Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Odgledah Sveti Djordje ubiva azdahu. Dobar film, treba ga pogledati. Laza odlican, Lecic preodlican [:)].

Samo mislim da je ispred poslednje recenice filma trebalo napisati da su svi ti ratovi bili odbrambeni. Ovako se otvara prostor za pogreshno tumacenje...

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

odgledao sam FarCry, nije toliki trash koliki sam očekivao da bude.

cek, zar nije poenta tog filma da bude trash godine ?

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Taken - koje razocharenje. Film odlichno pochinje, a onda na polovini se pretvara u rimejk shvarcenegerovog komanda.

dobro je odradjeno kada je pobio one shiptare :P

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

ne lupaj kali, taken je objasnio :)

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

Thick as thieves - moglo je mnogo bolje sa onom postavom glumaca

Watchmen - nije lose uopste

i

Sv. Georgije ubiVa azdaHu... e pa jbga. Moze li neko u ovoj zemlji da snimi pravi ratni film, sa dobri momci (MI) i losi momci (koji god), kad vec imamo istoriju dovoljno bogatu tim sranjima. Smorio sam se kao konj od filma. Sto se mene tice, 2/10 i to samo zbog Ristovskog i Lecica, ostalo - jebena socijala i budalasta "ljubavna" prica, kako samo "nasi" to umeju.

quantum of solace - nedovoljno olge i nedovoljno astona, priča previše tanka čak i za bond film. jedino dobro u celoj stvari je što je to bond, pa umesto snouborda i grafita imate operu i odela, mada ni to nije za svakoga prednost...

Sv. Georgije ubiva aždahu

Možda sam ja previše očekivao, a možda sam i očekivao ono što je sadržina odlične istoimene drame Dušana Kovačevića koja se igra godinama sa uspehom i kod nas i u insotranstvu.

Srž, tj. zaplet te drame je da stari ratni vojni invalidi iz Balkanskih ratova, udruženi sa rođenim invalidima moralno propadaju sa jedne strane baveći se švercom itd., a sa druge strane odbačeni su kao "škartovi" i od strane društva i države iako su upravo zbog tog društva i država i postali "škartovi". Onda oni dočekaju svojih pet minuta kada su zdravi mobilisani za I sv. rat i krenu da karaju po selu žene ovih na ratištu. Vesti stižu do fronta i nastaje sranje itd...
Ja mislim da nema nikog i na ovom forumu ko ne bi rekao da ova priča obećava. Međutim, ova priča je na filmu dobila vremenski nekih 20-30 minuta, a ostatak filma je meni vrlo monoton uvod u ovu priču i u glavne likove, gde iako je potrošeno dosta vremena, čini mi se da likovi nisu dovoljno dobro razrađeni, Đorđe koga tumači standardno solidno Laza Ristovski i jeste donekle, a drugi glavni muški lik Gavrilo - potpuno nerazvijen. Taj Gavrilo ceo film pizdi što je ostao invalid i to je sve što smo saznali o njemu tokom celog filma - da mu nije milo što je invalid - [radovan III]AJDE![/radovan III] Takođe mi je smetalo što se povremeno u filmu na površini pojavljuje LDP ideološka potka - važni su ljudi, zemlja je sranje itd... i ima još tako nekoliko moderno-političkih LDP naginjućih poruka koje su mi zasmetale. Ovo je u suštini loše ispričana ljubavna saga o dvoje mladih ljudi u vremenskom kontekstu ratova sa početka 20-tog veka. Mislim da to zaista nije ono za šta su onolike pare pljunule vlade RS i Srbije. Kad samo pomislim kolike su pare stucali na scenografiju za borbe itd. a toga ima možda 15 minuta (najviše) u filmu.

Šta je dobro na filmu? Ima nekoliko jako lepo filmsko-zanatski odrađenih scena, produkcija je dobra, fotografija je lepa, scenografija, kostimi... kažem praktično ono što je bilo filmsko-zanatski prilično je dobro, osim muzike koja je totalno generičko sranje.

Komplimetni mladoj hrvatskoj glumici Nataši Janjić (glavni ženska uloga) na dobroj glumi i izuzetnoj dikciji, ko nije znao da je hrvatica sigurno se pitao "ko je ova mlada talentovana beograđanka"!

Moja ocena 4/10 i to samo jer mi je žao da dam manje zbog ovih zanatskih filmskih radnika koji su jako dobro odradili svoj deo.

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Šta je dobro na filmu? Ima nekoliko jako lepo filmsko-zanatski odrađenih scena, produkcija je dobra, fotografija je lepa, scenografija, kostimi... kažem praktično ono što je bilo filmsko-zanatski prilično je dobro, osim muzike koja je totalno generičko sranje.

+1, ali ja nisam ni ocekivao vishe od toga. Zato me prica nije ni razocarala. Bolje price ce doci vremenom, za sada sam zadovoljan odlicnom produkcijom (za nashe uslove).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

+1, ali ja nisam ni ocekivao vishe od toga. Zato me prica nije ni razocarala. Bolje price ce doci vremenom, za sada sam zadovoljan odlicnom produkcijom (za nashe uslove).

Ali znaj da dobra produkcija nije postojeća tendencija u našoj kinematografiji, nego ad hoc izleti sa parama za neke projekte koji se svide određenim krugovima. A za ovo su date ogromne pare (samo 4.5 miliona evra od vlada Srbije i RS + još skoro toliko od sponzora i sl.) po frimom nekakvog "nacionalnog projekta". Tako da nažalost, nemaš čemu da se raduješ Sting.

This post has been edited by Klinac Balavac

hehehe, u pravu si :). Ali ja se radujem shto je ona sada sporadicna pojava poshto je neko vreme nije ni bilo :). Sve se nadam da ce za parama poceti da dolaze i dobre price :).

@ KB i Sting

Ma ljudi, da hoce da naprave dobar film o Kosovskom Boju ili WW1 ili WW2, sa ono sto sam rekao good boys Serbs VS bad boys koga-hoces, isao bih dzabe da statiram, ma platio bih :) A koliko je ljudi u Srbiji u tom tripu? Vise nego dovoljno za scene a-la polje ispred Gondora :)

Ima na rastko sajtu prica o Nikoli Altomanovicu, koja je u stvari i vise nego prica o njemu (pokriveno je delimicno i doba uspona Cara Dusana). Od onoga bi mogla ne da se napravi trilogija, nego jebe-keve-serija.

far cry prekinuo na pola...sabija gluma ffs!!! presudan trenutak je kada su se opalili u kolibi i posle je ovaj pita oceni me na skli od 1-10...omg nisu mogli bolji scenario da napisu...ma i jos par momenata,al' ovo je prelilo cup...

Edited by koleq3

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...