Jump to content

Teretana topik!


nikita_

Recommended Posts

rasprdeo se utoliko što decidirano kaže da je to jedini način da uradiš nešto

Погрешно сам схваћен, а можда нисам ни лепо формулисао одговор. Ја из свог личног искуства сам одговорио. Свако има другачији извор мотивације...

Link to comment
Share on other sites

Мислим, тренирао сам ја лепо и кући, ал знаш како. Дај да бацим поглед на нет, дај да видим што ме кева зове итд... У теретани си отишао САМО да би вежбао. То сам хтео да кажем.

Link to comment
Share on other sites

Погрешно сам схваћен, а можда нисам ни лепо формулисао одговор. Ја из свог личног искуства сам одговорио. Свако има другачији извор мотивације...

Nisi pogresno shvacen nego si jednostavno glup. Poceo si prekjuce da ides u teretanu, juce da gutas gejner iz pansporta ... i ovde si krenuo da pises gluposti kao neke bezuslovne istine "iz licnog iskustva" ko mentolcina neka.

  • Upvote (+1) 1

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Погрешно сам схваћен

napisao si ovo:

Брате, нема леба без теретане ако желиш видљиве резултате.

dakle, nisi pogrešno shvaćen, nego si napisao NEMA LEBA BEZ TERETANE, pa su te onda isprozivali, pa si tek onda počeo da spominješ da je to tvoje mišljenje i bla truć

takođe, ko što PMD kaže, počeo si da treniraš pre 15 minuta a praviš se pametan. neko će te ozbiljno shvatiti.

Link to comment
Share on other sites

a kako to tačno da izmerimo? nećeš dobiti iste rezultate ni da jednojajčane blizance šalješ u istu teretanu u istom terminu svaki drugi dan pola godine. tvoja uvodna premisa je bila da je u teretani super, a da bez teretane nećeš uraditi ništa (jer bez nje nema leba). nasuprot tvojoj hipotezi zasnovanoj na dva meseca treniranja i čitanja foruma imamo ovde nekoliko ljudi sa višegodišnjim iskustvom koji ti kažu da lupetaš kao šuplja kanta.

tldr - ti si dement

Link to comment
Share on other sites

Da, mozda i bolje. Teretana je samo jedan vid treninga i kao takav ima dobre i lose strane, na tebi je da odlucis sta ti predstavlja najveci problem (motivacija, monotonost, redovnost) i na osnovu toga izaberes da li ces da treniras kuci, u teretani, ili nesto trece...

Edit: Odgovor Protosu.

Edited by Zuzi
How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.
Link to comment
Share on other sites

Izvinjavam se sto kvarim diskusiju :) samo da kazem da mi je danas stigla prva posiljka sa iherb.com, tacno 1kg tezine, 45$, lupljen pecat "ne podleze carinskom pregledu".

Tako da koga zanima kupovina suplemenata po ceni i preko 50% manjoj nego kod nas (od proizvoda do priozvoda), slobodno moze da poruci preko njih, takodje, kolega sa posla je juce dobio svoj paket, isto bez carine i poreza.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam upao u neku fazu ne spavanja, treniram preko ku*ca, odem bar 2-3 puta nedeljno, al nije to to. Dzabe sve ako nisi svez -_-

Do jaja su cene na sajtu, bas sam planirao od februara da krenem sa suplementacijom, taman ce da se ustedi dosta para o/

  • Downvote (-1) 1

Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade

Link to comment
Share on other sites

Значи, можеш имати исте резултате било да тренираш кући само са бучицама и шипком или у теретани?

Evo ja sam par puta isao u zivotu u teretanu i ostao sam skrljav iako sam readio sve po propisu, samo nisam uzimao hemiju.

I sad poslednjih godinu dana samo radim zgibove na ulici, skelkove i brzo hodam, i i dalje sam skrljav ali nikad nisam bio jaci (u smislu koliko sklekova zgibova kilometara mogu preci) i osecam se bolje cak su mi se i trbusnjaci pojavili.

tako da sta si ti hteo reci a sta ja?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

E, имам проблем са тренингом леђа/бицепс. Пошто прво радим леђа и то баш напорне вежбе, након тога немам снаге да напрегнем бицепс довољно. Пре кад сам радио груди/бицепс, дизао сам веће тежине. Да ли то има везе и да ли ће резултати бити лошији или ипак нема везе?

Link to comment
Share on other sites

Више ти се ангажује бицепс када радиш леђа него груди :) Згибови и веслање захтевају ангажовање биџе :) Ако ти је свеједно да ли радиш груди бицепс или леђа бицепс онда се врати на прву варијанту :) Ако не узми неку хемију :))

Нема  будућности без истине.

Link to comment
Share on other sites

Zašto uopšte radiš prenaporne vežbe u prva dva meseca? Mišići ti nisu spremni, zglobovi ti nisu spremni, samo ćeš napraviti neku trajnu štetu.

Нема никаквих повреда. Штавише, проблем са раменом ми је прошао.

Калимеро, а коју хемију?

Link to comment
Share on other sites

Drugari, danas sam se izmerio i vaga pokazala 128 kg. Hitno mi je potrebna pomoc sto se tice plana treninga u teretani kako bih uspesno trenirajuci skinuo visak kg... Ne zelim da idem kod nutricioniste jer se oni izdrkavaju sa svojim receptima i kad sve to stavis na papir kosta mnogo para. Voleo bih da me posavetujete kojim programom da treniram jer, ja kad odem u teretanu prosto se izivljavam a to ne vodi nigde. Hvala vam unapred

  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Ne zelim da idem kod nutricioniste jer se oni izdrkavaju sa svojim receptima i kad sve to stavis na papir kosta mnogo para.

Astora druže, ne lupaj :)

Imamo ovde dvojicu na forumu koji su se bukvalno PREPOLOVILI posle posete nutricionisti. Naravno da će ovi hoštapleri sa TV-a i što drže štandove i mere pritisak na ulici krenuti da se izdrkavaju sa preparatima i čudima, ali poseta normalnom nutricionisti se svodi da ti odeš i izlistaš mu šta sve inače jedeš, on ti sa tog spiska precrta ono što ne bi trebalo, a ostalo nastaviš da jedeš kako si jeo i pre (eventualno neke sitne zamene što se tiče dopune vitamina itd, al to se sve svodi na povrće s pijace) i to bi u suštini bilo to.

Od teretane ćeš ojačati, ali smršati nećeš (nešto značajno i vidno).

Link to comment
Share on other sites

nema ništa bez sređivanja ishrane. moraš jesti manje i kvalitetnije, ako nastaviš da se hraniš isto teretane će biti čisto sviranje kurcu.

ti si već jak koliko sam skontao, tako da efekat teretane na mršavljenje neće kod tebe biti isti kao kod nekoga ko se prvi put hvata tegova (ona priča sa podizanjem bazalnog metabolizma treniranjem)

Link to comment
Share on other sites

O njima sam ja i pricao jbg.. Oni su se bas izdrkavali i doveli su me u stanje da imam los utisak o nutricionistima. Cuo sam za jednu nutricionistkinju u Indjijskom Domu Zdravlja, mana kod nje je ta sto se ceka i po nedelje-dve dana na pregled.

Sto se tice teretane, zar ne postoji neki kardio trening i program za definiciju, kontam da bih od programa za definiciju mogao skinuti barem neku kilu, primer : 10 kg bi mi bilo ok za pocetak ?

  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...