Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

^ ja nisam nikada imao Mazdu, ali i u Evropi i u SAD poslednjih godina vazi za jedan od najkvalitetnijih automobila. Dakle, to je zakljucak vise od jedne ili par organizacija... Naravno, tu su uvek individualni slucajevi nekih nepredvidjenih kvarova, ali ja generalno nemam razloga da ne verujem da je Mazda kvalitetna.

facebook.com/speed.rs

Cale vozi novu Mazdu 6(2.0, 150 konja, automatik). Vozio sam je zimus do Austrije i u avgustu do Holandije, prezadovoljan sam. Bio sam skeptican kad mi je reko da se odlucio za Mazdu (u opticaju su bili neke verzije Insignie, Akorda i Citroena C5), ali kad sam seo u nju odusevio sam se, stvarno je odlican auto.

Ne znam kakva ce situacija biti kroz par godina, ali sada stvarno nemam zamerki.

vid'o sam deda mraza

To sto je Toyota jednom u istoriji napravila kiks na nekoliko serija ne znaci da nije idalje automobil koji se najmanje kvari. Posto je Toyota idalje najpouzdaniji auto. Samo ukucajte u google car reliability i videcete kako 1. dominiraju azijski proizvodjaci, 2. od kojih dominira Toyota.

Da, ne volim kada se pljuje po Toyoti, jer greske prave svi, ali nije isto kada se pojave greske na Toyoti i kada se pojave na Jugu i to je ok da se udari na sva zvona, ali treba biti realan.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Izvini Bole, ali Toyota je nekoliko godina za redom imala "kikseve" sa nekoliko serija automobila. Da ne pricham da je Toyota jedan od retkih proizvodjacha automobila kod kojih se radi servis na svakih 10K predjenih km, dok je kod svih na danashnji dan uglavnom 15K standardno, a neki proizvodjachi (Volvo, npr.) rade servis na 20K... Tako da Toyota vishe nije etalon.

Za Hondu kazu da je veoma pouzdana i da nisu imali nijednu zamenu ViTEC motora u garantnom roku od kada su pocheli da ih prave. Mazda je isto uvek bila na nivou. Suzuki je kao jeftin za odrzavanje (mozda na zapadu?!?). Nissan je imao neke kikseve ovih godina (prvo sa airbagovima, a sada na Quashqai-ju ima kod nekih problema sa volanom).

Generalno gledano, sva kola imaju neke probleme. Sve zavisi od toga koliko su ti problemi zaista opasni za bezbednu voznju i koliko smaraju. Od problema koje sam ja imao sa Swiftom su bili sledeci za 3 godine korishcenja - pre nekoliko meseci mi se istroshio freon u klimi (ili shta je vec tamo bilo) i to shto mi se robot zaglupi kada dugo vozim u guzvi (krene da divlja i smara). Prvi problem sam lako reshio (otishao u servis i za sat vremena zavrshio), a drugi je i dan danas problem i nema nekog normalnog reshenja osim uzimanja obichnog automata (koji je sranje na Swiftu).

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Nemam realne podatke, ali imam 1) nezvanicnu spiku sa jednim od baja sa visokih pozicija u Tojoti Srbija, da ne imenujem, koji mi je dao otprilike uvid u to sta sve od delova i koliko njih kod nas ceka na servis u garanciji i imam 2) dve nase, licne, porodicne, nove Tojote koje su zavrsile na servisu zbog fabricke greske na sklopu VVT-i motora i menjan im je polu-motor. Potpuno ista stvar na oba modela (Corolla 1.4 i Verso 1.8). Jedna je bila u garantnom roku, druga nije al smo srecom dobri sa Mijaljevicem.

facebook.com/speed.rs

Novi BMW serie 6

01-bmw-6-series-concept-paris-2010.jpg

02-bmw-6-series-concept-paris-2010.jpg

05-bmw-6-series-concept-paris-2010.jpg

17-bmw-6-series-concept-paris-2010.jpg

19-bmw-6-series-concept-paris-2010.jpg

zvanichno je ovo samo koncept, ali svi koji prate BMW ovo je 95% proizvodni model. Siguran sam da ni boje enterijera nece dirati. U tom slucaju ovo je znatno lepshe od trenutne, nezgrapne Kris Bengl sestice. veeeeliki Napredak

btw pitam se zasto jedino BMW sada, (ako gledamo poslednjih 30 godina, nakon M1), od svih nemackih velikih proizvodjacha nema neki sportski superautomobil. Dok je bmw-u, ova 6 serija najeksluzivniji model, Mercedes ima SLS, Audi ima R8, VW ima praktichno Bugati...

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

"Sedim ja u Budvi na terasi suncam se gledam na plazu, i dole na setalistu se sudare Toyota i Mercedes, i explozija je bila toliko jaka da je far od Toyote doleteo na moju terasu. Ja uzmem far okrenem, pogledam kad on jos radi!U jebote, sta ti je japanac."

Tdi Radio antidepresiv tema urbane legende :)

bnlsignature.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...