Lucky Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 6 hours ago, kruko said: Hvala! Mislim da je traženje izdavača gora muka od razvoja -_- a šta će ti izdavač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 0 Advanced issue found ▲ On 6/5/2020 at 10:55 PM, kruko said: Pokrivanje ostatka troškova, marketing i izrada marketinškog materijala, kontaktiranje sa medijima putem njihovih kanala, strimerima, menadžment socijalnih mreža, QA, planiranje akcija i promocija, prisustvo igre na izdavačevim štandovima na konvencijama, pomoć oko portovanja i lakša validacija za konzole (switch dev kit je sad već nemoguće dobiti ako nemaš igru koja je već dobro prošla na drugoj platformi ili izdavača sa kontaktima), i još mnogo toga. Naravno, ne nude svi ove usluge, zavisi od izdavača, ali pored dnevnog posla jednostavno nemam vremena za većinu tih stvari. Generalno, mislim da će bez izdavača da prođe ne baš dobro, imam možda 700 wishlistovanja, 2000 ljudi na tviteru prati šta radim, dok većina izdavača ima po 20-30 hiljada, jedan njihov tvit o igri verovatno uradi više nego mojih pet godina tvitovanja, da ne spominjem ostale načine promovisanja. Inače, Steam festival pomeren za 7 dana, sad sam dobio mail 😞 hm ... ako imaš 700 wishlistovanja to mu dođe ugrubo onih nekih 350 komada koje ćeš prodati u prvoj nedelji. Ne znam šta si beše odlučio za cenu na kraju, ali to sve treba da uračunaš. Što se tiče 2000 ljudi na tviteru to može biti veće "blago" nego 30k kod nekih izdavača - oni tamo gađaju naširoko - u krajnjoj liniji onda ti ne treba izdavač nego neka PR agencija da ti to izvrti po medijima i partnerima. ofc ako se radi o pokrivanju troškova onda izdavač može biti dobar pravac ali mislim da i oni sve više gledaju samo deo oko izdavanja a manje oko toga da te sufinansiraju. Hoću da kažem, go for it, ali imajući u vidu opšti rast svega po pitanju gaminga i uopšte kakvi su izdavači, nemoj da se nadaš da će mnogo bolje proći nego da radiš sam. Ako su one stare statistike i dalje legit, kako beše, 10ak igara se novih pojavi dnevno na steamu. btw stoji ti da će igra da izađe u Q2 2020, možda je dobra prilika da to promeniš (taman imaš BLM i koronu kao izgovore :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2020 Report Share Posted June 8, 2020 7 hours ago, kruko said: Pa, i dalje je Q2 2020 i planiram da pustim u junu, tako da je to ok 🙂 Verovatno si u pravu za izdavače, svi su u fazonu "bmk, daj gotov proizvod", ali stoji da mi trebaju za portovanje i uopšte pristup svemu tome jer mislim da na stimu više nema kinte. Statistike su još gore sada, mislim da se dnevno pojavi oko 30 novih igara tamo, postali su novi newgrounds haha. Videćemo šta ko nudi od zainteresovanih. Ako uopšte imaš zainteresovane to je onda vrh ... ne znam šta ti je na kraju retail cena, ali možda bi mogao da razmisliš da odmah ponudiš Humble-u igru, da bude ili deo nekoga paketa, ili free (a oni tebi ofc nešto plate) i tako to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2020 Report Share Posted June 11, 2020 On 6/9/2020 at 2:49 PM, kruko said: Ne mogu da trpam ni u kakve bandlove dok je early access -_- pa ako je izdaješ već u junu onda svakako možeš da ispregovaraš bandlove u međuvremenu. pa gađaj preko tvitera igrače direktne konkurencije 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 12, 2020 Report Share Posted June 12, 2020 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 16, 2020 Report Share Posted June 16, 2020 On 6/12/2020 at 9:59 AM, kruko said: Našao sam izdavača, ići će igra na PS4, Xbox i Switch. pa ovo ispade lakše nego što si pisao da će biti! bravo krukane! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 5 hours ago, kruko said: Verovatno ću opet morati da pomerim lansiranje, javio mi se još jedan izdavač, još bolji 😛 bravo krule samo napred 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 GO KRULE GO! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 21, 2020 Report Share Posted June 21, 2020 (edited) Jerli demo build ažuriran u skladu sa aktuelnom early access verzijom za testiranje, ili je onaj originalni? EDIT: Instalirao sam, piše u igri "early access RC1", is good. Ali u opcijama više nema nagoveštaja koje su kontrole, a zaboravio sam gde je pucanje XD Edited June 22, 2020 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 neko pomenuo rč? 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 Gde si Stane jebote, ocemo na pivo kad prodje korolja!Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 pa ako te puste u srbiju, da ali posle dvonedeljne samoizolacije, ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 23, 2020 Report Share Posted June 23, 2020 18 hours ago, manager said: pa ako te puste u srbiju, da ali posle dvonedeljne samoizolacije, ofc Ili da volontira Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted July 8, 2020 Report Share Posted July 8, 2020 I have been summoned Vratih se na rur slucajno bukvalno stisnuh pogresni bookmark, ali ajde kad sam tu da vidim sta Krukica radi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2020 Report Share Posted July 8, 2020 16 minutes ago, exile said: I have been summoned Vratih se na rur slucajno bukvalno stisnuh pogresni bookmark, ali ajde kad sam tu da vidim sta Krukica radi nemoj onda brale, mnogo si iznadsituaciJon! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted July 12, 2020 Report Share Posted July 12, 2020 Ajde Lale ne sernjaj Nego Krukice kad izadje full verzija ima duzmem dva komada da zaradis dva evra cak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 On 7/12/2020 at 11:32 PM, exile said: Ajde Lale ne sernjaj Nego Krukice kad izadje full verzija ima duzmem dva komada da zaradis dva evra cak prvi si počeo, nemoj da te sad sprečavamo mi nešto daleko bilo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted July 16, 2020 Report Share Posted July 16, 2020 Nisi ti macane nista uspeo da sprecis na ovom formu, daleko bilo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 18, 2020 Report Share Posted July 18, 2020 On 7/16/2020 at 4:29 PM, exile said: Nisi ti macane nista uspeo da sprecis na ovom formu, daleko bilo otkad je i ovaj exi postao žena, šta se ovo dešava! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 3, 2020 Report Share Posted August 3, 2020 Bump Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 10, 2020 Report Share Posted August 10, 2020 Evo klikabilni link za lenje 😄 https://thegdwc.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 10, 2020 Report Share Posted August 10, 2020 glasao...nego sta je ovo Krule, najavljujes ponovno ujedinjenje! Rick Henderson Fat Pug Studio, Serbia and Montenegro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted August 10, 2020 Report Share Posted August 10, 2020 Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 SCG forever! glasao ofskroz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 13, 2020 Report Share Posted August 13, 2020 Vouted Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts