Jump to content

Transformersi [2007] by Michael Bay

Recommended Posts

film ne da nije losh nego je Od-lich-an! (ne, nije savrshen ali koji film to jeste, odlgedao sam TS kopiju, nemerljivo vishe stvari je dobro u odnosu na one koje smaraju = film je u plusu, tjao zdravo =o))

also, za razliku od 300 gde se realno SAMO vizuelni dozhivljaj gleda ovde je mnogo vishe bilo at stake + kvalitet TS kopije koju sam gledao je bolji nego da gledam u SC (hvalim te bozhe da se milentija popovica renovira pa jedno vreme nece sakatiti premijere ljudima)m i naravno da cu film gledati u bioskopu kad dodje (vishe puta, za razliku od indija 4 koji ce biti gledat il jednom il nijednom young stijwalker ;o))

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

official vesti

Taramaunt film će distribuciju Transformersa u Srbiji započti vikendom za fanove 11. i 12. avgusta u Takvudu. Od 16. avgusta se planiraju specijalne projekcije u najboljim bioskoopima, dok će od 23. avgusta, Transformersi zaživeti na redovnom bioskopskom repertoaru.

wheee josh 31 dan =o[

odgledah film malopre i zao mi je, zalim shto nisam sacekao hdtv. Neshto sad razmishljam ,pa trailer su mogli da zbudze 5 puta boje , svakako, prijatno sam se iznenadio. Dakle za 3 meseca, pola godine, god ,moram imati hdtv kopiju ovog filma. Malo mi smeta shto su mnogo vishe paznju usmerili na Sema i devojku nego na osobine pojedinih autobota, ali dobro, ceka se nastavak !

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

• 2 weeks later...

Realno, film je golo govno ako se izostave specijalni efekti. Sve predugo traje, po nepisanom pravilu da filmovi Majkla Beja moraju da traju 120+ minuta, gomila stvari nepovezana i nebitna, ladno je moglo 60% kraće. "Složenost" plota je taman dovoljna za jednu rutinsku epizodu animirane serije, jednostavno ne može da se razvuče uspešno na dva sata. Ali, CGI je keva, mega animirano, uzeta fizika u obzir (u većoj meri), pa 'mersi gruvaju i kad hodaju i kad trče i kad se šibaju, rad kamere je predobar, gotovo ni jedan statičan kadar, sve to u urbanom okruženju u sred bela dana, znači od ovog ne može bolje. Cenim kad snime film za sve pare, i to se ovde vidi. Jedino što fali je megatransformacija u Devastatora, that would be just fine, garant u drugom delu.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Ceo dan jurim po torentima,i i dalje nicheg samo shto reche Kole,par dobro snimljenih, ali ipak bioskopskih verzija...Cekamo aXXoa :))

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Realno, film je golo govno ako se izostave specijalni efekti. Sve predugo traje, po nepisanom pravilu da filmovi Majkla Beja moraju da traju 120+ minuta, gomila stvari nepovezana i nebitna, ladno je moglo 60% kraće. "Složenost" plota je taman dovoljna za jednu rutinsku epizodu animirane serije, jednostavno ne može da se razvuče uspešno na dva sata.

Hm, upravo sam pokushao da se setim bar jedne epizode Transformersa koja je imala prichu i guess what - nema takve epizode [:D]

А в чем сила, брат?

2 things

1.

transformersi su ko 90% crtanih iz tog perioda bili "message" oriented...tj uvek je bilo prijateljstvo i drugarstvo wins the day, samo za razliku od imationovhcrtatja nije bilo na kraju svake epizode "sta smo nauchili danas"...ono zbog chega smo ga gledali je krljanje velikih robota...i onda kadf sa film kao sto je ovaj novi TF kazhesh "otklonish to i onda je bredju" je ko da kazhesh "kad choveku izvadish srce jetru pluca i mozak on ne mozhe da zhivi"...malo perspektive ka celoj stvar molim vas =o))

2.

zbog navale letnjih hitova ove godine mnogo je sporije pojavljivanje kvalitetnih dvdripova...ima dobrih TSova 3 dana nakon sto se film rilisuje za one koji su nestrpljivi pa moraju da pogledaju bilo koji film, ako ocete da ga snimate u arhivu, sto bi bio problem chekati par meseci da izadje official dvd? takodje stalvjate linkove na torent portale u kod jer mi ovde ne promovishemo pirateriju =o))

Da produzim Koletovu prichu, neverovatno je koliko su dugo Transformersi uspeli da prezive sa maltene jednom te istom prichom (treba im Energon ili neki upgrade-i i ratuje se oko toga) ali isto tako i koliko je ulozeno truda u to da se pokaze kako generalno slabiji Autoboti mlate jache Decepticone zato shto veruju u druzbu, pravednost i selfsacrifice radi opshteg blaga. E sad, mnogi ce reci da je sve to detinjasto i smeshno, ali je meni u principu bash nekako cool zapakovano i volim da gledam Transformerse sada isto kao i onda kada mi je bilo 10-ak godina. A film ima dosta tih osvrta na originalnu ideju Transformersa, shto se jako lepo vidi kod Autobota u istom.

А в чем сила, брат?

Ja nikada nisam voleo Transformers G1 seriju upravo zbog preachy i carbon copy elemenata. Ali se onda pojavio Transformers the Movie i kupio me zauvek. A G2 je imao svoje vrh momente. Bio je mnogo mrachniji i manje preachy, a chak se mogla natji i neka pricha.

Dodushe G1 ima Optimusa i Megatrona. Shto je znachajna prednost u odnosu na Hot Roda aka Rodimusa i Galvatrona...

Iiiii... Shockwave je car.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Chekaj, G1 je imao 3 sezone, film medju 2 i 3 sezonom i 4 sezonu koja je bila jedan dugometrazni crtani od sat i neshto koji se zove Rebirth. To je sve G1.

G2 se pojavio 1992 i koliko znam samo u Japanu. Pa su posle krenuli Beast Wars (1996-99), pa Beast Machines (1999-2000), Robots in Disguise (2001), Armada (2002-2003), Energon (2004-2005) i Cybertron (2005). Nisam gledao Beast Wars, Beast Machines i Robots in Disguise. Armada je jako loshe nacrtana, dok su Energon i Cybertron do jaja odradjeni (Energon je cell shaded 3D, a Cybertron skoro u potpunosti 3D grafika). Fazon je josh u tome shto Energon i Cybertron imaju dosta likova iz originalne serije i zato imaju onaj cool shmek + nove forice.

edit: Shockwave (Shockblast) je carina u Energon-u i ima "brata blizanca" Sixshota koji je "ludi nauchnik" Decepticona [:D]

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Realno, film je golo govno ako se izostave specijalni efekti. Sve predugo traje, po nepisanom pravilu da filmovi Majkla Beja moraju da traju 120+ minuta, gomila stvari nepovezana i nebitna, ladno je moglo 60% kraće. "Složenost" plota je taman dovoljna za jednu rutinsku epizodu animirane serije, jednostavno ne može da se razvuče uspešno na dva sata. Ali, CGI je keva, mega animirano, uzeta fizika u obzir (u većoj meri), pa 'mersi gruvaju i kad hodaju i kad trče i kad se šibaju, rad kamere je predobar, gotovo ni jedan statičan kadar, sve to u urbanom okruženju u sred bela dana, znači od ovog ne može bolje. Cenim kad snime film za sve pare, i to se ovde vidi. Jedino što fali je megatransformacija u Devastatora, that would be just fine, garant u drugom delu.

Ovaj je sa Bencha :))

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)