Jump to content

SUR "Boli glava pasta" + gde valja pasta/pizza


Recommended Posts

3 minutes ago, FATA said:

Imamo dil! Rur pasta radi svasta!

Dolazim po dasku i da utanacimo detalje! 

dogovoreno! ja sam ozbiljan!

i onda možemo (sad se već šalim) da napravimo kreativne nazive paste

  • Dule_smor pasta - pasta sa wurstom
  • Drale - pasta sa ruskom salatom
  • Fatso - pasta sa belgijskom čokoladom (dezert varijanta)
  • nastavite listu!

 

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Lucky said:

dogovoreno! ja sam ozbiljan!

i onda možemo (sad se već šalim) da napravimo kreativne nazive paste

  • Dule_smor pasta - pasta sa wurstom
  • Drale - pasta sa ruskom salatom
  • Fatso - pasta sa belgijskom čokoladom (dezert varijanta)
  • nastavite listu!

 

To nas cini dvojicom ozbiljnih! 

Dobre ideje! 

- Zweki EU pasta (pasta iznenadjenja, dve opcije) - prazna i sa rendanom sargarepom, obe se jedu sa stapicima

- Dendi pasta - uz pastu sa koser namirnicama dobija se i slika dendijevih umetnica

Ako cemo neke koje prate aktuelna desavanja

- Kinzal pasta - sprema se ispod 30s

- SVO pasta - sprema se 1h

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bliss said:

za kakvu si se pec odlucio? elektricna ili si zidao nesto? daj slike! 😄

Zidao nisam jer me digi ispalio... kao javi se i nestao lik sa foruma!

Plan mi je da krenem nesto manje za pocetak zbog novcanog soka jer nema se za mazdu i biznis istovremeno! 🙂

Idem krajem nedelje i sledece do knjigovodje da vidim sta kako pa cu znati vise.

Sto se tice peci ne znam da li si pogledao proslu stranu ali

Say hello to my little friend!

image.thumb.png.e0ad9ed083e72afb6fc8889e751cb87b.png

1 hour ago, oddball said:

ako laki bude opet update-ovao forum jednu obavezno da nazoves Pizza RUR-a

I za lakija humus umesto pelata i haloumi preko?

Pusti imena lako cemo za njih.. Nego kad bi banuo?!

1 hour ago, SATAN said:

Код за попуст (приликом звања или преко волта/глова): МИ_СМО!11

Mozeee odlicna ideja!

Bice uz to i "Pica sa spiska"!

  • Like +1 1
  • Upvote (+1) 1

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, FATA said:

Pusti imena lako cemo za njih.. Nego kad bi banuo?!

recimo prva polovina sledece nedelje, moze?

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, FATA said:

I za lakija humus umesto pelata i haloumi preko?

pa zapravo ne, ja bih neku pizzu da ima pršutu, kačkavalj, jaja, slaninicu, samo da je bez testa za picu :))

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Posted (edited)

 

4 hours ago, Lucky said:

šalimo se fato, ali se malo i ne šalimo! 🙂

pazi, samo u međuvremenu od kad smo krenuli sa ovom pričom pojavilo se 4-5 novih picerija, ovi burger haus krenuli onaj bilis, tako da trenutak je tu, ali je pitanje koliko će se zadržati i koliko će posle opet ostati samo određeni kad drugi propadnu a tad će verovatno biti baš teško uspostaviti nešto novo jer će se narod zasititi 🙂

tako da po mom mišljenju ako u narednih 6 meseci ne kreneš sa picom, bolje da gledaš šta je sledeće što ljudi hoće.

ako mene pitaš, mislim da bi to mogli biti oni "bogati" sendviči što su sad popularni po Italiji, tako da etro ti biznis ideje!

 

3 hours ago, cali said:

Na konto tajminga, pre 4-5 meseci se otvorila https://www.instagram.com/pizzafritta.bg/ u kraju.

Momci su inicijalno otišli u Napulj na neke kurseve za napuljske pice. Dok su to pozavršavali i vratili se, otvorilo se 5 novih napuljskih picerija u BG. Momci skapirali da su propustili voz, i umesto napuljske picerije oni se prebace na glavnu brzu hranu iz Napulja - picu koja se sklopi kao kalcona i kratko isprži u fritezi.

Ubijaju se od posla, ovo leto su morali su da izbace stolove ispred lokala jer je unutra stalno puno.

 

2 hours ago, Lucky said:

to ti kažem. pri čemu su se još iscimali i za dekor i izgled svega na realno krš ćošku u nekom ruglu od lokala 🙂 da nije onako ukrašen niko živ ne bi smeo da uđe unutra a kamoli kupi hranu 🙂

ali da, to je ta priča - sad je trend napuljska pica i sad će to da voze svi, kao što su pre dve godine odjednom svi dobili burgere i sad svi živi prave burgere ili pre godinu i nešto smash burgere itd.

u starije vreme su to bile palačinke na svakom koraku a u jednom periodu i onaj "chimney cake" ako se neko seća, nema gde ga nije bilo.

 

Ae da nastavimo ovde da se lakse prati. 

@cali zanimljiva prica, nisam cuo za njih ali hvala overice se svakako!

@Lucky Sve sto pricas je na mestu, medjutim ako pogledas prvi post videces da je meni originalna ideja bila pasta i da po tome budem prepoznatljiv, jer i dan danas posle silnih bumova sa hranom nemas normalnu pastu u gradu. Agi pastu i slicne ne smatram za hranu samo da bude jasno. I da, ne mora da bude samo pasta u ponudi ali recimo po njoj i tim sendvicima da budem jedinstven. Video sam da vec ima ta sendvic prica na dorcolu ali ne mogu da se setim gde sam video.

Sad sto se tice pice... 

Ideja za picu se stvorila sa ludim sesirdzijom tamo negde u septembru ako se ne varam a mrzi me da trazim. Nemam ni ja neograniceno vremena a sigurno sam od tada ulozio nekih 200 sati u citanje i istrazivanje, 100 sati na mesenje pice i na desetine sati na gledanje raznih klipova. Fora sa picom je sto ima toliko promenljivih da je jako tesko praviti konstantno dobru picu iznova i iznova kao pocetnik. Temperatura brasna, temperatura vode, kolicina soli, kolicina kvasca, hidratacija testa pa onda temperatura prostorije u kojoj odmara testo, temperatura rerne i mnostvo drugih. Moze da me usere jednom ali to treba ponavljati iz dana u dan svaki dan na istom nivo. Evo 2 slike dole gde je korisceno "00" brasno u dve razlicite peci. Jedna je pecena na 250C dok je druga na 400C+. Pored svega pomenutog i zivot mi nije najsredjeniji i rastrzan sam na 100 strana a uz to radim 2 posla gde sam proveo 3 meseca preko od tada. 

Malo sam se iskenjao, ali htedoh da objasnim da nije bas tako jednostavno i da sam svestan da prolazi vreme medjutim ne mogu nesto na silu kad jbg nisam spreman. 

Uzeo sam da resavam jednu po jednu stvar pa se nadam da cu uskoro resiti i na sta cu se fokusirati. 

IMG_20240427_105657_edit_82588112938960.thumb.jpg.d0b4080fae27e24222877acb8537194a.jpg

IMG_20231209_113725_edit_95827293360377.jpg

Oddball i satan su prokomentarisali pa nisam zvao druge, ali svi su dobrodosli. Ko bi bio zainteresovan da proba proizvode iz moje radione? Moglo bi i neko okupljanje da se napravi ako vas puste zene!

Edited by FATA
  • Like +1 2

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, FATA said:

ako vas puste zene!

Ja ovaj problem nemam. Ja te uvek malo zezam u zelji da te podrzim, nikada nisam to radio maliciozno. Kao sto si i sam video. Znam koliko je tesko da pokrenes nesto kada si ogranicen budzetom i gomilom drugih sranja. Svakome bi bilo daleko lakse kada bi imao u steku gomilu para pa da ima lufta cak i da eksperimentise bez da mora da popunjava budzet zivotne egzistencije paralelno sa tim. Ali, kada budes pokrenuo sve i kada se to zavrti tvoj uspeh ce ti biti i drazi i veci.

Jesam kriv za april, ali sam bio u organizacionom haosu pre svega zbog drugih ljudi tako da nisam hteo da se dogovorimo znajuci da su sanse da cu morati da otkazem poprilicnovelike. Ali, svakako me racunaj.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, FATA said:

@Lucky Sve sto pricas je na mestu, medjutim ako pogledas prvi post videces da je meni originalna ideja bila pasta i da po tome budem prepoznatljiv, jer i dan danas posle silnih bumova sa hranom nemas normalnu pastu u gradu. Agi pastu i slicne ne smatram za hranu samo da bude jasno. I da, ne mora da bude samo pasta u ponudi ali recimo po njoj i tim sendvicima da budem jedinstven. Video sam da vec ima ta sendvic prica na dorcolu ali ne mogu da se setim gde sam video.

 

Pa batali onda picu pravi pastu 🙂 Ako se ne varam, pošto ne jedem pastu pa nisam baš upućen, taj prvi "peak" paste je prošao odavno, kad se otvorila agi pasta i još deset drugih, pa je deset drugih propalo pa samo ovi ostali. Samim tim mislim da je sad povoljniji trenutak da neko uleti sa "kvalitetnom a fast food" pastom, da tako nazovem, nego da u sred cele gužve oko pice ulaziš i ti sa picom koja samim tim objektivno neće biti najbolja.

Pasta u tom smislu može biti evergreen. Ova gore pohovana pica je dobar potez ove ekipe sada, ali je realno pitanje koliko će se održati - pre ili kasnije naši ljudi se vrate na "tradicionalne" stvari, a mislim da tu pasta svakako spada. Ovo drugo im prosto ispari iz memorije i vrate se na - pljeskavica, giros, pica, sendvič varijantu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...