Dule_smor Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 akcijanje po americi je bilo pre napoleona cini mi se, a bitka kod trafalgara indirektno spada u ovaj pokusaj pomorske blokade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 (edited) uveo joj je kontinentalnu blokadu. fejlovala je. Edited June 14, 2012 by prota_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 sarma se ne javlja, a prilično sam siguran da sam tačno odgovorio. postaviću pitanje, ako kojim slučajem nisam tačno odgovorio nek se moje pitanje preskoči ili nešto. Ivan Grozni je bio iz koje dinastije ? i bonus merenje piše, zašto je dobio nadimak grozni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 sarma se ne javlja, a prilično sam siguran da sam tačno odgovorio. postaviću pitanje, ako kojim slučajem nisam tačno odgovorio nek se moje pitanje preskoči ili nešto. Ivan Grozni je bio iz koje dinastije ? i bonus merenje piše, zašto je dobio nadimak grozni ? Nisi :) Ali nek bude tvoje pitanje. Napoleon je uradio nesto cega se i sam stideo. Naredio je da se odstampa ogromna kolicina laznog britanskog novca i pusti u promet nadajuci se da ce na taj nacin srusiti englesku privredu. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 jel su bese i svabe u ww2 stampali neke lazne funte sa slicnom namerom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 jel su bese i svabe u ww2 stampali neke lazne funte sa slicnom namerom? Jesu i solidno su fino kupovali njima :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Jesu. U onoj knjizi shto sam spominjo pishe da su nashtancali nekih 100 miliona u apoenima po 5 funti. Dodushe nisu neki efekat napravili, jer je to vetj tada bila sitna lova za englesku privredu. Kazu da su te novchanice cirkulisale chak do 60-ih godina. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Nisi :) e jebiga. spremam to za prijemni, čak sam i u knjizi proverio i tako piše. TAKO DA SAM TAČNO ODGOVORIO !!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Hahah no! :DBtw ne znam koja je dinastija u pitanju - tj not sure pa da se ne blamiram, a Grozni su ga zvali jer je stvarno bio Grozan covek. Mislim da je imao neku maniju gonjenja i da je poubijao sve bliske ukljucujuci i zenu na vrlo jeziv nacin. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 pa reci, što da ne. u pravu si za ovo, sem što je ubio sina posle neke svađe. zato je dobio epitet grozni. nasledio ga je sin fjodor, posle njegove smrti gasi se ta loza i dolaze romanovi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Pa pored Romanova samo znam za Vasiljevice Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 i ko sad postavlja, prota? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Pa nek postavlja prota posto niko drugi nije bio ni blizu :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 nisu vasiljeviči. ako niko ne pogodi ovo moje do sutra, daću ja odgovor, pa nek barkas postavi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Cek zar njegov otac nije bio Vasilij? Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
brank0 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Rjurikovici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 jeste. go! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 IVAN GROZNI? IVAN_? RJURIKOVCI? RURikovci? RINGS A BELL!? HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIJAO Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
brank0 Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Sta je bila Kalmarska unija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 mislim da je to neka skandinavska trgovinska unija, nesto slicno danasnjoj EU sto se tice vremena kad je postojala, ako se dobro secam sranja izmedju danske svedske i norveske su krenula negde 1600te, tako da recimo 1450 - 1550 Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brank0 Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 priznaje se :D elem, u pitanju je unija svedske, danske i norveske pod jednim monarhom, poput britanskog komonvelta danas, koja je sa prekidima trajala cca 1380-1520. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 i ovde:( ko je bio konrad zuse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Nemacki naucnik/fizicar,radio je za naciste tokom drugog svetskog rata posle predpostavljam da je zbrisao za Ameriku . Toliko me je naucio HoI2 :)) Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 HoI drugar:) nije zbrisao za ameriku koliko znam, bio je jedan od pionira informatike, 1941. napravio je Z3, prvi turing complete kompjuter (nek vam daki objasni sta ovo znaci!) postavljaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Kad smo već kod Tjuringa, jedno brzo ninja pitanje: Šta je Tjuringov test? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts