Jump to content

Ultimativni ADSL topik

Lex

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

Vratih se sa puta posle 2 ipo meseca i vidim raskopali pola Zarkova ukljucujuci i trotoare. Prvo jutro posle dolaska me budi zvuk razvaljivanja betona, ali deluje ko da mi neko gruva po gajbi. Izlazim na terasu i snimim lika u dvoristu, bije i ne planira da stane... Sidjem dole da pitam sta se desava, kaze optika se razvlaci i da su vec raskopali desetine kilometara... Jel zna neko nesto vise o ovome i da li vredi prelaziti? Koristim telekomov Adsl otprilike 12g i osim par meseci u pocetku kad sam imao problema, ne mogu da im zamerim bas nista. Vrhunski me sluzio od tada. Deluje mi isto da bih mogao da uglavim i kablovsku zajedno sa 200mb paketom za 3100 sto mi deluje dzaba. Da li je neko probao ovu telekomovu optiku i da li vredi nesto? 

prevelik ti avatar m8

• 1 year later...
On 6/21/2018 at 11:11 AM, fatboy said:

In other news, MEGA JAD se nastavlja, evo PREDIKCIJA za nove mts OPTIKA pakete, cene su OKVIRNE... na zalost opet FAIL u najavi obzirom da je odnos Up/Down prejadan...

150/20 - 3400
250/30 - 3800
1000/100 - 9000

Ovo je unofficial i jos nije potvrdjeno, ali dovoljno da obezbedi gorak ukus u ustima jos neko vreme.  [xx(]

Setio sam se ovog Niggerovog posta sad kad smo uvodili optiku baš da nađem cene ... 

i ladno su cene manje više slične, osim što ovaj solo NET paket za optiku je nerealno skup u odnosu na pakete kada ide u boxu pa mi se to nešto ne slaže... doduše upload je pojačan kod svih.

• 1 year later...

Za sve na MTS Box paketima, obratite paznju na :

https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-zona/Vesti/Servisne-informacije/a104617-Obavestenje-o-ukidanju-starih-paketa-usluga.html

Srocili su ga tako da nemas pojma dal ovo vazi za sve ili samo za one na leru, bez ugovorne obaveze. Ja sam zvao danas podrsku i dobio sam odgovor da nemaju pojma o cemu se radi. Ispratite, da vam ne uvale nove skuplje pakete.

• Like +1 1

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

On 4/30/2022 at 8:59 PM, daniiL said:

Srocili su ga tako da nemas pojma dal ovo vazi za sve ili samo za one na leru, bez ugovorne obaveze. Ja sam zvao danas podrsku i dobio sam odgovor da nemaju pojma o cemu se radi. Ispratite, da vam ne uvale nove skuplje pakete.

mts inače ne može da se sabere.

prvo, valjda su outsourceovali ove što im zovu korisnike da im uvaljuju stvari, tj. sigurno su to uradili, tako da me svako malo cima neka nova rendom osoba.

drugo, ako imaš više od jednog "proizvoda" (npr, mobilni lični i poslovni net) pa su oni na dve različite adrese, desi im se kratak spoj pa kreću da te cimaju da uvežeš taj mobilni sa ovim netom ili da za mobilni dodaš tv i net pa je onda povoljnije na adresi na koju se vodi račun za mobilni iako tamo ni nema mts interneta i tako, potpuno su pobenavili.

• 3 months later...

Ako neko zna, istekao mi je BOX 4 ugovor i ne zelim da ga produzim. Ako nastavim da koristim isti paket, paket ostaje isti (novi pandan za moj stari paket) to ce sve ici po punoj ceni paketa? Nema nekih zackoljica?

14 minutes ago, daniiL said:

Ako neko zna, istekao mi je BOX 4 ugovor i ne zelim da ga produzim. Ako nastavim da koristim isti paket, paket ostaje isti (novi pandan za moj stari paket) to ce sve ici po punoj ceni paketa? Nema nekih zackoljica?

meni je istekao ugovor na MTS-u, zapravo mi nisu ništa ni menjali od cene, mislim da je neki njihov glič.

A istekao mi je i na orionu, i tu mi svakog meseca naplaćuju još 250 dinara na cenu za tipa "slanje zahteva za obnovu ugovora" :)) što je neki njihov fazon da mi dodatno naplate jer nisam obnovio ugovor 🙂

SBB imam bez ugovora jedno 4-5 godina već i plaćam po tamo nekoj ceni sad nemam pojma da li je uvećana na onu kad je bio ugovor jer sam ga potpisao dok je još bio IKOM.

1 hour ago, daniiL said:

Racunam da ce biti nesto skuplje. Samo mi je bitno da paket bude "isti".

Kod Yettela imas 12 meseci po 1 RSD kao nov korisnik, neki su dobili i 16 meseci ako se dobro secam... 

Yettel koristi MTS optiku tako da ti je bukvalno isto kao da si potpisao sa MTS samo dobio 12x1 RSD. Ako imas Yettel broj mozes da dobijes jeftiniju pretplatu i dupliranu brzinu DL/UL. 

Yettel je iza cg nat i staticka adresa se dodatno placa pa najbolje sve staviti na papir pa odluciti. 

Kunem se u MTS jer za 20g koliko ga koristim nikad problem nisam imao... Yettel mrzim iz zna duse za ovo malo koliko su u prici , ali ono... Za 12-16 meseci po 1 RSD bi me stoleo bojko kad je sve od MTS osim botova u poslovnicama

prevelik ti avatar m8

Znam za sve te akcije, ali kod nas tek treba da stigne optika. Zato i necu da produzavam ovaj ugovor. Pride nude neke bedne benefite za stare korisinke. Sto se tice usluge, MTS je vise nego solidan. Tu i tamo krate na brzini, prilicno su stabilni, podrska je uglavnom sranje ali sve u svemu, sasvim su korektni.

Sve u redu, mislio sam da si na optici kad si pomenuo BOX pa rekoh da pomognem savetom ako mogu. Da, takvo je stanje da niko od starih korisnika ne dobija benefite pa nam je ostalo da prelecemo kad se ukaze prilika... Dosta cena i brzina je korigovano od 1 jula, a mislim da jedino BOX 3 nije bio zahvacen tom pricom

prevelik ti avatar m8

• 3 months later...

Pored vrhunske stavke na meniju Orion telekoma

Naknada za aktivaciju narednog ugovornog perioda od 240 dinara mesečno, od ovog meseca imam i:

Usluga održavanja i podrške za FTTH (optički) pristup od 350 dinara, koje do sad nije bilo.

Tako da 590 din ni za šta, dobar način da "ne poskupi" osnovni paket pretplate.

• 3 months later...

koje firme ovih dana imaju korektne cene za opticki net, stabilnu vezu i support koji zna srpski? STA KAZE NAROD

trenutno jasem sa beotelom, ali bih presao u drugi tabor posto bas cesto gube pakete ili im pukne veza i generalno dobijam jako malo za pretplatu koju placam (50/? za 1590rsd, samo net)

Koju mobilnu mrezu koristis? 

Ako si u Telenoru imas samo internet 300/150 za 1600 dingera na 2g, prva godina za dinar. Ako nisi onda su brzine duplo manje. 

Ako si u MTS onda box 4 plavi 600/300 za 6000 dingera na 2g, prva godina za dinar. Dobijes 4 usluge za te pare. 

Telenor je generalno bolja opcija samo za internet jer dobijes 12x1 na bilo koji paket dok MTS uslovljava. 

prevelik ti avatar m8

9 hours ago, evgeniy said:

koje firme ovih dana imaju korektne cene za opticki net, stabilnu vezu i support koji zna srpski? STA KAZE NAROD

trenutno jasem sa beotelom, ali bih presao u drugi tabor posto bas cesto gube pakete ili im pukne veza i generalno dobijam jako malo za pretplatu koju placam (50/? za 1590rsd, samo net)

Ovde je realno pitanje šta zapravo imaš mogućnost da povežeš tj. uvedeš kod sebe jer nema svaki operater na svakoj lokaciji.

Ja sam ovde već par puta pisao, ja sam na Orionu i mogu reći da sam prilično zadovoljan. Sad je tipa 2200 din jer nisam hteo da produžim ugovor pa imam "taksu za produženje ugovora" svakog meseca od 300 din, a inače je 1899 i to neki 1gbit/200mbit - ali samo optika, nemam kablovsku tv ili telefon i šta već nude. 

I oni imaju sad neke za 1 dinar 12 meseci možda čak i duže. edit: aha ne, zapravo nude 50% popusta tokom svih 24 meseca ugovora i vidim da ima optika za već 1200 din što deluje kao bargain u ovom trenutku.

ah da, zaboravih da napomenem da nemam aktivan ugovor sa nijednim mobilnim operaterom (furamo prepaid na A1 za 400rsd mesecno, pokriva sve sto mi treba). u sustini bih uzeo samo net, TV me ne zanima i imam uredjaj fizicki, ali radi sat vremena mesecno, eventualno kad naleti neko dete u goste, pa pustim nesto sareno.

ovo sto lucy kaze za tehnicke mogucnosti - znam da mogu SBB (ali pretpostavljam da otpada zbog moje TV situacije), Yettel (ima neka bakica pored), pretpostavljam MTS takodje jer su svuda, za Orion i ostale bih morao proveriti. edit: proverih za Orion, ne moze optika kod mene.

btw, koja je situacija sad sa ugovorima ako hocu da raskinem pre isteka? je l' se opet placaju neki penali ili su to malo regulisali? ili se samo kakilo po vestima, a niko nista nije promenio i i dalje niko nema nikakvu zastitu kao potrosac?

Edited by evgeniy

6 minutes ago, evgeniy said:

ah da, zaboravih da napomenem da nemam aktivan ugovor sa nijednim mobilnim operaterom (furamo prepaid na A1 za 400rsd mesecno, pokriva sve sto mi treba). u sustini bih uzeo samo net, TV me ne zanima i imam uredjaj fizicki, ali radi sat vremena mesecno, eventualno kad naleti neko dete u goste, pa pustim nesto sareno.

ovo sto lucy kaze za tehnicke mogucnosti - znam da mogu SBB (ali pretpostavljam da otpada zbog moje TV situacije), Yettel (ima neka bakica pored), pretpostavljam MTS takodje jer su svuda, za Orion i ostale bih morao proveriti.

btw, koja je situacija sad sa ugovorima ako hocu da raskinem pre isteka? je l' se opet placaju neki penali ili su to malo regulisali? ili se samo kakilo po vestima, a niko nista nije promenio i i dalje niko nema nikakvu zastitu kao potrosac?

fora kod većine mimo Oriona (mada proveri) je da ne možeš da uzmeš samo internet, mislim da je internet + tv najmanje što daju da uzmeš. Za SBB je sto posto bilo tako, MTS takođe mislim da za fizička lica nudi samo optiku + TV. Jetel nisam ispitivao. 

Ja sam zato i uzeo Orion jer ima samo internet paket, a imam i sužen izbor jer imam još samo SBB u zgradi npr, telekom nema uopšte. 

8 minutes ago, evgeniy said:

ovo sad šljaka, "samo" plaćaš razliku u ceni koju si ostvario ugovorom koji si raskinuo, ali vodi računa da su se onda ovi dosetili pa stave ono 8000 dinara pretplata bez ugovora a 1200 sa ugovorom i onda npr ti hoćeš da raskineš za 5 meseci i kažu nema frke, 5 x 6800 din i raskidamo ugovor! 🙂 Nije baš tako ekstremno ali svakako proveri dobro. A inače kod SBB-a kad sam raskidao ugovor znam da su bili pomenuli i neku "taksu za raskid" neka glupost, koju na kraju nisam platio, možda je to neka fora kao ovo gore što plaćam 300 din za "obnovu ugovora".

Mene je MTS zvao nešto da mi nudi 18 meseci po dinar tako da ispadne da plaćaš samo 6 meseci, neka suluda opcija, ali mi prosto nije igralo u tom trenutku. SBB mislim da ti definitivno otpada, pogotovu što ti nije bitna televizija koja bi mogla biti tas na vagi, jer su prosto skupi, imaju i oni akciju za nove korisnike za 1 dinar 12 meseci, ali je posle toga najniža cena fazon 3600 dinara, tako da ti u praksi dođe 1800 dinara mesečno. Yettel znam ljude koji imaju i zadovoljni su u smislu nema prekida i sranja, a nude recimo 12 meseci po dinar posle čega je cena 1600 mesečno, tako da praktično izađe 800 dinara mesečno za 300/150 net što mi deluje ekstra ponuda koja bi ti bila ok. 

Što se ugovorne obaveze tiče nisam imao iskustvo iz prve ruke ali sam shvatio da možeš da raskineš kad hoćeš s tim da onda moraš da isplatiš taj benefit koji si imao. Na primer ako uzmemo ovo kod Yettela da si imao 12 meseci po 1 dinar i onda posle 1600 mesečno, ne možeš da iskoristiš tih 12 meseci i onda kažeš pozvoz i platio si 12 dinara. Nego možeš da raskineš ugovor ali da im platiš tih 12 meseci (ili koliko već da si bio) po punoj ceni od 1600 dinara mesečno kao što bi plaćao i ostatak ugovora. U smislu ne mogu da te "drže" ali je i logično da ne možeš samo da pobegneš 🙂 

Edit: Ulete Laki, da verovatno to treba obratiti pažnju, jer na primer je kod Yettela taj paket kao 2200 dinara, ali je onda "na akciji" 1600 mesečno, pa u slučaju raskida ugovora me ne bi čudilo da traže da platiš 2200 dinara, to bi moralo da se pročita. 

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Mrzim Orion okvirno od 2005 mada realnije od nesto kasnije pa ne mogu biti objektivan, Laki moze da pomogne kod njih. Sto se tice Yebtela, oni koriste MTS optiku koju ne mogu dovoljno da preporucim. Prednost kod njih je DL/UL koji je 2/1 u odnosu na Orion koji daje 3/1 i manje mada ima vece DL brzine i marginalno je skuplji. Kontam da im je losija podrska, mada ko zna da li ce ti i trebati. Svakako koga god da odaberes izmedju Oriona/Yebtela (MTS ti ne treba jer si u A1) bice ti puno bolje od Beotela.

Sto se tice penala, placas jedino benefite koje si koristio ili da isplatis UO do kraja u zavisnosti sta ti je jeftinije u tom trenutku. Ovo sto je Z pomenuo je za Y korisnike, neznatno je skuplje za one koji su van mreze tipa 100-200 dingera mesecno. Vidi sta ti je bitnije pa preseci

• Like +1 1

prevelik ti avatar m8

mislim da mi Yettel najbolje deluje za sad, rekose da ce da me iscimaju malo kasnije, pa da vidim detaljnije sta i kako.

u sustini, sad placam 50/1 lol kod Beotela za 1590rsd + fiksni 690rsd, ali merkam ovaj Yettel Hipernet L (250/125) koji mu dodje 1rsd prvih 12 meseci, a onda 2k mesecno. ali kad se sve presabere to je 1000 mesecno, minus fiksni koji mogu da otkazem = 300rsd mesecno, sto je bas bagatela narocito zbog razlike u brzini. jos samo da ih pitam da mi odrade racunicu za raskid ugovora na konkretnom primeru kad me pozovu, ali kapiram da sam vec odlucio i mimo toga 😃

hvala drugari! 😘

Edited by evgeniy
  • Like +1 1