Jump to content

Pretplata na opcije u kolima?

qwert00

Recommended Posts

Iskreno, meni čak i ovo nije toliko loše.

Nek ugrade tu opremu silnu, a nek naplaćuju samo ono što koristiš. Pa kome trebaju dodatne oči i druge gluposti, uvek može da plati za to.

Taman da tu opremu onda ne naplaćuju od nas ostalih mučenika kojima ne treba.

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Ali ne ide to tako, oni će ti cenu te sve opreme zaračunati u cenu kola, a onda ti neće dati da je koristiš ako ne platiš još i pretplatu 🙂 Mislim za ovu autonomnu vožnju mi to i ima smisla i to mogu da razumem. Ali kao bezbednosni sistemi i 360 kamera ne bi nikako trebalo da bude uključeno tu jer ne koristi nikakav cloud ili bilo šta što bi oni morali da plaćaju. 

Pritom očigledno je BMW tu najekstremniji pa ih svi hejtuju, ali neke od tih stvari su počele da se pojavljuju i u "normalnim" kolima. Tipa kad sam seo u Karoq je pisalo da mora da se doplati za navigaciju. A recimo sad kad sam vozio Corollu je na ekranu za navigaciju stajao samo neki kompas i pisalo je da je istekla pretplata za navigaciju i da kliknem tamo ako hoću da obnovim (verovatno je bilo godinu ili dve kad je auto bio nov po defaultu). I to možda i ne bi bio toliko problem, ali meni deluje da su mu te mape osnova za pištanje kad prekoračiš brzinu i da nisu ažurne, tipa na auto putu po BG mi je stalno pokazivao ograničenje 60 kad je ograničenje 80 (i pištao naravno), na mnogim ulicama je pokazivao 40 iako nigde nije bilo znaka za 40 i logično je da je 50 i slično...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Najpoštenije bi bilo da možeš da biraš od opreme šta hoćeš da ti ugrade.

Imaš cenovnik i izabereš šta ti treba.

Svakako ovo jeste muža na kvadrat sa naplatom za funkcionisanje ugrađene opreme. In b4 - no shit sherlock.

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

1 hour ago, Zwerko said:

. I to možda i ne bi bio toliko problem, ali meni deluje da su mu te mape osnova za pištanje kad prekoračiš brzinu i da nisu ažurne, tipa na auto putu po BG mi je stalno pokazivao ograničenje 60 kad je ograničenje 80 (i pištao naravno), na mnogim ulicama je pokazivao 40 iako nigde nije bilo znaka za 40 i logično je da je 50 i slično...

Ako je prepoznavanje ogranicenja bazirano na mapama, to je (za korisnike) glupa postavka. Jedino je dobra da proizvodjac dodatno omasti brk.

Moja Oktavija nema nav, vec kamera prepoznaje znake (i to vrlo dobro) i postavlja ogranicenje za pistanje. Desi se da ne usnimi kada je znak zaklonjen drugim vozilom (kamion, autobus, dnevna soba na tockovima itd), a sto je potpuno normalno.