Jump to content

Istorijske pitalice :) take 2

BarcaS take 2

Recommended Posts

samo zajebavajte...pa izolovali su ga iz kulture gljivice penicilinum, nije im trebala tacna formula za to

Hoces da kazes da je penicilin sacuvao vise zivota nego sto bi odnela nuklearna kataklizma? Decko jesi ti pijan? OH WAIT :D

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

Нека пастеризација или стерилизација можда?

Геноцид над бацилима :)

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

aman, nije penciilin u pitanju...i ne kazem to, pitanje je bilo o medicinskom otkricu:)

svejedno ne skreci temu, hoces da kazes da postoji nesto sto je primenjeno u medicini sto je sacuvalo vise zivota nego sto bi unistila nuklearna kataklizma?! Ae ziveli!

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

pa tako nesto, samo sto nije u pitanju paster...lik je sto godina pre njega postavio temelje imunologiji i vakcinaciji...u pitanju je bio englez dzener koji je prvi vakcinisao decu protiv velikih boginja...sve kasnije vakcine su nastale zahvaljujuci njegovom otkricu...procenjuje je recimo da je samo od velikih boginja umrlo oko pola milijarde ljudi u istoriji civilizacije...i tako, niko nije hteo da razmislja i seti se dzenera iz walking deada:)

postavljaj overkind ili ko oce

srpskivojnik-3.jpg

pa tako nesto, samo sto nije u pitanju paster...lik je sto godina pre njega postavio temelje imunologiji i vakcinaciji...u pitanju je bio englez dzener koji je prvi vakcinisao decu protiv velikih boginja...sve kasnije vakcine su nastale zahvaljujuci njegovom otkricu...procenjuje je recimo da je samo od velikih boginja umrlo oko pola milijarde ljudi u istoriji civilizacije...i tako, niko nije hteo da razmislja i seti se dzenera iz walking deada:)

postavljaj overkind ili ko oce

pa gde to sacuvalo vise nego sto bi unistila nuklearna kataklizma!

Слаб сам са историјом :) Зола, пуцај ти нукчеарку.

necu, dule nece fino da se igra, vidis da ne bi priznao da sam u pravu ni za cisternu piva!

zola prekini da me trolujes da te ne banujem, tnx:)

i ja sam mislio sa medicinske, ubila bi ih radijacija, nedostatak svetla, cistog vazduha, radioaktivne kise itd itd... ALI SLOBODNO ME BANUJ AKO VEC NE MOZES DA PRIZNAS DA SAM DAO TACAN ODGOVOR :D

Kad smo vec na temi, ajde malo po tim nuklearkama - na konferenciji u Potsdamu Truman i Cercil su se dogovorili da traze od Staljina da udje u rat sa Japanom, a da ce mu Truman u privatnom razgovoru otkriti da poseduju do tada nevidjeno oruzije - atomsku bombu koju ce baciti na Japan. Sta je Staljin odgovorio Trumanu na to?

Heghlu'meH QaQ jajvam

ništa.

:)

Zveri, udri ponovo, sviđaju mi se pitanja.

:)

ili 'ajde ja.

držimo se strogo teme.

jedan od tvoraca prve Bombe, na samom kraju, po uspešnoj prvoj eksperimentalnoj eksploziji, tražio je da se test zadrži u tajnosti i da se nikad ni jedna ne napravi.

ko je bio ovaj čovek i zašto je to tražio?

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Ajnstajn? :)

Elem, a propo Staljina, bitno je objasniti i zasto je bilo tako, tj dati kontekst prici. Naime kako je Cercil posle opisao u svojim memoarima, posle sastanka je pitao Trumana kako je Staljin primio vest o atomskoj bombi. Na to mu je Truman objasnio da kad je rekao to Staljinu ovaj je samo cutao i nista nije rekao, Truman je to protumacio da Staljin uopste nije shvatio o cemu se tu radi. Sa druge strane danas znamo da je Staljin imao spijune u americkom nuklearnom programu jos od 1942. godine i da je sve do detalja znao.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Лео Шилард

у разговору са државним секретаром Бирнсом, тражио је да се обустави пројекат, да се све задржи у тајности како би се избегла нуклеарна трка. сматрао је да Руси не би истраживали ако би видели да су Амери обуставили пројекат јер би сматрали да је немогућ. сматрао је да је то последња шанса за свет без нуклеарног оружја.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.