Jump to content

Teretana topik!


nikita_

Recommended Posts

Ok, uzdržaću se od davanja saveta. Samo mi kaži šta sam ja to pogrešno napisao u onom svom velikom postu namenjenom marksu.

Sve što si napisao je pogrešno, jer ne barataš osnovnim konceptima, što je i rezultovalo tvojim fitness fail-om (hteo da nabaciš mišićnu masu al se ugojio). Počni od onoga što sam linkovao, možda i naučiš...

Link to comment
Share on other sites

450 dinara je 250 grama, ali jebeno neverovatno sranje. 98% kikiriki, hladno cedjen, boljeees. Ukus da ne govorim kakav je :D. Uzeo sam teglicu cisto malo da promenim, mada cenovno na dinar-gram skali izadje slicno kao bademi koje inace jedem a i sada ne unosim puno masti pred spavanje pa potraje ~ 6-7 dana.

 

 

Ok, ima malo soli. Tako da nije 100% BB approved da odmah naglasim za top tier teretandzije.

GranumFood_Puter-250g_KIKIRIKI_low-res.j

Edited by Longli
Link to comment
Share on other sites

Da, da, pravio sam i mleko od badema i brdo stvari. Nego nisam naleteo na onako kvalitetan industrijski proizvod. 90% stvari sto sam vidjao ovog tipa (puter od badema, puter od kikirikija...) ima sastav fazon "bademi 15% , puter od soje 15%, seceri 20%.." , pritom pravljenji ko zna kojim procesom i sa kakvim aditivima itd..

Edited by Longli
Link to comment
Share on other sites

450 dinara je 250 grama, ali jebeno neverovatno sranje. 98% kikiriki, hladno cedjen, boljeees. Ukus da ne govorim kakav je :D.

moja reakcija je bila ista kad sam probao to sranje pre par godina... meni je to kao da je nego sažvakao kikiriki i upakovao u teglu, bukvalno :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Marks, želeo bih da ti kažem ukažem na ovo da ne ponoviš sličnu grešku. Jedi dosta, ali ipak pazi šta jedeš bez obzira na to da li si do sada imao poteškoća da nabaciš kilograme. Naime, ja sam bio dosta mršav pa sam želeo ošto poto da se ugojim. I jeo sam dosta i nisam birao šta jedem, a jedina aktivnost mi je bila teretana. Nabacio sam 7, 8 kg-a za 2, 3 meseca. Možeš da zamisliš kakvi su to bili kilogrami. :) Jedi dosta, ali opet kontrološi šta jedeš. Cepaj ujutru obavezno kašu od žitarica sa koščatim voćem, jogurtom itd, posle treninga neka tunjevina sa lukom jajima i topljenim sirom. Kuvaj sutlijaš (ima dosta kalorija, a opet je zdrav), pileće džigerice (dosta masti i proteina, a malo UH). To je lako za pripremu. 4-5 obroka ti je sasvim dovoljno. Ubaci voće i povrće ofc što više moguće.

Što se tiče treniranja, što manje izoluj a što više se fokusiraj na vežbe za celo telo kako bi ojačao (kako sam razumeo do sada nisi bio u teretani?). Znači, čučnjevi, mrtva, zgibovi, propadanja, sklekovi, to ne preskači. Rezultati će doći. I nemoj tako lako da odustaješ. Srećno, matori! :)

Sta je ovo Milane? Kakva crna dzigerica i ostale gluposti?

Prvo i osnovno, ako ce pod konac, 6 pravilno rasporedjenih obroka SVAKI dan mora imati. Mora izracunati koliko proteina mu treba dnevno. Dalje, tunjevina sa lukom, jajima i topljenim sirom? pa LOL bre sta je ovo? To sto si mu ti predlozio je nabacivanje sala u predelu struka, bulji i butinama a nikakvo zdravo nabacivanje kilograma i nemoj da slusas ovo Marks.

Ako vec hoces da nabacis kilograme, onda gledaj da to nabacis na zdraviji nacin a ne ovaj nacin, dobijanjem holesterola, triglecirida i ostalih zajebancija. Pogledaj video sto je Ivan podelio a obavezno moras prvo srediti ishranu, krenuti sa treningom i kada udjes u rutinu sa treninzima, onda uzimas suplementaciju.

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 4
Link to comment
Share on other sites

Sve si lepo rekao osim ovoga za šest obroka. Amaterima tajming i frekvencija obroka ne igraju apsolutno nikakvu ulogu, a pitanje je koliko su bitni i profesionalcima.

Jedi onoliko često koliko ti odgovara, samo pazi da na dnevnoj bazi budeš u zadatim okvirima za kalorije i makronutrijente.

"Doručak je najvažniji obrok" je mantra koju su šezdesetih popularizovali proizvođači muslija.

Link to comment
Share on other sites

Evo ti moj predlog ishrane s tim sto ces morati vremenom povecavati unos hidrata.

jljmPZJ.jpg

7Ii7DUv.jpg

Tu su ubaceni i suplementi ali suplementacija tek kada formiras ishranu i udjes u trening. Sto kaze Ivan, ne moras se drzati svih 6 obroka dnevno ali to je na tebi sta ces da radis.

Edited by Astora
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

bio sam ubeđen da sam odgovorio na ovo, ali nijesam ... zanimljivo je istraživanje, slično sam video pre nekoliko meseci na sličnu temu, bili su profi sportisti u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...