Jump to content

Gume za sva vremena!

Dick Warlock

Recommended Posts

+1 na ovo Kiljevo, i bonus +1 da je tako ako voziš relativno manji i lakši automobil. Za "lađe", trrence, krosovere, EV i slične teškaše možda neka druga priča?

Elem, komentarišem i da bih pratio za neku dobru preporuku, čeka ovo i mene, nije samo da se obavezno složim sa Kiljem oko svega sem Heroja trojke :D

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Kleber Quadraxer 3 sad vozim. Kupih ga zbog normalnije cene i dobrih ocena iz par testova. Nije premium guma, ali nije ni cena, a, bome, nije ni auto  [roflmao]  Mislim da bi opusteno mogao na teze automobile, ofc u vecoj dimenziji i indexu nosivosti.

Uocio sam nedavno kombinaciju Tigar/Kleber na RAV4, tako da moze sve...

Edited by Dick Warlock

6 hours ago, millanče said:

+1 na ovo Kiljevo, i bonus +1 da je tako ako voziš relativno manji i lakši automobil. Za "lađe", trrence, krosovere, EV i slične teškaše možda neka druga priča?

Elem, komentarišem i da bih pratio za neku dobru preporuku, čeka ovo i mene, nije samo da se obavezno složim sa Kiljem oko svega sem Heroja trojke 😄

ma isto mu dođe, ja zimi kolima pređem 100 kilometara, i onda ono menjam gume kao mentol i naravno prošle zimske sam promenio kroz X godina jer su se raspale od godina a ne od kilometraže :))

• Like +1 2

13 hours ago, Lucky said:

ma isto mu dođe, ja zimi kolima pređem 100 kilometara, i onda ono menjam gume kao mentol i naravno prošle zimske sam promenio kroz X godina jer su se raspale od godina a ne od kilometraže :))

Negde sigurno mora postojati "breaking point" kombinacije mase, veličine i pređene godišnje kilometraže preko kojih je zaista bolje i pametnije imati prave zimske zimi i letnje leti, i za trajanje guma, i za bezbednost pre svega, te buku, performanse itd, ali gde je tačno ta tačka - jebiga, nemam pojma. 

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

1 hour ago, millanče said:

Negde sigurno mora postojati "breaking point" kombinacije mase, veličine i pređene godišnje kilometraže preko kojih je zaista bolje i pametnije imati prave zimske zimi i letnje leti, i za trajanje guma, i za bezbednost pre svega, te buku, performanse itd, ali gde je tačno ta tačka - jebiga, nemam pojma. 

Postoji indeks nosivosti gume. Ne razbijaj glavu.

Za istrosenost gume vredi samo pracenja njenog stanja. Na 5 godina ih svakako menjas, jer gube svojstva.

• Like +1 1