Jump to content

Muzika iz detinjstva

Sheyn

Recommended Posts

cale mi je matori hipik...

keva mi je diplomirani violinista...

tako da sam najmladje detinjstvo preziveo uz zvuke doorsa, pink floyda, rollingstonesa, mountaina, kao i uz zvuke, mocarta, baha, betovena, hendla, lista i ostale drugare :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

• 2 months later...

Led Zeppelin, Whitesnake, "Kaktuse" itd. ... jebiga, kad je cale hteo da budem rocker od malena ... :p Po nekad mi uvalio Bajagu...

A keva mi je pustala rnr za decu, eto bar neko plemenit.

U osnovnoj sam slusao nirvanu... mada i ja sam se lozio na neke dance pesmice kao i 98% klinaca u to vreme, al 200 na sat mi bila uvek smor :)

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

Ja sam se u trećem razredu pržio na ono od Đoganija "samo u snu, ljubav postoji za nas"... tad mi je ona njegova izlgedala kao mega-megariba, a produkcija je učinila da vokal zvuči kao iz engleskih dens pesama, u to vreme modernih :) Da, znam da to nije ona pevala, nego ona Marija whatshername.

Ah ta užasna engleska muzička scena.

secam se te pesme u izvodjenju fanki dzija! [:D]

btw nashao sam stare ploche sa dechijim pesmicama i mogu reci da su te ploche i dalje aktuelne u vrticima,bez obzira shto te ploche imaju preko 20 godina kvalitet istih govori u njihov prilog da su stariji imali normalnije detinjstvo nego ovi danas "Zelim da budem najveci kao niko do sad" itd itd...

PS:ali ako mi je neshto krivo,jeste to shto nisam nikada kao dete bio u pozorishtancetu Puz,secam se takodje da je Pedjolino sa studio b uvek imao tamo predstave i apelovao na tadashnju decu da posecuju to extra pozorishtance [:D]

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

Ja sam se u trećem razredu pržio na ono od Đoganija "samo u snu, ljubav postoji za nas"... tad mi je ona njegova izlgedala kao mega-megariba, a produkcija je učinila da vokal zvuči kao iz engleskih dens pesama, u to vreme modernih :) Da, znam da to nije ona pevala, nego ona Marija whatshername.

Ah ta užasna engleska muzička scena.

lol nub, to je funky G! :D

http://youtube.com/watch?v=e5JOo8A5-VA

sex, drugs and bio food!

Kako je to otprilike teklo hronoloski:

Pre osnovne: ne mnogo, ali uglavnom decije stvari, Kolibri, Barnko i Lakovic.

Od 1. do 4.: bio sam u horu, a u drugom razredu sam slusao pank pod uticajem starijeg burazea od tetke, sto se zasnivalo na jednoj kaseti koju sam preslusao jednom i iscepanim farmerkama koje sam furao non-stop.

Od 5. do 8.: Tad je poceo onaj strani dance, 2Unlimited, Bobby Brown i ostali. Prvi kljucni momenat, 7. razred - The Doors. Onda sam provalio da burazer ima 200 ploca, pa sam ga pitao sta bi mi on preporucio. Dao mi je White Snake, Deep Purple i Jimi Hendrixa. Tim redom sam i slusao, s tim sto sam Jimija tek pred kraj gimnazije. Redovno sam isao do SKCa i kupovao ploce. Tu je upao i prvi album Al di Meole, John McLaughlina i Paco de Lucie. Tu sam plocu skroz razulario od slusanja - Friday Night in San Francisco.

Gimnazija: Domaci i strani rok, uglavnom. Druga prekretnica, pred kraj gimnazije slucajno dolazim u dodir sa klasikom, pa sam to nastavio do danas.

1998.: Dolazim u dodir sa bluzom. Jazz se provlacio jos kroz srednju skolu, ali me nikad, a ni danas nije previse privlacio. Bluz je sa sobom doneo prekretnicu, sa sve funkom i soulom. Mada ne toliko vertikalna kao prve dve prekretnice, ova je isla u shirinu.

1999.: Dolazim u dodir sa srpskom narodnom tradicionalnom muzikom preko Teofilovica. To se razvija do danas i kroz muziku drugih naroda.

2003.: Dolazim u dodir sa argentinskim tangom preko Piazzolle. Uz flamenko, nastavljam dalje.

2004.: Pocinjem da se druzim sa ortakom koji isto slusa klasiku, tako da od tog trenutka prelazim vecinom na tu muziku. Sada, minimum 50% vremena slusam klasiku, 25% bluz/funk, 20% tradicionalna/tango/flamenco, 5% ostalo navedeno gore.

Kod kuce kad sam sam nikad ne slusam elektroniku (bilo kog zanra) i skoro nikad jazz. Mada kad dodju ljudi onda to ide uz po koji MTV hit. U najskorije vreme svi su vec navikli na klasiku, mada ako se neko pobuni, menjam.

Eto, ispade istorija. Malo sam se zaneo.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Eh, deca turbofolka.... Ja sam rastao u 80-im, cale mi je slushao sve i svashta, od Sinatre do Lepe Brene, keva se nikada neshto nije tangirala oko muzike. Dobro je da sam imao sestru od tetke koja je slushala sve zivo osim narodnjaka :) Tako sam odrastao uz Majkla Dzeksona, Madonu, Duran Duran, Queen, U2, Dzordza Majkla, Riblju Chorbu, Zabranjeno pushenje, pa chak i uz takve smehotrese kao shto je Plavi orkestar [:D]

Kad mi je bilo 15-16 godina krenuo sam da slusham metal, ali to nije dugo trajalo poshto su mi omiljene grupe bile Iron Maiden i Metallica, a oni su se pochetko 90-ih raspadali... Sada slusham uglavnom ambient i stare stvari - jedino shto nikada nisam voleo su narodnjaci i rap...

А в чем сила, брат?