sam progutao neku acid bombu. Jedino za sta sam siguran i stvarno stalno izbegavam su gusti sokovi, popijem gusti sok i gasim se ceo dan... и мене муче густи сокови. уз то и лук, мада мислим да је понајвише у питању нервоза (је ли беше симпатички нервни систем или парасимпатички). даћу ти и ја понеки савет, иако нисам лекар, али ратујем са горушицама (гастритис) више од 10 година, већ, па да поделим искуство. кафена кашика соде бикарбоне (натријум бикарбонат) и чаша обичне воде најбрже решава проблем. иначе користим Гелусилак, а имам и неке шумеће таблете за крајњу нужду (последњи пут сам ту таблету користио после једне ноћи у Гучи пре једно 3-4 године), али не знам како се зову. од природних лекова, згутај неколико зрна свежег ПАСУЉА или мало пиринча (кора хлеба је далеко слабији лек). такође, помаже и кисела вода. Edited June 17, 2011 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Uh i ja jedno vreme nisam smeo da legnem uvece, bar par sati posle jela... Generalno mi je smetalo preradjeno meso, kao sto rece neko gore kobasice ili neko mleveno meso, a na slatko sam mogao da zaboravim. : ) Kao sto rece Debeli, soda bikarbona uspesno resava problem jer podize ph u zelucu i neutralise tu kiselinu. Ja sam koristio i sumece tablete ranitidina, takodje i kapsule omeprola pomazu pa probaj "sta te najbolje radi" zato sto sve ima drugaciji mehanizam delovanja. : ) Od narodnih lekova probao vodu u vecim kolicinama i hleb, ne pomaze ni jedno ni drugo. =/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 I mene ponekad muci gastritis. Jednom prilikom sam zavrshio na infuziji na KBC a drugi put mi dolazila hitna kuci. Dodushe poslednji put sam imao ozbiljni problem tog tipa pre 5 godina. Mozda bi svi trebalo da idemo da se testiramo na heliko bakteriju (ili kako se vec zove) koja izaziva gastritis izmedju ostalog? Dule daj neki savet jel moze da se plati taj test, ili ti treba uput? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 ...(последњи пут сам ту таблету користио после изборне ноћи пре једно 3-4 године)... fixd Dragi Dule, Pišem ti prvi put u nadi da moje pismo neće završiti u korpi za otpatke, pre par godina sam u naletu glupe inspiracije napravio poveći hematom na potkolenici leve noge, posle toga sam, mesecima, iako je hematom prošao osećao trnjenje u listu, kočenje stopala pri intenzivnom naporu, bol pri nestandardnim pokretima (podignem nogu da uštopujem loptu, lopta iskrene stopalo, list se ukoči), išao sam na preglede i ultrazvuk na kome su otkrili samo neko taloženje vode u mekim tkivima malo iznad mesta povrede, poslali me na terapiju, struja, gelovi kurci palci, pomoglo neko vreme pa počelo opet i tako do danas, normalno hodam, normalno trčim, skačem, penjem se na drveće, ali konstatno osećam te neke mišiće "unutar" lista, "zategne" kad izađem na hladnoću, počne da osetno trne ako dugo mirujem (kancelarijski posao ftw) čak i ako ne utrne ostatak noge i počne da bocka, kad se zagrejem prestane potpuno ili prestanem da obraćam pažnju, javi se tek kad se izmorim ko stoka (20 minuta fizičke aktivnosti ). Jel postoji neka imba dijagnostika da ustanovi šta mi je pošto sam prošli put išao kod lekara svake nedelje tipa 2 meseca i nisu bili sigurni šta mi je samo su mi dali terapiju "jer sam rekao da sam se bio povredio" :)) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts