Get Adobe Flash player
mohr

Dota 2 - 7.00

Recommended Posts

Na brzinu proleteo, evo šta se čini važnim:

Uvedeni talenti na lvl 10, 15, 20, 25. Slično kao u HotS-u, izbor između dva, specifično za svakog heroja.

Nema više statova, ult pomeren na 6 - 12 - 18, ali je pomeren XP tako da je isto kao da leveluješ do 11 i 16.

Brži respawn.

Dve važne promene za dinamiku igre:

  • samo jedna runa se sponuje u reci, a svako parče šume (4 komada) dobijaju svoj bounty rune na dva minuta
  • neutralci se sponuju na 0:30/1 pa na svaka dva minuta

Uveden Backpack (još tri slota, samo su inaktivni) za recepte i gluposti

Promenjena mapa, Roš mrdnut, ubačeni neki oltari kod Secret Shopova i u bazi sa nekom heal/armor aurom i 5min cd.

Iluzije daju pare i xp, prave manji dmg zgradama.

Itemi - rework na drumsima i helm i maska, Atos daje 2sec root.

Heroji - rework Tekija, Nekra i Lycana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma nisu loši talenti, kao još neki item da imaš. Svakako su statovi bili bezveze i nelogični za nove igrače. Isto tako su ugasili onaj suicide respawn za early jungle (minimum respawn je 24 sec).

Evo i pogled na mapu. Vide se lokacije za jungle rune i donju u reci, vide se ovi šrajnovi kod secret shopova (može TP na njih).

Takođe, manje je zgrada u bazi.

mapa.jpg

Edited by shw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel se to meni čini ili modifikuju igru za nove generacije, u smislu čine je lakšom za skapirati i igrati, uz možda brže partije?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam šta je u ovom peču "pokemonasto", osim što to verovatno piše na reditu.

To što izbacuju legacy stvari, koje nemaju suštinsku logiku, već su nasleđe iz WC3 (statovi), sređuju UI i ubacuju talente jeste manje više samo šminka i normalno sravnjivanje igre za novu publiku.

Supportovi pola svojih talenata nikada neće videti, a koliko mi se čini talenti su ok rešenje za neku malu lategame različitost, prilagodljivost na okolnosti i eventualno midgame semi-switch uloge (npr BH).

Naravno da će problem biti ovo što Vlada kaže, ali osim u poslednjih par patcheva kad balans nije bio problematičan.

Ono što niko ne zna kako će se odraziti na igru, a i mnogo manje se circlejerkuje oko toga, jesu promene koje mi deluju mnogo važnije - to je obnovljeni river rune fight, to su oni šrajnovi mrljavi, to je 4xbounty, to je respawn  time u šumi i to je visinska razlika terena u šumi.

Mene najviše zanima kako će to uticati na igru, ali ne znam da li će novi teren i šuma promovisati roam ili smanjiti genkovanje, koliko će bounty da znači offlaneu, da li će šrajn biti kul kambek mehanika ili gamestaller, ali mislim da je to ključno u 7.00 a ne jebeni talenti koji su AMAGAD HOTS POKEMON GLUPOST...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se talenti jako svidjaju kao novina, a i backpack naravno. Ovo ostalo sto kazes kako ce uticati na igru, pa sigurno da ce igra biti mnogo brza i vise fight-oriented, tesko da ces moci uzeti junglera i 10min afk biti, ocekujem konstantno klanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni deluje da je ideja da bude brže, mada mi nije neverovatno i da se opet ode na 2-1-2 i neki ricing, naročito što mi sa ovim šrajnovima napad na HG deluje dosta zajeban.

Opet, možda će contesting tuđih bauntija biti novi stackpull za supportove, koji bi zbog "rupe" nastale sa novim respawn rejtom morali da nađu neki drugi posao. To možda promoviše to klanje, a i potrebu da suppovi budu neki manje očekivani mobilniji heroji...

Jebem li ga. Svakako mi se ne čini da će biti "debilizacija", nego da će biti zanimljivo kako će se razvijati i da će nova ravan za balans (talenti) moći da lakše obrću metu od turtlea ka tf i nazad.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

generalno se i meni talenti najvise svidjaju, a inace sa svim ovim bounty runama, smanjenjem xp-a koji je potreban za 25 sada i kolicinom para koja se gubi pri smrti koja sada zavisi od net wortha, deluje da ne zele vise suportove koji su posle pola sata 10. level i imaju patiku i wardove, sto je ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

eto vidis,nisam ni citao reddit,pokemone izraz sam upotrebio jer uproscavaju igru kao i ostale mobe i prave ih za decu,iz patcha u patch je bilo milion stvari koje to pokazuju,indikatori za wardove,nekad je trebalo skilla da wardujes/dewardujes,potrosis 4 sentrija i jedva skines ward,sad svaki bolid to moze,xyz stvari koje su uproscene i sve ide prema tome,da glupa deca shvate igru :D,fan statsa sam oduvek,cuveni burning am build sa statsima,ogre se igrao sa statsima lvl 1 prva i druga i max bloodlust,ima jos primera,ovo sa talentima mi je takva glupost da ja nemam reci,no mozda i nisam u pravu pa cemo videti kad izadje patch ali je igra davno izgubila neku tezinu koju je imala ranije

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, mohr said:

ali je igra davno izgubila neku tezinu koju je imala ranije

foking capitalism meit, neminovna stvar, ali bar ove promjene koje se moraju desavati kako bi se svaki moron privukao i igrao nisu toliko strasne, moglo se desiti da poptuno upropaste igru kao cs, za sad je sve prihvatljivo:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mohr

mogu da skapiram da ti nedostaju statsovi, ali ne razumem nikako stav da su talenti takva glupost da nemas reci, lol :) daje neku mogucnost prilagodjavanja razlicitim pikovima i kakvu takvu raznolikost koja je realno falila, a ne da svi uvek igraju manje vise jedan ustaljen build koji je dokazan da je najefikasniji u trenutnoj meti i to je to kao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now