Crno-Sunce Posted December 21, 2017 Author Report Share Posted December 21, 2017 The Expanse - Persepolis Rising Odlicna knjiga, jako interesantan razvoj situacija, jedina zamerka koju imam je timeline. Nije realan. Izmedju Babylon-a i Persepolisa je proslo 30 godina, a u nasoj druzini se apsolutno nista nije promenilo. Svi imaju sad realno preko 60 godina a ponasaju se i imaju reakcije i razmisljanja IDENTICNE kao u knjigama pre.. Da su stavili skok od 10-15 godina, bilo bi mi mnogo realnije, ovako me je stalno peckalo u pozadini mozga.. Sledece sto se cita je Ready Player One, recenzija stize :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 (edited) Zavrsen Ready Player One.. Koja milina od knjige. Geekgasm. Odlicno napisano. Odlicni likovi. Odlicna prica. Fantastican omaz kulturi 80tih. Jedva cekam film da vidim kako ce ga usrat :D (naravno pomaze ako se lozis na kulturu 80tih, i onda svaku obscure referencu guglas, prepoznajes i kikoces se kao mala devojcica kad provalis) EDIT: Mislim pogledajte samo scenu finalnog fajta... (Ne spojluje se nista o prici, samo sam naveo par aktera u finalnom fajtu xD Mechagodzilla i Voltron vs Leopardon, Raideen, Ultraman i Gundam... Da ne spominjemo stotine magova, barbariana, techno dzokeja, dzedaj vitezova i ostalih sranja :D Krenuo Commonwealth sagu, Pandoras Star, So far so very good. Podseca me na Foundation po stilu skakanja u timeline-u. Dok se foundation fokusirao da prikazuje socioloske aspekte drustva u raznim timeline-ima kroz oci likova, Commonwealth to ne cini, vec se foksuira na individualce. Nije to taj nivo kvaliteta, ali daleko od toga da je loƥe.  Edited December 27, 2017 by Crno-Sunce Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 (edited) Usudio bih se preporuciti jednu SF knjigu koja se ne pominje cesto,The Stars My Destination. Mene je oduvala kad sam je citao pre par godina, koliko je udarila temelj razlicitim SF podzanrovima. Sjajna zabava. Edited December 27, 2017 by Thunderstorm Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Jos jednom procitah Fijasko od Stanislava Lema...jebote kakva knjiga, mozda i bolje sto nisu probali da je ekranizuju, usrali bi sigurno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 ĐĐŸŃĐ”, ĐœĐž ĐŒĐŸŃĐœĐŸĐŒ йаŃĐșĐŸĐČŃĐșĐŸĐŒ ĐœĐžŃĐ” ĐżĐŸŃĐ»ĐŸ Đ·Đ° ŃŃĐșĐŸĐŒ ĐŽĐ°Â ĐżŃĐ”ĐœĐ”ŃĐ” ĐœĐ° плаŃĐœĐŸ ĐĄĐŸĐ»Đ°ŃĐžŃ. ĐĄŃĐ°ŃĐ°Đœ ŃĐ” ĐĐ”ĐŒ. Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Bas tako, jedan je Lem..sad bas citam analize Fijaska na netu, mozda naidjem na nesto zanimljivo sto mi je promaklo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Titan Bakster - 560 strana veoma realne depresije - knjiga je objavljena 1997me ali ima par veoma neverovatnih predvidjanja koje su se obistinile. Sada sam uzeo Artemidu od Endi Vira, a posle cu aktuelnu knjigu iz Expanse serije. Jel tachno da je ovo predzadnja knjiga u seriji? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 pa zavisi dal pricas za nasa izdanja na srpskom ili original, mi kasnimo sa prevodom 2 knjige :) https://en.wikipedia.org/wiki/The_Expanse_(novel_series) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 On 12/15/2017 at 3:10 PM, absolute said: KupiÄu ti ja doktore, ako nadjem...imam lagunu blizu kuÄe... Samo da se jos jednom zahvalim Nemketu, pravi je drugar, cak i kad ga uhvati virus:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 11 hours ago, Dule_smor said: Samo da se jos jednom zahvalim Nemketu, pravi je drugar, cak i kad ga uhvati virus:) No homo...ofc... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 (edited) uzeh par knjiga od nil de grasa i jednu od lorensa krausa, nisam nasao brajana grina, trujem se shtivom o vaseljeni i astro-fizici ko nenormalan par poslednjih godina.... Edited April 2, 2018 by fatboy Quote ĐŁĐœŃŃŃĐ° ŃĐ” ŃОгŃŃĐœĐŸ ŃĐžŃĐ°ĐČĐ° Đ”ĐșŃĐżĐ»ĐŸĐ·ĐžŃĐ° ŃĐ°ĐŽĐŸŃŃĐž Đž ĐŒĐ°ĐłĐžŃĐ”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 kad se dovoljno edukujes saljemo te kod Drashka na pismeni! ;oD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 Procitah u cugu sve Walking Dead, gde sam stao pre par godina, pa do Here's Negan. Neverovatno da mi je i dalje zanimljivo, ali eto jeste. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 ĐДл ŃĐ” ŃĐ°Ń ĐДгŃĐ°Ń ĐąĐ°ŃŃĐŸĐœ ĐŸĐ·Đ±ĐžŃĐœĐŸ ŃĐ°Đ·ŃĐŒĐ” Ń ĐœĐ°ŃĐșŃ ŃĐžŃĐž ŃĐ” Đ°ĐŒĐ±Đ°ŃĐ°ĐŽĐŸŃ? ĐĄĐČĐ°ĐșĐž ĐżŃŃ ĐșĐ°ĐŽĐ° га ĐČĐžĐŽĐžĐŒ, ĐŸŃŃĐ°ĐČĐž ĐŒĐž ŃŃĐžŃĐ°Đș ĐœĐ”ĐșĐŸĐł ŃДЎĐČĐ° ĐżŃĐŸŃĐ”ŃĐœĐŸĐł ŃŃŃĐŽĐ”ĐœŃĐ° ĐșĐŸŃĐž ĐœĐ”ĐŒĐ° ĐżŃĐŸĐ±Đ»Đ”ĐŒ ŃĐ° ŃĐ°ĐČĐœĐžĐŒ ĐœĐ°ŃŃŃĐżĐŸĐŒ, па ĐżĐŸŃŃĐŸ ĐœĐ”ĐŒĐ° ĐżŃĐŸŃĐžĐČ ĐșĐŸĐłĐ° ĐŽĐ° ŃĐ” лаĐșŃĐ° Đ·Đ° ŃŃ ĐżĐŸĐ·ĐžŃĐžŃŃ, Đ·Đ°ĐČŃŃĐžŃĐŒĐŸ ŃĐ° ŃĐžĐŒ, Ń ŃДлО ĐœĐ” Ń ŃДлО. Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 1 hour ago, Corey said: ĐДл ŃĐ” ŃĐ°Ń ĐДгŃĐ°Ń ĐąĐ°ŃŃĐŸĐœ ĐŸĐ·Đ±ĐžŃĐœĐŸ ŃĐ°Đ·ŃĐŒĐ” Ń ĐœĐ°ŃĐșŃ ŃĐžŃĐž ŃĐ” Đ°ĐŒĐ±Đ°ŃĐ°ĐŽĐŸŃ? ĐĄĐČĐ°ĐșĐž ĐżŃŃ ĐșĐ°ĐŽĐ° га ĐČĐžĐŽĐžĐŒ, ĐŸŃŃĐ°ĐČĐž ĐŒĐž ŃŃĐžŃĐ°Đș ĐœĐ”ĐșĐŸĐł ŃДЎĐČĐ° ĐżŃĐŸŃĐ”ŃĐœĐŸĐł ŃŃŃĐŽĐ”ĐœŃĐ° ĐșĐŸŃĐž ĐœĐ”ĐŒĐ° ĐżŃĐŸĐ±Đ»Đ”ĐŒ ŃĐ° ŃĐ°ĐČĐœĐžĐŒ ĐœĐ°ŃŃŃĐżĐŸĐŒ, па ĐżĐŸŃŃĐŸ ĐœĐ”ĐŒĐ° ĐżŃĐŸŃĐžĐČ ĐșĐŸĐłĐ° ĐŽĐ° ŃĐ” лаĐșŃĐ° Đ·Đ° ŃŃ ĐżĐŸĐ·ĐžŃĐžŃŃ, Đ·Đ°ĐČŃŃĐžŃĐŒĐŸ ŃĐ° ŃĐžĐŒ, Ń ŃДлО ĐœĐ” Ń ŃДлО. u astrofiziku se razume vrlo, sve ostalo bas varira...verovatno u skladu sa njegovim licnim interesovanjima/koliko ga neko pripremi ako je neka tema u fokusu javnosti =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Razume se baja, a prezenterski fazon je izgradio po uzoru na Karl Sagana koji mu je najveci uzor... Jedan je od retkih koji u USA konstantno propagiraju tu vrstu obrazovanja kod mladih.. Posebno je gotivno kada se neko od tih likova udruzi sa matorim Ricardom Dokinsom kojeg ne podnose kreacionisti pa se zaebavaju na panel predavanjima.... :) Quote ĐŁĐœŃŃŃĐ° ŃĐ” ŃОгŃŃĐœĐŸ ŃĐžŃĐ°ĐČĐ° Đ”ĐșŃĐżĐ»ĐŸĐ·ĐžŃĐ° ŃĐ°ĐŽĐŸŃŃĐž Đž ĐŒĐ°ĐłĐžŃĐ”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Uzo da Äitam The Expanse novele, bas vozi fino. Vidim da kasting za seriju nisu omaĆĄili, osim visine Beltera ĆĄto je razumljivo. Nemam zamerke stvarno leĆŸi. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 I Holden malo pati od TV Jon Snow sindroma :) Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 ima li negde u el.formatu Tolkinove knjige na srpskom, jurim naslove koji dodatno upotpunjuju LOTR i Hobbita, znaci nedovrsene priche i sijaset slicnih naslova koje je matori ispisao...? Quote ĐŁĐœŃŃŃĐ° ŃĐ” ŃОгŃŃĐœĐŸ ŃĐžŃĐ°ĐČĐ° Đ”ĐșŃĐżĐ»ĐŸĐ·ĐžŃĐ° ŃĐ°ĐŽĐŸŃŃĐž Đž ĐŒĐ°ĐłĐžŃĐ”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 citao na moru par Pracetovih (Poslednji kontinent, Neverovatni Moris), lagano i fino stivo sa sjajnim humorom, kupio me posle par strana! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 On â05â.â04â.â2018 at 2:37 AM, [BMF]Psycho said: Uzo da Äitam The Expanse novele, bas vozi fino. Vidim da kasting za seriju nisu omaĆĄili, osim visine Beltera ĆĄto je razumljivo. Nemam zamerke stvarno leĆŸi. Knjiga je bolje ofc! Al sad salu na stranu, meni je serija sasvim ok odradjena ovo sto sam do sad pogledao (tek sad poceh trecu sezonu)...knjige sam procitao prvih 5 koje su prevedene na srpski i ok su mi, ali nisam u fazonu omg, knjige su milion puta bolje, serija je smece. Valdja mi je vise i dosadio SF, pogotovo ovaj moderniji, Asimova, Herberta i Lema bih uvek mogao da citam cini mi se:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 23, 2018 Report Share Posted July 23, 2018 PromeniÄe ti se miĆĄljenje kad zavrĆĄiĆĄ treÄu sezonu :)Ć ta ja znam, meni je bolji Expanse od Foundation, uglavnom zato ĆĄto Asimov ide u kliĆĄe sa varvarizmom, carstvima i pojednostavio je dosta toga, dok su ova dvojica razradili buduÄnost do detalja, pa se u svakodnevnom ĆŸivotu oseÄa taj ĆŸivot u svemiru.Äitao sam neki intervju sa William Gibsonom, gde je taÄno ove razlike naveo u vezi Cyberpunka, i ĆĄta razdvaja njegove knjige (i jos par njemu omiljenih pisaca) od ostalih. Kole verovatno ima bookmarkovan link, ako Google ne nadje intervju (mada s mojim trulim seÄanjem, ne bih se zaÄudio da nije intervju nego uvod u neku od njegovih knjiga, moĆŸda Burning Chrome). Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Nije bilo klise pedesetih kada su pisane :) Asimov ima sjajne ideje, ali u pogledu pisanja, pre svega likova, ima mana. Drugaciji je svakako stil romana u odnosu na ove moderne. Â Quote Itâs better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Naravno, ne moze to tako direktno da se poredi. Ideje kod Asimova i Lema su recimo vrhunske, dok su im likovi i izvedba malo slabiji, vidi se da nisu bili klasicni pisci, vec biohemicar i propali doktor :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 24, 2018 Report Share Posted July 24, 2018 Daleko bilo da pljujem, samo sam hteo da pojasnim razliku. Cesto se pisci fokusiraju na dogadjaje, dok likovi i svakodnevni zivot i detalji tog neuobicajenog zivota se zapostave. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts