Ramirez Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 (edited) brate probaj da kontrolises u late gameu sve tvoje workere i sve koje si zarobio :). na pocetku kontrolisem sve ofc, ni nemam sta drugo da radim lol. i kasnije ponekad uzmem par workera da izgradim upgrade/put ako je hitno pa kontrolisem ih sve. nije mi cim jer postoje precice na tastaturi, a i ne mogu da zamislim da pustim radnike na automated u lejt gejmu, da mi razbucaju sve ono sto sam do tada sam stvorio :s radnici u odnosu na vojne jedinice su malte ne neprimetni, u pogledu vremena koje ti je potrebno da ih sve posaljes na zadatak, pogotovo kada znas sta radis. Edited September 28, 2010 by Ramirez Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Mali tip za automatske radnike. Radnici ce graditi unapredjenja oko gradova shodno fokusu koji ste u gradu namestili. BarcaS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Znamo, zato sam i napisao "default" gradnja :) Mora ovo jos da se igra, verujem da postoje milion malih cimova koje mozes da promasis tokom razvoja a sigurno si mogao da uradis nesto bolje. Cisto pricamo :) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Koja je fora sa polisima - sa nekima sam preko 120 u statusu ali mi nisu Ally nego Friend? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Koja je fora sa polisima - sa nekima sam preko 120 u statusu ali mi nisu Ally nego Friend? Mozda vec imaju saveznika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 hm, nisam primetio da to utice. desavalo mi se da sam ally sa nekim polisom u isto vreme sa nekom drugom silom, jedino sto mi zameri ta sila za moje sprijateljavanje. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 (edited) FYI Izasao je numero uno krekic&pethic, skidrow ofc.. Edited September 28, 2010 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
momcilo12 Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Što se tiče ove priče o plovilima u ranoj igri, prvo se dobija mogućnost gradnje trirema kada istražiš sailing, a posle sailinga odmah možeš da istražiš optics, i tek tad sve tvoje jedinice mogu da prelaze preko vode, s tim što ako ih bilo ko napadne dok su na vodi umiru i ne mogu da se kreću po okeanskim poljima (tamnije plavi). Koliko jede vreme ova igra! :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 ima ona jedna nacija koja valjda moze da se brani ako je obicna jedinica u vodi :D Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 hm, nisam primetio da to utice. desavalo mi se da sam ally sa nekim polisom u isto vreme sa nekom drugom silom, jedino sto mi zameri ta sila za moje sprijateljavanje. U pravu je Sarma. Ako polis već ima saveznika, poklanjanje novca ne dovodi do Ally statusa. Mora se obaviti zadatak koji vam polis postavi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 da li je to do skidrow verzije sto, po zavrsetku gradjenja nekog chuda nema onih videa kao ranije nego dobijesh samo srednje jadnu sliku? josh od Civ2 sam se uvek, kao malo dete, radovao tim klipovima. i steta sto nema neki malo detaljniji pogled na grad...ovako je pomalo siromashno i nekada (npr kad izgradish big ben ili kremlj) samo u listi vidish da si izgradio neko cudo u jednom gradu Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Da li je neko probao da potera ovo u LAN-u? Nešto mi ne uspeva :( Niko? Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Sarma se javio da zna kako i sta, eno tamo uputstvo na topiku na berzi Lako ;) Ok ok - elem edituj steamclient.dll preko notepad-a - replaceuj skidrow sa bilo kojim tekstom/nebitno je. Kad ucitas igru prijavice ti error - samo ga izignorisi i kad udjes u lan - tvoje ime ce biti jednako tvom login name-u za windows. Problem sa lanom je da se igra zbaguje ako postoje dva lika sa istim imenom. Izgleda da je problem ako host i klijent ima isto ime, a ne i klijent - klijent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Sa ovim patchom ne mora da se edituje steamclient.dll, promenite ime u Skidrow.ini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Sarma se javio da zna kako i sta, eno tamo uputstvo na topiku na berzi Tnx, probaću. Mada sam se smorio kada sam malo guglao i ukapirao da su multi zapravo unakazili opasno. Ne rade animacije jedinica u multiju, ne radi snimanje pozicija normalno, već mora zaobilazno, a i AI se ponaša retardirano u partiji sa više ljudskih igrača. Nadam se da će to da srede u nekom pačetu. Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakosta Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 AI je brutalan, a igram na price tezini. Startovao sam earth game na huge mapi i negde u renesansi bez razloga odluce da me napadnu Ameri i Turci, a posle nekog vremena i jos nekoliko civilizacija. Totalno su me gangbangovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Takodje, nije realno. Mislim, jeste da ja napadam varvare i one manje drzave kad neka druga to od mene trazi ali dovoljno je 2 nacije da mi sugerisu da sam "zao" i eto ih u sledecoj epohi svi na mene. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 ne znam za vas.. ja sam danas startovao igru prvi put.. (zadnja civ koju sam igrao je bila 3) i popisao sam se po svima (kapiram da je bilo na nekoj lakoj tezini) longswordmani sabijaju kod engleza (mislim da su to samuraji kod japanezera)... katapultovi su najobicniji krs... veci dmg gradu napravi 1 longswordman i duze prezivi nego katapult dobra je igra nema sta :)jedina stvar koja me uzasno nervira jeste npr.. danas me kinezi pitaju da napravimo dogovor o slobodnim granicama... u onom trade prozoru oni nude "open borders" i kod mene stoji "open borders" .. i kada kliknem da prihvati ... njihova kuja nece da pristane (a ona mi je ponudila) u fazonu oni nemaju korist od toga i preprave ponudu u ja njima dam 10 golda i open borders... ja odbijem, posle 2 turna opet stize ponuda.. sve isto itd.. itd.. itd.. na kraju sam je morao unistiti koliko me je nervirala Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 consequences schmonsequences! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) ne znam za vas.. ja sam danas startovao igru prvi put.. (zadnja civ koju sam igrao je bila 3) i popisao sam se po svima (kapiram da je bilo na nekoj lakoj tezini) longswordmani sabijaju kod engleza (mislim da su to samuraji kod japanezera)... katapultovi su najobicniji krs... veci dmg gradu napravi 1 longswordman i duze prezivi nego katapult dobra je igra nema sta :) jedina stvar koja me uzasno nervira jeste npr.. danas me kinezi pitaju da napravimo dogovor o slobodnim granicama... u onom trade prozoru oni nude "open borders" i kod mene stoji "open borders" .. i kada kliknem da prihvati ... njihova kuja nece da pristane (a ona mi je ponudila) u fazonu oni nemaju korist od toga i preprave ponudu u ja njima dam 10 golda i open borders... ja odbijem, posle 2 turna opet stize ponuda.. sve isto itd.. itd.. itd.. na kraju sam je morao unistiti koliko me je nervirala Longswordsman-i su genericka jedinica, Englezi imaju Longbowman-e :) Ai na prince tezini je zadovoljavajuci ali iskreno nista posebno - mislim da je na king-u mnogo opasniji. Nisam ratovao na king tezini jos uvek ali bukvalno su mi 75% cuda uzeli ispred nosa (ili dok ja nemam nauku uopste). Ako gangujete city-states posle nekog vremena ulazite u permanent war sa svim preostalim (oni gradovi koju saveznici sa vama, ostaju saveznici) sto dovodi do masovnog objavljivanja ratova. Katapulti, posebno rimske baliste su odlicne jedinice i za opsade i za oneshotovanje jedinica na cistini. Za sad sam uspeo da upucam, companion cavalry, hoplite, legionare iz "odjednom" :) BarcaS P.S - najbolje svetsko cudo early game je definitvno Stounhendz.. bonus na kulturu je prevelik za taj tren u partiji :) P.S2 - Je l' neko uspeo da natera autosave u lanu da radi kako treba? Kako god da namestim glupi civ snima svaki jebeni turn tako da nas 4ca + 4 kompa + 24 city-statea na huge mapi cekamo jedno 20-25 sekundi izmedju svakog poteza. Edited September 29, 2010 by Sarma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 koja je fora sa onim generalima sto se stvaraju u gradu, sa kojim mozes da otvoris golden age? jel ima on jos neku svrhu? u borbi npr? Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 +25% bonus vs neprijateljske jedinice, u radijusu od 2 hexa. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) Treća korist je da izgradiš specijalni tile improvement - u slučaju generala je Citadela, koja daje +100% defanzivni bonus garnizonu, i svaka jedinica koja joj priđe automatski gubi 3HP, za razliku od obične tvrđave koja ima samo 50% bonus. Edited September 29, 2010 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 zar nije 15%, ili sam pogresno video? mnogo je dobar taj bonus u kombinaciji sa +15% dmg ako 2 unita stoje jedan pored drugog (iz social policy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 25% je i mislim da se stackuje ali nisam siguran nesto se ljudi zalili na forumu i svako od generala ima nesto posebno tipa merchent ima da uspostavi trade rutu i dobijes 500g i bolje odnose artist ima da zauzme sva polja oko njega i ako su neprijatelji a militery daje 25% dmg :D Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts